Şimdi Ara

Dedikodulara göre Samsung Galaxy S3 modeli MWC 2012'de tanıtılmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
11.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dedikodulara göre Samsung Galaxy S3 modeli MWC 2012'de tanıtılmayacak

2012 yılının en çok merak edilen modellerinden birisi de hiç şüphesiz Samsung'un 4 çekirdekli olması beklenen Galaxy S3 modeli. Gelecek ay Barselona'daki MWC 2012 fuarında tanıtılmasına kesin gözüyle bakılan Galaxy S3 modeli dedikodulara göre fuarda tanıtılmayacak.

Samsung'a yakın kaynakların aktardığı iddialara göre firma S3 modelinin tanıtımının bir ay ertelenmesi için karar aşamasında. Fakat piyasaya çıkış tarihi olarak düşünülen ilkbahar sonu yaz başı döneminde bir değişiklik olmayacak.

Kararın perde arkasındaki sebep ise ABD için LTE uyumlu, diğer ülkeler için 3G uyumlu piyasaya sürülecek Galaxy S3 versiyonlarının arasında bu ayrımdan dolayı zaman farkı ortaya çıkması. LTE veya 3G versiyonları işlemci, grafik birimi ve iletişim modülü olarak farklılık arzediyor.

Örneğin Samsung Galaxy Note modeli 3G versiyonu için Samsung Exynos 4210 çift çekirdekli işlemci ve Mali-400 grafik birimi ile gelirken LTE versiyonu 
    Qualcomm Snapdragon MSM8660 çift çekirdekli işlemci ve Adreno 220 grafik birimi sunuluyor. Bu açıdan Galaxy S3 modelinde 3G versiyonu için 4 çekirdekli Exynos 4412 işlemcisi ve Mali-604 grafik birimi, LTE versiyonu için çift çekirdekli Snapdragon S4 işlemci ve Adreno 305 grafik birimi kullanılabilir. Bilindiği gibi Qualcomm, Snapdragon S4 platformunun NVIDIA Tegra 3'den daha iyi performans sunduğu konusunda ısrarcı.

Donanım parçalarının farklı olarak üretilmesi haliyle versiyonlar arasında zaman farkı oluşmasına sebep oluyor. Genelde Samsung mobil cihazlarının 3G versiyonları ilk olarak piyasaya çıkarken LTE versiyonları daha sonra piyasada oluyor. Samsung ABD pazarına ayrı bir önem verdiği için iki versiyonun da aynı anda piyasada olmasını istiyor. Bu açıdan tanıtımın ertelenmesi kararı üzerinde düşünülüyor.

Diğer bir zayıf ihtimal ise Samsung'un Apple'ın bu yıl Cortex-A9 tabanlı dört çekirdekli A6 işlemcisini yeni iPhone modelinde kullanacak olması ihtimaline karşı ARM Cortex-A15 tabanlı 4 çekirdekli Exynos 5250 işlemcisini Galaxy S3 modeli için hazırlıyor olması. Ancak bu durumda S3 modelinin piyasaya çıkması 2012 ikinci yarısına kalabilir. HTC, ASUS ve Lenovo gibi rakipler 4 çekirdekli modellerini 2012 yılı ilk yarısı içinde piyasaya sürecek. Bu da rekabette geri kalmak anlamına geliyor.

Samsung'un MWC 2012 fuarında 4 çekirdekli yeni tabletlerini ve Windows Phone cihazlarını tanıtması bekleniyor. Galaxy S3 ise bir ay sonraki özel bir etkinlikte kamuoyuna tanıtılacak. Piyasaya çıkışı da kısa bir süre sonra başlayacak.

• Haberde belirtilen gibi olursa 2 Ghz lik bir Exynos 5250 işlemcisi ile çıktığını düşünelim en geç haziran ayında iPhone 5 çıkana kadar rakibi olmaz ama samsung o noktada da önlemini almıştır S II nin kaç tane varyasyonu mevcut eminim S III te de en az 3 tane farklı donanım kullanan kırpışmış modeller olacaktır iPhone 5 çıkmasına yakın mutlaka A6 işlemcisine rekabet edebilen bir Exynos işlemcisi ( cortexA9 ve 4 çekirdek şeklinde ) çıkaracağını rakipsizliğini katlayarak devam ettireceğini düşünüyorum.
  • Haberin başında MWC 2012'de tanıtılmayabilir, sonunda tanıtılmayacak deniliyor. Erteleme kesin mi söylenti mi, karar verin.
  • Aslında galaxy s3, samsung ile apple arasındaki rekabetin çok güzel analiz edilebileceği bir telefon olacak. Bu telefonun konumlandırılmasında donanım, yazılım, destek gibi parametrelerin herbirinin önemi ortaya çıkabilir.

Böylece şu tarz yorumlardan kurtulmuş oluruz.

* yeaaa ios varken başka bişey kullanmam yeaaa

* yeaaa iphone'da işlemci ekran yok yeeaaa

vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs

Demem odur ki bu cihazlar temelde birbirlerinin aynısı işleri yapan, aralarında işlev açısından da devasa fark olmayan cihazlardır. Birinin başka türlü avantajları varken diğerinin başka türlü avantajları vardır. (fiyat hususu sadece farklı bence)

Demem o ki bu aletler 3 aşağı 5 yukarı aynı aletlerdir, bu iboylar ve fandroidler bir anlayabilse sorun ortadan kalkacak.

En azından şu galaxy s3 çıktıktan sonra donanım haricinde ve google'ın ics haricinde cihazın nasıl devrimsel ya da yeniliksel özelliklerle geleceği merak konusu olmalı.

İşte bu noktada eğer pek bir yenilik yoksa zaten galaxy s2 iphonu donanım olarak yeterince eziyordu, galaxy s3 e gerek yok gibi bir şey. (tam öyle değil tabi ki)

Bu arada ne derece doğru bilmiyorum, Dh yayınlarmı yayınladımı bilmiyorum, şöyle bir şey var.

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/19774268.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 26 Ocak 2012; 18:24:34 >

• Samsung eğer exynos 5250 çipsetı kullanır yanınada arm mali t658 gpu kullanırsa ortalık toz duman olur ne tegra 3 nede snapdragon s4 nede apple a6 karşısında durabilir...çünkü exynos 5250 cortex a15 tabanlıdır artı arm mali t658 gpu su çok güçlüdür playstation 3 gücünde olduğu söyleniyor...
  • Dedikodular dedikodular,sızmalar falan boş çıktımı damgayı vurucak Samsung Glaxy serisi çok beğeniliyor S3'ün büyük ilgi göreceğine şüphem yok biraz gec cıkması ıyı bence. :)
  • bakalım neler olacak :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Apple ve Samsung olmasa bu donanımlar bu kadar hızlı gelişirmiydi merak ediyorum. Özellikle bu iki firmanın rekabeti sayesinde güzel cihazlar kullanıyoruz.

Apple da patentler yeni geliştirdiği teknolojiler vs öncü bir firma. Samsung da artık ürettiği ekran, işlemci, ram gibi parcalarla yeni teknolojileri ekleyerek o da başı çekiyor. Hatta samsung bir fabrikasında İphone için şuan işlemci üretiyor, Nokia- HTC gibi firmalara ise amoled ekran satıyor.

Samsung, İphone5 e rakip olabilecek bir telefon peşinde oldugu için en elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bence de böyle olması daha iyi, 2 ay sonra cıksın ama sadece donanımlada kalmayıp ios gibi satabil ve geniş yelpazeli yazılım yapmayada önem versin.

S III bekleyenler biraz daha beklemeye devam edecek artık... (+1)
  • exynos 5250 çift çekirdek diye hatırlıyorum ben ki yukarda arkadaşın bahsettiği mali t658 gpu exynos 5450 ile gelecek yanlış mı hatırlıyorum yoksa?
    ki samsung gözünü karatıp exynos 5450 kullanırsa (sanmıyorum kullanacağını) gerçekten çok uzun süre hiçbir rakibi olamaz. hem geç gelmesi iyi olabilir böylece ics nin daha iyi sürümlerini kullanır daha stabil daha güçlü ve iyi yazılımla da gelmiş olur.
  • Galaxy S III ün işlemci gücü ile Droid Razr Maxx ın batarya ömrü birleşip ortaya yeni bir telefon çıksa dünyanın en çok satan telefonu olur kesin :D

Not: Apple fanlarının eksilerini bekliyorum :)
  • Özelliklerde bir değişiklik olacaktır muhtemelen.
  • bekleriz ne olacak. geç çıkması daha iyi. çorap değiştirir gibi telefon değiştirmek istemiyorum artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erci501

bekleriz ne olacak. geç çıkması daha iyi. çorap değiştirir gibi telefon değiştirmek istemiyorum artık.

Siz her yeni telefon çıktığında elinizdeki ile değiştiriyorsanız o sizin zevkiniz...

Yalnız haberin başında 2 farklı versiyonu aynı zamanda cıkarmak için bu gecikmeden bahsediliyor. Düşük ihtimal olarak sadece iphone 5 ile rekabet edebilmek için son cıkan işlemciyi kullanmayı düşündükleri için.

Eğer ilk secenek içinse yanlış bir tutum olur. Ama diğer ihtimal içinde yapılan çok mantıklı, zaten ellerinde S II gibi bir model varken şimdi acele edip iphone 5 cıktıgında ikinci plana düşmek istemez. Böyle iken beklemek hepimiz acısından daha iyi olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

Galaxy S III ün işlemci gücü ile Droid Razr Maxx ın batarya ömrü birleşip ortaya yeni bir telefon çıksa dünyanın en çok satan telefonu olur kesin :D

Not: Apple fanlarının eksilerini bekliyorum :)

tek söyleyeceğim haklısın.d.d.d.d.d.d.d.d

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni savaş başlıyor, yakında telefonlar daha çıkmadan SIII mü I5 mi tartışmalarını izlemeye başlarız, yerimizi alalım :)
  • Galaxy S3 MWC 2012'de Tanıtılmayacak
    26 Ocak 2012 12:00
    Akıllı telefon severlerin merakla beklediği Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S3, mobil dünya kongresinde tanıtılmayacak. Detaylar haberimizde.

Samsung'un merakla beklenen yeni amiral gemisi Galaxy S3'ün, Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılması bekleniyordu. Fakat farklı kaynaklardan gelen haberler ile bu umut solmaya başladı.

Geçen sene Galaxy S2 ve Tab 10.1 modellerini, 14 Şubat'taki Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtan Samsung'un, aynı yolu izlemesi bekleniyordu.

Bu gecikme ile ilgili ortaya atılan en mantıklı iddia ise; kendisine en ciddi rakip olarak Apple'ı gören Samsung'un, Apple A5 ve üretim bandında olan A6 işlemcilerine karşı, çok daha iddialı bir işlemciyi hazırlaması.

ARM Cortex A9 mimarisi yerine Cortex A15 mimarisini kullanan Exynos 5250 işlemcisini, Galaxy S3'de kullanmak istemesi, Galaxy S3'ü geciktiriyor. Eğer Samsung, Exynos 5250'yi Galaxy S3'e yetiştirebilirse bu modelin uzun bir süre rakibi olamaz. A9 tabanlı Apple A6 bile ölü doğmuş olur.

Zaten Samsung ile ARM'ın iş ortağı olması ve Galaxy S2'de Mali 400 GPU'sunun kullanılması, ARM'ın Cortex A15 mimarisi için Samsung'a öncelik verme ihtimalini arttırıyor.

Bazı görüşlere göre Galaxy S3, 1 ay sonra Samsung'un hazırlayacağı özel bir etkinlik ile tanıtılacak. Eğer Cortex A15 teorisi doğru ise Galaxy S3'ün çıkması yaz aylarını bulabilir.

Samsung Galaxy S3'ün teknik özellikleri ile ilgili yazdığımız yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

:: Samsung Galaxy S2, Samsung'u yaza kadar idare edebilir mi?

Yazan: Tolga Küçükyılmaz
    SDN -http://shiftdelete.net

Bu yazı 1363 defa okunmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaptanjack026

exynos 5250 çift çekirdek diye hatırlıyorum ben ki yukarda arkadaşın bahsettiği mali t658 gpu exynos 5450 ile gelecek yanlış mı hatırlıyorum yoksa?
    ki samsung gözünü karatıp exynos 5450 kullanırsa (sanmıyorum kullanacağını) gerçekten çok uzun süre hiçbir rakibi olamaz. hem geç gelmesi iyi olabilir böylece ics nin daha iyi sürümlerini kullanır daha stabil daha güçlü ve iyi yazılımla da gelmiş olur.

5250 A15 tabanlı fakat çift çekirdek tir yazdığınız gibi, quadcore olacaksa doğru model 5450 ve bu t604 le değil t658 ile gelecektir, Bu forumda 5450 ile çıkma ihtimalinin çok yüksek olduğunu yazmıştım, bu yönde çok fazla duyum var. Samsung un 2012 için tanıttığı işlemcilerin en yükseği Exynos 5450, S3 gibi Amiral gemisine o yakışır.

Bu donanımda bir cihaz ile yarışabilecek bir cihaz olacağını hiç sanmıyorum, hele iphone imkansız, herhalde bu donanımda bir cihaz çıkarsa 5000TL ye satar burada.

Kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• donanımla kafayı yiyen bi millet olmuşuz.
    bu ne ya !
  • Eger bu telefon cikarsa Apple de bos durmaz iphone 4gs yi cikarir :)
  • apple hiçbirzaman Samsungun karşısında duramadıki :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.