Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 - Ana Konu (325. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.805
Cevap
131
Favori
549.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 323324325326327
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yusuf.erdem Y kullanıcısına yanıt
    Neden bu modelde bu kadar cok sorun var anlamak mumkun degil... İnşallah kısa zamanda çözülür problem...



    Bana iyi bir video render laptop lazim o yuzden arayis icindeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bios pildeyken kurulmuyor doğru. Prize takılıyken linkteki güncel bios'u kurmuştum ama şimdi sadece Windows ayarlardan sıfırlama yaptım herşeyi sil şeklinde format attım düzeldi. Muhtemel biostan kaynaklı şu an sorun giderildi gibi biraz deneme yapacağım. Başına gelen olursa bu şekilde düzeldi. Devam ederse burdan bildiririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf.erdem -- 9 Aralık 2017; 21:7:32 >
  • alpererez kullanıcısına yanıt
    Tv'de oyun modu yok maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusuf.erdem

    Gittigidiyor'dan 200 tl anlık indirim ile freedos 128 gb ssd model 4400 tl'ye sipariş ettim. Ama windowslu tavsiye ederim. Windowsu, tüm driverlerı + bios driveri kurdum. Dün sıkıntı yoktu fanlar çalışıyordu. Herkes sikayet ediyor fan sesinden ama benim fanlar çalışmıyordu. Zaten yüklenmiyordum şimdilik nette geziyordum. Youtube'da video izlerken cihaz durup dururken kendini yeniden başlatınca 1.de önemsemedim ama 10 dk geçmedi yine kapatınca bi sıkıntı vardı farkettim. Isınma olduğu için kapattım şimdi çaresine bakıyorum. İnşallah yazılımsaldır daha 2 günlük cihaz iade etmek zorunda kalacam ya da garantiye gidecek. Hiç böyle bir sorun yaşıyan oldu mu. Bios'dan olabilir diye tekrar dell sitesindehttp://www.dell.com/support/home/tr/tr/trbsdt1/drivers/driversdetails?driverId=GKY48 bios driver yükledim ama nafile.

    son bios güncellemesini yapmışsan o reset olayı normal. bios 1.2.0 sorunlu. bende alalı 2 hafta oluyo ama o bios versiyonunu hiç kurmadım, direkt 1.1.0'a yükselttim biosu ve şimdiye kadar hiç kendiliğinden kapanma sorunu yaşamadım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ali Lukunku

    Tv'de oyun modu yok maalesef.

    o zaman trumotiondur, dinamik kontrasttır vb. ıvır zıvır özelliklerin hepsini kapatman gerekiyor, öbür türlü sıkıntı yaşarsın. bu dediğim sadece pcler için değil konsollar için de geçerli, başıma geldiğinden biliyorum.
  • alpererez kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Çok saol.
  • Beyler Miracast ile pc yi Lg bilgisayara bağlamayı deniyordum ki nedense bir türlü beceremedim tv den laptopu miracast ile ararken bulamadı. Esas konu ise bundan sonra mı yok oldu emin değilim ama masaüstüne sağ tıkladığımda Nvidia denetim masası, ve 2 tane daha intelle ilgili seçenek olması gerekirken bunlar yok sadece intel grafik ayarları gözüküyor. Geforce experience sildim ama ondan sonra vardı diye hatırlıyorum bunları geri nasıl getirebilirim bir bilgisi olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pizzato

    Beyler Miracast ile pc yi Lg bilgisayara bağlamayı deniyordum ki nedense bir türlü beceremedim tv den laptopu miracast ile ararken bulamadı. Esas konu ise bundan sonra mı yok oldu emin değilim ama masaüstüne sağ tıkladığımda Nvidia denetim masası, ve 2 tane daha intelle ilgili seçenek olması gerekirken bunlar yok sadece intel grafik ayarları gözüküyor. Geforce experience sildim ama ondan sonra vardı diye hatırlıyorum bunları geri nasıl getirebilirim bir bilgisi olan var mı?

    lg tvde bende sıkıntı yaşıyorum bağlanmada ama iş yerinde samsung tvye sorunsuz bağlandım (ama nedense sadece antivirüsü ve güvenlik duvarını kaparsam bağlanıyor). sağ click menüsünde gözükmemesinin sebebi ilk sayfadaki anlatılandaki gibi regedit üzerinden anahtarları silmişsen ondan gözükmüyodur. tahminim nvidia driverını ve geforce exprerience i tekrar yüklersen gelecektir.

    bu arada dün şöyle birşey farkettim, windows 10 update nedense intel hd graphics driverının versiyonunu düşürüyor. normalde son versiyon driverı kurduğunuzda sürücü sürümü 23.20.16.4849 olması gerekirken hemen windows update geliyo ve sürücü sürümü 22.20 lere düşüyor. bunun çözümü için;

    1. öncelikle internet bağlantı ayarlarımızı tarifeli bağlantı yapıyoruz ki güncellemeleri bi nebze durdurabilelim, daha sonra
    https://downloadcenter.intel.com/product/80939/Graphics-Drivers linkinden son sürüm ekran kartı driverını indiriyoruz.

    2. ardından http://download.microsoft.com/download/f/2/2/f22d5fdb-59cd-4275-8c95-1be17bf70b21/wushowhide.diagcab linkinden windows güncelleme gizleme aracını indiriyoruz.

    3. http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html sitesinden ekran driverı silme programını indiriyoruz

    3. intel hd graphics driverını program ekle kaldırdan kaldırıyoruz

    4. pcyi güvenli moda alıyoruz (shift tuşuna basılı tutarak yeniden başlat diyoruz, gelen menüden sorun girer diyip, gelen sayfadan gelişmiş seçenekler diyip yine gelen sayfadan başlangıç ayarlarına girip yeniden başlat butonuna tıklıyoruz. daha sonra gelen menüden 4 tuşuna basarak güvenli modda bilgisayarı açıyoruz). güvenli mod açıldıktan sonra ekran kartı silme programını kurup başlatıyoruz, sağdan intel grafik kartını seçip en üstteki seçeneği (temizledikten sonra yeniden başlat) seçeneğine tıklıyoruz.

    5. bilgisayar yeniden başladıktan sonra öncelikle hemen internet bağlantınızı kesin ve intelin sitesinden indirmiş olduğunuz son sürüm ekran kartı driverını kuruyoruz.

    6.kurulumdan sonra yanlış hatırlamıyosam bilgisayar yeniden başlayacak, bilgisayar açıldıktan sonra internet bağlantımızı açıyoruz ve daha önce indirmiş olduğumuz windows güncelleme gizleme programını çalıştırıyoruz.

    7. açılan programa ileri diyip devam ediyoruz, gelen sayfadan hide updates seçeneğini seçiyoruz, bir süre güncellemeleri kontrol edecek. açılan sayfadan intel corporation - display seçeneğini işaretleyip ileri diyoruz.

    artık tarifeli bağlantı ayarınızı kapayabilirsiniz, artık windows update ile otomatik güncelleme çekip ekran kartı sürücünüzün versiyonu düşmeyecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpererez -- 10 Aralık 2017; 18:18:48 >




  • alpererez kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkür ederim regedite hiç girmedim nvidia driverı da yüklü diye biliyorum nasıl becerdim onu çözemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pizzato

    Yanıtınız için teşekkür ederim regedite hiç girmedim nvidia driverı da yüklü diye biliyorum nasıl becerdim onu çözemedim.

    birşeyler olmuş artık demek ama tahminim nvidia driverını ve geforce experience i kurunca düzelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpererez -- 10 Aralık 2017; 19:4:46 >
  • arkadaşlar bilgisayarı başlığı açan arkadaşla birlikte toplu siparişle forumda hatta türkiyede ilk satın alan kişilerden biriyim.
    türkiye'ye ilk gelen seri olduğu için en düşük donanıma ve en fazla soruna (sorun denirse) sahip bilgisayar bizimkiler sanırım.
    şimdi genel bir değerlendirme yapalım.
    -tn panel: aylardır kullanıyorum hiç tn panel olduğu için canım sıkılmadı, kaldı ki ,
    şimdiki serilerin hepsi ips panel olmuş diyorlar, bir de bu ips'i beğenmeyenler var. ben aldıktan sonra yaklaşık 5 kişiye daha bu bilgisayarı satın aldırdım, 2'si tn panel 3'ü ips. ips paneller gerçekten çok güzel renklere sahip fakat tn panel gerçekten kadar kötü değilmiş.
    -fan sesi: yahu fanların hızlı çalışması demek, bilgisayarın güçlü bir şekilde soğutulması demek. evet oyunlarda fan biraz sesli çalışıyor ama öyle haldır haldır traktör sesi vermiyor, üflüyor sadece.
    -touchpad tıkırtısı: nadiren ortaya çıkan bir problem bende de çıkmıştı. biraz uğraştırsa da takıntılı olduğum için içini düzelttim. nasıl düzelttiğimi de forumda paylaştım.
    masaüstü sağ klikte donma: aslında windows problemi olduğu yazmaya bile gerek yok çünkü hemen hemen windows yüklü tüm bilgisayarlarda var. bu bilgisayara özgü olduğunu düşünenler yanılıyor.
    -menteşe eğikliği: menteşe, kapağı açıp kapatırken gayet sağlam bir his veriyor. sağ ve sol menteşe açıklığı arasında bende de ufak bir farklılık var ama burda okuyana kadar farketmemiştim bile.
    -fps drop: bu sorun bazen can sıkıcı olabiliyor ve bazı oyunlarda problem yaratıyor. örneğin farcry 4 oynarken bazı yerlerde anlık fps düşüyor ama bu sorunu az sayıda oyunda yaşadım.




  • Arkadaşlar yaza doğru bu modeli almayı düşünüyorum. Şimdi sormak istediğim birkaç soru var. 1050ti 960'tan performans olarak iyi mi? Ekran boyutu 15.6 inç genelde bu boyuttaki ekranlarda FHD çözünürlük oluyor. Şimdi bununla ilgili asıl merak ettiğim konuya gelelim. Oyun oynarken çözünürlüğü 1366*768'e düşürürsem çok kötü bir görüntü olur mu? Daha önceki aldığım bilgisayarda 15.6 inç ekran ve 1366*768 piksel çözünürlük vardı. Yani onda oynarken gayet net bir görüntü alıyordum. Ama bunda orjinalinde FHD çözünürlüğü düşüreceğim için diğer bilgisayardakiyle yine aynı kalite görünür mü?



    Bunu sormamın sebebi 3-4 yıl sonra oyun oynarken FHD çözünürlükte zorlanacağı için 768p'ye düşürmem gerekecek. Şimdi FHD'de oyun oynatabilir ama ileriki yıllarda 768p'de oynamak sorun olur mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Arkadaşlar yaza doğru bu modeli almayı düşünüyorum. Şimdi sormak istediğim birkaç soru var. 1050ti 960'tan performans olarak iyi mi? Ekran boyutu 15.6 inç genelde bu boyuttaki ekranlarda FHD çözünürlük oluyor. Şimdi bununla ilgili asıl merak ettiğim konuya gelelim. Oyun oynarken çözünürlüğü 1366*768'e düşürürsem çok kötü bir görüntü olur mu? Daha önceki aldığım bilgisayarda 15.6 inç ekran ve 1366*768 piksel çözünürlük vardı. Yani onda oynarken gayet net bir görüntü alıyordum. Ama bunda orjinalinde FHD çözünürlüğü düşüreceğim için diğer bilgisayardakiyle yine aynı kalite görünür mü?



    Bunu sormamın sebebi 3-4 yıl sonra oyun oynarken FHD çözünürlükte zorlanacağı için 768p'ye düşürmem gerekecek. Şimdi FHD'de oyun oynatabilir ama ileriki yıllarda 768p'de oynamak sorun olur mu?

    1050 Ti, GTX 960'dan daha güçlü.

    720p'nin altına inmedikçe çamur gibi bir görüntü ile karşılaşmazsınız. 720p de de yine oynanılabiliyor bu ekranda




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    1050ti, aşağı yukarı GTX970M ile eşit güçte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tolgakutukcu kullanıcısına yanıt
    Şu aralar Asus gl553vd ile bu bilgisayar arasında kaldim.





    Asus 8gb RAM,gtx 1050 ve 128 GB SSD ye sahip.Fiyat olarak 3950 civarı.Bunu alıp 8gb RAM sonradan ekleyebilirim belki.



    Dell in fiyatı 4700 civarları, 16gb ram,1050 TI ve 128 SSD ye sahip.Ne yapsam bilemedim açıkçası.



    Kasa kalitesi gibi konularda Asus daha önde gibi ama özellikler olarak da Dell önde.Aradaki fiyat farkını vermeli ve Dell mı almalıyım acaba?Bu konuda fikri olan var midir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massohcu -- 11 Aralık 2017; 16:1:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Massohcu kullanıcısına yanıt
    Bu videoda çok güzel karşılaştırmalar mevcut. İzleyip karar verebilirsiniz.

    Best Gaming Laptops for $1000 - Which Ones to Buy? Which to Avoid?

    Edit: Videoda bahsedilen Dell 7567 modeli i5 ve TN panel. İşlemci ve ekran haricinde i5 ve i7 arasında donanımsal ve kalite farkı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaGaNoFE -- 11 Aralık 2017; 17:33:1 >
  • Massohcu kullanıcısına yanıt
    Asıs gl502vm-dm032 daha mantikli.
    -1050 ti kart
    -i5 islemci
    -256gb ssd
    -3800 tl fiyat

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pizzato P kullanıcısına yanıt
    TV'ye kablosuz beni de uğraştırmıştı. TV kumandasının input tuşuna basıp gelen listeden uygun seçimi yapmak gerekiyordu sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Massohcu

    Şu aralar Asus gl553vd ile bu bilgisayar arasında kaldim.





    Asus 8gb RAM,gtx 1050 ve 128 GB SSD ye sahip.Fiyat olarak 3950 civarı.Bunu alıp 8gb RAM sonradan ekleyebilirim belki.



    Dell in fiyatı 4700 civarları, 16gb ram,1050 TI ve 128 SSD ye sahip.Ne yapsam bilemedim açıkçası.



    Kasa kalitesi gibi konularda Asus daha önde gibi ama özellikler olarak da Dell önde.Aradaki fiyat farkını vermeli ve Dell mı almalıyım acaba?Bu konuda fikri olan var midir?

    dellin bu aynı modelinin (ips ekranlı olanı) 256gb ssdlisi ve lisanslı windowslusunu 2 hafta önce vatanbilgisayardan 4600 civarına satın aldım. belki tekrar indirimle yakın bir fiyata düşürebilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elano68 kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgisayar mühendisliği olarak bakacak olursak ekran kartı yerine diğerlerini on plana almaya çalışıyorum oyun falan çok oynamam.SSD, RAM ve işlemci ön planda ve i7 olması gerektiğini düşündüm. 1050 TI almam eğer seçim yapmam gerekirse i7 yi seçerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 323324325326327
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.