Şimdi Ara

Dedemin İnsanları (2011) | Çağan Irmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yapacağı 'Dedemin İnsanları' filminin oyuncu kadrosu belli oldu. Irmak'ın senaryosunu kendi yaşam öyküsünden kurgulayarak yazdığı filmde; Çetin Tekindor, Hümeyra, Zafer Algöz, Yiğit Özşener, Gökçe Bahadır, Mert Fırat ve Ezgi Mola rol alacak. Film; küçük bir kasabada yaşayan 10 yaşında bir çocukla dedesinin yaşamı ekseninde, bir ailenin ve bir ülkenin geçirdiği büyük değişimi anlatıyor. Ege insanın hikayesini de gözler önüne serecek olan yapımın çekimlerine, ay sonunda Girit'te başlanacak. Gökçeada, Milas, Bodrum ve Söke'de devam edecek olan çekimler, Temmuz sonunda tamamlanacak. Irmak'ın yeni filmi, 2012'nin ikinci yarısında gösterime girecek.


    Sinopsis

    Ozan, Ege'de küçük bir sahil kasabasında yaşayan 10 yaşında bir çocuktur. Girit göçmeni dedesi Mehmet Bey nedeniyle arkadaşları onunla "gavur" diye alay etmektedir. Yalnız kalmaktan korkan Ozan, başta dedesi olmak üzere ailesine kızar "Biz Türküz." diyerek onlara kafa tutar.

    Ozan'ın dedesi Mehmet Bey, kasaba eşrafından, saygın bir adamdır. Kasaba halkına kol kanat gerer, sorunlarıyla ilgilenip, onlara yardım eder. Hoşgörürsüyle bilinen Mehmet Bey torununun bu durumundan dolayı üzülmekte ve endişe duymaktadır. Mehmet Bey daha yedi yaşındayken, ailesi zorla topraklarından kopartılmış, mübadeleyle Girit'ten göçmüşlerdir. Mehmet Bey'in en büyük arzusu ölmeden evvel doğduğu toprakları görebilmektir. Bu özlemle sık sık içinde mektuplar olan şişeleri Ege'nin mavi sularına bırakmaktadır.

    DEDEMİN İNSANLARI, küçük bir kasabada yaşayan on yaşında bir çocuk ve dedesi aracılığıyla, bir ailenin ve bir ülkenin geçirdiği büyük değişimi anlatıyor. Kalabalık ve sıcak Ege insanlarının hikâyesini izlerken, mübadeleye, öteki olmaya, nereye gidersen git bir yere ait olamamaya, iki yakaya, çok sayıdaki azınlığa, ihtilallere, bir defa daha ama bu kez farklı bir yerden bakacaksınız.




    http://www.dedemininsanlari.com/
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Film 25 Kasım'da vizyonda olacak.
  • Çağan Irmak'tan olduğu için izlemek gerek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dodge

    Film 25 Kasım'da vizyonda olacak.

    25 kasım 2012 mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alfa1802

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dodge

    Film 25 Kasım'da vizyonda olacak.

    25 kasım 2012 mi?

    2011
  • ooo super haftaya gidicek film cikti ozaman ama hizz fragmanlari filan yok ortalikta
  • ELEŞTİRMENLER TAM NOT VERDİ


    Çağan Irmak'ın bu hafta gösterime girecek yeni filmi 'Dedemin İnsanları' eleştirmenlerden tam not aldı: 'Çağan Irmak'ın başyapıtı', 'Çok iyi bir film', 'Müziğiyle, kurgusuyla, öyküsüyle insanın içine işlemeyi biliyor...'


    ntvmsnbc'nin haberlerine göre, küçük bir kasabada yaşayan on yaşında bir çocuk ve dedesi aracılığıyla, bir ailenin ve bir ülkenin geçirdiği büyük değişimini anlatan 'Dedemin İnsanları' bu hafta gösterime giriyor. Filmin mübadele yıllarına uzanan hikayesi, I. Dünya Savaşı ile değişen, parçalanan hayatları sinemaya taşıyor. Film, eleştirmenlerden tam not aldı:

    Atilla Dorsay (Sabah):
    Bazı kusurları, eksikleri ve fazlalıkları var. Ama çok etkilendim, her şeye rağmen Çağan Irmak'ın başyapıtı bu film. Yanlızca göç olayı değil 20.yy'da Türkiye'nin başına gelen birçok olaya mübadeleden 60 ihtilaline, Kıbrıs çıkarmasından 12 Eylül'e küçük de olsa değinmeler var ve bütün bunlar çok büyük bir aile tablosu ve geçmişle hesaplaşma serüveni haline gelmiş. Çok etkilendiğimi ve çok sevdiğimi söylemeliyim.

    Uğur Vardan (Radikal):
    Beğendim. Çağan Irmak'ın diğer filmlerine göre belki çok ağlatmamış ama hüzünle komedi atbaşı gidiyor. Zaten Çağan kalburüstü yönetmenlerimizden. Bu film belki de filmografisindeki en iyi yapım değil ama gayet başarılı buldum.

    Mübadele yılları bölümü sinematografik açıdan en başarılı bölüm olmuş. Özellikle gemi bende hem 'Amarcord hem de hafiften Titanik çağrışımı yaptı. Orayı çok iyi kotarmış, genel olarak çok iyi film.

    Burak Göral (Arka Pencere):
    Çağan Irmak'ın bu naif ve insancıl bakışından çok hoşlanıyorum. Benim de aslında genelde dünyaya ve şu zamanımıza bakışımla çok örtüşüyor. Bizim neleri kaybettiğimizi ve ne yüzden kaybettiğimizi bunları çok kafaya takan bir sinemacı. Dolaysıyla buna yönelik filmler yapıyor. Son birkaç filmi bunun üzerine aslında. Hep altında bu duygu var. Çok doğru bir şey aslında ve algılayabilenler için bu duygusal tema çok doğru bir tema şu an. Ve bunu da çok vurucu bir şekilde anlatmayı biliyor.

    Arızasız, düzgün, oyunculuklarıyla da insanı doyuran. Müziğiyle, sahnelerin kurgusuyla, öyküsüyle insanın içine işlemeyi biliyor Çağan. Biraz fazla duygularına kapılıp onu da çok insancıl bir şeyle yapıyor. Duygularına kapılıp biraz edebi kalabiliyor bazen. Bu filmde bunu biraz yukarı taşımış. Ama yine de bu filmin şu çağın insanına lazım geldiğini düşünüyorum. Kaybettiğimiz hoşgörü yaşadığımız ayrımcılık, 'bütün bunların temelinde aslında neler var?', neleri yeniden kazanmamız geretktiğini bize gösteren etkileyici bir dram.

    Cüneyt Cebenoyan (BirGün):
    Ben beğendim. Keşke Çağan Irmak gibi iyi popüler filmler yapan daha çok yönetmenimiz olsa diyorum. Gerçekten biz tarihi çok bilmiyoruz, çok da anlatılmıyor. Mesela mübalede nasıl acılar çekildi? Bunun aslında bir şekilde memleketinden kovulma olduğu ve karşılayanların ise hoşgeldiniz demedikleri ne kadar büyük acılar bunlar. Bunların hakkında çok az şey söylendi bugüne kadar. Önemli buluyorum filmi, iyi de buldum. Sevindim böyle bir film seyrettiğime.

    Olkan Özyurt (Sabah):
    Filmde en çarpıcı şey; bir mübadele öyküsü olmasının ötesinde Mehmet Bey'in o zerafetini unutmuşuz biz. Unutturulmuş bir şekilde. Çok kaba bir dünyada yaşadığımız gerçeği anlatıyor bir şekilde Çağan Irmak. Üstelik mübadele öyküsü sinemamızda çok az, bu açıdan da çok önemli.

    Ama dediğim gibi, asıl çarpıcı olan Mehmet Bey'in zerafetiydi. Çağan bize 'Dedemin İnsanları' derken dedesinin de zerafetini aslında bir dönemin insana ve hayata bakışını anlatmış. Umarım gün gelir devran döner o zerafete yeniden ulaşırız.

    Çetin Tekindor, Hümeyra, Zafer Algöz, Yiğit Özşener, Gökçe Bahadır, Mert Fırat, Ezgi Mola, Mehmet Ali Kaptanlar, Sacide Taşaner, Ünal Silver, Ushan Çakır, Serkan Genç, Yiğit Arı ve Durukan Çelikkaya’nın rol aldığı 'Dedemin İnsanları', 25 Kasım’da tüm Türkiye’de vizyona girecek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Filme bugün gittim.

    Filme sadece film izlemiş olayım diye gittim. Öyle bir beklentim felan yoktu. Ama beklentimin düşük olmasından kaynaklanmayan bir biçimde film muhteşemdi. Gerçekten şimdiye kadar izlediğim bırakın Türk filmlerini, Hollywood filmleri de dahil olmak üzere en iyi filmlerdendi. IMDB'de 10 puan basabileceğim nadir filmlerden. Kesinlikle tavsiye ederim. Bir kaç kişi gittik, herkes film için süperdi dedi.

    Mutlaka izlemelisiniz.
  • Su an 2. Yari baslayacak. Simdiki dusuncelerim harika. Girit gocmeni olarak feci bir sempati duydum ayni zamanda. Filmdeki cocuk oyuncu da uzun zamandir gordugum en iyi cocuk oyunculardan.

    Tek kotu yani cetin tekindor ile humeyra nin oynamasi. Guzel oyuncular aslinda filme en cok yakisanlardan. Ama boyle olunca da babam ve oglum geliyor aklima.
  • Filmi dün izledim. Çağan Irmak gerçekten müthiş bir iş çıkarmış. Film, başından sonuna kadar kendi içine çekip alıp götürüyor. Tam hayatın içinden bir hikaye olmuş. Senaryo ve çekim çok başarılı. Oyunculuk çok iyi.

    Ben Babam ve oğlum filminden daha çok beğendim. 10 üzerinden 10 verebileceğim nadir filmlerden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cyberclops

    Filmi dün izledim. Çağan Irmak gerçekten müthiş bir iş çıkarmış. Film, başından sonuna kadar kendi içine çekip alıp götürüyor. Tam hayatın içinden bir hikaye olmuş. Senaryo ve çekim çok başarılı. Oyunculuk çok iyi.

    Ben Babam ve oğlum filminden daha çok beğendim. 10 üzerinden 10 verebileceğim nadir filmlerden.

    Katiliyorum hocam. Ayrica filmin sonundaki sarkinin adini biliyor musunuz acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarin gidicem...yorumlarimi paylasirim bende
  • bende gitmeyi düşünüyorum bakalım nasıl film
  • Çağan ırmak'da meşhur oldu gitti izlemek lazım bu filmi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş


    quote:

    Orijinalden alıntı: cyberclops

    Filmi dün izledim. Çağan Irmak gerçekten müthiş bir iş çıkarmış. Film, başından sonuna kadar kendi içine çekip alıp götürüyor. Tam hayatın içinden bir hikaye olmuş. Senaryo ve çekim çok başarılı. Oyunculuk çok iyi.

    Ben Babam ve oğlum filminden daha çok beğendim. 10 üzerinden 10 verebileceğim nadir filmlerden.

    Katiliyorum hocam. Ayrica filmin sonundaki sarkinin adini biliyor musunuz acaba?

    Tavernada çalan müziği diyorsun galiba. Malesef bilmiyorum.
  • Dün izledim filmi.Çok beğendim,oyunculuklar enfesti.Senaryonun işlenişi çok güzeldi.Aynı senaryoyu başka birinden izlesem bu kadar beğenmezdim belki de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkybrk -- 27 Kasım 2011; 19:28:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cyberclops

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş


    quote:

    Orijinalden alıntı: cyberclops

    Filmi dün izledim. Çağan Irmak gerçekten müthiş bir iş çıkarmış. Film, başından sonuna kadar kendi içine çekip alıp götürüyor. Tam hayatın içinden bir hikaye olmuş. Senaryo ve çekim çok başarılı. Oyunculuk çok iyi.

    Ben Babam ve oğlum filminden daha çok beğendim. 10 üzerinden 10 verebileceğim nadir filmlerden.

    Katiliyorum hocam. Ayrica filmin sonundaki sarkinin adini biliyor musunuz acaba?

    Tavernada çalan müziği diyorsun galiba. Malesef bilmiyorum.

    Film bitiyor sonra (spoiler izlemeyenler devam etmeyin) dedem bilmemne nin anisina dedigi an bir muzik calmaya basliyor onu diyorum. Aradim aradim bulamadim ne yazik ki.
  • Süperdi gerçektende.ÇAğan Irmak Türkiye üstü bir yönetmen/senarist oldugunu bence kanıtlıyor.
  • gerçekten süper bir filmdi
  • jenerik müziğini buldum:

    edit:

    bu kıytırık programcıların olduğu forumda her zaman ki gibi gene dh linki koyma butonu doğru çalışmıyor. böyle girin;




    ΓΚΙΟΥΛ ΜΠΑΧΑΡ (Gül bahar)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 28 Kasım 2011; 16:33:57 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.