Define aramaya gideceğiz ama şimdi yasadışı bir şey olmaması için izin almak istiyoruz. Bu izni kim veriyor? Herkese verirler mi? Ayrıca bildiğiniz kaliteli dedektör satan bir firma var mı?
valilik, kaymakamlık.
define bulma durumunda o çıkan defineye devlet el koyuyor bulana çok az bi pay veriyor die biliyorum ama yanlış biliorda olabilirim o yüzden bu işler izinli yapılmaz genelde
quote:
Orjinalden alıntı: XanderJR
define bulma durumunda o çıkan defineye devlet el koyuyor bulana çok az bi pay veriyor die biliyorum ama yanlış biliorda olabilirim o yüzden bu işler izinli yapılmaz genelde
Peki devlet , biz define ararken başımıza müfettiş mi koyuyor -ki define çıkarınca tespit edilebilsin?
bulduğun defineyi nasıl paraya çevireceksin.. bir yerlere satıcan falan. yada yurt dışına çıkaraksın diyelim.. sanırım o esnada çıkabilir meydana
Evet. Valiliğe ya da Kaymakamlığa başvuruyorsunuz. Yapmanız gereken bir kaç işlem var. Ölçeğini tam olarak bilemiyorum ama küçük bir harita çıkarılması gerekiyor. İl kültür müdürlüğünden bir görevli, yerine göre emniyet ve jandarmadan görevliler kazı boyunca kazı yerinde size nezaret ediyorlar. Kültür müdürlüğünden gelen görevlinin harcırahını ödüyorsunuz. Ancak bunlar büyük meblağlar tutmuyor. Bulunduktan sonra % 40 ya da 50'si size ait oluyor. Kuralına göre yaparsanız tabiki daha iyi olur. Para yasal olacak sonuçta. Yalnız bir noktada dikkatini çekmek isterim. Define aramaya kimle gittiğiniz önemli. Yani çok yakından tanıdığınız birisiyse sorun yok. Ancak bazı uyanıklar "saf" insanları seçip daha önce gömdükleri sahte defineyi buluyorlar. Bunu satmamız için masraflar olacak bize para verin vs. Çok ayrıntılı yazmıyorum ama buna benzer dolandırıcılıklar var. Dikkat etmelisiniz. Bol şans
quote:
Orjinalden alıntı: In a world
quote:
Orjinalden alıntı: XanderJR
Peki devlet , biz define ararken başımıza müfettiş mi koyuyor -ki define çıkarınca tespit edilebilsin?