K

Yüzbaşı
07 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme
Toplam: 256 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Bugün juzdan uygulamasında tesadüfen gördüm. Kişiye özel kısmında görünüyor ancak eşimde de çıktı. Az önce sorunsuz şekilde kullandım.

Altlimit de yok. İki çeki birleştirip 100.50 TL alışverişe 0.50 TL ödedim.

ŞAMPİYONLUK EDİTİ!

İki ay önce bu konuyu açarken çok daha rahat şampiyon olacağımızı bekliyordum. Ancak Beşiktaşımız kolayı sevmedi yine, son maç son dakikaya kadar diken üstünde oturduk. Ama beklediğimize, heyecanımıza değdi. Şampiyon Beşiktaş.

Üstelik seyircisiz sezonda, en dar kadroyla başardık bunu. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Son 10 maç:
Beşiktaş: 6G 2B 2M 20 Puan
Galatasaray: 7G 2B 1M 23 Puan
Fenerbahçe: 7G 2B 1M 23 Puan

Rakipler güzel puanlar almış. Beşiktaşımızda azımsacak bir puan değil 20 puan almış. Kısıtlı kadroya eklenen sakatlıklara rağmen alınan bu 20 puanın her biri çok çok değerli.

Yazımı burada bitiriyorum. Bu konunun da ekran görüntülerini alıp saklayacağım inşallah.

Özellikle 30. Haftayı bekledim bu konuyu açmak için. Ligin 40 maç oynandığı bu sezon ilk 3 çeyrek tamamlandı ve son çeyreğe girdik.

Şimdi ilk 3 çeyrek skorlarına bakalım :

Fenerbahçe:

1. Çeyrek: 6G 2B 2M 20 Puan
2. Çeyrek: 7G 1B 2M 22 Puan
3. Çeyrek: 5G 2B 3M 17 Puan

Galatasaray:
1. Çeyrek: 6G 2B 2M 20 Puan
2. Çeyrek: 6G 1B 3M 19 Puan
3. Çeyrek: 7G 1B 2M 22 Puan

Beşiktaş:
1. Çeyrek: 6G 1B 3M 19 Puan
2. Çeyrek: 8G 1B 1M 25 Puan*
3. Çeyrek: 6G 2B 1M 20 Puan

Ve Beşiktaş'ın son çeyrekte henüz bir maçı daha var. Puanın 23 yapabilir.

Ligin son çeyreğine 1 maçı eksik Beşiktaş en yakın takipçisi Galatasaray'dan 3, Fenerbahçe'den 5 puan önde giriyor. Futbol bu, top yuvarlaktır vs vs ama bu çok çok büyük avantaj.

Ligin 2. çeyreğinde 25 puan toplayan Beşiktaş aynı rakiplerde aynı seriyi yaparsa zaten otomatik olarak şampiyon oluyor.

En kötü çeyrek performansı olan 1. Çeyrek puanı 20 puanı alırsa puanını 84 yapıyor ki daha 3. çeyrekten son maçı var. Onu dahil etmiyorum henüz.

Bu durumda Galatasaray-Beşiktaş maçı berabere, Beşiktaş galibiyeti yada tek farklı Galatasaray galibiyeti ile biterse 24 puan alması gerekiyor. Beşiktaş'ı 3 farklı yenerse 23 puan yetiyor. Ancak Galatasaray'ın en yüksek çeyrek puanı 22. Kalan son 10 maçta 7G 3B yada 8G 2M gibi sonuçlar yapmalı ki bu maçların arasında Hatay, Trabzon, Beşiktaş gibi rakipler var. Beşiktaş sadece 3. Çeyrekteki eksik maçından 3 puan alırsa bile en az 26 puan gerekiyor.

Fenerbahçe için durum daha zor. Artık kesin olarak ikili averajı Beşiktaş'a verdiği için puan olarak üste çıkmalı. Yine Beşiktaş en kötü çeyrek puanı olan 20 puanı alsa Fenerbahçe'nin 26 puan alması gerekiyor. Yine Beşiktaş sadece 3. Çeyrekteki eksik maçından 3 puan alırsa bile 10 maçta 29 puan gerekiyor ki bu 10 maçta 10 Galibiyet demek.

Ha Beşiktaş ligin ilk yarısında 25 puan çıkardığı rakiplerden bu sefer 15 veya daha az puan alabilir, sonuçta futbol bu. Ancak aynı şekilde Galatasaray ve Fenerbahçe'de bu puanlarda kalabilir.

Sonuç olarak 30 haftalık performanlar sonucu, ligde oynanılan futbol sonucu bir mucize olmazsa şampiyon Beşiktaş olacaktır.
Bim'e 12 Şubat tarihinde gelecekmiş. Daha önce alıp kullanan varmıdır ? Nettede pek bişi bulamadım makine hakkında. Ürün B sınıfı ancak fiyat çok iyi. Ne dersiniz alınır mı ?
İstanbul'da babadan kalma Bağcılar'da bir ev var. Bu yaz tayinim (mesleğim öğretmenlik) Sakarya'ya çıktığı için İstanbul'daki evi kiraya verdim. Ben de Sakarya'da kiraya çıktım. İlk kiracı 5 ay oturdu ve çıktı. Daha sonra başka bir bayan evi tutmak istedi. Sakarya'da olduğum için evi tutan kadını iki kere görebildim sadece ve konuşmalarından sıkıntı çıkaracak bir tip gibi de durmuyordu

Öncelikle evin elektriğini üstüne almama sorunu çıktı. Yalnız önemle belirtmek istiyorum burada kiracı kadar BK elektrik de sıkıntılı. Çünkü önceki kiracı elektrik aboneliğini bitirdiğinde gelip evin elektriğini kesmemişler. Evde halihazırda elektrik olunca da kiracı abonelik almak istemiyor üstüne. Defalarca hem Bk elektrik hem 186 yı aradım. Bugün 3 ay oldu en ufak bir sonuç yok. Bk elektrik sistemde bu dairede elektrik yok, olamaz diyor ama kiracılar 3 aydır çatır çatır kullanıyor.

Bunun üzerine şüphelenerek dün İgdaş'ı aradım. Orada durum daha da vahim çıktı. Ne bu kiracı ne de önceki kiracının aboneliği gözükmedi. En son 2018 Temmuzda benim aboneliğim görünüyor ve o tarihten bu güne doğalgaz aboneliği ve kullanını görünmüyor. Oraya da durumu izah ettim, o tarihten sonra 2 kiracının evde oturup doğalgaz kullandığını anlattım, kaçak doğalgaz ihbarı oluşturup telefonu kapattık.

En son İski'yi aradım. Allah'tan orada abonelik almışlar. Ama oradaki skandal ise şu. Taşındıkları tarihten bu güne 3 ay hiç bir fatura ödenmemiş ve 240 küsür lira borç çıkıyor. Neden suyu kesmediniz diyorum, hatırlamadığım bilmem ne bedelini geçmediği için kesilmemiş diyor, e diyorum o bedel ne kadar, gelen cevap 130 küsür. Geçmeyi bırak 2 katına çıkmış neden kesilmiyor bu su diyorum, yarın daha yetkili birini arayın diyor.

Kısacası İstanbul'da bir dairede tam 3 aydır hiçbir fatura ödenmeden, elektriğin ve doğalgazın aboneliği bile olmadan insanlar yaşıyor. Ben ev sahibi olarak hiçbir şey yapamıyorum...

Kiracıyı evden çıkartmak ne mümkün. Öyle yasalarımız var ki sanırsın dokunulmazlığı var. Ve internette bu tip milyonlarca sorun yaşayan var. Yasa sürekli kiracının yanında. Çünkü yasaya göre kiracı fakir ve masum, ev sahibi zengin ve gaddar.

Bu kiracı 2 aydır bana da kira vermiyor ve hiçbir şey yapamıyorum. Evine girip eşyaları kapı önüne koyamıyorum, çünkü bir sözleşme var ve haneye tecavüze gibi ciddi bir suçla karşı karşıya kalıyorum. Bari elektrik su doğalgaz kesilsin diyorum. Yine hanenin dokunulmazlığı bilmem neyinden suçlu oluyorum. İcraya veriyorum, 30 gün içinde bana ödeme olmazsa anca mahkeme açma hakkım doğuyor, mahkeme ne zaman olacak, ilk mahkeme de tahliye çıkacak mı, çıksa da karardan ne zaman sonra evden çıkaracaklar hepsi birer muamma.

Bu ev tapulu olarak benim. 50 yaşında kadının biri geliyor, ülkenin tüm kanun kurallarını yok sayıyor, beni mağdur ediyor, ama ben en ufak hareketimde daha fazla suçlu oluyorum. Böyle bir durumda kim 6-7 ay bekler, yok mahkeme yok tahliye vb diye.

Belki evin elektiği şimdiye kadar kesilse mühürlense, aynı şekilde doğalgaz ve su kesilse, bu insanlar benim evimden çıkacaktı. Devletin kurumları işini doğru yapmaması da benim mağdur olmamı sağlayan sebeplerden biri.

Bu arada şunu da belirtiyim, kira sözleşmesi 6 ay. Özellikle 6 ay yaptım ki sorun yaşanırsa erkenden çıkarabileyim diye ama tabiki bunun da hiç bir önemi yok. Çünkü yasaya göre kira sözleşmesi süresi bittiğinde otomatik olarak uzuyor, hemde sonsuza kadar. (Sanırım üst sınır 10 yıl)

Yani 2 ay sonra kira sözleşmesi bitince de ben gidip hadi kapı dışarı diyemiyorum, yine suçlu ben oluyorum. Burada başına daha önce benzer durum gelen varsa, veya konuya hakim kişiler yardımlarını bekliyorum.

Nisan 16'sında tahliye istemiyle birlikte ilamsız icra çektim. Yasal itiraz süresi olan 7 günde itiraz etmediği için icra kesinleşti. Şimdi bir ay dolmasını ve bir an önce tahliye davası açmayı bekliyorum.

Edit: Yazmayı unuttum, bir ay önce kadının oğlum dediği kişi evde kavga çıkarttı. Annesini ve kız kardeşini ciddi şekilde darp etti. Daha sonra kadınla konuştuğumda bana başka iki kızı olduğunu ve bunların torbacı olduğunu söyledi. Kızlarının kocaları yakalanmış ve anneleri ihbar etti diye diğer oğlu gelmiş dövmüş. Bence evde kalan oğlu da uyuşturucu kullanıyor. Ama bunla ilgili de polisi aradığımda biz birşey yapamayız diyorlar. Savcılıkta suç duyurusunda bulunmam gerekirmiş. Kavgada benim bildiğim evin mutfak kapısının camı kırıldı. Fotoğrafları var, ayrıca kiracı ve oğlu ile her konuşmamın ses kayıtları mevcut. Bunları mahkeme de kullanıp ilk duruşmada tahliye isteyeceğim.
Aklımdaki modeller A3, A180 ve Cla 180. 2013 model ve yakınlıktaki araçlara bakıyorum. Eksileri, artıları nelerdir. Bu 3 model dışındaki araçlara bakmıyorum. Alırken nelere dikkat etmeli. Bunlarda donanım farkı baya değişik. Hangi özellikler olmasına dikkat etmeli ? Teşekkürler
Edit.

Olay daha da garipleşmeye başladı. O evde kaldığım ev arkadaşıma da farklı bi tarihte 2bin liralık icra gelmiş. Onda da aynı şekilde daire 1 yazıyor ve isim Mehmet Yalav Kalınbacak, onda da isim tutmuyor soyadı tutuyor ve adreslerde daire 1 görünüyor.

Dedaş'a arkadaş yolladım büyütülcek bi durum yok yanlış olmuştur diyorlar ancak konu icrads şu an. İtiraz dilekçemi yazıp yolladım onda da 7 günü geçtiği için kabul görmeyebilir dediler. Kabul görmezse karşı dava açmam gerekecek. Bakalım neler olacak

Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Konuyu lütfen öne çıkaralım.

Az önce trafik cezası tebligatı almak için muhtarlığa gittim. Tesadüfen Şanlıurfa 3. İcra Daire tarafından gelen bir icra kağıdı olduğunu da öğrendim.

İlamsız takipte ödeme emri şeklinde gelen kağıtta 4.987 liralık cezam olduğu yazıyor. İşin ilginç tarafı gelen kağıtta yazan isim MEHMET YALAV YILMAZ diye belirtilmiş. Benim ismim Kerem YILMAZ. Adres olarak daire numarası 1 yazılmış, benim kaldığım daire 16 idi. Ve kirada kaldığım sürece elektrik aboneliğini de üstüme almamıştım.

Bu olay ilk olarak 1,5 yıl önce ben Şanlıurfa / Siverek'te yaşadığım tarihte patlak verdi. Olay konusu olan evden ayrıldıktan sonra PTT'den bir bildiri geldi ve 4.471 lira kaçak elektirik cezası kesilmişti. Ancak yine işin ilginç kısmı faturalar benim adıma değil ve evde iki kişi yaşıyoruz. Bir hafta sonra bu sefer diğer ev arkadaşımın adına 2bin liralık başka bir tarih yazan başka bir ceza geldi.

Olaylar o kadar karışık ki. Benim ya da ev arkadaşımın hiç bir aboneliği yokken bizim adlarımıza ayrı ayrı nasıl bu cezalar gelebiliyor. Üstelik ikisi de farklı tarihlerde. Madem kaçak bir kullanım var neden elektirip kesilip mühürlenmiyor. 1.5 yıl önce yaşanan bu olayda, itiraz ettikten sonra DEDAŞ işin içinden çıkamadı ve en son daireler karışmış kaçak kullanan başka dairenin aboneliği sizin daireye bağlanmış bilgisi verildi. Ancak aboneliğimiz olmadığı halde nasıl bizim adımıza ceza kesildiğini ve elektriğin neden kesilip mühürlenmediği hakkınnda bilgi verilmedi.

DEDAŞ'ta çalışan biri en sonunda açık bir şekilde 'siz öğretmen olmasanız, bu konu üstünde bu kadar durmasanız bu parayı bi şekilde ödetirlerdi size' dedi. Aklı selimler kaçak elektrik kullanımının önüne geçemiyor, böyle böyle vurgun yapmaya çalışıyorlar resmen. Neyse o zaman bize karışıklık olmuş ceza sizin değil denildi ve konu kapandı. Taa ki bugüne kadar.

En başta belirttiğin gibi bugün muhtarlıktan tesadüfen bu icra bildirimini aldım. Burada artık bu kağıdı PTT'mi ulaştırıyor ya da başka biri mi bilmiyorum ama onlarında ve hatta muhtarın da suçu var. Çünkü muhtar kağıdı aldığında tebliğ tarihi başlamış kabul ediliyormuş. Son bir saattir DEDAŞ ile ilgili aramadığım numara kalmadı ama hiç bir numaraya ulaşılmıyor. İlgili avukatın da numarasına aynı şekilde ulaşılmıyor. 186'yı aradığımda da biz birşey yapamayız sizin oraya gitmeniz lazım diyorlar. Şaka gibi bir durum ben şu an Sakarya'da yaşıyorum, adamlar bana hiç aboneliğim olmayan bir durumla ilgili yaklaşık 5bin lira icra takibi başlatıyorlar ancak ben bir şey yapamıyorum.

Arkadaşlar sizlerden ricam konuyu öne çıkartmanız, aramızda ekşiden birileri varsa oraya da konuyu taşımaları çok güzel olur.
Fatura ödenmediği için netim kapatıldı. 14 mart tarihinde fatura ödemesi yapıldı ve mesaj geldi hattınız açılmıştır diye. Ancak o tarihten bu zamana internetim yok. Arıza kaydı oluşturuldu geri dönüş yok. Müşteri hizmetleri zaten yok. Bakalım neler olacak
Arkadaşlar bu cuma İstanbul'dan çıkıp Balıkesir'e 2 günlük gezi planlıyorum ancak daha önce hiç gitmedim, nette de çok bilgi bulamadım. Nerelere gitmeliyim, nerede kalmalıyım her türlü tavsiyeye açığım.
Arkadaşlar elimde Casper marka bi laptop var. Win 10 yüklediğimden beri açılışta siyah ekranda kalıyor. Belki 2 yıldır cihaz bu şekilde. Önceleri nadir olarak ekran geliyordu ama artık o da gelmiyor. Fare imleci de görünmüyor ( nette çözüm ararken gördüğüm videolarda fare imle aktifti ) Hdmi ile tv ye sorunsuz bağlanıyor ama kendi ekranı gelmiyor.

Cihaz açılırken Ctrl alt del ile bi menüye girebiliyorum. Oradan sistem geri yükleme yaptım olmadı, bilgisayarı sıfırla dedim yine olmadı. Ne yapabilirim ?
Hakkında
Meslek: Öğretmen-Öğrenci
İlgi Alanları: Beşiktaş
Forum İmzası:
Yeni dünyalara göç etmek gerek..
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 15 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.265
İkinci El Bölümü Mesajları: 204
Konularının görüntülenme sayısı: 61.721 (Bu ay: 220)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.138 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.