Şimdi Ara

DDR3 Destekli İyi Bir Anakart Tavsiyesi İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar DDR3 destekli bir anakart almak istiyorum. Benim makinayı biraz yenilemeye karar verdim çünkü artık cidden çok ağırlaştı. Pentium 4D 2.0Ghz işlemcim var ama ihtiyacımı hiç karşılayamıyor. C.MASTER ELITE RC-332 Kasa almaya karar verdim yakında alıcam tabi bu kasanın içine aynı sistemle devam etmek istemiyorum. Bunun için anakart ve işlemcimi değiştirmeye karar verdim zaten anakartımın sata portlarında anlayamadığım bir arıza var 2 yıldır. Buda bahane olmuş oldu bana =). Yalnız alacağım anakartın Ati CrossFire X tekn.ni desteklemesini istiyorum ATI POWERCOLOR HD3850 PCI EXP. ekran kartım var karttan çok memnunum fakat 2.sinide takmak istiyorum yakında yavaş yavaş kasmaya başladı çünkü :). Bunların dışında öyle aşırı pahalı birşeye gücüm yetmez bunun için bu özellikleri destekleyen mümkünse öyle çok cebi yakmayan bir anakart tavsiyesi istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinicem.
    Teşekkürler...

• Gigabyte MA790XT-UD4P AM3 AMD 790X+SB750 DDR3 1666(O/C) FW1394 Anakart 253 TL worldcard'a 5 taksit
    AMD Phenom II X3 710 AM3 islemci 225 tl worldcard'a 5 taksit . eski makinene gore roket gibi calisir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 4 Temmuz 2009; 15:58:33 >
  • amd chipsetli istemiyorum dostum. saol
  • Intel chipsetli istiyorsan da DDR3 ile %100 verim saglayabilen chipset X58 chipsetidir. Core 2 Duo ve Core 2 Quad islemciler ile DDR3 ramden verim alamazsin. bu da sana islemci + anakart + ram uclusunde 1000 tl nin ustune patlar.
    kolay gelsin.
  • ddr3 le Core2 lerde neden sorun veriyor birazcık bilgilendirebilrsen beni çok sevinirim.. İlk başta kendi eski işlemcimi kullanıcam ben şu anda o kadar nakitim yok 1-2 ay sonra işlemciyi de iyi bişey yapmak istiyorum onun için dediğiniz biraz endişelendirdi beni..
    Birşey daha sorucam Gigabyte EP45C-DS3 nasıl? Görüşünüz nedir bu anakart ile ilgili? Birde 8 çekirdeği desteklermi bu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yusufqcukaga

ddr3 le Core2 lerde neden sorun veriyor birazcık bilgilendirebilrsen beni çok sevinirim.. İlk başta kendi eski işlemcimi kullanıcam ben şu anda o kadar nakitim yok 1-2 ay sonra işlemciyi de iyi bişey yapmak istiyorum onun için dediğiniz biraz endişelendirdi beni..
    Birşey daha sorucam Gigabyte EP45C-DS3 nasıl? Görüşünüz nedir bu anakart ile ilgili? Birde 8 çekirdeği desteklermi bu?

x58 anakartlarda ram kontrolcüsü anakartta değil işlemcidedir buda performansı bayağı etkiliyor..
  • LGA775'te istediğin anakartı ve işlemciyi al verim alamazsın.

Yukarıda arkadaşlar anlatmışlar nedenini zaten.

Ek olarak; DDR3 belleklerde frekanslar yükseldiği için gecikme zamanları da yükseliyor (tepki süreleri) bu durumda "bellek kontrolcüsü" dediğimiz özlelik devreye girip bu gecikme sürelerinin farkını en az'a indirmeye çalışıyor.

Şuan için max. bütçeni belirt ona göre birşeyler yazalım. Seçtiğin bileşenler karışık baya...

Elinde neler var neler almayı düşünüyorsun net oalrak yazarsan güzel olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elimde Ati HD3850 Ekran kartı var ve 2.sini almayı düşünüyorum.
    Intel Pentium 4 Sanal Çift Çekirdek İşlemci var
    Ramler DDR2 fakat DDR3 daha hızlı olduğu için almışken yeni teknoloji almak istiyorumki beni uzun süre idare etsin tıpkı şu anki sistemim gibi..
    Aopen Case var fakat çok fazla çizildi ve kırığı var bu yüzden Cooler Master ELITE RC-332-KKPB-GP 350W alıcam aslında 460W luğunu istiyorum fakat stokta yok o 350W yapmak istediğim sisteme yetermi bunun hakkında da bi fikrim yok tabi..
    Bunun dışında belirteceğim fiyatlar tabi fiyat konusunda aşırı bi sıkıntım yok fakat bir anda yapmayacağım her şeyi önce anakart ve ramler daha sonra diğerleri tabi ama anakart konusunda max 200tl falan olması lazım sanırım alabilceğim en iyi anakart EP45C DS3 bu anakartı inceledim çok hoşuma gitti ve almakta bi sorun yaşamam bunda. Bu anakartın artıları eksileri nelerdir bunun hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.
    Birde X58 anakartın neyi oluyor modelimi? LGA775 hakkında da bir bilgim yok =)...
    Teşekkürler.

• * LGA 775 şuan ki kullandığın soket.

* X58 çipsette DDR3 için önerdiğimiz soket 1366 oluyor. i7 Intel Nehalem platformu.

* İki tane Hd3850'nin sana bir getirisi olmaz ve 350w power ile de çalıştıramazsın ikisini aynı anda c.f yapamazsın o pwerla daha doğrusu.

* DDR3 için i7 x58 çipset 1366 sokete geçiş yapman lazım.

* Anakartını değiştirip mevcut P4 işlemcini kullanmak istemen gayet normal ancak o anakart ve P4 ile DDR3 kullanman seni hüsrana uğratır.

* Ayrıca seçtiğin anakartta P4 2.0ghz cpu desteği yok malesef.

Kısacası LGA 775 için DDR3'lü sistem alınmaz. Eğer bir getirisi olsaydı emin ol bende DDR3'lü anakart alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 4 Temmuz 2009; 20:42:02 >
  • -X58 anakart soketi oluyor demi bi arkadaş işlemciden bahsettide kafa karıştı tabi :D.
    -2 tane ekran kartının bana nasıl getirisi olmaz aynı anda 2 tane çalışınca performansın 2 katına çıkması gerekmez mi? Birde hemen almayacağım bunları dediğim gibi 1 tane ekran kartlı şekilde 350W kaldırmaz mı? Cross Fire yaptığım zaman bi tane power supply da alırım sorun olmaz ;).
    -Tamam i7 dediğiniz 8 çekirdek olmuyormu dostum? Ben zaten DDR3 anakarta geçiş yapmak istiyorum bunun için tavsiye istiyorum sizden...
    -Geçici süre hüsrana uğratsın hem şu an kinden iyi olacağı kesin benm board acayip sorunlu ve aşırı yavaşlatıyo beni bu yüzden yeni board alıyorum ve beni ileri vadede sorun yaşatmayacak bişey istiyorum.
    -Yeni bir işlemci ve tavsiye ettiğiniz bir anakartı aldığımda DDR3 bana çok şey kazandırırmı kazandırmaz mı bunu sorayım kısaca? Sanki DDR3 ü rami tavsiye etmiyorsunuz gibime geldi de...
    -Hadi ya... O anakart çok hoşuma gitmişti...

• i7 islemcileri sadece X58 platformunda kullanabiliyorsunuz. DDR3 kullandiginiz anakart otomatikman i7 de destekliyor anlamina gelmez. i7 4 cekirdekli bir islemcidir ama 4 ayri sanal cekirdegi vardir. PrimeTestte 8 cekirdek birden teste tabi tuttugunu gosterir. i7 Intel'de sadece su an icin DDR3 ler ile verimli calisan islemcidir. Yakin zamanda Intel'in Core 2 Quadlarin yerini almasi beklenen DDR3 ile daha verimli calisan i5 islemcileri ve ona ozel P55 chipsetli anakartlari piyasaya sunulacak.
  • Bir de Cooler Master'ın dediğim kasası hakkında bir fikri olan bi arkadaş varsa yazarsa sevinirim benim hoşuma gitti açıkcası, Cooler Master marka başka bir model de alabilirim ben önerisi olan varsa bu kasada aşırı ısrarcı değilim alıyoken önerileni almak daha sağlıklı olur tabi..
  • DDR3 için şu tür sistemleri seçmen lazım:

En düşük fiyatlı olan ürünleri yazmaya çalışıyorum.

AM3 & DDR3 938 PIN

AMD Phenom II 955 X4 QuadCore (3.2 GHz) 8MB -- 440 lira
    SAPPHIRE AMD790GX/DDR3 1333mhz --- 230 lira
    OCZ Platinum XTC 2 GB 1333 MHz DDR3 CL7 (Tek Modül) --- 95 lira

765 lira kdv dahil.

i7 INTEL & DDR3 1366 Soket

Intel Core i7 Quad Core 920 2.66 GHz 8MB --- 530 lira
    MSI X58 PRO QPI 6.4GT/s DDR3 --- 410 lira
    OCZ Gold 3 GB (3*1) 1333 MHz DDR3 Triple Kit CL9 --- 150 lira

1.090 lira kdv dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 4 Temmuz 2009; 21:04:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: LEON-X

DDR3 için şu tür sistemleri seçmen lazım:

En düşük fiyatlı olan ürünleri yazmaya çalışıyorum.

AM3 & DDR3 938 PIN

AMD Phenom II 955 X4 QuadCore (3.2 GHz) 8MB -- 440 lira
    SAPPHIRE AMD790GX/DDR3 1333mhz --- 230 lira
    OCZ Platinum XTC 2 GB 1333 MHz DDR3 CL7 (Tek Modül) --- 95 lira

765 lira kdv dahil.

i7 INTEL & DDR3 1366 Soket

Intel Core i7 Quad Core 920 2.66 GHz 8MB --- 530 lira
    MSI X58 PRO QPI 6.4GT/s DDR3 --- 410 lira
    OCZ Gold 3 GB (3*1) 1333 MHz DDR3 Triple Kit CL9 --- 150 lira

1.090 lira kdv dahil.

Nihat abi dilerse x3 720 gibi bir islemci ile de kullanabilir AMD'yi. Anakarti da Gigabyte 790XT yapsa en azindan marka olarak da icine daha cok sinebilir. hem cok ise yarayan fiyatina gore triple core sunan tek islemci, Intel'de buna denk yok cekirdek acisindan. hem de cift cekirdek almaktan iyidir. simdiki makinesine gore roket gibi olur ve ucuza malolur. eger butce kisitliysa boyle de dusunulebilir DDR3 kullanilacaksa.

• X3 710 evet o da olur aklıma gelmedi valla

Gigabyte MA790XT-UD4P/DDR3 --- 260 lira
    AMD Phenom II 710 X3 (2.6 GHz) 7.5MB --- 200 lira
    OCZ Platinum 4 GB (2*2) 1333 MHz DDR3 Dual Kit CL7 --- 190 lira

650 lira kdv dahil.

Bu da güzel bir seçenek
  • Arkadaşlar önerileriniz için çok saolun...
    -Şimdi şunu sorayım AMD Phenom II dediğiniz işlemci çiift çekirdek mi oluyor bu işlemci hakkında biraz bilgi verirseniz memnun olurum.
    -AMD bi ara çok popülerdii ve çok iyi işlemcileri vardı fakat bana öyle geliyorki bu ara popüleritesini bir hayli yitirdi herkes Intel Core2 teknolojisini benimsedi baya, AMD nin çift çekirdek ve üstü teknolojilerde ne aşamada verimli olduğu hakkında hiç bir fikrim yok Core2 nin yanında Phenom II nin durumu nedir şöyle bir karşılaştırırsak?
    -Siz AMD yi içinize sinerek alırmıydınız? Yoksa bir performans şüphesi kalırmı benim gibi aklınızda? Birde AMD chipsetli anakarta geçince mecburen hemen işlemciyide almam gerekecek tabi...

Birde;
    -Gigabyte EP45C DS3 Anakart + Intel Core 2 ya da Core2Quad 2.80 Ghz İşlemci + KINGSTON 4GB 1333MHZ (2*2) Ram aldığımda çok iyi bir performans elde edermiyim?

• arkadaşlar?
  • Phenom II ışlemci demek çift çekirdek demek değildir. Phenom II ailesi içinde 7XX 3 çekirdek 8XX ve 9XX serileri 4 çekirdeklidir. Amd eski ihtişamlı günlerine dönmedi ama çok iyi fiyat/performans ürünleri üretmeye devam ediyor. Hangi işlemcisini alırsanız alın pişman olmazsınız. Ben size PhenomII 720 işlemci ve AM3 platformunu (DDR3) öneririm. Leon x in önerdiği sistem gayet güzel.
  • intelle uğraşılmaz yarın yine soket değştirir
    arkadaşların dediği şekilde AM3 bi anakart ve x3 720 tarzı bi işlemci alın uzun süre kullanın
    x3 ün fiyatı 220 lira civarında bi kac güne kadar 200 e düşecek galiba
    http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2532
  • AMD firmasi her eve performansli bilgisayar girme olayina buyuk katki sagliyor. Intel'in tekel oldugu markette boyle bir firmanin yer almasi Intel kullanicilari icin de buyuk avantajdir. 3 cekirdek islemci alip overclock yapip kalan parayi ekran kartina yatiran ve ayni butce ile kurulmus Intel sistemlerden daha performansli bilgisayarlara sahip olan kullanici sayisinin artmasi teknoloji takip kolayligi acisindan cok guzel sonuclar doguruyor. Core 2 Duo bile gayet performansli hala. 3 cekirdek daha da tatli bu nedenle. Phenom II ailesi firmanin stratejisine cuk oturmus. Bircok isletmeci arkadas icin ders niteligi tasiyor AMD firmasinin uygulamalari. Tekel piyasada nasil pazar payi arttirdilar kisa surede okullarda bu basari uretimden tutun pazarlamaya , pazarlamadan tutun reklamciliga , reklamciliktan tutun segment stratejilerine kadar her ayri dalda ders olarak anlatilabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.