Şimdi Ara

Deep House Müzik yapmak ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 yıl öncesine kadar clup tarzı hareketli mixler dinlerken lisede yaşadğım aşk sonrası müzik tarzım değişti sonra araştırdım ki benim dinlediğim şarkıların hepsi deephouse muş resmen müziklerin içinde kayboluyorum ve dinlemeyi çok seviyorum.

Ben kendi deep house müziğimi yapmak istiyorum bi kaç girişimde bulundum (FL STUDYO) ancak istedğimi alamadım şarkıları dinlerken ''YAA NASI OLUYO YAAA '' diyorum sanırım bilgisizlikten.

Dinlediğim bazı müzikler ;

3LAU ft. Bright Lights - How You Love Me (Suprafive Remix)

This Is I - Love Me Sassy (Original Mix)

Matvey Emerson & Rockaforte ft. Rene - Dreams (Original Mix)

Dinlediğim bütün müzikler bunların benzerleri bunları FL studyoda yapabilirmiyim.

Birde bu vuruşlar,basslar,kadın sesleri vs müziği yaparken bunları nerden bulacağım ?

EN önemli soru : Bunun bir kursu varmı ?

Lütfen yardımcı olun bütün postlara cevap yazacağım.
    M

• Up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cidden hızlı olan bir şey değil, hani programı yüklediğin gibi şarkı yapamıyorsun. En az 3 yılını 4 yılını bu işe vermen gerekiyor. 1 saate de şarkı yapılmıyor zaten (öyle olsaydı böyle bir müzik piyasası olmazdı zaten, herkes yapar atardı. Ne anlamı kalırdı ki?) Ilk baş 3-4 belirli DAW programları yüklemelisin arayüzü basit-zor olarak değişiyor DAW'lerin

Bazı DAW'ler şunlar mesala;
    1- Cubase
    2- FL Studio
    3- Ableton Live
    4- Apple Logic Pro
    (Bu arada DAW programlar tabiki de ücretli)
    En basiti ve başlangıç seviyesi olan FL Studio'dur. Pek karışık değildir. En zoru ise bana göre Ableton ile Cubase çok karışık bir arayüze sahip hele ki Ableton anlamak senelerine alabilir. (FL Studio'yu kullanan pek çok Producer var tabikide)

Her neyse, DAW programını yükledikten sonra belirli bir kaç plugine ihtiyacın olucak (çok fazla).Bir kaç temel olarak verebileceklerim şunlar;
    Sylenth 1 - Dijital Osiilatör
    Massive - Dijital Osiilatör
    reFX Nexus - Sampling VST
    iZotope Ozone 5 - Mastering
    Bunlardan bir çoğuna ihtiyacın olucak
    (Tabiki de bunlarda bir ücret karşılığında alabileceğin pluginler.)

Lead,Bass için bize Dijital Osiilatör veya Sampling VST lazım olucaktır. reFX Nexus 2'yi satın alınca size 6-7 pack bedava gelicektir bunda bir sorun yok ama reFX büyük ihtimalle Piano,Keman,Gitar,Flüt sesleri için kullanılır kısaca çalgılar.Tabiki de Leadler,Plucklar vardır ama pek işinize yaramaz. Eğer kaliteli bir Lead vs. yapmak istiyorsan sana gerecek olan VST Sylenth1 ve Massive'dir (ANA,Spire,Serum değişebilir bu [Massive daha çok deep house ve trap için, Sylenth1 EDM,Electro House vs. için, Serum Trap için tercih edilir]). Massive'yi aldık olay bitmedi şimdi İnternetten ya bedava yayınlanan preset indiricez yada parayı yine verip preset alıcaz. Presetler kısaca aslında ses dosylarıdır diyebiliriz sanırım. Size bir ses verir (vın,vun,dın) ve siz bunu kullanarak bir melodi yapmaya çalışırsınız.

Bir de Sample-Pack'lere ihtiyacınız olucaktır. Bunlardan en bilinen Sample-Pack üreten mi diyeyim ne diyeyim artık Vengeance'dır. Sample Pack yine Bedava ve Paralı olarak iki'ye ayrılı Bedavalar büyük ihtimalle bir kişi-kullanıcı tarafından oluşturulmuştur. Paralı-Ücretli olanlar ise büyük ihtimalle şirket tarafından oluşturulmuştur. Vengeance'in sitesinden baktığıma göre 89$ bir sample-pack. Tüm Sample-Packler ise 2,229$ (kur bilgim yok çeviremedim :p), kısaca çok iş istiyor bu işler :p

Bunları yaptıktan sonra birde onları öğrenme var DAW programı,Plugini

• İngilizcen var ise Youtube'da tonla bu konu hakkında videolar bulabilirsin.

Buradan isim vermek istemiyorum. Yine aynı şekilde İstanbul'da kurs arıyorsan da Google'a bunu sorarak bulabilirsin, artık bayağı var.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.