Şimdi Ara

Dell inspiron 1525 Kullananlar Kulübü (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
720
Cevap
5
Favori
107.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 3 ay önce 1525 2.0 Ghz modelini aldım. Şu anda bir sorunum var. Laptopımı hiç bir yere vurmamış olmama rağmen kasanın üstünde bir çatlak oluştu. Bu yüzden moralim çok bozuldu:(
    Herhangi bir darbe izi yok! Vatan Bilgisayar'dan almıştım. Sizce götürsem yenisiyle değiştirirler mi???

6 taksit 770 ytl ye alınırmı sizce

DELL dünyada servis konusunda yeni bir soluk olan "yerinde servis" hizmetini yaklaşık 8 ay önce Türkiyeyede taşıdı.

Sistemin mantığı basit. Cihazınızda bir sorun olduğunda servisi arıyorsunuz. Dell evinize gerekli ekipmanla geliyor. Eğer orada halledilebilecek bir problemse özel örtüler ve steril cihazlarla müdahale ediliyor. Herşey ev yada işyerinizde halldiliyor. Eğer problem orada çözümlenebilecek birşey değilse ANINDA cihazının aynısı tamir süreci bitene kadar size temin ediliyor. Cihazınız tamir edildikten sonra yine evinize kadar getiriliyor.

DELL'in %100 kendi parçalarını üreten ve dünyanın en büyük 2 Laptop üreticisinden biri olduğunu söylememe gerek yok sanırım..?

Dolayısıyla yedek parça sıkıntısı gibi birşey söz konusu değil.

Bu arada DELL Türkiye ilgileniyor makineyle.

• quote:

Orjinalden alıntı: cengaver7

Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 3 ay önce 1525 2.0 Ghz modelini aldım. Şu anda bir sorunum var. Laptopımı hiç bir yere vurmamış olmama rağmen kasanın üstünde bir çatlak oluştu. Bu yüzden moralim çok bozuldu:(
    Herhangi bir darbe izi yok! Vatan Bilgisayar'dan almıştım. Sizce götürsem yenisiyle değiştirirler mi???

Çatlak, kırık vb. olayların çarpma-düşme gibi sebeplerden kaynaklanmadığını ispat etmeniz gerekiyor bunun için. Bunu nasıl yapabilirsiniz, bilemiyorum..?
  • Doğru söylüyorsunuz. Bunu nasıl ispatlıyacam ben de bilemiyorum??? Kasanın üstünde hiç bir yerde darbe izi yok. 1 cm uzunluğunda bir çatlak. Ama yine de gözüme batıyor. Servise gönderip kasanın gri renkte olan üst kısmını mı değiştirirler acaba?

Bu arada bende vista yüklü. Bu laptopla hangi oyunları oynayabilirim acaba? Zaten üst düzey performans beklemiyorum. Vista'nın çalıştırdığı eski oyunlar da olabilir
  • Birinci mesaja Dell 1525 e xp kurup kullanmak isteyipte drivler problemi olan arkadaşlarımız için hazırladım bu sefer otomatik kurulum yapmadım driverler ayrı ayrı ama tek bir klasör içinde yer alıyor bu sefer sıkıştırılmadığı içinde boyutu büyük oldu tabiki yaklaşık 90 mb civarı ama denenmiş sağlam drivler bunlar başka yerde aramanıza gerek yok bunları kullanın tavsiye ediyorum sorununuz olursa paylaşın birlikte çözmeye çalışalım.
  • Benim 1525 olan laptopumun ekranı ilk geldiği gibi sağlam değil sanki biyeri gevşemiş gibi ufak bi dokunmada sallanıyor kapağını kapatıp dik tuttuğumda kapak biraz açılıyor yeniyken böyle değildi tam olarak kapalı dururdu
    Ekranı sağlamlaştırabileceğim vida gibi bir yeri var mı bunun?
    [Intel Graphics Media Accelerator X3100 Paylaşımlı 358 Mb ]
    [ DVD Rw Double Layer ] - [ Bluetooth ]
    [ 2.0 mp kamera ]
  • herkese selam oncelikle

arkadas bende dell den pc aldim amerikadan aldim 1525 windows vista basic benim sorum kisaca webcam le ilgili ayarlarini yapim derken webcam kaybettim yani cam live avatar diye bisey var ve msn kamerayi actigimda hep o cikiyo karsima ne yaptiysam duzeltememdim bide mikrofonu calsitiramdim webcam ve digital microfon mevcut pc ama bi turlu ayarlayamdim webcam normaldew calsiyo ama msnd e bi turlu calsitiramadim simden tesekuer

Orjinalden alıntı: hoyrat92

Benim 1525 olan laptopumun ekranı ilk geldiği gibi sağlam değil sanki biyeri gevşemiş gibi ufak bi dokunmada sallanıyor kapağını kapatıp dik tuttuğumda kapak biraz açılıyor yeniyken böyle değildi tam olarak kapalı dururdu

Laptopın alt kısmında bataryanın etrafında, menteşenin altına denk gelen kısımda vidalar var, onları sıkmayı deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychoirfan -- 18 Ağustos 2008; 19:50:28 >

teşekkürler..

Orjinalden alıntı: psychoirfan

quote:

Benim 1525 olan laptopumun ekranı ilk geldiği gibi sağlam değil sanki biyeri gevşemiş gibi ufak bi dokunmada sallanıyor kapağını kapatıp dik tuttuğumda kapak biraz açılıyor yeniyken böyle değildi tam olarak kapalı dururdu

Laptopın alt kısmında bataryanın etrafında, menteşenin altına denke kalan kısımda vidalar var, onları sıkmayı deneyin.

Söylediğin vidaları sıkmayı denedim ama zaten onlar haddinden fazla sekilde sıkılar bir gevşeme yok yinede teşekkürler ilgin için
    [Intel Graphics Media Accelerator X3100 Paylaşımlı 358 Mb ]
    [ DVD Rw Double Layer ] - [ Bluetooth ]
    [ 2.0 mp kamera ]
  • arkadaşlar ben dell 1525 kullanıcısıyım. ama açılış da xp kurarken sabit disk yok diyor... ama vistad öyle bir sorun yok ayrıca.. 140 olan hardiskimi 40/100 bölmek istediğim de 40 dan geri kalan 100 ü biçimlendirmiyor.. ama benim amacım xp kurmak yada xp den de vazgeçtim geri kalan 100 gb lık bölümü nasıl biçimlendirebilirim

dik tutunca benimkide açılıyor ve alırken baktığımdada öyleydi. Aancak ekranın menteşelerde gevşeme yok
    ama az miktarda gevşeme olması normal. Ekranın menteşe vidaları sanırım ekran çıatasının altında. onlara ulaşmak için ekranın kenarındaki 6 vidayı sökmeniz lazım. tabi garantiyi etkilermi bilemem.

Orjinalden alıntı: asimangel87

ya arkadas bi soru sordum hic yardim etmiyosunuz ama varya ne kadar kendinize muslumansiniz

Kamera sorunu için program ekle kaldırdan Dell Webcam Manager ı kaldırın.
    Mikrofon sorunu için ise ses kartı sürücüsünü güncelleyin.
    Güncel sürücüyü buradan indirebilirsiniz:http://ftp.us.dell.com/audio/R170217.EXE
    MSI B450 Gaming Plus Max AMD B450 4133MHz DDR4 Soket AM4 ATX Anakart / AMD Ryzen 5 3600 3,6GHz 35MB Cache Soket AM4 İşlemci / Asus TUF Radeon RX 5600XT 6GB OC 192Bit GDDR6 (DX12) PCI-Express 4.0 Ekran Kartı / G.Skill Flare X 32gb(4x8GB) 3200MHz DDR4 Ram / CORSAIR CARBIDE SERİSİ 400R 80PLUS 750W MidT ATX / Seagate 3.5" 1TB HDD 8GB SSD Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm SSHD / Logitech Craft Advanced Klavye / Logitech MX Master USB/Bluetooth Mouse / Logitech V20 2 1 Usb Speakers / Xiaomi Mi Curved 34" 144Hz 4ms WQHD Led Monitör / Asus 23.6" VN247H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR / Cooler Master SEIDON 120M SIVI SOĞUTMA
    SanDisk 480GB SSD Plus
    PNY XLR8 500GB NVMe M.2 SSD Disk
  • quote:

Orjinalden alıntı: lord_kong

kulübe bende katıla bilirmiiyim ?? bende ınspıron 1525 kullanıyorum

İlk sayfada Hemikoğlu-47'nin eklediği kod var imza için. Onu kullanabilirsiniz.

Dell Inspiron 1525

Core Duo T2330 1.6 Ghz 160 Gb 2 Gb 15.4" Vista Home Premium

ENTEGRE KAMERA - BLUETOOTH

Model : Dell Inspiron 1525
    İşlemci : Core Duo T2330 1.6 Ghz - 1 Mb
    Hafıza (Ram) : 2048 Mb - DDR II 667
    Maksimum Hafıza (Ram) : 4096 Mb
    Hafıza (Ram) Slotları : 2 Adet
    Sabit Disk : 160 Gb - 5400 Rpm
    Ekran : 15.4" - 1280 x 800 WXGA
    Ekran Kartı : Intel Graphics Media Accelerator X3100 Paylaşımlı 448 Mb
    Ses Kartı : Onboard
    Optik Sürücü : DVD Rw Double Layer
    Ethernet : 10/100 Mbps
    Portlar : 4 x USB 2.0, S/PDIF(Coaxial), 1 x RJ-45 Ethernet, 1 x RJ-11(Modem), 1 x Mikrofon Girişi, 2 x Kulaklık Çıkışı, 1 x IEEE-1394 FireWire (4-pin)
    Pil Tipi / Pil Ömrü : Li-Ion 6 Cell - 3 Saat
    Kamera : Var
    Ağırlık : 2.75 Kg.
    Kablosuz Ağ : 802.11 a/b/g
    Bluetooth : Var
    İşletim Sistemi Vista Home Premium Türkçe
    Garanti : 24 Ay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eric _Theodore_Cartman -- 24 Ağustos 2008; 21:49:08 >
    MSI B450 Gaming Plus Max AMD B450 4133MHz DDR4 Soket AM4 ATX Anakart / AMD Ryzen 5 3600 3,6GHz 35MB Cache Soket AM4 İşlemci / Asus TUF Radeon RX 5600XT 6GB OC 192Bit GDDR6 (DX12) PCI-Express 4.0 Ekran Kartı / G.Skill Flare X 32gb(4x8GB) 3200MHz DDR4 Ram / CORSAIR CARBIDE SERİSİ 400R 80PLUS 750W MidT ATX / Seagate 3.5" 1TB HDD 8GB SSD Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm SSHD / Logitech Craft Advanced Klavye / Logitech MX Master USB/Bluetooth Mouse / Logitech V20 2 1 Usb Speakers / Xiaomi Mi Curved 34" 144Hz 4ms WQHD Led Monitör / Asus 23.6" VN247H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR / Cooler Master SEIDON 120M SIVI SOĞUTMA
    SanDisk 480GB SSD Plus
    PNY XLR8 500GB NVMe M.2 SSD Disk

• quote:

Orjinalden alıntı: lord_kong

arkadaşlar ben yeni dell inspron 1525 aldım ve ekran kartı almak istiyorum üstünde ekran kartı var ama onboard sizce ekran kartı nasıl bişe almalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum...

Dell Inspiron 1525

Core Duo T2330 1.6 Ghz 160 Gb 2 Gb 15.4" Vista Home Premium

ENTEGRE KAMERA - BLUETOOTH

Model : Dell Inspiron 1525
    İşlemci : Core Duo T2330 1.6 Ghz - 1 Mb
    Hafıza (Ram) : 2048 Mb - DDR II 667
    Maksimum Hafıza (Ram) : 4096 Mb
    Hafıza (Ram) Slotları : 2 Adet
    Sabit Disk : 160 Gb - 5400 Rpm
    Ekran : 15.4" - 1280 x 800 WXGA
    Ekran Kartı : Intel Graphics Media Accelerator X3100 Paylaşımlı 445 Mb
    Ses Kartı : Onboard
    Optik Sürücü : DVD Rw Double Layer
    Ethernet : 10/100 Mbps
    Portlar : 4 x USB 2.0, S/PDIF(Coaxial), 1 x RJ-45 Ethernet, 1 x RJ-11(Modem), 1 x Mikrofon Girişi, 2 x Kulaklık Çıkışı, 1 x IEEE-1394 FireWire (4-pin)
    Pil Tipi / Pil Ömrü : Li-Ion 6 Cell - 3 Saat
    Kamera : Var
    Ağırlık : 2.75 Kg.
    Kablosuz Ağ : 802.11 a/b/g
    Bluetooth : Var
    İşletim Sistemi Vista Home Premium Türkçe
    Garanti : 24 Ay

Ekran kartları değiştirilmezki dizüstü bilgisayarların sen neden ekran kartı almak istiyorsun ki anlamadım.

Sadece Ram eklemesi yapabilirsin 2 gb ekleyebilirsin seri bir 2.5 gb ram olur üzerinde çok hoş olur gerisi hikaye ekran kartı çok iyi değil keşke şöyle bir ati kullansalardı daha iyi olurdu ama maalesef yok.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.