Şimdi Ara

DELL 1300 cüler BİLGİ VE SORUN PAYLAŞIM MEKANI' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
15.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayarı formatladım tüm sürücülerini yükledim ama mikrofon bir türlü çalışmadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: firstemperor

arkadaşlar ram i 1 gb 667 mhz yapmayı düşünüyorum ...sizce uyum olurmu?

DELL 1300'lerde ddr2-533 mhz ram var ama ramler ddr2-400 mhz olarak çalışıyor.Sanırım işlemci FSB'si ya da anakartın chipseti ile alakalı birşey.O yüzden ddr2-667 mhz ne kadar üretken olur bu bir soru işareti işte.

2 ay önce yeğenime aldım DELL 1300 CENTRINO 1.73 GHZ.Ram tek parça 512 mb ddr2-533 mhz ama everest ve cpu-z'de dd2-400 çalıştığını gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OTTO VON BISMARCK -- 20 Aralık 2006; 22:38:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: OTTO VON BISMARCK

quote:

Orjinalden alıntı: firstemperor

arkadaşlar ram i 1 gb 667 mhz yapmayı düşünüyorum ...sizce uyum olurmu?

DELL 1300'lerde ddr2-533 mhz ram var ama ramler ddr2-400 mhz olarak çalışıyor.Sanırım işlemci FSB'si ya da anakartın chipseti ile alakalı birşey.O yüzden ddr2-667 mhz ne kadar üretken olur bu bir soru işareti işte.

2 ay önce yeğenime aldım DELL 1300 CENTRINO 1.73 GHZ.Ram tek parça 512 mb ddr2-533 mhz ama everest ve cpu-z'de dd2-400 çalıştığını gördüm.

ewet kesinlikle 400 olarak çalışıyor 533 mhz ramler
  • DELL 1300 kullanan çoğu kişi gibi benim yeğenim de 512 mb ramden şikayetçi.KNIGHT ONLINE oynarken NORTON'u mecbur kapatıyorum diyor bana.Daha doğrusu az geldiğini düşünüyor.Ben dönem arası İstanbul'da olacam.Niyetim kendimdeki 2*512'leri verip 2*1 gb ddr2-667 mhz kingston ramlerden almak.O zaman elimdekileri de yeğenin DELL 1300'e takacağım.Burdaki diğer kullanıcılara da tavsiyem laptoplarında takılı olan aynı marka ramlerden almaya çalışıp rami 2*512 mb yapmaları olacaktır.
  • Slm bende dell 1300 inspron kullanicisyim. PcGolddan almistim aleti bana aleti verirken format atmak istedidignde yapman gerken sey sadece win. acilirken ctrl+f11 tusuna basili tut sonra o hemen kendisi format atrar dendi. Acaba bunun ayrintili bir sekilde ayrica anlatacak dost varmi iyi gunler !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DELL 1300 -- 30 Aralık 2006; 0:35:32 >
  • merhaba arkadaşlar ben de dell 1300 kullanıcısıyım.sizlere bir sorum olacak bu ses sistemleri ile alakalı acaba bu model ne tür sistemleri destekliyor ya da harici digital ses kartları kullanabiliyor muyuz?şimdiden tşkler yardımlarınız için..
  • inspiron 1300 dell i alalı bir hafta kadar oluyor ama benim gözlerim çoktan (dell)indi.. ben pişman oldum çünkü aynı sorun sizde de var mı bilmiyorum ama sarj kablosu takılı değilken ekran ışık ayarı gözleri rahatsız edecek derecede sönük.bu sorunu çözmek için sarjı takıyorum bu seferde ekran ışığı spot lambasına dönüyor.yani aşağı tükürsem de gözlerim yanıyor yukarı tükürsem de..eğer sizde aynı sorunu yasıyor ve bu durumdan rahatsızsanız ve de bir çözüm yolu bulduysanız lütfen paylaşınn..
  • yine ben..geçenlerde yazdığım ekran ışık ayarlarıyla ilgili sorunu çözdüm.
    mavi fn tuşuna basılı tutarak alt ve üst ok tuşlarına basarsanız ekran ışık ayarını göz zevkinize göre ayarlayabiliyosunuz..
  • Arkadaşlar size ramlerin neden 400mhz gözüktüğünü söyleyeyim. Dell 1300 lerdeki centrinoların fsbleri 400mhzdir, büyük ihtimalle anakartta 400fsbdir, yani ramler 533mhzde olsa 667de olsa max. 400 ile çalışırlar. Dell L120 mi ne olan ise işlemcisi sonoma serisidir işlemci 533fsb ile çalışır, ram 533 ise iyidir ancak anakart 400 demişti PcDepo daki görevli bana bence vazgeçmiştim, tam o ara DonanımHaber forumları sayesinde Acer 5101'i öğrendim, aldım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: perihans

yine ben..geçenlerde yazdığım ekran ışık ayarlarıyla ilgili sorunu çözdüm.
    mavi fn tuşuna basılı tutarak alt ve üst ok tuşlarına basarsanız ekran ışık ayarını göz zevkinize göre ayarlayabiliyosunuz..

Doğrudur hemşehrim.Buarada 1300'lerdeki ekran 6400'lerdeki gibi parlak değil.DELL INSPIRON 6000'lerdeki gibi bir LCD mevcut.DELL 1300'ü ben de kullandım.Daha doğrusu yeğenime alınca 1 hafta kadar ben de kurcaladım.Ortam ışığı normal ise düşük ekran ışığında kullanmakta fayda var.

Buarada 1300'cülerin DELL 6000'cilere göre şansları ramlerin 2*256 olması yerine 1*512 olması.Bence bu çok iyi olmuş.Ayrıca LCD BASEL'deki sıkılığı da çok beğendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OTTO VON BISMARCK -- 11 Ocak 2007; 0:48:09 >
  • Abi makina canavar makina vallahi. harbiden bizim evde bide fujitsu siemens var özellikleri daha ii olan ama bu makina onu solluyor. wirelese çok verimli bağlanıyor. ısın mıyor. DVD okuyucu hariç sesten eser yok. arasıra hard disk bi zort diye ses çıkarıyor. oda windows xp nin harddiski kontrol etmesinden linux ta o da olmuyor. harika bir sistem en uygun fiyat. ben sadece quark 4 oyunu nu kaldırmadığına şahit oldum oda laptopa hiç bir overclock yapmamışken.
  • Slm arkadaşlar ya bu derneğin bu kadarmı uyesi var.
    Neyse ben de geldim benimki 1300-intel pentium M 1,73 ghz-512 Mb ram vs.vs.
    Ben geçen yıl aldım çok memnunum mukemmel sessiz çalışıyor,fakat alırken işletim sistemi CD s,i vermediler
    siz aldınızmı makinanın altında lisans etiketi var içerisinde driver dosyalarıda var.

Geçenlerde başıma geleni anlatayım harddisk partition adlı bir programla sabit diski ikiye ayırmak istedim,pili çıkartmıştım takmayı unutmuşum çünki o an adaptorle çalışlıyordum işlemleri tamamlayıp partition başlattım o ara yanlışlıkla fişini çekmişler benim harddisk aynen güm ne yaptıysam açamadım çünki işlem yarıda kaldığı için harddiski
    tanımadı bios ayarlarına girip uğraştım yok xp cd si ile repair yapayım dedim oda yemedi format atsam tüm veriler gidecek driverlerin yedeğinide almamıştım elimde xp cd si var ama makinaya ait lisans kodu ne olacak diye düşündüm başta soylemiştim xp cd si vermediler bana.çaresiz elimdeki xp yi yukledim herşeyim silindi xp kuruldu internetten driverleri yukledim şu an bir problem yok.servis garantisi devam ediyor ama götürsem servis dışı bir işlem yaptığım için benden para isteyeceklerdi.tek çarem buydu.format attım ama 7 formata kadar bilgilerin geri getirebildiğini duymuştum program bulabilirsem denicem.başınıza gelirse bilginiz olsun.

şu xp cd sine taktım kafayı madem lisans etiketim var neden cd yok kardeşim ben bunu nerden yuklicem.

• Valla böyle bir konu bulduğuma çok sevindim, benimde bilgisayarım inspiron 1300. Yalnız arasıra sorun yaşatıyor. Aşağıdaki sorunları yaşayıpta çözen varsa yardımcı olsun bir zahmet.

- Star Wars: Knights of the old republic II'de menüye giriyor ama oyunu açmıyor. KotOR I'i açmıştı, hiç bir sorunda yaşatmadı. Sistem ihtiyaçları farklı değil. Hata cd'den de değil, İstanbul'un iki yakasında farklı yerlerden alıp denedim.

- İşlmecim 1,7 mhz olmasına rağmen bazı oyunlarda farklı algılanıyor. Önreğin Age of Empires III'te bazen 600 mhz bazen 750 mhz olarak algılıyor.

Ama yinede memnunum bilgisayarımdan. Fiyatına göre çok iyi..

Birde Laptop'un hangi parçaları upgrade edilebilir. Mesela ekran kartını değiştirebilirmiyim veya ram'i arttırabilirmiyim?
  • Selam dostlar işte sonunda oldu geçenlerde bahsettiğim programı buldum (File Scavenger) müthiş bir program format atmama rağmen kaybettiğim tüm jpeg dosyalarımı video kayıtlarımı ve word excell dosyalarımı geri getirdim...
    Artık makinam eskisi gibi ama akıllandım artık back up yapıcam yoksa bööle uğraştırıyo adamı...

mmmmmmuaaa işte bu kadaarrr...
    Herkese sevgiler
  • arkadaşlar tekrar merhaba daha önce msj atmıştım ama herhangi bir bilgi alamadım zaten ses sistemi almaktan vazzgeçtim.son bi kaç keredir başıma gelen bir olayı sizlerle paylaşayım.Benim dizüstü de dell 1300 80 gb 512 ram ve dvd sürücülü olan modeli.şimdi windows açıkken bazen film izlerken bazen de müzik dinlerken benim ekran birden mavi mor arası bi renk alıyor tam ekran olarak.Ama böle manyetik bi akıma girmiş gibi değil resmen mor mavi bişi.Hani tvlerde bazen köşelerde renk bozulması oluyor bu onun gibi değil.neyse bu renk değişimi oldugundan müzik çalıyorsa ya da herehangi bişi varsa o devam eddiyor.sadece görüntü gidiyor.mavi bilgisayardan aldım ama ıspartadayım bu yüzden servise göndersem bi süre pcsiz kalacağımdan göndermek de istemiyorum.umarım yardımcı olabilirsiniz.
  • Merhaba,

Hepinize selamlar,

ben de 3 gün önce 685 + KDV 'ye Dell Inspiron 1.6 aldım. Genelde evde kullanacağım için pilinin ısınmasını onlemek için çıkardım. Ama altının öyle delik olarak kalmasından da memnun değilim.
    Çözüm önerenler için teşekkür ederim.

Ayrıca daha çok yeni olduğu için ve de ilk lap topum olduğu için klavyesini koruma konusunda tavsiyelerinizi bekliyorumç Bir plastik koruyucu gören var mı piyasada, plastik ekran koruyucu filan bilginiz var mı

Bir de son soru:

Modem bağlanacak yerine adsl fişi girmediği için yanındaki network soketine taktım. Oradan da internete / ADSL bağlanmakta bir sorun yaşamıyorum. Mutlaka modem girmesi gereken yere takmam için ayrı fiş yaptırmam lazım fazla da bir para tutmuyor zaten, ne tavsiye edersiniz (Sol sondan birinci sokete değil de sondan ikinci soketi kullanmamda bir mahsur var mı, olmazsa bir uyan fiş alıp soldaki sondan birinci sokete alabilrim

bildikleriniz veya önerileriniz konusunda fikirlerinizi bekliyorum

Not: istanbul kadıköy yakasında oturuyorum

• arkadaşım hayırlı olsun güle güle kullan.

klavye konusunda sana tavsiyem usb bağlantılı bir klavye almandır zira ben de öle yaptım evde kullanırken A4tech'in usb klavyesini kullanıyorum.15 ytl ye almıştım.

bağlantına gelince zaten soketlerden biri eski sistem dial up için ve senin şimdi kullandığın da ethernet soketi ki artı bi işlem ya da parçaya gerek yok ki zaten nete de bağlanıyorsun..güle güle kullan tekrardan..
  • Sağol Veli, Teşekkür ederim. Ben de harici klavye aldım.

Bir laptop servisine girmiştim dün. çok güzel tavsiyelerde bulunmuştu.

En azından beni masraflar karşısında uyarmıştı. Klavye ye birşey olursa 120-160 dolar ekrana birşey olursa 400 dolar artı 40 dolar servis ücretinden bahsedince ve bunların kullanıcı hatasından kaynaklandığında garanti kapsamında alınmadığından bahsetti.

Elektrik iniş çıkışlı ortamda da adaptörün elektrikteki bazen 240'ın üstüne çıktığında aleti korumayacağını söyledi. UPS olarak da Tunçmatik dışında diğer ürünlerin çok dandik olduğundan bahsetti. (Kendisi hiç bir şey satmıyor sadece servisle uğraşıyor.)

Ben öğrendiklerimi de sizlerle paylaşayaım demiştim.

Bu köşede bildiklerimizi paylaşmak çok güzel birşey.
  • merhaba arkadaşlar...
    ben format atmak istiyorum bilgisayarıma ama nasıl yapacağımı bilmiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim aslında başkasına yaptırabilirim götürüp daha kolay olur muhtemelen ama ben kendim yapıp öğrenmek istiyorum...
    bana yardımcı olursanız sevinirim (:
  • selam arkadaşlar bilgisayarım çalındı ve ucuz diye bir 1300 aldım. ama bu recover cd sinden bi halt anlayamadım bana nasıl kullanacağımı ayrıntılı bir şekilde anlatırsanız...
    saygılarımla
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.