Şimdi Ara

Dell 9300 Geforce 6800 Go Fan Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Bende Dell 9300 laptop var ekran kartı da Geforce 6800 Go bundan 2 hafta kadar evvel bir oyunda biraz fazla kastırdım sanırım bilgisayarı ki overclock vs de yapmamıştım ekran kartı fanı ses çıkarmaya başladı. 1-2 gün sonra bu sesler kesildi fakat daha sonra yine başladı bahsettiğim ses çok aşırı bir ses değil ama insan sessiz kullanmaya alıştı mı rahatsız oluyor. Bu konuda birkaç şey araştırdım siz de merak ediyorsanız sizin de bilginiz olsun sormak istediğim soruyu sonrasına soracağım. Önce laptopu açıp şu fanı yağlasam hallolur mu dedim fakat araştırıp neler yapmam gerektiğini dell'in şu sitesinde görünce gözüm korktu bilgisayara birşey olur diye riske girmedim.

http://support.dell.com/support/edocs/systems/ins9300/sm/index.htm?c=us&l=en&s=dhs&cs=19

Sonrahttp://www.diefer.de/i8kfan/ adresinden I8kfanGUI V3.0 beta 5 versiyonunu indirerek fanın belli sıcaklık aralığında devreye girerek istediğim hızda çalışmasını sağlayan bir program indirdim, eskiden durmadan çalışıyordu şimdi daha iyi oldu.

İlk sorum şu olacak GPU sıcaklığını 64 derecenin üzerine çıkarmıyorum fan devreye giriyor, sizce ayarladığım bu sıcaklık değeri iyi mi? Normalde fan hiç durmazsa 52 - 54 derece civarı çalışıyor (desktopta). Ekran kartını zorlayan bir program çalışırken sıcaklığına bakmadım. Zaten bu programı da oyun vs oynarken kullanmayı düşünmüyorum sadece desktopta kullanmayı düşnüyorum.

İkinci sorum da şu, şimdi böyle bir ses için sanırım garantiye gitmez cihaz fakat acaba teknik servis bulup bunun fanını daha sessiz bir fan ile değiştirme şansım yok mu Kadıköy'de? Bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Cevap verecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Gecmis olsun kardes..
    Bence sen hic aleti kendin elleme, direk aletin kendi teknik servisine git derim..
    Simdi gidip Kadikoy e gotursen oradakilerin fazla bisiden caktigi yok..Sadece mal satip ustune yatmayi bilirler

O seslerin senin aletten gelmesi, ileride gelebilecek olan problemlerin habercisi olabilir..O yuzden ufak bisi de olsa ihmal etme derim..

En iyi yol isi bilen kendi teknik servisine goturmektir..Garantisi bitti ise de paradan cekinme derim..Zaten bi fan degistirmek fazla pahali olmasa gerek..

Selametle...

凡有血氣者,都要嘗死的滋味
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7900 XT Ekran Kartı Problemi
    2 yıl önce açıldı
    Amd Radeon HD 6700 Driveri Yok
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.