Şimdi Ara

Death Stranding (2020) [PC ANA KONU] (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
16
Favori
24.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bitiren arkadaşlardan keşke biri bi tur versede oynasak :D

  • @Robinson Crusoe

    Neyse benim de pek vaktim yok zaten en iyisi sonraya bırakmak. Epeydir oynamak istiyordum aslında ama 160 TL de az para değil.


    Teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wey-Yu

    Steam daha çoktur ama ne gerek var elalemin yaptığı köprünün size özel dünyada olmasına, bitirmiş biri olarak kendi death stranding dünyanızı kendiniz şekillendirin derim online özellik kapatılıyorsa kapatın.



    Alıntıları Göster

    Zevkler renkler. Online modunu offline moduna üzerine basa basa tavsiye ederim. Olay sadece diğer insanların yaptıgı köprü,merdiven,halatlarını kullanmak değil biliyorsunuz değil mi? İstemezseniz de kullanmazsınız zaten. Bir de aşırı gereksizmiş gibi (ki siz de biliyorsunuz öyle olmadığını) online modu kapa demişsiniz :)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: erbab1

    Zevkler renkler. Online modunu offline moduna üzerine basa basa tavsiye ederim. Olay sadece diğer insanların yaptıgı köprü,merdiven,halatlarını kullanmak değil biliyorsunuz değil mi? İstemezseniz de kullanmazsınız zaten. Bir de aşırı gereksizmiş gibi (ki siz de biliyorsunuz öyle olmadığını) online modu kapa demişsiniz :)



    Alıntıları Göster

    En başta oyunun hikayesine aykırı online özellikler. Hikaye 1 kişinin tek başına amerikayı kurtarması üzerine, herkesin el ele verip bunu ortaklaşa yapması değil.

    Kojima online oynanmasını önermiş peki offline oynarsak ne olur sorusuna verdiği cevap:

    Diğer oyuncuların desteğini tamamen kaybedersiniz ve bu tamamen bağımsız, tek oyunculu bir deneyim haline gelir.


    Zaten böyle bir hikayeye sahip oyunda tek isteyeceğimiz şeyde budur ve böyle oynanmalı.


    (ki siz de biliyorsunuz öyle olmadığını) bölümünde ne demek istediniz yapımcı söylemiş zaten aradaki farkı başka ne var?





  • Ubisoft oyunlarındaki gibi bir yan görev zorunluluğu var mı? Sadece ana hikayeden devam edince takılıyor mu oyun?

  • Uzun aradan sonra böyle soluksuz bir oyun oynadigimi hatirlamiyorum.. Kojimaya saygi ile egiliyorum... Bana hem oyun ,hemde sinema tadinda bir oyun sundugu icin.. PARASİNİ son kuruşuna kadar Hakeden Son yilin Efsaneni oyunudur.. Oynamayanlar , cok şey kacirmiştir.. Şiddetle oynayin.. Oynatin... PC'si kaldirmayanlar , Nvidia now ile oynayabilirler..( internet hizi yüksek olanlara tavsiye edilir )


    Uzun aradan sonra böyle zevk alarak oyun oynadigimi hatirlamiyorum... Hikayesi muazzam.. Bu oyunun Filmi çıkacaktir.. Not edin kenara..:)

  • Oyunun konusu 1 kişinin tek başına Amerika'yı kurtarması değil. Böyle diyen bir kişi oyundan hiçbir şey anlamamıştır. Oyunun hikayesi bağlar üzerine. İnsanların birbiriyle olan bağları. Karakterin ben hep yalnız takılırım olayından çıkıp diğer karakterlere bağlanması ve bu karakterlerle kurduğu bağ sayesinde başarıya ulaşmasıdır. Ve oyundaki bağları en kuvvetli şekilde nasıl görüyoruz? Online modda diğer oyuncuların yapılarını kullanarak, diğer oyuncuların yapılarını beğenerek, birlikte yollar inşa ederek.


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi oyunu sevenlere bir şey demem Ama ben daha fazla tahammül edemedim sıkıntıdan patlamak yerine oyunu bıraktım hatta aylar önce bıraktım Bir daha da başlamayı düşünmüyorum Bence verilen paraya yazık Hele bu fiyatlara asla almayın çok ucuzlarsa Bir deneyin...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 109 saatle bitirdim oyunu. Bu sürede boşta geçen süreler de vardır ama yine de 100 saatin üzerinde sürem.


    Kabaca fikirlerimi yazayım yeni başlayacak olanlara ya da satın almayı düşünenlere fikir verir. Yazacak çok şey var zamanla aklıma geldikçe düzenlerim bu mesajı. Muhtemelen oyunu seven de sevmeyen de gıcık olacak yazdıklarıma, çünkü ortamız yok, bir şeyi ya taparcasına seviyoruz ya da ölümüne nefret ediyoruz Death Stranding (2020) [PC ANA KONU]  Ben ortaya karışık yazacağım işte gördüğüm artıları eksileri.


    Öncelikle en yüksek ayarlarda 7 senelik bilgisayarımda sorunsuz akıcı oynadım. Grafikler gayet yeterli, optimizasyon sorunu yok. Geforce Now üzerinde olması bir artı. Ancak daha önce de yaşadığım sorunu buralarda yazmıştım: İnternet problemi sebebiyle oyundan atarsa save'ler silinebiliyor, dikkatli olmak lazım. Kendi PC'imde oynarken öyle bir sorun yaşamadım. Teknik olarak sanırım 1 kere oyundan atma sorunu yaşadım. 2-3 kere oynarken kaplamalar kayboldu, oyundan çıkıp girince düzeldi. Yani konsoldan port denen saçmalıklarla uğraştığımız bu garip dönemde kabul edilebilir seviyede sorunlar.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Teknik bir sorun değil ama bir noktada yakılması gereken bir ceset görevi veriliyor yakınlarında bir yerde, haritada işaretledim denilerek. Haritada görünmüyor çünkü ben batının en ucundayım, görev doğunun ortalarında bir yerde. Neyse, bir şekilde gidiyoruz sonra meğersem bu ceset BT olmuş, haklıyoruz o şekilde tamamlanıyor falan ama olmamış yani, anlamıyoruz bile ne olduğunu.


    Benim için oyunlarda save sistemi çok önemli. Sürekli olarak checkpoint dayatan save almaya izin vermeyen oyunlardan nefret ediyorum. Bu oyunda istediğimiz zaman save yapabiliyoruz, o güzel. Ancak quick save çok uygunken koyulmamış. Bir noktada arayüze girip save almaya üşenirsek çook uzun emekler boşa gidebiliyor ve onca yolu tekrar gelince, taşıdığımız yükte baştan ayarlama yapınca falan bize bir katkısı yok. Tehlike anında save yapılamıyor. Oyun sonunda credit sahnesinde de ALT+F4 ile çıkmak zorunda kaldım çünkü opsiyon verilmemiş kullanıcıya. Tamam, oyunda emeği geçenlere saygından böyle bir karar aldın anlıyorum ama bu şekilde dayatma olmaması lazım. Zaten müzik falan koymuşsun bir şekilde yazılar akarken izleniyor, istemeyen de ESC'ye bassın çıksın.


    Oyunda bolca sinematik var ancak denge çok güzel tutturulmuş. Beni rahatsız etmedi. Ancak oyuna yeni başlarken 2 saat, bitirirken de 5 saat kadar vaktiniz olduğundan emin olun. O bölümlerde fazla yerinizden kalkmadan takip etmeniz gerekiyor. Başlarken tamam da bittiğini nereden anlayacağız derseniz, belli oluyor sonlara yaklaşınca.


    Defalarca yazıldı zaten oyunun herkese hitap etmediği. Bence oyuna başlayıp hemen geri veren de hata ediyor, sıkılıp sonuna kadar zorlayan da. En mantıklısı 1-2 saat kadar oynanış videosu izleyin başlangıç kısmı için Youtube'dan. O kısımda bolca sinematik olduğu için vaktinizi boşa harcamamış olursunuz. Oyunu Steam'den satın aldığınızı varsayarsak oyunu açın, baştaki o izlediğiniz sinematik kısımları olabildiğince atlayıp oyuna başlayın. 2 saate kadar denemeye müsaade ediyor biliyorsunuz Steam, halen sevmezseniz iade edersiniz.


    Oyunun orijinalinde Türkçe opsiyonu var(seslendirme değil, sadece yazılar) ama ben İngilizce oynadım. Ne olsa çeviride bir miktar kayıp oluyor, orijinal dil tercih ediyorum genelde ama tabi bu şekilde de ana dil olmadığı için %90-95 civarında anlasam da kaçırdığım noktalar olmuştur. Daha sonra yine geniş bir vakitte Türkçe olarak tekrar bitiririm sanırım.


    Normal zorluk seviyesinde oynadım. Bence tam kıvamındaydı ama 5 zorluk seviyesi var, burası biraz oyuncuya kalmış. Normalde 50 saatlerde bitebilecek bir oyun. Ben başarım falan kasan biri değilim ama 45/63 tamamlamışım, keyif alınca uzattım biraz. 200 bin civarı layk aldım sanırım, 290. seviye Deliverer rütbesiyle tamamladım oyunu(toplam 500 seviye var Death Stranding (2020) [PC ANA KONU] ).


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Ağır AKP'li olduğumu fark eddim. Yolların hepsini yabdım Death Stranding (2020) [PC ANA KONU] Bir taraftan da ne kadar Atatürkçü bir genç olduğumu gösterdim:Ziğğplaağynlarla ördük ana yurdu dört baştan Death Stranding (2020) [PC ANA KONU] 


    Mesela ETS oynarken 1 kargo teslimi yaparsınız, 1 ay sonra tekrar açıp başka 1-2 görev bitirirsiniz vs. Bu oyun ona müsait değil. Birkaç günde bitirecek durumdaysanız başlayın derim çünkü ikinci kez oynamıyorsanız konuya hakim olmayınca kaybolursunuz.


    Bu oyunu oynamak biraz obsesif olmayı gerektiriyor. Aynı animasyonları defalarca izlemek zorundasınız. BT Encounter Warning'i baştan itibaren First Time Only olarak ayarlayın(KV'lerle karşılaşma uyarısı, sadece ilk seferde). Zaten kapatmasanız da muhtemelen birkaç kereden sonra bayıp bu ayarı bulacaksınız Death Stranding (2020) [PC ANA KONU] 


    Oyunda sürekli ilginizi canlı tutacak şeyler oluyor. Tam hep bunu mu yapacağız diyorsunuz başardığınız görev sonrası verilen bir ekipman, yeni açılan haritanın yapısı ve buna uygun geliştirilen teknolojiler vs. derken kolay kolay sıkılmıyorsunuz. Arayüz başta bir miktar zorluyor ama kısa sürede alışılıyor.


    Sevdiğim olaylardan biri, birçok oyunda siz yeni güçler, özellikler kazanırsınız, rakipleriniz de aynı oranda güçlenir, sonsuz bir döngüde oyun bitene kadar gidersiniz. Bu oyundaysa düşmanlarda ufak tefek değişiklikler olsa da kazandığınız güçlerin bir işe yaradığını görüyorsunuz, keyifli. Oyunculardaki boss aşkını yatıştırmak için 3-5 bir şeyler de serpiştirmişler. Bana göre değil bir arenaya tıkılıp hadi öldür de şu süper güçlü düşmanı tatmin ol işleri, boss mantığını herhalde sittin sene anlayamayacağım ama var yani öyle merakları olanlar için Death Stranding (2020) [PC ANA KONU] 


    Oynanışla ilgili bir başka keyif aldığım noktaysa neredeyse haritanın %100’üne ulaşabilmek oldu. Diğer oyunlarda yönettiğimiz karakterin önüne 30 santimlik bir engel gelir ve aşamaz. Bundaysa dağlara tırmanıyorum, tepelerinde durup etrafı izliyorum. Harika olmuş.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Zipline işini çok sevdim. Bildiğiniz mühendislik gerekiyor sınırlı sayıda kullanarak haritayı olabildiğince efektif katetmek için. kurana kadar büyük dert ama sonra işleri o kadar kolaylaştırıyor ki, gelecek oynanışta tamamen bu işe ağırlık vereceğim sanırım.


    Ben öyle oynanış videosu seyreden vs. biri olmadığım için neyle karşılaşacağımı bilmiyordum. Sadece 1-2 tanıtım videosu izledim daldım oyuna. Bazı yaptığım hatalar oldu, pek de önemi yok ama spoiler olarak paylaşayım onları da.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Haritada oluşturabileceğiniz yapılar sınırlı. Yani elinizde bolca yapı malzemesi var diye Bob Ross gibi şuraya da bir köprü yapalım, şuraya sevimli bir posta kutusu diye yardırırsanız sonunda bant genişliğiniz yeni yapı dikmeye müsaade etmiyor. Bant genişliğini artırmak için yeni yerleri ağa dahil etmeli ve görev tamamlamalısınız. Elinizde malzeme var, bant genişliği yeterli, yine de yapıyı dikeceğiniz alan henüz ağa dahil değilse dikemiyorsunuz. İlk haritanın ağı kendine has, ikinci haritanın ayrı. Yani ilk haritada görev tamamlayıp ikinci haritaya daha fazla yapı dikemiyorsunuz. Ben başta rastgele çok yapı dikip heba ettim. Yer açmak için eski yapıları yıkabiliyorsunuz, bu iş haritadan yapılabiliyor ille de yanına gitmenize gerek yok.Pek yapı geliştirme yapmadım, önemsemedim ama sonradan fark ettim ki bazı kaynaklarda sürekli sıkıntı yaşıyorken bazılarında bolluk içindeydim, kolayca yapabilirdim. Ekstra amelelik olarak döndü tabi bu. Deformasyon da zorlaşıyor yükseltme ile, boşlamayın yani.



    Aynı görevler tekrar veriliyor. Mantıken doğru, sonuçta kargo bitmez ama 1 kez yapılmış görevler farklı bir renkle yazılsa ya da başında "tekrar" gibi bir ifade olsa bence şık olurmuş.


    Okunacak çokça şey var. Ben mail’lerin tamamını, diğerlerinin de bir kısmını okudum. Oyuna duyulan ilgiye göre vakit harcanabilir. Yeni bir döküman eklendiğinde listeyi komple aramak gerekiyor ki oyunun ilerleyen kısımlarında bayağı uğraştırıyor. Yeni dökümanları ilk okunacağında en üste koysalar olurmuş.


    Müzikler çok övülmüş. Normalde radyoda çalmaya başlasa kanal değiştirebilirsiniz. Depresif ağır müzikler. Ama oyuna gitmiş. Özellikle birkaç sahnede tam yerinde giriyor. Ancak bazı yerlerde oyun oynarken arka planda MP3 açmışsınız hissiyatı da yaşatmıyor değil.


    Half-Life'a bayağı bir gönderme var. Kendini oyun gurmesi ilan eden yeni yetme ergenler Half-Life'ı beğenmiyor, laf atıyor. Bir çağı kapamış şu anda oynadığımız birçok oyunun atası olarak yeni çağı açmış oyun olarak hak ettiği saygıyı göstermiş yapımcılar. Bu hareketleriyle onlar da benim saygımı kazandılar.


    Tam New Game+ ile tekrar oynanabilecek bir oyunmuş ama nedense öyle bir opsiyon yok, yeniden başlamak gerekiyor bitirince.


    Online ortak oyunun mantığını tam bilmiyorum ama başta kullandığım birkaç yapı hariç neredeyse her şeyi kendim yaptım. Belki de oynayan fazla oyuncu olmadığı içindir Death Stranding (2020) [PC ANA KONU]  Benim yaptığım yapılarıysa sürekli birilerinin kullandığı bilgisi geliyordu. Neyse ki yapılar deforme olmaya başlayınca materyal ekledikleri bilgisi falan görünmeye başladı ekranda ama ben o sırada oyunu bitiriyordum zaten.


    9/10 ile en iyi oyular listeme girmeyi başardı.


    Edit: Ekleye ekleye devam edeceğim Death Stranding (2020) [PC ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 31 Mayıs 2021; 10:47:45 >




  • Credits ekranı geçilemiyor derken inşallah sahildeki kısımdan bahsetmiyorsundur hocam. Çünkü asıl credits sahnesi geçilebiliyor diye hatırlıyorum.

  • SuprimLeader kullanıcısına yanıt

    Değil, sondaki siyah ekranda akan credits. Ancak gece 4'tü bitirdiğim sanırım, o uykusuzlukla TAB tuşunu denedim mi hatırlamıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 13 Mayıs 2021; 19:45:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Absnthe

    Uzun aradan sonra böyle soluksuz bir oyun oynadigimi hatirlamiyorum.. Kojimaya saygi ile egiliyorum... Bana hem oyun ,hemde sinema tadinda bir oyun sundugu icin.. PARASİNİ son kuruşuna kadar Hakeden Son yilin Efsaneni oyunudur.. Oynamayanlar , cok şey kacirmiştir.. Şiddetle oynayin.. Oynatin... PC'si kaldirmayanlar , Nvidia now ile oynayabilirler..( internet hizi yüksek olanlara tavsiye edilir )


    Uzun aradan sonra böyle zevk alarak oyun oynadigimi hatirlamiyorum... Hikayesi muazzam.. Bu oyunun Filmi çıkacaktir.. Not edin kenara..:)

    Hocam merhaba. Ben PS4 için almayı düşünüyorum. Oyunu sevenlerde var sevmeyenlerde. Kargoculuk gibi gözüküyor oyun. Sen başlarda sıkıldın mı yoksa hep mi güzeldi senin için? PS4 için fiyatı şu an 145 tl ye satılan yer var. Bu fiyatlarda alınır mı sence?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2BA9F5229

    Hocam merhaba. Ben PS4 için almayı düşünüyorum. Oyunu sevenlerde var sevmeyenlerde. Kargoculuk gibi gözüküyor oyun. Sen başlarda sıkıldın mı yoksa hep mi güzeldi senin için? PS4 için fiyatı şu an 145 tl ye satılan yer var. Bu fiyatlarda alınır mı sence?



    Alıntıları Göster

    Hocam oyun başlarda uzun sinema seyri herkesi gerbilir ilk 5 saat sonra Akıyor..

    Oyunun başinda ve sonunda uzun bir sinema platformu var.. Cok şeyi var o konuda bilgi vermeyim. ASLA sıkılmayacaksin.. Şiddetle oynamalisin. Birde ps4 degilde biraz daha bekle 5'e yatirim yap.. benden sana tavsiye... 145 tl fiyati gayet ideal bende 165 'e almiştim.





  • Bekleyen varsa Epic’te kuponla 100 lira.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de PC de alıp bitirdim 63 saat sürdü. Genelde araç çok kullanmadım. belki bu yüzden uzadı ama çok çok keyif aldım. Bazen yılın oyunları konusunda Sony'e torpil geçiliyor diye düşündüğüm oluyordu ama burada da tam tersi alamaması talihsizlik olmuş. Bakalım yeni oyunu ne olacak ve hangi platforma çıkacak...

  • Herhangi bir zorunluluk yok. Yaparsan da ya meraktan y ada teslimat yapacağın yeri 5 yıldız yapmak için yapıyorsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Absnthe

    Hocam oyun başlarda uzun sinema seyri herkesi gerbilir ilk 5 saat sonra Akıyor..

    Oyunun başinda ve sonunda uzun bir sinema platformu var.. Cok şeyi var o konuda bilgi vermeyim. ASLA sıkılmayacaksin.. Şiddetle oynamalisin. Birde ps4 degilde biraz daha bekle 5'e yatirim yap.. benden sana tavsiye... 145 tl fiyati gayet ideal bende 165 'e almiştim.



    Alıntıları Göster

    Merhaba. Öncelikle cevap için geç oldu ama teşekkür ederim. Oyunu aldım. Ortalarını biraz geçtim ve şunu

    söyleyebilirim hiç sıkılmadım. Hikaye iyice açılmaya başladı. Oynarken hikaye merak uyandırıyor. Manzaralar ve zorlu şartlar altında kargo taşımakta oyunu gerçekçi kılıyor. Ben beğendim kesinlikle





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2BA9F5229

    Merhaba. Öncelikle cevap için geç oldu ama teşekkür ederim. Oyunu aldım. Ortalarını biraz geçtim ve şunu

    söyleyebilirim hiç sıkılmadım. Hikaye iyice açılmaya başladı. Oynarken hikaye merak uyandırıyor. Manzaralar ve zorlu şartlar altında kargo taşımakta oyunu gerçekçi kılıyor. Ben beğendim kesinlikle



    Alıntıları Göster

    Oyunun bütün yan görevlerini yap , İnan bana oyun bitince sıkılıyorsun boşlukta kaliyorsun. :/

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Absnthe

    Oyunun bütün yan görevlerini yap , İnan bana oyun bitince sıkılıyorsun boşlukta kaliyorsun. :/



    Alıntıları Göster

    Yan görevleri yapmıyorum ya. Ana hikayeye odaklandım. Bitirdikten sonra başka oyunlar var boşlukta kalmam. Sekiroyu aldım onu oynacayacağım :)

  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.