Şimdi Ara

Defansa Yedek İhtiyacı Yok mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • El insaf, koca takımın ikinci yarı oynayacağı maç sayısı sağdan say 17, soldan say 17. Egemen-Alves ikilisi varken, arkalarında öyle veya böyle milli takımında oynamış Bekir, milli takımının kaptanı Yobo varken; üstüne Kadlec denen sarışın kazma varken(sayı çok gözüksün diye yazdım yoksa bi halta yaramayacağı açık, belki stoperde o kadar sırıtmaz ama bilemiyorum) daha ne stoperi alınacak bu takıma. 5'ini birden sakatladık desen M.Topal var, Serdar Kesimal var, 1.90 boyunda kapı gibi Berkay Can var, var da var yani. Orta saha dışında en alternatifli mevkimiz stoper, sağ açık falan desen anlayacağım da..

Orijinalden alıntı: KhaN-

quote:

Orijinalden alıntı: Avaab

quote:

Serdar Aziz tamamen overrated bir oyuncu. Ben yedeğe ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum.
    Hatta Avrupa cezamız bittiğinde veya olası bir seneye kaldırılma durumunda ben yabancı sayısının da serbest kalacağını tahmin ediyorum.
    Böylece Serdar Aziz - Serdar Kurtuluş - Alper Potuk - Bruma gibi değeri serbest piyasada 2-3 M € edecek adamlara 10m€ bonservis ödemek zorunda kalmayacak takımlar. Bruma örneğine Gs'li arkadaşlar kızmasınlar. Ancak bu sınırlama olmasaydı 12m€ değil 5-6 m€' ya alabilirlerdi oyuncuyu.
    Konumuza dönersek FB Yabancı gelecek vaad eden ve değeri normal düzeyde bir stoper alıp hem avrupada hem de ligde değerlendirebilir.
    Zaten takım yaş ortalaması çok yüksek. Genç Kaleci - Stoper - Orta Saha 2'lisi ve genç bir yabancı-yerli forvetle bu dönüşümü tamamlayabiliriz.

Hocam Bruma'yla sınırlamanın ne alakası var? Adamı Eskişehirden değil, Portekiz'den aldık.

Farzedelim ben yurtdışında yaşıyorum. Sana bir içki getireceğim. Aynı içkiyi Fransız bir arkadaşta istiyor. Aradaki fark Fransa'da bu içki üretiliyor; ancak Türkiye'de sınırlı sayıda olduğundan karaborsaya düşüyor.
    İçki 100 lira. Ben bunu fransıza vermek istesem 110 liraya satarım. Çünkü fahiş bir fiyat biçersem adam almaktan vazgeçer. Fakat ben sana bunu 140 liraya satabilirim. Çünkü sen ülkendeki dandik içkilere 120 lira vermekten sıkılmışsın ve yurtdışından gelecek bir içkiye kalitesi ne olursa olsun farklı bir gözle bakıyorsun. Sana daha çekici geliyor. E ben de bunu bildiğim için sana satacağım ücreti katlayabiliyorum. Çünkü senin bunu öyle yada böyle alacağının farkındayım.
    Ülkende bu yabancı içkinin-içkilerin giriş çıkışı serbest olsa; yerli içkilerin fahiş fiyatları düşer; ben de sana bu içkiyi değerinin kat kat fazlasına satamam. Çünkü sen artık hangi malın değerinin ne kadar olduğunu yaşayarak görüyorsun.

Biraz hepimizin anlayabileceği dilden derdimi anlattım . Umarım konuyu bozmadan derdimi anlatabilmişimdir

Tamam da hocam Bruma karaborsaya düşen içki olmuyor. Karaborsaya düşen içki Anadolu kulüplerinin elindeki ortalama oyuncular oluyor. Çünkü piyasada yerli eş değerlerini bulmak oldukça zor. Diyelim ki bi içkiden ülkeye 6 tane getirebiliyorsun. Bu içkiden bol bol var. (Alabileceğimiz bir çok yabancı topçu var.) Bi de getirmenin sınırsız olduğu ancak piyasada az bulunan (Alper, Tarık Veysel gibi fiyatı şişen oyuncular) var. Hangisinin fiyatı şişer? Bol olan içkinin fiyatı neden artsın, zaten bol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Serdar Aziz tamamen overrated bir oyuncu. Ben yedeğe ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum.
    Hatta Avrupa cezamız bittiğinde veya olası bir seneye kaldırılma durumunda ben yabancı sayısının da serbest kalacağını tahmin ediyorum.
    Böylece Serdar Aziz - Serdar Kurtuluş - Alper Potuk - Bruma gibi değeri serbest piyasada 2-3 M € edecek adamlara 10m€ bonservis ödemek zorunda kalmayacak takımlar. Bruma örneğine Gs'li arkadaşlar kızmasınlar. Ancak bu sınırlama olmasaydı 12m€ değil 5-6 m€' ya alabilirlerdi oyuncuyu.
    Konumuza dönersek FB Yabancı gelecek vaad eden ve değeri normal düzeyde bir stoper alıp hem avrupada hem de ligde değerlendirebilir.
    Zaten takım yaş ortalaması çok yüksek. Genç Kaleci - Stoper - Orta Saha 2'lisi ve genç bir yabancı-yerli forvetle bu dönüşümü tamamlayabiliriz.

Hocam Bruma'yla sınırlamanın ne alakası var? Adamı Eskişehirden değil, Portekiz'den aldık.

Farzedelim ben yurtdışında yaşıyorum. Sana bir içki getireceğim. Aynı içkiyi Fransız bir arkadaşta istiyor. Aradaki fark Fransa'da bu içki üretiliyor; ancak Türkiye'de sınırlı sayıda olduğundan karaborsaya düşüyor.
    İçki 100 lira. Ben bunu fransıza vermek istesem 110 liraya satarım. Çünkü fahiş bir fiyat biçersem adam almaktan vazgeçer. Fakat ben sana bunu 140 liraya satabilirim. Çünkü sen ülkendeki dandik içkilere 120 lira vermekten sıkılmışsın ve yurtdışından gelecek bir içkiye kalitesi ne olursa olsun farklı bir gözle bakıyorsun. Sana daha çekici geliyor. E ben de bunu bildiğim için sana satacağım ücreti katlayabiliyorum. Çünkü senin bunu öyle yada böyle alacağının farkındayım.
    Ülkende bu yabancı içkinin-içkilerin giriş çıkışı serbest olsa; yerli içkilerin fahiş fiyatları düşer; ben de sana bu içkiyi değerinin kat kat fazlasına satamam. Çünkü sen artık hangi malın değerinin ne kadar olduğunu yaşayarak görüyorsun.

Biraz hepimizin anlayabileceği dilden derdimi anlattım . Umarım konuyu bozmadan derdimi anlatabilmişimdir

Tamam da hocam Bruma karaborsaya düşen içki olmuyor. Karaborsaya düşen içki Anadolu kulüplerinin elindeki ortalama oyuncular oluyor. Çünkü piyasada yerli eş değerlerini bulmak oldukça zor. Diyelim ki bi içkiden ülkeye 6 tane getirebiliyorsun. Bu içkiden bol bol var. (Alabileceğimiz bir çok yabancı topçu var.) Bi de getirmenin sınırsız olduğu ancak piyasada az bulunan (Alper, Tarık Veysel gibi fiyatı şişen oyuncular) var. Hangisinin fiyatı şişer? Bol olan içkinin fiyatı neden artsın, zaten bol.

ooow sen beni çok yanlış anladın.

benim getireceğim içki = bruma
    karaborsa içkileri = yerli oyuncular

son yazdığına gelecek olursak;
    1-)yerli oyuncu almak zorundasın. ancak elinde az sayıda iyi yerli oyuncu var. yani talep çok arz miktarı düşük. bu durumda yerli fiyatları artar.

2-) yerli ve yabancı oyuncu kavramı yurt dışında birbirinin ikamesidir. Kola ve gazoz gibi. Yabancı sınırlaması olmayan hollanda için fransız bir oyuncu almakla alman oyuncu almak aynı şey. Alman oyuncu fiyatı artarsa adam fransız oyuncuya yönelir. Aynı şekilde fransız oyuncu fiyatı artarsa alman oyuncuya yönelebilirler.
    Bizim için ise durum böyle değil. Bunlar birbirleri için tamamlayıcısı konumundalar. Yani sen Türk oyuncuların yanına 6 tane yabancı koymak zorundasın. Çünkü elinde yeterli sayıda Türk potansiyel yok. Bu yüzden adam yabancı kulüplerin düşünce yapısı; bunlar nasılsa yerli piyasada dandik oyunculara 3-5 m€ veriyorlar. E benim oyuncumu da almak zorundalar. Ben kendi oyuncumu İtalyanlara 3e vereceğime Türklere 6'ya veririm nasılsa alacaklar şeklinde.
    Bunu bütün Avrupa bu şekilde uyguladığı için senin ikamen yani tercih edeceğin mal kalmıyor elinde. Bir şekilde avrupa'daki oyunculara yüksek bonservis vermek zorunda kalıyorsun.

• KhaN- kullanıcısına yanıt

Orijinalden alıntı: Funky ND

yabo dayı var

• Yöneticilerimiz de yorumcular gibi düşünüyorlarsa eyvah !! kalan 17 maç için yeterince stoper yedeğimiz mevcut, defansif orta sahamız mevcut, hücum hattınında dönüşümlü oynadıklarını düşünürsek, bence bizim acil olarak sağ bek ve bir nebze de sol bek yedeğine hatta zorlayacak oyunculara ihtiyacımız var.

Kupa maçında sağ bekimiz Bekir di ve elendik , sezonun ilk haftalarında kaç kişi hatırlar önde giden sol açığın gerisinde koşan Mehmet Topuz'u. Sol bek diye aldığımız ve son yılların en büyük transfer kazığı Kadlec'e de güvenilmez. Öncelikli ihtiyacımız yedek ya da asları kesebilecek bekler olmalıdır. Sağ bekte mesela Bursaspordan Şener düşünülebilir ama sol bek kim olur hiç bilmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.