Şimdi Ara

DDR4 e geçme zamanı, haydi kuralım benim sistemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Night_Noise

hocam bende sistem r5 1600 , msi gtx 1660 super gaming x , GIGABYTE B450M S2H AMD B450 moden anakart seçtim. O.c filan yapmayacağım tavsiye eder misiniz bu kartı yanına CORSAIR 8Gbx2 DDR4 3000Mhz Ram CMK16GX4M2D3000C16 Gaming RAM veya XPG Gammix D30 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16 Gaming Ram (Bellek) - AX4U300038G16A-DB30 bu rami almayı düşünüyordum. Ram siparişini henüz vermedim. Diğer parçaların siparişini verdim. Anakart konusunda hem iyi yorum hemde az da olsa kötü yorum okudum ve kararsız kaldım. Ram konusunda da aynı şekilde. Herkes performans ta birşey fark etmeyeceğini söylüyor ama birde sizlerden tavsiye almak isterim.
    Ram'i 3200 almaya çalışın derim ben.Anakart konusu şöyle o dediğiniz model en uygun fiyatlı anakartlardan biri.Gigabyte adı sanı duyulmamış bir marka değil güncelleme konusunda sıkıntı çıkaracak bir firma olduğunu da düşünmüyorum.Oc yapmayacaksanız ve paranız buna yetiyorsa alınır neden alınmasın.Bu işler birazda bütçe meselesi.Aynı fiyata yada çok yakın fiyatlara daha iyi anakart bulabilen arkadaşarımızda varsa alta yorumları bıraksınlar.Hem böylece seçeneklerin de artmış olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yap kendine 1600 yaninada 1050ti ya da rx 570 nitro bak keyfine
    fx serili kasadan ustteki parcalara gecis yapman bile 10 kat ucurur seni
    ikinci el bile kovalayabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: -dead

yap kendine 1600 yaninada 1050ti ya da rx 570 nitro bak keyfine
    fx serili kasadan ustteki parcalara gecis yapman bile 10 kat ucurur seni
    ikinci el bile kovalayabilirsin
    Şimdilik Ryzen 3 2200g kullanıp daha sonra dediğiniz ekran kartlarından birisini almamız nasıl olur hocam?
    Anakartı da b450m s2h düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • plt13 kullanıcısına yanıt
    sen bilirsin ama benzer durumlari yasamistim
    fx 6100 ve hd 7770 li kasadan, ryzen 1600 ve gtx 750ti kasaya gecmistim
    guzel duyguydu :d
    b450m yerine b350m de alinabilir

• -dead kullanıcısına yanıt
    İleriye dönük olarak iş görür mü peki?

3200g yerine 1600af alın eski kartınız varsa onu kullanın.Daha sonra maddi imkanlar el verdiğinde değiştirirsiniz.6c/12th uzun vadede daha kullanışlı olacak.
    gorur gorur a320m bile alabilirsin
    yeni nesil tas gibi anakartlar
    farkindayim yeni kasa toplayisindasin, herseyi duzgun ve dogru yapman lazim
    ama inan cokta fazla detaya girmemek lazim dostum
    dedigim gibi, eski kasadan gtx 1050ti, ryzen 1600 lu kasaya gectiginde zaten sok olucaksin
    gunumuzdeki bi cok oyunu, islemi ya da renderi sana yetebilecek kadar yaparsin

• Yardım için teşekkürler hocam. Elimde kart yok. İlk defa sistem topluyorum. Biraz ev biraz min. oyun bilgisayarı olarak ufak çapta bir şeyler düşünüyorum.

• Hocam buradaki akıllıları geçiyorsun hemen ve beni dinliyorsun..
    Ryzen 5 1600 780TL -

A320M-S2H Özellikle M.2 olan modeli seçtim ileride lazım olur istersin gerekli bir teknoloji - 462TL -

Corsair Vengeance 8x2 3000MHZ DDR4 Ram - 700TL -

Geriye 722TL'n kaldı sahibinden veya letgodan GTX1060 3GB veya RX580 çekebilirsin. Tavsiyem ikinci el alacaksan nvidianın kartlarından al AMD Polaris kartları bir dönem miningde çürütüldü özellikle RX serisi yorgun oluyorlar genelde... Ama minimum 1060 al ki farkı hissedesin. 800TL ekstra bütçe ayırırsan ikinci el 1070e gidebilirsin.

İleride paran olursa da bir M.2 SSD çekersen tadından yenmez

• Galayev kullanıcısına yanıt
    B450M Pro4 öneririm.

• Bu arada sakın 1070 almayın, 1200TL civarına Vega 56 alın. BIOS modifikasyonu, UV ve OC ile RTX2060S civarında performans alırsınız.

• 2.el 1600 12 nm ile anakart bulmaya bak 12 nm olmasına dikkat et 2600le aynı performansta.

• quote:

Orijinalden alıntı: TakemasterTR

B450M Pro4 öneririm.
    Teşekkürler hocam, önerileriniz doğrultusunda siparişi vericem bu hafta.

Donanım haberde böle çevre varken hiiic uğraşıp ta tek tek arastirmamak :)) süper bi duygu +rahatlik hissi :))

Öneride bulunan parçalar hep ortak kararıniz zaten, butcemin yettiği en iyisini burdan yazarak sizden bilgi alacağım ins.
    İlk ekran karti ve belleklerle basliyorum. bunlar ikinci el olacak. Anakart ve işlemciyi sıfır alacağım.

• quote:

Bu arada sakın 1070 almayın, 1200TL civarına Vega 56 alın. BIOS modifikasyonu, UV ve OC ile RTX2060S civarında performans alırsınız.
    Hocam 1060 3 gb buldum. Garantisi devam ediyor kargo dahil 950 tl. Onu alacağım, hem kafamda rahat edecek en azindan gerek daha az enerji tüketimi ile az ısınması (bu benimm için en önemli nokta) gerek f/p ürünü olmasiyla bana göre en iyisi benim icin (bütçem acisindan) .
    Sizin düşünceniz nedir. 1600af ile 1060 3gb. Ayrica asusun tasarimi.

• 1060 3GB hem saf güç hem de VRAM olarak günümüzde yetersiz bence. En az 8GB VRAM kullanmanızı öneririm, ETS2MP bile 4-5GB VRAM kullanıyor çünkü. Üstelik 950TL pahalı bence. Dediğim gibi bütçenizi artırarak Vega 56 almanız iyi olur, artıramazsanız garantisi devam eden RX580 8GB (750TL altında) almanız iyi olur. Bu arada şunu da belirteyim, Pro4'ü önerme sebebim CF desteği, kaliteli ve soğutmalı MOSFETler, kaliteli kapasitörler ve biri PCI-E çift M.2 portu. Vega kartların CF verimi iyi ileride bütçeniz olursa, Vega 64 LC CF'a biraz tweak yaparak Titan RTX-RTX3080 sollayabiliyorum. Siz Vega 56 CF ile 3070 sollayabilirsiniz. Yalnız işlemci biraz darboğaz yapar bu durumda, ileriye dönük olması açısından ikinci el R7 2700 tercih etmeniz daha mantıklı olur. Bellek olarak bulabilirseniz GSkill 3600MHz alın, B-DIE çipli bunlar. SSD olarak da SX8200 Pro NVMe önerebilirim ikinci elde.

• Galayev kullanıcısına yanıt
    Anakart olarak Asrock B450m Pro4 modeline bakmanizi oneririm. Teknobiyotik ve Sinerji'de 750 lira civarina bulunabiliyor. Yine de alternatif olarak Gigabyte B450m S2H modelini de dusunebilirsiniz. Ryzen 7 takip boost hizi kasmayacaginiza gore Ryzen 5 1600AF icin iki model arasinda bir fark hissetmezsiniz. VRM kalitesi olarak Asrock modeli biraz daha iyi tabii.

Ekran karti olarak Rx570 4gb modeli bile 1060 3gb'dan daha yuksek performans verir. Imkaniniz varsa 1000-1100 lira civarina GTX 1060 6gb modelini bulmaya calisin. Bulamazsaniz 900 lira altina Rx 570 alabilirsiniz rahatca.

Rx570 seviyesinde bir karti 8gb almaniza gerek oldugunu zannetmiyorum. Ben Texture'u ULTRA'ya alir 30FPS de oyun oynarim diyorsaniz baska tabii. o kart seviyesinde 4gb uzeri VRAM kullanim senaryosunda 60 FPS alamazsiniz zaten. GTX 1060 3gb ise genel olarak performansi sebebiyle onermiyorum.
  • quote:

1060 3GB hem saf güç hem de VRAM olarak günümüzde yetersiz bence. En az 8GB VRAM kullanmanızı öneririm, ETS2MP bile 4-5GB VRAM kullanıyor çünkü. Üstelik 950TL pahalı bence. Dediğim gibi bütçenizi artırarak Vega 56 almanız iyi olur, artıramazsanız garantisi devam eden RX580 8GB (750TL altında) almanız iyi olur. Bu arada şunu da belirteyim, Pro4'ü önerme sebebim CF desteği, kaliteli ve soğutmalı MOSFETler, kaliteli kapasitörler ve biri PCI-E çift M.2 portu. Vega kartların CF verimi iyi ileride bütçeniz olursa, Vega 64 LC CF'a biraz tweak yaparak Titan RTX-RTX3080 sollayabiliyorum. Siz Vega 56 CF ile 3070 sollayabilirsiniz. Yalnız işlemci biraz darboğaz yapar bu durumda, ileriye dönük olması açısından ikinci el R7 2700 tercih etmeniz daha mantıklı olur. Bellek olarak bulabilirseniz GSkill 3600MHz alın, B-DIE çipli bunlar. SSD olarak da SX8200 Pro NVMe önerebilirim ikinci elde.
    Garantisi devam eden 8 gb 580i 750tl altında bulursanız 1 kamyonda ben alayım.Birde vega64 hangi 3080i solluyor acaba?

• mustafa 09 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim sistemde iki adet Sapphire Vega 64 Liquid Cooled ekran kartı var.

• quote:

Bahsettiğim sistemde iki adet Sapphire Vega 64 Liquid Cooled ekran kartı var.
    Peki hocam 750 tl civarına 580 8 gb,1200tl'nada vega56 ilanlarınızı bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.