Şimdi Ara

DELL G315 CORE İ5 9300H Bilgisayarımın içinden ses geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar öncelikle iyi forumlar.

13 Mayıs Tarihinde Vatan bilgisayardan teslim aldığım "DELL G315 CORE İ5 9300H 2.4GHZ-8GB RAM-1TB+256 SSD-GTX1650 4GB-15.6"W10" bilgisayarı yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. İlk hafta pek bir ses yoktu fakat 2 gün önce bilgisayarın sessiz çalışırken içinden cızırtıya benzer bir sesin devamlı geldiğini fark ettim. Bilgisayarın genel kalitesinden çok memnunum istediğim oyunları güzel bir kalitede oynayabiliyorum, sade ama şık bir görüntüsü var. Sadece bu cızırtı sesi içime sinmiyor ileride bir problem yaratabilir diye. Müşteri temsilcisi şu anda mesai saatleri dışında olduğu için arayıp konuşamıyorum sizin görüşünüzü almak istedim bu cızırtı sesi neden olabilir bir çözümü var mı, ileride bana sorun yaratır mı.

Herkese hayırlı günler ve hayırlı bayramlar.

• bilgisayarında hdd var onun sesi olamazmı?
  • Bobin cızırtısı da olabilir Acer Nitro 5'te tiz bir ses duyuyordum bunun gibi bir sey olabilir. Sesi kaydedebilirseniz belki daha güzel yorumlayabiliriz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HDD'den geliyor olabilir dediğin gibi şimdi HD Tune uygulamasından tarama yaptırıyorum belki bir sorun olmuştur. Ses gelmesi normal midir ona sorayım şimdilik içime sinmesi açısından. Ortam sessizken veya az bir ses varken dikkatli dinleyince duyuluyor.
  • Extreme37 kullanıcısına yanıt
    Örnek verecek olabilirsem ek olarak bırakacağım videodakine benzer bir ses çıkıyor ama arada bir ve çok şiddetli değil
    TezcaNNyoutube
    TeknobiyotikTV RX570 Coil Whine Sesi
    https://www.youtube.com/watch?v=lDxXavWcVzQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi needstark12 -- 26 Mayıs 2020; 22:20:7 >

• needstark12 N kullanıcısına yanıt
    Evet anlaşıldı bobin cızırdaması diye anılıyor bu ses. Gtx 970'te ilk defa bu sesle tanışmıştım. Ekran kartı yüksek Fpslerde bu sesi çıkartıyordu. Günlük kullanıma veya oyunlarda herhangibir etkisi olmuyor. Sadece sessiz ortamlarda rahatsız edebilecek bir ses çıkarıyor.
    Harddisk kaynaklı olduğunu sanmıyorum benim dizüstümde harddisk dursa bile bu sesi duyabiliyorum bazen.
    Eğer bu ses başka bir sorundan kaynakliysa ne yapılabileceği hakkında bir fikrim yok fakat bu bahsettiğim olaydansa yapilabilecegimiz bir sey yok gibi. Yeni alındıysa belki değişim olabilir fakat yeni gelen bilgisayarda da aynı sorunun çıkma ihtimali var.

• Sorun ile alakalı kendi çektiğim video burada ses çok gelmiyor fakat duyuluyor.
    Anıl Başaranyoutube
    Cızırtılı ses sorunu videosu
    https://www.youtube.com/watch?v=YQzf1Z8U5SQ&feature=youtu.be

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Telefondan dinledim de harddiskin okuma yazma hızı ön planda. Bu sesten bahsediyorsanız diskin modeline göre değişebilir bu ses, normaldir.

• İleriki zamanda sorun yaşatmaz diyorsunuz yani.
    Diskten kafa vurma sesi veya bip sesi çıkmıyorsa sorun yok gibi duruyor. Ama isterseniz HDtune ile bad sector taraması yapabilir veya HDsentinel ile diskin durumuna göz atabilirsiniz.

• Extreme37 kullanıcısına yanıt
    HDtune ile tarama yaptım hata çıkmadı teşekkürler yardımınız için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.