Şimdi Ara

Dedemin mirası bana kalacak (aile içi sorun) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
242
Cevap
3
Favori
12.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • At bi 15 20 bin kuzenlerinde alayını ekarte ederim amcalarınıda halalarınıda.Sen rahaat ol

Orijinalden alıntı: Fingolfin `

quote:

Orijinalden alıntı: StillB0rN

Diğer akrabalar dava açarsa mallar eşit paylaşılır.Miras bırakma diye bir şey olmaz aile içinde.

Nasıl yani dedesinin vasiyeti varsa bu kişiye kalacak diye diğerlerinin ne hakkı olabilir ki.

SAKLI PAY işleri var !!!

Orijinalden alıntı: Mustafa YANDIM

herkese merhaba...

Ölüm döşeğinde olan dedemin mirası bana kalacak, bana kalmasının sebebi ise. Sülaledeki ilk erkek torun olmam ve dedemin adını-soyadını taşımam...

kalan mallar:

*Kocaa bir hayvan çiftliği (160 adet büyük baş- 280kadar küçük baş - ve özel eğitilmiş atlar)
    *kuşadası'nda 4 adet yazlık
    *davutlar'da 6 tane yazlık
    *Aydın merkezde 4 tane apartman.
    *1 adet 2004 Model BMW 3.16i

gelelim asıl soruna,
    zamanında beni hiç sevmeyen kuzenlerim, amcamlar, halamlar son günlerde bana hep y**şamaya başladılar.
    kuzenlerimden zamanında çok dayak yerdim, fakat şu anda "canım-cicim" olduk.
    amcam beni 2 kere dövdü, kendisi polis jopuyla dövdü hemde amaçsız yere.
    sülalede hiçbir zaman sevilmedim.

şimdi ben bunlara nasıl davranayım ? size bunu soruyorum

Bizim sınıftada bir çocuk var oda senin gibi senarist O degilde son zamanlarda çogu ailede kopukluklar var adam halası amcası hakkında boyle seyler dusunuyor ilginç...

• quote:

Orijinalden alıntı: PhotoShop Man

Ya Kardeşim naber ben senin 4 yaşında tren kazasından kurtaran adamım ya adres bırakabilirmisin özledim seni..

:D

Orijinalden alıntı: hakan1636

Mirası unut...
    Öyle avukatla falan ölüm döşeğinde toruna miras bıraktırmazlar...
    İlk itirazda aleyhine döner iş..
    ilk erkek torun olmak vs. hikaye..

Bu arada sen kızlardan mı dayak yedin..

yok, erkek kuzenler.
    yahu ölüm döşeğinde dediysem, adam hareket felan edebiliyor.
    yani ölüm kapıya dayanmış anlamında...
    adam hazılıklarını yaptı şu anda sadee ölmeyi bekliyor.
  • Dostum bence akrabalardan kurtulmak için 2 koruma şart millet birbirini öldürüyor 3 kuruş için o miras dağıtımı işi içinde bi avukata git ona sor buraya sorulacak soru deil parayı ne yapıcam diyosan araba kalsın herşeyi sat
    istanbulun yükselen semtlerinden bir arsa alıp bina dik öyle öyle yoluna devam et parayı 10 a katlarsın 1 yılda
    bizim mahalledede bi karpuzcu adam vardı adama piyango vurdu adam şimdi metro inşaatın sahibi türkiyenin zenginleri arasında

Edit:Dediklerimi düşün esenlerde yap apartman peynir ekmek gibi gidiyo 1 haftada bütün daireler satılıyo iş tutunca hatırlarsın güzel kardeşini hadi bakalım.
    Gerçi zengin oldun sen daha buralarada uğramassın
  • miras kanunu diye birşey var, deden ölmeden hepsini sana verse bile diğerleri de hakkını alacaklar. ne güzel memlekete valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newpower13 -- 25 Şubat 2025; 13:22:53 >
    I'm watching you!
  • quote:

Diğer akrabalar dava açarsa mallar eşit paylaşılır.Miras bırakma diye bir şey olmaz aile içinde.

usulüne uygun bir vasiyetname varsa hiçbir halt yapamazlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

usulüne uygun bir vasiyetname varsa hiçbir halt yapamazlar.

Vasiyet ile malların tamamını sadece devlete bırakabilir.O malların asgari emsal bedelleri ödenmeden devredilemez yada miras olarak tek kişiye bırakılamaz.O mallarda bütün oğulların hakkı var.

Bu arada yapılan yorumların çoğu yanlış.Malları alıp kimse kaçamaz.Kanun var hukuk var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StillB0rN -- 26 Nisan 2012; 14:50:09 >
  • ondan bundan sürekli dayak yiyen birisi bu kadar mirasa nasıl sahip çıkacak? deden bunu göremeyecek kadar körmüş. ayrıca neden ogluna değil de lise talebesine mirasını bıraksın ki? cool story.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boolboxer -- 26 Nisan 2012; 15:29:38 >
  • Tabiki sen bilirsin ama zamanında sana boyle yapmıs ıkıyuzlu ınsanlara ıyı davranma bence alacağını al satacağını sat parayı cebine koy hayatını yaşa diyorum bu tür para gorunce seven-sayan 2 yuzlu ınsanlardan nefret ederim .
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.