Şimdi Ara

Debriyaj kullanımı hakkında sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu aralar araba sürerken yapmayacağım işleri yapıyorum. Debriyajdan ayağımı erken çekiyorum , araba fırlıyor. Debriyaj kavradı zannedip ayağımı çekiyorum , araba öne yığılıyor. Ayağımı debriyajdan bir türlü hızlı çekemiyorum , yani çok geç bırakıyorum debriyajı , sırf sarsıntısız geçiş yapmak için. Haftalık 300 küsür km yapıyorum ve bu hataları son 2 ayda yapmaya başladım. Oturma pozisyonumu bir türlü ayarlayamıyorum. Yok mu bana büyük tavsiyesi verecek ? Arabalara bildiğiniz aşığım fakat bu hataları hayatta yapmayacak olan ben , son 2 ayda arabadan bıktırdı. Araç 2004 focus.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bu tip videolar var inceleyebilirsiniz. Debriyajdan sert çekince zıplıyor fazla tutarsanız da çizik atar baskı balatayı bitirirsiniz yani ömründen yersiniz. Rahat bir alanda kavrama noktasını bulup bikaç kez kalkış yaparsanız alışırsınız çok sarsıntısız geçiş yapacağım diye de kasmayın

• debriyaja nasıl basıyorsunuz? bence en önemli noktalardan birisi bu. ayak ucuyla basmalı ve ayak tabanı paspasa sabitlenmeli

biraz gıcık bir anlatımla çektiğim bir videom var orda basma şeklini anlattım. hepsini izlemenize gerek yok ilk dakikalarında ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

https://www.youtube.com/watch?v=cmA4sGt9eTk
  • tabi sizde değil araçta da sıkıntı olabilir başka araç kullandımız mı deneme amaçlı?
  • Çözüm basit; rahat ol gerisi gelir takma kafana
  • Eğer 2 aylık şoför isen normal kasma kendini

• Profesyonel sofor gibi kalkmana gerek yok dostum. Yavas yavas usulca cek debriajdan. Azcik bagirsin azcik gitsin oyle cekersin. Zaten anlarsin sen bi sure sonra. Bos arazide dur kalk yap :) markadan markaya fren debriaj gaz farki var. Baska arabada falan ogrendiysen olabilir. Son tavsiyem ise depoyu fulle musait vir gumunde gez sadece. Germe kendini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mkaya71 kullanıcısına yanıt
    Hocam 2013 fluence sürdüm yaklaşık 30 dk. Debriyaj bildiğiniz kuş gibiydi.

• ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 1 yıldır trafikteyim. Uzun yolda da 300 km sürmüşlüğüm var fakat son 2 ayda böyle saçma hatalar yapmaya başladım.

• mob411 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam vites değiştirirken sürekli gaz veriyorum , sırf sarsıntısız geçsin diye. Bu videoları en az 3 kere izlemişimdir fakat hala koltuğun yükseklik ayarını vs yapamıyorum

• Elbirkivanc E kullanıcısına yanıt
    Kyk kredisi alıyorum. Sırf anneme babama benzin konusunda yük olmayayım diye. O bile 1ay anca gidiyor depoyu fullemem imkansız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevilenAdam -- 15 Mayıs 2017; 22:49:35 >
  • lafın gelişi canım :D Tarla civarı bir yer varsa orada yük olmak değil de onlara da ufak beyaz bir yalanla biraz para alıp dur kalk çalışırsanız geri kavrayabilirsiniz. Pedalda gevşeklik falan yok demi yani eskisi gibi mi?
  • Normal vites değiştirdiğin devirde değilde yükseğinde veya düşüğünde değiştirmeyi dene.Bugün dikkat ettim düşük devirde daha çok sarsıyor.
  • Elbirkivanc E kullanıcısına yanıt
    Gevşekliği nasıl anlarım ?

• Debriyaj zaten yaylı bir parça kendi kendini geriye atabiliyor size düşen ayağını debriyajın üstündeyken serbest bırak yanı güç uygulama yaydan aldığı güçle zaten yavaş yavaş kendini geri atacaktır sende rahat ve temiz bir kalkış yapacaksın

Ayrıca sürücü kursunda hocam debriyaja basarken kesinlikle ayak sabitlenmemeli topuk havada olacak demişti

• gokhannexus G kullanıcısına yanıt
    Yanlış demiş. Herkes debriyajın kuvveti ile basa çıkamaz özellikle de bayanlar. Bu nedenle birden çeker ayağını bu yüzden de araba hop hop hoplar...

• Topukla debriyaja basılmaz,basan da nasıl basıyor anlamadım 46numara ayaklarım var yetmiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HoLY.oNE kullanıcısına yanıt
    Topukla basmayacaksınız zaten topuk paspasa sabitlenecek. Ayak büyüklüğü ile alakası yok tamamen teknik. Nasıl öğrendiyseniz öyle gidiyor sizin ki demekki

• quote:

Orijinalden alıntı: Mkaya71

Topukla basmayacaksınız zaten topuk paspasa sabitlenecek. Ayak büyüklüğü ile alakası yok tamamen teknik. Nasıl öğrendiyseniz öyle gidiyor sizin ki demekki

Bilal'e anlatır gibi anlatmana gerek yok topukla basmıcaksın diyor bir de

O şekilde debriyaj kontrolü olmaz gaz mı bu yahu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HoLY.oNE kullanıcısına yanıt

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.