Siteye resim koycam ama bi nesnenin etrafı nasıl yok ediliyo bi türlü çözemedim.Örneğin siteye koyduğum zaman ağacın dallarının arasından altındakinin gözükmesini istiyorum.Nasıl yapcam bi yaardım edermisiniz?
Galiba sen transparan olayından bahsediyorsun eger koyucan nesne flash ise buna export pencerinden ayarlayabilirsin. eger gif se lütfen yaz sana konuyu açıyım!
table kullan ve kullanmak istediğin resimi table için arka plan yap. ben hep bu tekniği kullanırım
HOCAM BUNU PHOTOSHOPLA İKİ RESMİ ÜS ÜSTE KORSUN ÜSTTEKİ RESMİN LAYERS ÖZELLİĞİNDEN OPACİTY DEĞERİNİ %50 YAPARSAN OLUR
sadece etrafı saydamlaştırmak için ps de feather seçeneğini arttırarak örn: 15, seçim aracı ile saydam olacak yeri seç. sonrada DEL yaparak kes.
Burada PS olmadığı için komut isimleri aklında yok. Seçim olarak seçtiğin yerin dısında kalan yeri sececeksin(layer menüsünde idi). sonra DEL e basarak saydam yapabilirsin. bunun için resimi jpeg yapmalısın.
gif uzantılı bazı resimler buluyorum internette.Onları kastettim ben.örnek olarak msn.com da sol üst taraftaki msn logosu.Farklı kaydettim ve nereye koyarsam harflerin arasından alt taraf gözüküyor.
Dediğin dosyalar .gif onu anladık zaten. Onu yapman için de yaptığın resmi yada yazıyı mesela ps de arka planı iptal ederek ve gif yaparak elde edebilirsin... zaten save for web yaparken alt taraf transparan(beyaz gri kareli) gözükür...
Bende bulamadım ya of kafayı yiyeceğim photoshop flnda anladığım yok
başta sorduğunun basit halini fireworksle zorunu photoshopla yapabilirsin ama armut piş ağzıma düş diyosan diğer uzantıları unut png olarak arat googleda
quote:
Orijinalden alıntı: the_racula
Siteye resim koycam ama bi nesnenin etrafı nasıl yok ediliyo bi türlü çözemedim.Örneğin siteye koyduğum zaman ağacın dallarının arasından altındakinin gözükmesini istiyorum.Nasıl yapcam bi yaardım edermisiniz?
Dostum cevap verilmişmi bilmiyorum bütün yazılanları okumadım ancak şimdi anlatıcaklarım işine yarıyacaktır. Photoshopu aç İstediğin Ağaç Resmini Al Dalların Aralarını Temizle Silgiyle Sonra Arkaplan Görselini Kaldır Resimi PNG Olarak Kaydet Ve İstediğin Yere Koy İşine Yarıyacaktır
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme