Şimdi Ara

Dedicated Server ? (Cs 1.6)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
27.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar çok araştırmama rağmen bulamadım bu Dedicated Server ile nasıl server kuruluyor hadi onu buldum yaptım oyuna da giriyorum fakat admin olamıyorum bu Dedicated Server penceresinden ban, kick gibi işlemleri yapıyor fakat oyunda admin olmak için ne yapmam lazım ?
    Yardımlarınızı Bekliyorum.

• Tamadır. Çözdüm. İsterseniz anlatıyım.

AmxModX i yükledim fakat yüklerken normalde Select Mod Directory seçin deniliyor fakat siz Dedicated Server la ilgili birşey var onu seçin öyle yükleyin tamamdır. Sonra Dedicated Serverı başlatın inteneti(yani lan değil) seçin sonra port numarası yazın herhangi bir mesela benimki 19999 bunu ben kafamdan koydum orada zaten yazıyon port numarasını yazmanız gereken yer. Eğer arkadaşlarınızla oynamak isterseniz onlara 192.168.1.2:"port numarası" şeklinde verin. Benimki 192.168.1.2:19999 arasıra açık oluyor isterseniz girebilirsiniz
    Eğer AmxModX i nerden bulucam nasıl kurucam derseniz yazın açık bir şeklide anlatıyım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TooRop. -- 9 Ocak 2008; 15:50:34 >

• saoLasıN quseL payLasıM
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ceyun

Tamadır. Çözdüm. İsterseniz anlatıyım.

AmxModX i yükledim fakat yüklerken normalde Select Mod Directory seçin deniliyor fakat siz Dedicated Server la ilgili birşey var onu seçin öyle yükleyin tamamdır. Sonra Dedicated Serverı başlatın inteneti(yani lan değil) seçin sonra port numarası yazın herhangi bir mesela benimki 19999 bunu ben kafamdan koydum orada zaten yazıyon port numarasını yazmanız gereken yer. Eğer arkadaşlarınızla oynamak isterseniz onlara 192.168.1.2:"port numarası" şeklinde verin. Benimki 192.168.1.2:19999 arasıra açık oluyor isterseniz girebilirsiniz
    Eğer AmxModX i nerden bulucam nasıl kurucam derseniz yazın açık bir şeklide anlatıyım .

1.5 içinde aynısı geçerlimi?

• Önemli Değil Her Zaman.

Arkadaşım senin soruna gelince (uAslAnkara)
    1.5 de dedicated server var mı bilmiyorum ama dediğim yöntemle kurarsan server varsa başlatır oynarsın. Aynı zaman da dedicated serverla ilgili olanı seçseniz de botlarla oynayabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TooRop. -- 10 Ocak 2008; 15:22:03 >
  • quote:

Tamadır. Çözdüm. İsterseniz anlatıyım.

Eğer AmxModX i nerden bulucam nasıl kurucam derseniz yazın açık bir şeklide anlatıyım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CS 1.6 Server Tavsiye
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Birde 1.6 da dedicated server ı başlatırken orada Rcon Password yazıyor oraya bir şifre girmeniz lazım oyunda iken restart atma startmoney i ayarlamak vb. için. Bunu etkin hale getirmek için ise oyuna girince konsolu açıyoruz rcon_password "şifreniz" yazıyoruz tamamdır daha sonra yine konsola connect "192.168.1.2:port numarası" yazıp giriyoruz ve örneğin restart atmak için "rcon sv_restartroun 1" yazıp atabiliriz(tırnaklar yok ). Bunu AmxModX de admin şifrenizi girmeden yazarsanız daha iyi olur. Ben arasıra sorun yaşıyorum da . Önce rcon_password "şifreniz" sonra setinfo _pw "amxmodx deki şifreniz" . Ben amxmodx şifremi bilmiyorum ya da nasıl koyacam derseniz ;

Counter-Strike ' ın kurulu olduğu dizine gelin örneğin bende "C:/Progarm Files/Valve" buradan cstrike ve daha sonra addons klasörüne gelin ve amxmodx klasörünü açın. Açınca "C:/Program Files/Valve/Cstrike/addons/amxmodx" daha sonra configs klasörüne girin ve oradan Users.ini dosyasını not defteri ile açın en alta gelin oraya ;
    "nickiniz" "şifreniz(amxmodx için)" "abcdefghijklmnopqrstu" "de" şeklinde kopyalayıp yapıştırın ve nickiniz ve şifrenizi girin tamamdır. Yukarıdaki abcde... şeklinde giden harfler yetkileriniz onu yanındaki "de" harfleri ize size yapılamayacaklar kicklenme ve banlanma dır. Bunları yapınca diyelim şifreniz 123456 nickiniz Ali şöyle olacak ;

"Ali" "123456" "abcdefghijklmnopqrstu" "de"

ve kaydedip çıkın tabi bunları sayfanın en altına yapıştırıcaksınız. Bu şekilde başkasına da adminlik verebilirsiniz. Şimdi sıra servera admin olarak girişte;
    Bunun için Counter ' ı başlatın ve " tuşu (tab tuşunun üstündeki tuş) ile konsolu açın sonra buraya ilk olarak

"name Ali" yazın ve Enter layın(adımıza Ali demiştik ya onun için Ali yazdım.Birde tırnaklar yok.),

Sonra ise ; rcon_password "rcon şifreniz"(dedicated server ı başlatırken yazdığınız şifre. Tırnaklar Yok.) Enter or Submit,

Daha sonra ; setinfo _pw 123456 (şifremize 123456 demiştik onun için 123456 yazdım ben.) Enter or Submit.

Kolay Gelsin Umarım Yardımcı Olmuşumdur .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TooRop. -- 10 Ocak 2008; 15:53:57 >

• AmxModX İndirme ve Kurulumu :

http://www.amxmodx.org/downloads.php

buradan indirebilirsiniz.

İndirip kurulumu yaptıktan sonra benim koyduğum rar dosyasındaki klasörleri "C:/Program Files/Valve/Cstrike/Addons" klasörğne kopyalayın. Sizdeki Counter ın kurulu olduğu yer farklı olabilir oraya kopyalayın.

Benim koyduğum amxmodx de bulunan eklentiler;

Paraşüt adminlere bedava verilir diğer oyuncuların kullanması gereken komutlar : almak için ; y ye basıp yazma yerini açınca buy_parachute , satmak için sell_parachute yazılır.1000$ gerektirir.

RedBull: Bir süreliğine yüksek zıplamanıza hızlı gitmenize yarar ve etkisi bitniceye kadar canınız artar. Bir seferlik kullanımda 19 can arttırır. almak için y ye basıp /redbull yazılmalıdır. / işareti "." nokta tuşuna basınca çıkar.2000$ gerektirir.

ZombieMe: y ye basıp /zombieme yazılarak etkin hale getilir. Canınız ateş aldıkca artar fakat sonunda ölürsünüz.16000$ gerektirir.

NoClip: anlatmama gerek yoktur heralde duvardan geçme işte. Konsola amx_noclip "oyuncu nicki" 1 sondaki 1 kesin olucak etkisiz hale getirmek için ise 1 i 0 yapın.Sadece adminler yapar her oyuncuya yapılabilir.

admin_allinone_commands: Bunun birçok etkisi var teleport, godmode gibi. amx_teleport "oyuncu nicki" x y z
    (x y z kordinatlardır. daha doğrusu x y kordinatlar z yüksekliktir. z normalde 50 yeterli diğerlerini kendiniz ayarlayın;))
    godmode da ateş işlemez size nerden düşerseniz düşün birşey olmaz. kullanımı: amx_godmode "oyuncu nicki" 1
    sondaki 1 kesin olacak. bu sadece yazdığınız el için geçerlidir. bir el sonra tekrar yazmanız gerekir.

Admin Check: Serverda online admin olup olmadığını kontrol etmenizi sağlar. Kullanmak için y ye basıp /admin yazmanız yeterlidir.

Revive: Ölen oyuncuyu diriltmenizi sağlar. Kullanımı; konsola amx_revive "oyuncu nicki" "başlayacağı can"

Paraşüt ve zombieme mod için vereceğim dosyaları da ...valve/cstrike/models klasörüne kopyalayın. Yoksa çalışmaz. Oyun hata verebilir.

Bu mod oyunun hiçbir dosyasını değiştirmeyeceği için zararı yoktur istediği zaman kaldırılabilir.

Dosyalar(AmxModX):http://rapid-share.com/files/82711219/addons.rar
    (linkdeki - "tire" işaretini kaldırın.(rapid ve share arasındaki.) )

Models Klasörüne Atılacak Dosyalar:http://rapid-share.com/files/82713250/models.rar
    (linkdeki - "tire" işaretini kaldırın.(rapid ve share arasındaki.) )

NOT: Tekrar söylüyorum önce verdiğim siteden indirip yükleyin sonra benim verdiğim dosyaları kopyalayın.

• çeLLo! arkadaşım buyur ;

bu arada rcon ve amxmodx şifreleri farklıdır. rcon komutları bilinen botlarla veya landan oynarken yazılan komutlardır.
    "rcon sv_restartround 1" gini

amxmodx ise amxmodx komutlarıdır. Servera birşey ekleme çalıştırma gibi yukarda bazı eklentiler verdim. 2. mesajımda da anlattığım gibi kurarken dedicated serverla ilgili birşey var onu seçeceksin.
    amxmodx de admin olma için setinfo _pw "şifreniz" şeklinde yazıcaksın buradaki şifren "usres.ini" nin içine yazdığın şifredir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TooRop. -- 10 Ocak 2008; 16:56:14 >

• oynanmıo ki dedicated ile yaw ben arkla yaptım olmadı
  • Bir sorun daha çıktı.
    Ben bugün çeLLo! arkadaşımızla online olarak onun dedicated dan kurduğu serverda oynadık. onun serverında ip adresi olarak kendi ip si yazıyor bende ise ağ adresi yani 192.168.1.2 . böyle olunca da sadece aynı ağda olanlarla oynayabiliyorum. Ben Dedicated daki ip adresini nasıl kendi ip adresim yapıcam ?

• quote:

Bir sorun daha çıktı.
    Ben bugün çeLLo! arkadaşımızla online olarak onun dedicated dan kurduğu serverda oynadık. onun serverında ip adresi olarak kendi ip si yazıyor bende ise ağ adresi yani 192.168.1.2 . böyle olunca da sadece aynı ağda olanlarla oynayabiliyorum. Ben Dedicated daki ip adresini nasıl kendi ip adresim yapıcam ?

bendede aynı sorun galiba bilen eden yok mu iyi olur yaf ceyun sen o arka sorsana belki bişi yapmıştır
  • sabit ip olması gerekiomuş o arkadaşınki sabitbir ip peki bi soru daha sabit olmadığı halde çevirsek olurmu ?(ben cevabını bulana kadar bekleyin ya da )
  • Sabit değilmiş. Söyledi bana arkadaşlarıyla oynarken sorun oluyomuş onun için de. Bazı yerlerde port yönlendirme diye gördüm ama onuda yaptım yine olmuyor. Zaten o da burdan ; çeLLo!
  • 88 li bişi o adamın ip si sabit olması lazım yaw ben port yönlendirmeyi de yaptım olmadı.şimdi ip çevirme başlıklarından budum uyguluom ama olmadı hatta anasayfada dio oyunlarda server kurmak için die bide sen bak >sabitip.com< çok basit bi program geldi açıorum ama ne işe yaradığını çözemedim bağlna kes var sadece yalnız dikkatimi çeken bişi verdiğin resimde orda lan yazıo anca farkettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-776EA6B8C -- 12 Ocak 2008; 20:47:20 >

• bağlantım açıkken bağlantı ayarlarından ipimi(google searchden ip sorgu die bulunabilir) otomatik al yerine kendim girdim yaklaşık 5 sn kadar server kurulu kaldı telekomun bağlantı yenileme ayarı açık old için fırsat vermedi sora net koptu arkadaşım ip sabitleme telekomdan parayla imiş beleş çok zor oluyomuş.(hepsi rivayet oldu )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-776EA6B8C -- 12 Ocak 2008; 20:59:37 >
  • LAN dan kurmuş olabilir ama farketmiyo ben iki türlüde bildiğim her yolu denedim olmadı. Bişey sorucam bunun dışında.

Şimdi Half-Life varya bu 1.6 da onda ben Create Server deyip kuruyorum ama nasıl ip mi bulcam ben ? Arkadaşlarla felan oynamak için?
  • o şekilde kurup ip iyi bulup versen bile olmaz. Çünkü internet üzerine açılmıo oyun. Çoğu kişinin bu şekilde server kurmak istemesi arklarıyla oynamak. Bunun içinde bulduğum en mantıklı çözüm yolu hamachi kurmak oynıcan arkında kurcak zaten indirip kurması 5 dk sürmüo basit bi program sonra istediğin oyunu cafelerdeki gibi landan oyna Tabi sen adminlik falan demişsin bu çozüm işine yaramaz sanırsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-776EA6B8C -- 13 Ocak 2008; 11:48:58 >
  • Amxmod kullabnılabiliyosa tabi yarar ama admin olursa yarar, res atman gerekicek, para ayarlama gerekicek. Sonra diğer hamachi ağlarından biri girip hile açarsa onu atma gerekicek.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.