Şimdi Ara

ddr3 ram test...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ramlerimden biri sorun çıkartıyor fakat hangisinin olduğunu bulmak için ram test yapmak istiyorum. ocz ddr3 2+2 4 gb ram bulunmakta. ram test programlarını araştırdım fakat hepsi 3-4 sene önceden kalma programlar ddr3 sorununu bulabilirmi emin olamadım. kesin olarak bu ramleri test edeebileceğiim bir program önerirmisiniz acil olarak . memtest 86 tavsiye etmiş herkes ama çok eski bir program ddr 3 için de kullanışlımıdır yada onun yerine başka test programı varsa etkili cevaplarınızı bekliyorum...

not: windows 7 de kullanabileceğim bir program olursa iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luciferizmir -- 4 Mart 2010; 17:30:15 >

• Ramlerin arızalı olup olmadığını denemek istiyorsanız memtest sizin için yeterli olacaktır.Ayrıca hangisinin arızalı olduğu öğrenmek için birini çıkarıp diğerini,sonra diğerini takıp ilk takılı olanı çıkarıp denemenizi öneririm.Saygılar.

Not:Win7 uyumludur büyük ihtinal,memtest.
  • memtest86 v4 ile test ettim ve birşey bulmadı 2 ramde takılı iken ama bir sorun olduğuna da eminim birinde. kaynağımda şudur. mesela dosya indirdikten sonra ki genelde yüksek partlı filmler oluyor zipten çıkarırken hep hata veriyor fakat hata korumasını seçince hata vermesine rağmen sorunsuz açıyor rardan filmi. araştırdım bunun nedenine çoğu kişi ram demiş. daha sonra arada mavi ekran hatası veriyor bilgisayarı resetliyor , daha sonra oyun oynarken bikaç iş daha yapınca oyun açıkken webde dolaşırken ve film izlerken bazen read failed hatası verip kapatıyor. genelde kullanılan ram 2gb ı geçtiği zaman %90 hata verip kapatıyor o anda ne açıksa. hard disk, işlemci, anakart ve ramler hepsi yeni daha 2 ay oldu neredeyse windows 7 yi de 2 gün önce kurdum (xp yi sıfırdan kurdum sorun değişmedi önce), windows 7 de de aynı sorunlarım var. size sorum sadece sorun ram lerde mi ? başka hiçbişey gelmiyor aklıma en kötü ihtimal çıkartıp servise vereceğim fakat sağlam diye geri gönderecekler çünkü memtest hata bulmadı yarım saatlik 1 tur taramasında

not bu sorunların hepsi 2 ay önce parçaları değiştirdikten sonra başladı.

anakart : gigabyte 785gt ,
    işlemci : amd x3 720
    ekran kartı 9600gt 1 gb 256 bit
    ramler : ocz 2+2 gb 1333 ddr3

bu sorunlara ram dışında birşey neden olabilirmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luciferizmir -- 5 Mart 2010; 19:20:59 >

• Gigabyte anakartlarla her modelde olmasa da OCZ ramlerin hata verdiği görülmüştür,sorun ram olmayabilir,anakart ram uyuşmazlığı olabilir ve bu zamanla belirli-belirsiz periyodlarda ortaya çıkabilir.Sorunlu bir ram bana göre her zaman hata verir,mavi ekran verir.Zannedersem winrar gibi programlar işlemciye ve ram'e aşırı yüklendiğinde bu sorunla karşılaşıyorsun.Sorunun dediğim gibi anakart-ram uyuşmazlığı olabilir dikkatine sunarım.
  • teşekkür ederim peki ne yapmam gerekiyor şu anda ? ikiside yeni sayılır atsan atılmaz satsan satılmaz. bu şekilde kullanmak dışında yapabileceğim birşey var mı acaba ?

etkisi olurmu bilmiyorum ama mesela bir oyun diyelim ki knight online ı multi client ile 3-4 tane açınca oyun başına 300 civarı ram harcamakta. 3 tane açınca windows 7 ile birlikte 2gb ram buluyor. 1 tane daha açarsam eğer read failed tarzında bir hata çıkıp kapatıyor yada donuyor ekran. yani ram leri zorladığımı düşünüyorum fakat bi yandan da işlemciyi de zorlamış oluyorum bu konuda hangisi olduğunu bulmak zor sanırım. işlemciyi ram le birlikte aldım ve iyice araştırmıştım bu forumda da bunları tavsiye ettiler bana araştırırken.

ne yapmamı tavsiye edersiniz bilginize sığınıyorum... çok sık olmasada en lazım zamanlarda hatalar ortaya çıkıyor. bazen masaüstünde bile durduk yere nadir mavi ekran verip reset attığı oluyor ama 1-2 defa denk geldi. tabi mavi ekranı okuyamıyorum çıkmasıyla reset atması bir oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luciferizmir -- 5 Mart 2010; 23:50:37 >

• aynı sorun bende de var yeni sitem ddr3 gecince
    hatta son yazdığınız msj bile aynı ya
    ama sadece işlemci e6750 gerisi ddr3 felan herşey aynı sayılır.
    Siz nasıl cözdünüz problemi
    Buna benzer sorunlarda cözümleri olan varmı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.