Şimdi Ara

Değerli büyüklerim, ELEKTRONİK ATEŞLEME hakkında ödevim var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Henüz 9. sınıftayım. Fizik öğretmenimiz otomobil alanında geniş bir bilgi birikimine sahip."Kendi aracı olan RENAULT 12 Toros araca elektronik ateşleme yapma" konulu bir proje ödevi verdi. Ben de bu işlere meraklıyım ancak ne gibi bir yol izlemeliyim, ne işe yarar bu sistem, sizlere danışmak istedim, özellikle devre şeması vesaire.

( Bu sistemi ücreti mukabilinde yapabilecekler de varsa benimle özel iletişime geçebilirlerse iyi olur. )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 9. sinif icin fazla iddiali degil mi?

• Bence de, ama yapabilirsem de ona göre değerlendirir galiba.

• Hocanız kendi aracını size tamir ettirmeye çalışıyor gibi geldi bana.
  • R12 aracıma elektronik ateşleme yapmiştim zamanında. Takıldığınız olursa elimden geldiğince bilgi veririm sana.

Öncellikle kabaca bilgi vereyim;
    R12'lerin ateşleme sistemi platin kontrolludur. Yani distrubitorun içindeki motor devrine göre dönen miline değen platin kumandası var. Birde meksefe var. Mil döndükçe platin kumandası (platin memesi) kısa devre yaptığı anda bobine ateşleme sinyali vermektedir.
    Platin kumandası sinyali ile bobinden 17.000 voltluk anlık akımı distrubitore dağıtır, distrubitorun üst kısmındaki dönen tevzi makarası ile ateşleme sıralaması 1-3-4-2 şeklinde bujilere dağıtır. Bu da ateşleme gerçekleştirir.

Daha iyi kavrayabilmeniz açısından ateşleme sistemin animasyonu;

Elektronik ateşleme yapmanın amacı, platin kumandasından geçen akımı azalttırılarak platinin ömürü uzatıp , daha verimli bir ateşleme sağlar. Elektronik ateşleme ile meksefe iptali yapılır.

Bu resimdeki devreleri elektronikçiden temin ettikten sonra yapabilirsiniz. Basit bir iş. Distrubitor kapağını söküp, meksefeyi söküp iptal etmeniz lazım öncellikle. Distrubitor ile bobin arasındaki yeşil kabloyu kesip distrubitorden gelen kablo devredeki platin kısmına bağlayıp, bobine giden kabloyu ise bobin kısmına bağlayacaksın. Kontak olan kısmı bobinin + ucundan alabilirsin. GND ise şaşe (-)'dir.
     Değerli büyüklerim, ELEKTRONİK ATEŞLEME hakkında ödevim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyBlue -- 5 Ocak 2015; 23:02:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.