Şimdi Ara

DEFINITIVE PF15TL mi? YOKSA SUPERCUBE serisi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üstadlar, ürünü kullanan arkadaşlar yada her iki seriyide karşılaştırma şansı olanlar.
    DEF sub serisinden PT15TL mi SuperCube serisimi tercih edilmeli ne dersiniz? PT15TL nin 11Hz e inebilmesi harkulade, ee SuperCube lerde ilk serisi ile 13hz e kadar inebiliyor fakat PT15 serisine nazaran içerdiği yenilikler varmı?

Sub in ağır olması taraftarıyım aslında yuksek güçlerde ürettiği güç ve ses ile titreşime girmesini bir nebzede olsa engelleyebilen bir kriter ağırlık. Siz ne düşünüyorsunuz?

• Konu hakkında bilgi verebilecek tecrübeli arkadaşlar yokmu? Ben var olduğunu biliyorum :)
  • süper cüp 1 tavsiyem pf15tl de güzel ama cüp1 daha iyi artık hangisine bütçen yetiyorsa sen bilirsin
  • Cube1 daha iyi derken biraz açabilirmisiniz konuyu, hangi teknolojisi ile daha iyi yada neden daha iyi diye sorayım?

4000-4500 YTL bir bütçe ile ev sinema sesitemi için AVR ve kolonlar almayı düşünüyorum sub olarak ta DEF tercihimi kullacağım, eger bu konuyla ilgili de yardımcı olak isterseniz seve seve degerli yorumlarınızı beklerim. Markar ve model takıntım yok (DEF sub dışında :)) ağırlıklı müzik dinlemek yeganı amacım fakat sinema performansınında iyi olması taraftarıyım ki.. gerekirse bütçemi dahada zorlayarak alacağım kolonlara birde stereo amfi ekleyebilirim. Bu sayede hem müzik hem film performansını bütçem dahilinde maksimum derecede yaşayabilceğimi düşünüyorum.

Sevgiler...
  • arkadaşım definitive subları hakına defalarca yazıldı çizildi bu forumda sen hala yardım bekliyorsun
    onun için senin topik biraz arkdaşlar tarafından ilgisiz kaldı sen bana daha önce hangi model veya marka sub kullandığını yaz ben sana tavsiye yapim bütçeni de yaz
    arasındaki farkı da dier konulara bakarak görebilirsin
  • Sayın @eresgü

Bütçem yazıyor zaten, 4000-4500 YTL civarında AVR ve hoparlör takımı almak istiyorum, DEF sub lar konusunu elimden geldiğince takip etmeye çalıştım fakat siz bilirkişilerden konu ile ilgili daha detaylı bilgi alabileceğimi düşündüğüm için yardımlarını rica ettmiştim. Degerli zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim.

Sevgiler...
  • Selam Super Cube I odan eğer 30m2 den küçükse ve film yanında müzik 'de dinlemeyi düşünüyorsan kesin tercih olmalı . Yapım tekniği açısından kapalı kutuda 2 adet pasif radyatörle çalıştığından daha net ve müzikal bir ses oluşturur hemde güç olarak tartışmasız.

PF15TL ise daha büyük bir oda için tavsiye edilebilir biraz daha gürültü ama müzük için şiddetle tavsiye etmiyorum bass sesleri çok abartır ve volumu çok arttırdığında distorsiyona açık.Ancak fiyatları yarı yarıya olmalı

Bu arada 11hz ve 13hz değerleri imkansız değerler. Bu rakamları görmek imkansız Supercube I 26Hz civarında 100DB ses üretebiliyor bu yeterlidir zaten.

Şu anda satılmakta olan en mükemmel subwoofer JL Audio FATHOM bile 16 hz 'de 99Db ses üretebiliyor.

Definitiveler 11 Hz sesi üretir ama 70 db 'in üzerine çıkamaz buda birşey ifade etmiyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Sayın @eresgü

Bütçem yazıyor zaten, 4000-4500 YTL civarında AVR ve hoparlör takımı almak istiyorum, DEF sub lar konusunu elimden geldiğince takip etmeye çalıştım fakat siz bilirkişilerden konu ile ilgili daha detaylı bilgi alabileceğimi düşündüğüm için yardımlarını rica ettmiştim. Degerli zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim.

Sevgiler...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bass'ta seçim JBL'mi kicker'mı
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sayın @Hi-def-man Allah razı olsun cevabınız için

Birde SuperCube1 deki amfi nini digital olduğunu duydum, konu hakkındaki düşünceniz nedir. Amfi nin digital olması müzikal ses vermesi açısından dahamı dogrudur? Ve aynen dediğiniz gibi Cube1 in fiyatı PF15 nazaran oldukça yuksek, yer yer iki mislinide geçen fiyatlar görüyorum.

Peki sub olarak müzikal sonuçlara yakın önerebileceğiniz farklı bir marka söz konusumudur. Odam 30m2 den büyük degil zaten 25-30 arası diyim.
    Ve bu salon için düşündüğüm AVR ve hop. sistemi hakkında da degerli yorumlarınızı beklerim. 4000-4500 YTL gibi bir bütçem var. %60-65 müzik %30-35 film ağırlıklı bir sistem düşünüyorum ve AVR nin her iki konudada beni yarı yolda bırakmasını istemiyorum açıkcası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 7 Ocak 2008; 20:16:42 >
  • süper cüp serisi suplarda dijital anfi vardır bu anfiler az elektirik ile cok güc eretirler .süper cüp serisi sup ile pf seri aralarında bariz şekilde fark vardır.eğer sinema anfisiyle yüzde 65 oranında müzik dinliyceksen ön frontları iyi tercih etmelisin ki steroyu aratmasın.
  • Sevgili @süper cüp,

Sizin front tercihiniz ne olurdu, marka ve model olarak. Bir iki güzel öneri üzerine DEF BP7006 front ve yine DEF CLR2300 yada CLR2500 center düşünmekteyim. Alternatifleri varmıdır?
  • Ben olsam Frontları BiPolar Tower serisinden BP10 veya BP8 olarak alırdım şahsi fikrim Aktif sub front hoparlörlerin içindeyse (BP7006 gibi) performans o kadar elektroniğe ve driver'a rağmen bir standalone Sub'a göre zayıf kalıyor. ben BP2002 kullanmıştım ve PF18TL ile kıyaslandığında çok zayıftı.

maliyeti düşürmek için BP6 alıp kalan parayı Super Cube Reference suba yatırmak daha iyi olabilir.

center için CLR 2500

Surroundlar içinde BPv2x süper olur. Ben kullanıyorum ve çok memnunum.
  • bence stero bası ile sup un bası aynı kefeye konmamalı. cok farklıdır.eğer yüzde altmışbeş müzik dinlencekse 7006 vede clr 2300 hem stero vede sinemada işini fazlasıyla görür.ilerki zamandada maddi olarak da rahatladığın zaman sup vede surroundda istediğin tercihleri yaparsın.tecno ve pop ta 7006 daha iyi olur .hemde actif olduğu için alt seslerde daha iyi olur.
  • Sevgili aradaşlar bu durumda frontların aktif mi pasif mi olması daha performanslı bir durum oluşturuyor?

Zaten 7006 BP8 den daha pahalı bir hoparlor ki 7006 almayı düşünürken bp8 yada bp10 olmak problem degil, yanlız merka ettiğim aktif hop. seçiminin müzik mi film içinmi daha avantajlı olduğu? Müziği 7/24 dinliyorum onsuz yapamıyorum. Ama nerdeyse her akşamda film izliyorum. Bu durumda her ikisi içinde ayrı ayrı hop almam zaten soz konusu degil ki... center olarak beni ileridede üzmemesi açısında CLR2500 e şuan daha yakınım. Sevgili @eresgü nünde kullandığı ve şiddetle tavsiye ettiği bir center, ayrıca imzanızda gördüğüm kadarı ile sevgili @süper cüp hocamda bu centerı kullanıyor demekki memnun.

Bu arada def hop. bu kadar para ayırırken supercube referans sub için o parayı vermem beni çok çok zorlayacaktır. Daha uygun bir sub kullanmam icap edicek sanırım. Birde.. ONKYO 605 in de bu Def hop. sistemi ile uyumu konusunda ne düşünüyorsunuz sevgili arkadaşlar. Açıkcası yamahadan biraz korkuyorum film konusunda beni tatmin edip müzik konusunda üzebilir sanırım. 4000-4500 YTL bütçe ilede çok üst sınıf bir amfi benim için hayal olur gibi geliyo.

• onkyo deftec le mükemmel uyum sağlıyor. emin olabilirsin.eğer onkyo 605 de karar kılcaksan 7006 yada bp-8 tercih etmelisin güc olarak denk olur. eğer bp-10 dersen benim düştüğüm hataya düşersin bendeki 701 kafi gelmedi bp-10 a. centr icinde clr 2300 yada 2500 tercih senin .
  • Sevgili @süper cüp valla bp8 in fiyat olarakta daha uygun olması açıkcası beni cazip ediyor fakat 7006 nında aktif olması acaba bana ne katıcak onu düşünüyorum. bp8 mi 7006 mı kararsız kaldım. Hadi olduki aradaki fiyat farkını göze aldım 7006 aldım. Aktif olmasının bana faydası ne olur, yada olurmu? Bu durumda bp8 alırsam aradaki fiyat farkını CLR2300 yerine CLR 2500 den yana kullanmayı düşünüyorum açıkcası.

Siz ne düşünüyorsunuz 7006 mı bp8 mi aralarındaki fark ve bana katacakları neler olabilir. O fiyat farkını vermeye degermi dersiniz?
  • SupercubeI veya PF15TL sub almayacaksan BP8 veya BP10 fark etmez pasif bir Def. sana bass konusunda birşey vermez . Müzikte OK. ancak sinema için mutlaka bir sub almalısın.

Sub almayacaksan Aktif olan 7006 tercih edilebilir. Bu hoparlörlerin içinde aktif olan sadece Sub'dır unutmamalısın yani bu hoparlörlerle Supercube ve PF15Tl 'ye ihityaç duyulmasın diye içine koymuşlar frontların.

Hoparlörün içindeki Mid-bass ve tweeterlar için amfinden güç almaya devam edeceklerinden bence ONKYO 705'in altında bir amfiye girme.

Denon 2808'de önerilebilir. Def tech. 'lerle Denon 'da iyi çalışır.

Bir de Müzik için Marantz 6001 tercihlerin arasına girmeli

quote:

Sevgili @süper cüp valla bp8 in fiyat olarakta daha uygun olması açıkcası beni cazip ediyor fakat 7006 nında aktif olması acaba bana ne katıcak onu düşünüyorum. bp8 mi 7006 mı kararsız kaldım. Hadi olduki aradaki fiyat farkını göze aldım 7006 aldım. Aktif olmasının bana faydası ne olur, yada olurmu? Bu durumda bp8 alırsam aradaki fiyat farkını CLR2300 yerine CLR 2500 den yana kullanmayı düşünüyorum açıkcası.

Siz ne düşünüyorsunuz 7006 mı bp8 mi aralarındaki fark ve bana katacakları neler olabilir. O fiyat farkını vermeye degermi dersiniz?

• 4000 ytl ile front için bir çift 7006 clr 2500 alabilirsin 2500 tan fazla tutmuyor bunlar, geri kalan bütçenle amfi alabilirsin iyi birşey
  • eee nerde topic..? kimse yok mu burda..?
  • Enteresan olan şuki Def 7006 serisi hop. lerın sinema performansının daha yuksek olduğu ve müzik konusunda yetersiz olduğu yorumları aldım. O yüzden ürünleri gidip dinlemem şart. Dediğim gibi müzik peformansı agırlıkta olmakla birlikte aslında çokta degisken bir yuzde soz konusu degil birbirine yakın degerler. %60-70 müzik %30-40 sinema olarak düşününce bp7006 lardan biraz korktum açıkcası, kalitesi tartışılmaz belki ama müzik konusunda beni üzmesini istemiyorum.

Marantz amfi ninde müzik konusunda başarısını met eden bir çok satıcı ile gürüştüm fakat hiç biri sinema konusunda müzik konusunda konuştuğu kadar iddalı konuşmadı. Yokmu sole müzik performansıda sinema performansıda çok üst düzey olmasada iyi ve 4000 YTL lik bütçeme sıgdırabileceğim bir amfi. Mutlaka stereo amfi almak zorundamı kalıcam yoksa, ki.. olduda stereo amfi aldım bu sefer alacağım hop. setindeki frontların hem müzikte hem sinemada performans gostermesi icap edicek gene, çok degişen bişi olmıycak yani.

İki ayagım bi pabuça girdi öle kara kara düşünmekteyim şimdi.

• 7006 kolonların sinema için oldukları bence de doğru
    bende 2004 modellerini satın alırken stereo amfiye bağlıydı ve müzik sesi çok iyi değildi
    satan kişi de müzik için iyi olmadığını belirtmişti

quote:

Enteresan olan şuki Def 7006 serisi hop. lerın sinema performansının daha yuksek olduğu ve müzik konusunda yetersiz olduğu yorumları aldım. O yüzden ürünleri gidip dinlemem şart. Dediğim gibi müzik peformansı agırlıkta olmakla birlikte aslında çokta degisken bir yuzde soz konusu degil birbirine yakın degerler. %60-70 müzik %30-40 sinema olarak düşününce bp7006 lardan biraz korktum açıkcası, kalitesi tartışılmaz belki ama müzik konusunda beni üzmesini istemiyorum.

Marantz amfi ninde müzik konusunda başarısını met eden bir çok satıcı ile gürüştüm fakat hiç biri sinema konusunda müzik konusunda konuştuğu kadar iddalı konuşmadı. Yokmu sole müzik performansıda sinema performansıda çok üst düzey olmasada iyi ve 4000 YTL lik bütçeme sıgdırabileceğim bir amfi. Mutlaka stereo amfi almak zorundamı kalıcam yoksa, ki.. olduda stereo amfi aldım bu sefer alacağım hop. setindeki frontların hem müzikte hem sinemada performans gostermesi icap edicek gene, çok degişen bişi olmıycak yani.

İki ayagım bi pabuça girdi öle kara kara düşünmekteyim şimdi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.