Şimdi Ara

DEDAŞ TARAFINDAN TARAFIMA HAKSIZ ŞEKİLDE GÖNDERİLEN 4.897 LİRALIK İCRA !!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
153
Cevap
1
Favori
47.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
282 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bigben33

Anladığım kadarıyla kişi itiraz suresini geçirmiş.Onun için bir anlamı yok.Bu yüzden herkesin e-devlet için şifre alıp enaz haftada bir kere e-devlete girip kontrol etmesi lazım.Kendim ve ailem için bunu yapıyorum.

Alıntıları Göster
    Mobil edevlet programindan hakkimda icra Oldugunu nereden gorebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

95 yılında rahmetli görmüştü

https://www.youtube.com/watch?v=95PkTwf-ZpI

Orijinalden alıntı: kepirlikerem

Hocam hiç bilmiyorum ki aradan 2 yıl geçti.

Daire yeni yapılan 3 apartmanlık siteydi, etrafı da yeni yeni gelişen sitelerden oluşuyordu. Evin eski saati olma durumunu sanmam.

Biz ordayken, kaçak gelen fatura nolar, bizim ödediğimiz fatura nolar ile uyuşmuyordu. Saatler farklı bağlanmış denildi.
    kaçak tespit edildikten sonra sayaç mühür vs numarası değişir uyuşmama durumu ondandır.yarın bi gidip kaçak birimiyle görüşün zaten dedaş genel merkezi Şanlıurfa'da belkide henüz sisteme girmemişlerdir kaçak dosyalarını müşteri hizmetleri detaylarını o yüzden göremiyor.saatlerin farklı bağlanma durumunu tam olarak anlıyamadım.Dedaşta staj yaptım bütün birimlerdeki işleyişi vs gördüm şunu söylim bölgede yeni yapılan lüks siteler (bazıları tabi)müteahhit'ler tarafından daha inşaat aşamasındayken kaçak yapılmasına uygun olarak yapılır neler gördüm neler asansör boşluğundan inşaat aşamasında yapılan kaçak için elektrik hattı vardı.muhtemelen sizden önceki abone sayacı kaçaktı tespit edilemememiştir siz girdikten sonra yapılan tespitte kaçak olduğu anlaşılmıştır(tespit edilememiştir derken kontrol edilmemiştir).bunu önce detaylıca bi öğrenin sayaç raporu filan öğrenin ona göre mahkemede karşı dava açabilirsiniz.(ama şuana kadar gördüklerim beni yanıltmazsa büyük ihtimal sizden önceki sahibi/kiracısı tarafından yapılmış bir kaçak ve kabak sizin başınıza patlayacak.Siz girdikten sonra sayaç değişimi vs yaptırdıysanız hiçbirşey olmaz ama herhangi bir değişim yaptırmadıysanız geçmiş olsun.)ayrıca kaçak daha doğrusu ekiplerin kontrole gittiği zamanı vs tam olarak öğrenip kendi yerleştirğiniz zamanla vs kıyaslayın az çok anlarsınız zaten nerede hata olduğunu

• ulan şu hale bak yaa. yıllar önce izmirde benimde sayacım arızalı idi. 3 ay fatura gelmeyince zorla gediz elektrik personelini getirip arıza tespti yaptırıp ödenmeyen 3 ay faturayı ödemek için yırtınmıştım. abonelik benim üzerime bile değildi. sırf haram yemeyelim diye. kol gibi fatura geçirmişlerdi. işin ilginci 2 ay sonra tüm borçları affetmişlerdi. Dinden imandan soğudum o dönemde.
    hocam kolay gelsin cidden işiniz zor. bunlar dişini size geçireceklerini bildikleri için yapıyorlar bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Turq -- 15 Ekim 2018; 2:26:12 >

Orijinalden alıntı: CHARISMATIC

Mobil edevlet programindan hakkimda icra Oldugunu nereden gorebilirim.

Apple ve play Store' da e-devlet programı var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığ Deaş okudum. Noluyor dedim kendi kendime. Kesinleşmiş icra takiplerine de itiraz etme hakkınız var. Her ne kadar icra mahkemesi süre yönünden davanın reddine karar vermeye yeltenecek olsa da icraya konu olan kişi yani sizin herhangi bir aboneliğinizin olmadığı belgeli olduğundan takip kaldırılacaktır. Keyfe keder ödeme emirleri can sıkmakta ancak burda herkes Dedaş personeline ya da firmaya giydirmiş. Devlet asli vazifesini yapsa, kaçak elektriği önlese bu tarz durumlar da yaşanmayacak. Adamlar da bilmiyor artık elektriği kim kullanıyor kim kullanmıyor. Kaldı ki Urfa'nın hatta güneydoğunun neredeyse %70'i kaçak elektrik kullanıyor.

PSN:howards38
  • Ben ekşi hesabımı böyle saçma bir konu için kullanmam.

Kaçak kullandıysan çık insan gibi kaçak kullandım de. Kullanmadıysan zaten korkacak birşeyin yoktur. Bu kadar büyütmenin anlamı ne yani..

Bitcoin mi kazdınız ne yaptınız bilemem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Konu icraya taşınmış ve memur olduğum için maaşın 4te1 ini kesinti yapma hakları varmış.

Kaçak elektrik kullanmadığım ve hatta o dairenin kapısından bile içeri girmemiş olmama rağmen olay icraya kadar gitmiş.

İnsanın başına gelince anlıyor durumu anca. Ne kadar vasıfsız ülkede insanlarla yaşadığımız

• josh_howard kullanıcısına yanıt
    Şimdi itiraz dilekçemi verdim, dediğiniz gibi red olabilir denildi. O zaman karşı dava açacakmışım.

O kadar salakça bir durum ki. Aynı evde kalan iki kişiyiz. İkimize de icra geliyor. Birinde isim Mehmet Yalav Kalınbacak, diğerinde Mehmet Yalav Yılmaz. Bu bile yeterli olmalı davanın düşmesine.

İtiraz dilekçemi yazdım, sonuç alamazsam karşı dava açıp tüm haklarımı savunacağım

Memur olduğuna göre ödemen zor olmasa gerek. 1-2 ay kendini sıksan yeter. Aynı borç asgari ücretle çalışana gelse ne yapacak onu düşün.

Sizin gibiler olduğu sürece bu ülke adam olmayacak.

• Dediklerinize göre, TK21/2'ye göre mernis'e tebliğ edilmiş, siz olmayınca muhtara verilmiş. Ancak siz o adreste hiç oturmadığınızı, mernis adresinizin de bu olmadığını söylüyorsunuz. Tebligat yine usulüne uygun olmuyor. Adresini gösterir belgeleri de ekleyin. O adreste hiç oturmadığınızı da. Burdan zaten kazanırsınız. Yok mahkeme bunları görmez ve nüfus idaresinde tebligatın yapıldığı adres gerçekten mernis adresiniz gözüküyor ise bu sefer borca itiraz edeceksiniz ki üzerinize kayıtlı elektrik aboneliği yok. Hiç olmadığını da söylüyorsunuz. Bunu da kurumdan istenecek evraklar ile mahkeme ara karar ile belgeleyecektir. Mahkeme işin esasına girmeyip usul yönünden yani süre yönünden reddine karar verir ise ki (hakimler genelde kolaya kaçıyor) bir üst mahkemede itiraz davası açabilirsiniz. Yanlışlık orda dönecektir. Mahkeme masraflarını dert etmeyin faiziyle alacaksınız. Hatta karar çıktıktan sonra manevi tazminat davasını da basın. Savcılığa da dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunun.

• josh_howard kullanıcısına yanıt
    Hocam muhtarlığa teslim edilen adres benim şu an bulunduğum adres. Yani Sakarya'daki adresim.

Olayın konu olduğu adres Şanlıurfa / Siverek.

Oradaki muhtarlığa bırakılmadı. Şu an ki adresimde ki muhtarlığa bırakıldı.

İki icra var ortada. Diğeri ev arkadaşıma gitmiş. Ona da aynı isim Mehmet Yalav soyisim onun kendi soyismi. Bana da Mehmet Yalav Yılmaz diye geldi.

İcranın yaptığı iş bile saçma sapan. Aynı dairede Mehmet Yalav isimli soyisimleri farklı iki şahıs oturduğunu iddaa ediyorlar.

Açıkcası senin ciddi olduğunu düşünmüyorum. Ciddi konuları "Konu Dışı Ciddi" bölümüne açıyoruz. Bir kere buradan kayıp ediyorsun ve tarafımdan ciddiye alınmıyorsun. Beni bu kadar çok takma yani.

Üzgünüm ama hayat böyle. Ayrıca ben sana "memursun öde" demedim. Maaşından keserlerse 1-2 ay kendini sıkarsın dedim ve asgari ücretle geçinen birine bu ceza gelse ne olur onu düşün dedim, senin de başkalarınnın gözünden bakmanı sağlamaya çalışıyorum. Ödemeyeceksen ödeme bana bir zararı yok. Biz zaten kayıp kaçak bedeli ödüyoruz, oradan tahsil ediliyordur.

Ekşiye açılmasını daha çok insan görsün diye istedim ilk mesajımda, daha sonra hiç böyle bir talepte bulunmadım ki artık istemiyorum. Çünkü adamlara zaten telefonla ulaşamıyorum. Buraları göreceklerini hiç sanmam.

Tamam da neden suçsuz yere 1 2 ay dişimi sıkacağım. Az bir mebla değil. Ki az bile olsa haksız yere 5 kuruş vermem, ki eminim sen de vermek istemezsin.

Gelen icra kağıını, zarfını hepsini paylaştım. Daha nasıl ciddi bir konu olduğunu ispatlayabilirim.

Asgari ücretlisi de ödemesin zaten. Suçsuz yere kimse ceza almasın. Benim tek derdim bu. Yukarıda da yazdım, benim bu konuda suçum var ise sayacı üstüme almamış olmak. Desinler ki bana senin suçun bu cezan bu ödeöeye razıyım, çünkü biliyorum bu suç

Ama kapısından içeri girmediğim, adresinin yanlış olduğu bir saçma icra yüzünden benim bir aylık emeğimin yüzde 25 i sorgusuz sualsiz kesilirse bu bana çok koyar. Maddi olarak değil ama canın yanar işte. Karşında bir muhattap bile bulamıyorsun, derdini anlatamıyorsun. Bu koyar adama

• o halde durum değişir. siz direk eğer itiraz süresi geçmiş ise icra mahkemesinde ya da sulh hukukta iptal davası açacaksınız. Hızlı karar istiyorsanız icra, yavaştan yürüsün diyorsanız sulh hukuk. İkisi de kira ilişkisinden doğan davalara bakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi josh_howard -- 15 Ekim 2018; 13:53:47 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.