Şimdi Ara

Değişmek istiyorum!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 30 yaşındayım. Kazandığım paranin bir kismini sağlık problemlerine harcadim ayrıca psikolog vs içinde dünya kadar para harcadim.
    Ancak geldiğim nokta itibariyle hala ciddi sorunlar yaşıyorum.

Degisemiyorum...

Kendini ifade etme noktasında ciddi problemler yaşıyorum. Derdimi anlatamadığim için cok defa magdur oldum.
    Sacma sapan kişisel gelisim kitaplari, videolar hepsi gözümde birer vakit kaybı.

Bu iş çok zormuş arkadaşlar.

Kendimi parcaliyorum epey zorluyorum değişmek istiyorum ama bu cekingenlikten, bu ruh halinden kurtulamiyorum.

Arkadaslarimin bir çoğu çocuk çocuğa karıştı ama benim kız arkadasim bile olmuyor.

Daha ne yapmam lazım bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theasus -- 23 Kasım 2018; 22:1:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VolcanoPower

seni sağlam bir Spor kurtarır kendini adaman gerek
    Hocam inşallah başlayacağım.

Faydasını görürüm umarım.

• Sağlıklı iletişim kurmanın birinci kuralı, empati yapabilmektir. Doğru şekilde empati kurabilir ve insanları kendi kafandaki gibi değil de, oldukları gibi görmeye başlarsan, iletişim kurman kolaylaşır.

Değer görmem gerekirken sürekli yıpraniyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: theasus

Hocam bendeki sorun esasında fazla empati yapmak.
    Böyle olunca çok zarar görüyorsun.
    Değer görmem gerekirken sürekli yıpraniyorum.
    Aslında empati yapmıyorsun. Karşındakini kendin gibi görmek empati değildir ve zarar veren de budur. Ahmet'e Mehmet gibi davrandıktan sonra, Ahmet'in Ahmet gibi karşılık veriyor olması garip değildir.

İnsanları şekillendirmeye ya da "Ben olsam şöyle yapardım" demek yerine "Ahmet böyle biri" diyerek hareket edersen şaşırmaz ve üzülmezsin.

Bu noktada kendi karakterimi sorumlu buluyorum ve değişmek istiyorum.
    Hayatım boyunca hep "efendi, çalışkan, sorumluluk sahibi" bir insan olarak anildim.
    Ancak şu an bu özelliklerin insanlar için beş para etmediğini görüyorum.
    Günlük hayatta;
    Daha efendi olunca tepene biniyorlar,
    Sorumluluk sahibi olunca daha fazla sorumluluk vermeye kalkıyorlar.
    Özel hayatta;
    Çok sayıda kız arkadaşım var ama hiç sevgilim yok. Neden çünkü kızlar efendi yerine p*ç erkek tercih ediyor.
    Ailemin ve çevremin benim için iyi dediği bütün şeyler hayatımı mahvediyor.
    Artık bir rota çizmek farklı olmak anlaşılmak istiyorum.

• benim de gözlemlediğim kadarıyla günümüzde sende olan bazı değerlere artık önem verilmiyor. bu senin değil toplumun ayıbı. kendini psikoloji felsefe gibi konulara ver. kendi gerçek benliğini bulmaya çalış. kendini kötü yönde değiştirip mutlu olmak - kız tavlamak gibi işlere sakın girme. yalnız ol dürüst ol , düşüncelerine önem ver ve onları ciddiyetle ifade etmeye çalış.

Tabiki pes etmeyecegim. Ama yılgınlık olmaya başladı.
    Çevre oluşturmaya, sevgili bulmaya çalışıyorum ama insanlar cevresinde "güçlü" insan istiyor.
    Yaptığım iyilikte efendilikte bi halta yaramıyor afedersiniz.
    Farklı bir karaktere farklı bir benliğe bürünmek istiyorum. Bunu da 5 yıldır beceremedim.

Şimdi bana kendin gibi olma, başkasına özenme diyeceksiniz. Hayır hocam artık kazık yemek, yok sayılmak istemiyorum.

Umarım bir gün bunu becerebilirim.

• Aslında yabancı filmlerde\dizilerde gördüğümüz bir terapi çeşidi var. Benzer sorundan muzdarip insanlar toplanıp dertlerini anlatıyorlar.
    Fakat bizim ülkemizde böyle şeyler yapılmıyor, en azından ben bulamadım.
    Sizce de güzel olmaz mıydı?

• Sana durumu örnekle anlatayım, ki aslında çalıştığım şirketteki mühendislerin büyük bir kısmı da benzer sorunlar yaşadıkları için durumunu az çok anlıyorum.

- Biriyle iletişime geçtiğinde, o kişinin hareketlerini yorumlamaya çalışmamalısın. Daha doğrusu, o kişiyi tanıyana kadar kendinden yola çıkıp "Ben olsam, bu hareketimle şunu anlatmak isterdim" demeyi bir kenara bırakıp, gördüğün hareketi olduğu gibi kabullenmelisin.

- İnsanlara karşı hareketlerinin temelinde kendini sevdirmeye çalışmak olmamalı. Kendini sevdirme üzerine ilişki kurmaya başlarsan, karşındaki insan da seni yanlış tanıyabilir. Aklından geçen neyse, karşındakini kırmadığı ya da zarar vermediği sürece, o hareketi yapmalısın.

- Birine karşı bir iyilik yaptığında, sana iyilik yapıldığı zaman senin vereceğin tepkiden yola çıkma; insanlar senin gibi olmayabilir. Kendinden yola çıkıp "Bana iyilik yaptı, o zaman ben de ona iyi olayım" düşüncesini kafandan çıkar.

- İnsanları, oldukları gibi görmeye çalışıp onların kendilerini anlatmasına izin ver. Başkaları yerine, o kişilerin davranışlarını yorumlamaya çalışma. Bunun yerine o kişilerin davranışlarını gözlemleyip, onlar gibi düşünmeye çalış.

Bunların hepsi bir kenara, insanları bu kadar umursama. Beklentilerini yüksek tutma. Sen beklentilerini yükselttikçe, daha çok kırılır, kızar, küser ve insanları bıktırırsın.

Not: Kadınların geneli çok iyi erkeklerle dost olmayı tercih eder. Araya cinsellik ya da romantik ilişki sokmadan, o kişi ile daha uzun süreli bir dostluk daha mantıklı gelir. Bu nedenle, bir kadına ne kadar çok iyilik yaparsan seni o kadar seveceğini düşünme. Bu davranışın sonunda, o kadın seni kızarkadaşı gibi görmeye başlar ve başkaları ile yaşadığı her sorunu sana anlatabilir.

Tabii bu bir genellemedir ama çok sık yaşanan bir durumdur.

• webbie kullanıcısına yanıt
    Hocam mesajınızdaki bazı noktalara takıldım.
    Mesela;
    "Biriyle iletişime geçtiğinde, o kişinin hareketlerini yorumlamaya çalışmamalısın."
    demişsiniz. Peki yorumlamazsam, analiz etmezsem nasıl karşı tarafı anlayacağım?
    Kendimi serbest birakmaya çalıştığımda muhakkak kazık yiyorum.
    Çok istiyorum spontane yaşamayı,bir insana baktığımda bir şey düşünmemeyi fakat bunu yaptığımda duvara tosluyorum.

Bir de;
    "Birine karşı bir iyilik yaptığında, sana iyilik yapıldığı zaman senin vereceğin tepkiden yola çıkma" dediniz.
    Fakat sürekli iyilik yapıyorum ama en ufak bir işim bir derdim olduğunda yanımda olmuyorlar.
    Örnek vermek gerekirse iki arkadaşımın da evliliklerini kurtardim fakat bir sorun cektigimde beni dinlemiyor, yanimda olmuyorlar. Kendi halime bırakıyorlar. Kendimi enayi gibi hissediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theasus -- 25 Kasım 2018; 20:48:0 >
  • quote:

Hocam mesajınızdaki bazı noktalara takıldım.
    Mesela;
    "Biriyle iletişime geçtiğinde, o kişinin hareketlerini yorumlamaya çalışmamalısın."
    demişsiniz. Peki yorumlamazsam, analiz etmezsem nasıl karşı tarafı anlayacağım?
    Kendimi serbest birakmaya çalıştığımda muhakkak kazık yiyorum.
    Çok istiyorum spontane yaşamayı,bir insana baktığımda bir şey düşünmemeyi fakat bunu yaptığımda duvara tosluyorum.

Bir de;
    "Birine karşı bir iyilik yaptığında, sana iyilik yapıldığı zaman senin vereceğin tepkiden yola çıkma" dediniz.
    Fakat sürekli iyilik yapıyorum ama en ufak bir işim bir derdim olduğunda yanımda olmuyorlar.
    Örnek vermek gerekirse iki arkadaşımın da evliliklerini kurtardim fakat bir sorun cektigimde beni dinlemiyor, yanimda olmuyorlar. Kendi halime bırakıyorlar. Kendimi enayi gibi hissediyorum.
    Yorumlamamanı önermemin nedeni, sende gördüğüm keskin çizgiler. İnsanları siyah ve beyaz olarak ayırıyor gibisin ve bir davranışı yorumlarken çok kesin sonuçlara varıyor gibisin. Oysa ki insanlar siyah ya da beyaz değil; mavi, kırmızı, yeşil, sarı, siyah veya beyaz olabilir.

Diğer bir konu ise, yalnız bırakılman...

Eğer devamlı olumsuzsan, bardağın boş tarafını daha fazla göz önünde bulunduruyorsan, bu durum diğer insanları sıkabilir.

İnsanları bir kenara bırakıp, kendine dönmelisin. Kendi başına mutlu olamıyorsan, zaten insanlarla paylaşacakların hep mutsuzluk üzerine konular olur. Belki de biraz rahatlayıp, beklenti içine girmeden ve herhangi bir ilişkiyi yürütmek için isteğin dışında hareket etmeden yaşamayı denemelisin.

Önerileriniz için gerçekten çok teşekkürler akşam akşam ilaç gibi geldi :)
    Hocam, bir diğer husus ise 30 yaşında olmam.
    Hayatta hep geç kalmışlık hissi var.
    Hayatımı kariyer, iş güç, okul noktasına sabitleyip bu tür konularda hep eksik kaldım.
    Bu yaştaki bir insanın böyle problemlerle uğraşması bana biraz çocukça geldiği için kendimi de suçluyorum.
    İnsanların çok daha ciddi sorunlarla uğraştığı bir ortamda ben kendimi tamamlamaya çalışıyorum.
    Sizce çok mu geç kaldım?

• quote:

Önerileriniz için gerçekten çok teşekkürler akşam akşam ilaç gibi geldi :)
    Hocam, bir diğer husus ise 30 yaşında olmam.
    Hayatta hep geç kalmışlık hissi var.
    Hayatımı kariyer, iş güç, okul noktasına sabitleyip bu tür konularda hep eksik kaldım.
    Bu yaştaki bir insanın böyle problemlerle uğraşması bana biraz çocukça geldiği için kendimi de suçluyorum.
    İnsanların çok daha ciddi sorunlarla uğraştığı bir ortamda ben kendimi tamamlamaya çalışıyorum.
    Sizce çok mu geç kaldım?
    Ben 40 yaşındayım ve hala insanları öğreniyorum. Nefes aldığın sürece geç kalmış sayılmazsın.

Arkaya hiçbir zaman bakma ve yaptıklarına değil yapmadıkların karşı pişmanlık duy. Bu benim dünya görüşümdür. Umarım dener ve olumlu bir sonuca ulaşırsın.

Zor ama denicem hocam.

Yeni bir hafta, yeni bir heyecan :)

Burada gelişmeleri yazmayı düşünüyorum.

• Ben hayatta spor'dan daha mental,fiziksel,psikolojik,özgüven,hırs,cesaret,amaç veren bir eylem daha görmedim. Ciddiyim. Kıy paraya kaliteli bir spor salonuna git, motive ol, hırs yap ve sabırlı ol. 6.ay'ından sonra inanılmaz derecede kafa olarak atlatıyorsun. Herşey gözüne güzel gelmeye başlıyor, sesin daha gür daha cesaretli çıkıyor. Üstündeki pasifliği atıyorsun. Spor gerçek bir bilim dalıdır.
  • bu başlık aklımda kaldı. yardımcı olmak isterdim ama yapamadım. aslında kendi hayatımda büyük değişimler yapmış biriyim ancak bir süredir moralim bozuk düzgün cümleler kuramıyorum. kadın - erkek mevzuları haddinden fazla karışıktır. çok kız götüren erkek aslında mutlu değildir ama bunu hiç bir zaman itiraf etmez. dünya bir takım yalanlar üstüne kuruludur. herkes kendine uygun kişiyi seçer. sen bence efendi ve dürüst kalmayı seç. gün gelir belki seni bu özelliklerinden dolayı beğenen bir kadın çıkar karşına. bizi gelişmelerden haberdar et.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.