ben ddr3 anakart kullanıyorum.Ekran kartım bozuldu yeni ekran kartı aldım bu ekran kartı gddr5 amd radewon hd 6870 1 gb 256 bit bu ekran kartını taktığımda ekran kartı güç kablosu kasamda yok bu yüzden 2 tane 6 pinlik alan boş kalıyor. buna ekran kartı güç 6 pin kablosu alıp kullanabilir miyim? bana böyle bir kablonun ekstra alınamayacağını ve kasada o kablo yoksa ekran kartı olmaz denildi doğrumudur? birde ddr3 anakarta gddr5 ekran kartı takıp kullanabilir miyim? yardımcı olursanız sevinirim.
ddr3 anakart dediğin şey, anakartın üzerindeki ram slotlarının ddr3 desteklemesidir. Ekran kartıyla bir alakası yoktur. Kullanabilirsiniz. Güç kablolarına gelince, güç kabloları kasadan değil, kasada takılı olan güç kaynağından çıkar. Eğer güç kaynağından ekran kartına gidecek bir kablo çıkmıyorsa o güç kaynağını acilen değişmeniz önerimdir. Güç kaynağını da uyduruk bir bilgisayarcı yerine Vatandan temin etmeniz, ve oradan taktırmanız sizin için daha uygun olur.
kingocd
kullanıcısına yanıt
Şuanlık değiştirme imkanımız yok ilerki aylarda ancak değişim olabilir o yüzden şimdilik alıp takamaz mıyım o güç kaynağını yani olmaz mı acaba idareten?
IlseycelikI
kullanıcısına yanıt
Gereken kablo yoksa zaten çalışmaz.
eğer 6 pin güç çıkışı kablon yoksa power da ekran kartını kullanamazsın aynı karttan bendede vardı lakin yandı rahmetli oldu ayrıca thermaltek 600 watt psu vardı önceden sistemimde oda bozuldu 500 watt civarı kaliteli bir psu almanı öneririm hatta fsp hexa olabilir ben 120 tl civarında bulmuştum bir bilgisayarcıda kısacası sistemindeki psu kalitesiz ve yeterli wattı veremeyecek bi durumda görünüyor ise bu şartlarda ekran kartını kullanamazsın