Şimdi Ara

DELL 1300 cüler BİLGİ VE SORUN PAYLAŞIM MEKANI' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
119
Cevap
0
Favori
15.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar XP açıldığında windows başlangıç sesi tam çalmaya başlarken ekran çok kısa süreliğine kapanıp açılıyor sizde de böyle bir sorun varmı?
  • Merhaba. Aranıza yeni katılıyorum. Gerçi 2 aydır bu makineyi kullanıyorum ama böle bir paylaşım alanımız olduğunu yeni öğrendim. O da şu vesileyle.

Şimdi bu bilgisayarla ben neredeyse hiç bir oyunu çalıştıramıyorum. Fazla grafik özelliği istemeyen strateji oyunlarını bile. Maksimum 128 mb ekran kartı. Ama 9 mb kullanıyorum.

Kısa ve öz olarak şunu soruyorum

Ben bilgisayarımı oyun oynanabilir hale nasıl getirebilirim. Arkadaşlar fifa2005 den filan bahsetmiş. Ben daha evvel masaüstü bilgisayarımla ki özellikleri her açıdan yarıyarıya düşüktü dell imden , fifa 2007 oynuyordum. Şimdi bu oyunlar bir hayal mi benim için.
    Ekran kartımın performansını nasıl arttırabilirim. LÜtfen acil yardım

Bu arada açılışta bire saniye filan benimde ekranım kararıyor
  • Slm Arkadaşlar. Bende dell 1300 kullanıyorum. Centrino 1,6 olan modeli. ürüne 1Gb lik ram alacam ama rami 667Mhz alsam cihazda 533Mhz de olsa sorunsuz çalışırmı. Yoksa illaki rami 533Mhz. mi almam gerekir.
  • Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.Ben makinama tv kartı almayı düşünüyorum eğer mümkünse PCMCIA girişli tv kartları var benim makinada o giriş yok acaba dönüştürücüler falan oluyor alsam PCMCIA olan tv kartlarından yararlanabilirmiyim.Ayrıca makinanın içine taktırmayı da düşünüyorum değermi yoksa harici tv kartımı almalıyım.

özellikleri şöyle

Chipset Intel® 910GML chipset
    Desteklenen İşlemciler Intel® Pentium M 740 işlemci (1.73GHz, 2MB L2 cache, 533MHz FSB) *
    LCD Ekran 15.4' WXGA Dell geniş TFT LCD, 1280x800 çözünürlük, 16.7 milyon renk
    Grafik kartı Intel® 910GML Graphics paylaşımlı maks. 128MB DDR video bellek *
    Sistem Belleği 512MB (1*512MB) DDR-II 533MHz (maksimum 2048MB, 2 adet bellek yuvası ile)
    Sabit Disk (HDD) 80GB 5400rpm sabit disk
    Optik Sürücü (slot tip) DVD Dual Double Layer sürücü (CD-R, CD-RW, DVD+/-R, DVD+/-RW, DVD+DL)
    Ses Sistemi (Audio) MS Sound uyumlu ses sistemi, bütünleşik STEREO hoparlör
    İletişim Arabirimi Entegre 56K ITU V.92 data/faks modem
    Entegre 10/100 Mbps fast ethernet
    Entegre Dell Wireless 1370 802.11b/g WLAN ağ desteği
    I/O Arabirimleri * Modele bağlı olarak konfigürasyon değişebilir. ** Kullanım özelliklerine göre değişebilir.
    RJ-45 / RJ-11 / USB 2.0 : 1 adet + 1 adet + 3 adet
    Express Card Slot 1 adet (54mm)
    VGA out / S-Video TV-out : 1 adet / YOK
    LINE-IN / LINE-OUT : 1 adet (mikrofon için) + 1 adet (kulaklık ve harici hoparlör için)
    Ebat ve Ağırlık G:356 x D:266 x Y:35.9 mm; 2.99kg (optik sürücü dahil) *
    Güç Kaynağı / Adaptör 6 cell 56Wsaat Li-Ion pil; 3-pin 60W AC adaptör
    PİL Ömrü / Şarj Süresi maks. 5 saat pil ömrü / 3 saat hızlı şarj ve 3.5 saat çalışırken şarj süresi **
    Klavye / Fare (mouse) 87 tuşlu Türkçe Q klavye / Fonksiyonel Touchpad mouse
    YÜKLÜ Yazılımlar (software) Dell Media Experience, Cineplayer DVD player, Roxie Creator, Symantec PC Restore, Adobe Reader
    YÜKLÜ İşletim Sistemleri MS Windows XP Professional Türkçe (SP

• Merhaba Benim de bir Inspiron 1300'üm var. 2-3 ay oldu. 686+KDV'ye aldım.

Genelde memnunum demek istiyorum ama canımı sıkan bir durum var.

3-5 günde bir durup dururken ekran kayboluyor. Ama bilgisayar halen açık.

Ben de standby düğmesine basıp tekrar stanbydan normale dönüştürdüğümde daha önceki açık dosya ile birlikte ekran tekrar göstermeye başlıyor

Ekran arada sırada ben göstermeyeceğim diyor yani.

Çeşitli yerlere fikir danıştım (DELL içlerinde en yardımsevmezi çıktı. Daha doğrusu sistemi tekrar yükleyip denememi olmazsa onlara götürmemi istedi. İşletim sistemiyle ilşkili olabilir diyorlar. içinde gelen XP Home dan kaynaklanıyorsa yardım edemiyorlar. İşletim sisteminden kaynaklandığına kanaat getirirlerse para isteyeceklermiş. Daha 2 ay önce almama rağmen garanti dahilindeki makinamı da öyle serviste filan 5-10 gün bekletmek istemiyor daha fazla soruna yol açmalarından korkuyorum ve de o oluşan hatanın bire bir onlar test ederken çıkma ihtimali imkansız gibi geliyor bana. Yani 3-5 günde bir ekran kararması olayı., ayrıca içindeki dosya vs lerin de öyle servislerde elden ele dolaşmasını bir sürü yüklediğim programları tekrar yükleme beni deli ediyor. Sistemi tekrar yüklersem tüm programları tekrar yüklemem gerekecek)

Ne tavsiye edersiniz

• bende de dell inspiron 1300 1.73 var. ram i arttırmak istiyorum. acaba içinde hangi marka ram var ve aşağıdaki ram sorunsuz çalışır mı?

http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=270
  • arkadaşlar dell inspiron 1300 var şu an elimde ve format atmak istiyorum ancak
    ne bilgisayarın yanında xp cd si vardı nede hdd de recover cd si oluşturma programı.
    yani anlayacağınız normal bi xp cd sinden format atmak zorundayım gibi duruyor
    ama o zaman da bilgisayarın orjinalliği gidiyor. nasıl formatlayacam ben bu
    bilgisayarı???? bi yardım ederseniz çok sevinirim saygılar
    cevaplar için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meqadu -- 14 Mayıs 2007; 15:55:31 >
  • Mrb arklar... bende dell inspiron 1300 kullanıorum... Service tag No : 4F6ND2J... Benim bi sıkıntım var... ben geçenlerde bi format attım.. ve xp yi kurdum... siteden driverları indirdim.. ama şu an cd-rom u kafasına göre görüo yada görmüo... haftanın 2 günü görüo 5 günü görmüo gibi bişi... bilen birisi yardımcı olabilirmi... Tam bi yüklenecekler listesi veya bi çeşit config gibi bişi önerirmisiniz... Tşkler....
  • Selam arkadaşlar ben bi' 5+1 almayı düşünüyorum ses sistemi kaldırır mı sizce?
  • slm ark.
    bende dell 1300 ins. cent 1.7 aldım,pil 1.5 saat gidiyor.
    sizin ortalama pil süreleriniz nekadar acaba .
    sıfır bi ürün için bu süre bana çok az geldi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheKabuS

Mrb arklar... bende dell inspiron 1300 kullanıorum... Service tag No : 4F6ND2J... Benim bi sıkıntım var... ben geçenlerde bi format attım.. ve xp yi kurdum... siteden driverları indirdim.. ama şu an cd-rom u kafasına göre görüo yada görmüo... haftanın 2 günü görüo 5 günü görmüo gibi bişi... bilen birisi yardımcı olabilirmi... Tam bi yüklenecekler listesi veya bi çeşit config gibi bişi önerirmisiniz... Tşkler....

ben de aynı dertle uğraşıyorum..
    şu soruya cevap verecek bir allahın kulu yok mu???
    nasıl format atacağız bu bilgisayar..
    ctrl f11 diyolar. basıyorum. değişen bişe yok. bilgisayar normal açılıyor..
    acil cevap lazım..
    teşekkürler.....

• bu soruya cevap verebilecek yok mu? arkadaşlar.. çok önemli. yoksa iki kez yazmam..
  • arkadaslar dell in kendi sitesindeki sürücüler olmuyo.. bi yardım lütfennn
  • tekrar mrb arkadşlar. uzun bi aradan sonra sonra tekrar aranızdayım. tüm sorunlara yardımcı olmaya çalışacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muslimsubasi

arkadaslar dell in kendi sitesindeki sürücüler olmuyo.. bi yardım lütfennn

hangi sürücüleri olmuyo. doğru sürücüyü yüklediğine eminmisin. ben support.dell.com sitesinden express tag numarasını gierek yüklüyorum bu zamana kadar hiç sorun yaşamadım. sorununu daha açık yazarsan yardımcı olmaya çalışacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jidoshimekato

Selam arkadaşlar ben bi' 5+1 almayı düşünüyorum ses sistemi kaldırır mı sizce?

creative 5+1 leri denedim bi sorun yok arkadaşım. tabi tek stereo çıkışı olduğu için rca ları stereo dönüştümen lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: burkon

slm ark.

kullanmana bağlı ben 6400 ün pilinide 1,5 saatte bitiririm. sürekli dvd yi meşgül edersen sürekli oyun oynarsan ve wirelessden bağlanıyorsan sinyal gücüde yetersiz geliyorsa cihaz performansını otomatik arttırıyor ve daha fazla güç tüketiyor bu tüm laptoplar için geçerlidir. 6 celli 1300 lerin ortlama 2 saat şarjı dayanır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: firstemperor

quote:

Orjinalden alıntı: burkon

slm ark.

kullanmana bağlı ben 6400 ün pilinide 1,5 saatte bitiririm. sürekli dvd yi meşgül edersen sürekli oyun oynarsan ve wirelessden bağlanıyorsan sinyal gücüde yetersiz geliyorsa cihaz performansını otomatik arttırıyor ve daha fazla güç tüketiyor bu tüm laptoplar için geçerlidir. 6 celli 1300 lerin ortlama 2 saat şarjı dayanır.

okey dostum,ilgine teşekkürler .sürekli wireles ten bağlanıyorum demekki ondan mış.

• merhaba arkadaşlar. yarın inşallah bende inspiron 1300 sahibi olucam.

bilgisayar için gerekli güncel driverların olduğu bir link verebilirmisiniz arkadaşlar. ilk yüklememi yaparken herşeyi güncel tutmak istiyorum.
    ilgilenenlere sonsuz teşekkürler. iyi forumlar..
  • birde bilgisayarın donanımlarını test etmek için programlara ihtiyacam var

ölü pixel testi
    hdd için hdtune var bende fakat işlemci ramlar grafik kartı cd/dvd rom gibi bileşenlerin testlerini yapmam için program tavsiyesinde bulunabilecek arkadaşlar var mı?

ilgilenenlere teşekkürler iyi forumlar...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.