Şimdi Ara

DEEP FREEZE SİMGE SORUNU. İKON YOK ORTADA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
9.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar deep freeze 6 kullanıyorum 1 aya yakındır.son bir haftadır deep freeze simgesi gorunmuyor.ne pasif ne aktif edebiliyorum.suan aktif halde cok acil bir cözüm söyleyin .bilgisayara acil dosyalar yuklemem lazım !!!.not:msconfig takdigi ise yaramadi.bios cozumu de...

• ctrl + alt + shift + f6 ile kontrol paneline ulasabilirsin.
  • İkon görünmüyor ama deep freeze aktifse sistem geri yüklemeyi kullanarak sorunu çözebilirsiniz. Ancak sistem geri yüklemeyi windows ortamında çalıştırmayın, aşağıdaki adımları izeleyerek çalıştırın.

1.Bilgisayarı yeniden başlat.
    2.Açılış esnasında f8 tutşuna basarak ileri başlangıç seçenekleri menüsüne gir.
    3.Bilgisayarı onar seçeneğini seç (Win 7'de ilk seçenek olması lazım)
    4.Açılan pencereden ileri diyerek kurtarma seçeneklerine gel
    5.Sistem geri yüklemeyi seç.
    6.Bilgisayarı deep freeze yüklemeden önceki bir tarihe geri yükle

Bilgisayar tekrar başladığında windows açılışında sistem geri yüklemenin başarılı olduğu bilgi metni ekrana gelecektir. Tamam diyerek geçin. Sorun format atmadan hallolmuştur.

Bu kurtarma işlemini uygulayabilmeniz için sistem geriyüklemeyi daha önceden kapatmamış olmanız gerekir. Aksi taktirde sistem geri yükleme çalışmayacaktır.

Bir de illa deep freeze kullanacağım diyorsanuz önce bilgisayara tüm programlarınızı yükleyip tüm ayarları yaptıktan sonra kurun ki ileride sorun çıkarsa sistem geri yükleme noktasını tam da bu tarihi seçerek çalıştırırsınız. Böylece tekrardan kurduğunuz /ayarladığınız programlarla uğraşmamış olursunuz.

Ben bios tarihini değiştirmekten tutun da registery değişiklerine kadar internette gördüğüm tüm yöntemleri denedim ama yukarıda tesadüfen keşfettiğim seçeneğin dışında sorunu çözemedim.

• başlat dan oturumu kapatım tekrar giriş yaptığında sorun çözülür.
  • Çözüm istiyorsanız söylediklerimi harfi harfine yapmalısınız
    Zor değil sadece maddeleri sırasıyla yapın
    Çok değil size bir mini xp cd si lazım (format atmayacağız)

1)
    облако mail.ru
    Файл из Облака Mail.ru
    https://cloud.mail.ru/public/8dd434e67835/WXP_TR.rar
    buradan WXP_TR.rar (232MB) dosyasını indirecez (site rus sitesidir indir butonunu bulamazsanız sayfayı türkçeye çevirebilirsiniz )

2) içindeki WXP_TR.iso doyasını bir klasöre çıkartın

3)https://yadi.sk/d/DIt9DxcIhb95D buradan burniso.rar (232KB) doyasını indirin

4) içindeki burniso.exe programını WXP_TR.iso dosyasını çıkardığınız klasöre çıkarın

5) Boş bir CD alın ve CD sürücünüze yerleştirin

6) Rardan çıkardığınız burniso.exe programını açın (programda WXP_TR.iso dosyası otomatikman seçilecektir aynı zamanda boş cd nizide otomatikman seçmiş olmalıdır eğer seçilmemişse elle seçin)

7) Yazdırmaya başlayın (Burn)

CD miz Mini XP CD sidir ve türkçedir

8) Şimdi bilgisayarınıza cd yi yerleştirin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın

9) Bilgisayar açılırken bir tuşa basmanızı isteyecektir bir tuşa basın - eğer istemez ise boot menüsünden cd yürütücünüzü seçin (boot menüsünü açmak için bilgisayar yeniden başlatıldığında önünüze boot menüsü gelene kadar ESC tuşuna basın bazı bilgisayarlarda bu tuş farklı olabilir)

CD nin açılması 15dk sürse dahi bilgisayarı kapatmayın açılacaktır

10) açıldıktan sonra faronics klasörünü bulup silin (genelde C:/program files/faronics)

11) cd yi bilgisayarınızdan çıkarın ve yeniden başlatın

deep freezenin yok olduğunu göreceksiniz

regedit ayarlarınıda silmek isterseniz setup dosyasını çalıştırın ve uninstall deyin pc tamamen kurtulacaktır bu illetten

Lütfen söylediklerimi harfi harfine yapmadıysanız olmadığını iddia etmeyin çünkü bu yöntem ile 18 bilgisayarı kurtardım bu illetten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deltausam -- 1 Temmuz 2015; 11:47:48 >

• Konu eski ama yinede yazayım.
    Yukarıdaki adımlar sona bırakılmalı bence. Ben bilgisayarda Deep Freeze yüklü olduğu belli olmasın diye kendim kapatırdım o simgeyi. Tekrar saatin yanına getirmek için c:'deki program dizininden (Faronics'ti sanırım) programa çift tıklamak yeterli, bu sayede saatin yanına simgesi gelir ( simge gelince ctrl+alt+shift+f6 veya shift+simgeye çift tık ile prgramı açıp işi halledebiliriz).
  • doğrusunuz bazen çözüm bu olabiliyor ama bazende olmuyor sorun farklı nedenlerden dolayı olunca (örn Q klavyede olan sorun F klavyede olmuyor) herkez için umumi bir çözüm gerekir diye düşündüm

bu sorun olan çok arkadaş var ve çözümü bulamıyorlar çünkü kimse her sürümü için geçerli bi çözüm sunmamış googleye aratıp duruyolar bende rast gelirlerse okusunlar diye atıım çok eski olmasına rağmen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eski Wallpaper'lar Neden Yok?
    12 yıl önce açıldı
    Garip bir sorun yada bug ios 12
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.