Arkadaşlar bilgisayarıma DDR 400 ram almak istiyorum, fakat piyasada DDR 400 olarak iki çeşit ram gördüm ,bir tanesi CL2.5 diğeri CL3 bu iki ram çeşidinden hangisi daha iyidir? Teşekkürler.
CL2.5
Biraz daha açıklama yapabilirmisin? Aralarındaki performans farkı ne kadardır? 15-20 ytl fazla verip CL2.5 almaya gerek varmıdır?
Aramayı kullanabilirsiniz.(Şüphesiz benim yapacağım açıklamadan daha iyi sonuçlar var.)
arkadaşlar gerekeni söylemiş,ayrıca Cl 2,5 ile Cl 3 arasında 15-20 ytl lik fiyat farkı yok.Olsa olsa 3$ lık bir fark var.Aldığım için biliyorum
ramlerin cl değerleri "low is better" düşük olan daha iyidir... cl2,5
mhz arttıkça cl değiri artar 333 cl 2,5 400 cl 3 533 cl 4 Hangi remmiş cl 2,5 değerli 512/400 ? ancak software ile öyle gösterilebilir.Ayrıca fiyat farkı falan yok kandırıyorlar
quote:
Orjinalden alıntı: tomahawk
mhz arttıkça cl değiri artar 333 cl 2,5 400 cl 3 533 cl 4 Hangi remmiş cl 2,5 değerli 512/400 ? ancak software ile öyle gösterilebilir.Ayrıca fiyat farkı falan yok kandırıyorlar
Eski sistemimde 2x512MB DDR400 Twinmos(2.5 3 3 8) vardı. Standart voltajda cl2 çalışıyordu. OC ramleri var yüksek hızda (600Mhz gibi) cl2.
büyük ihtimalle 16 çiplidir o twinmoslar 16 çipli ile cl 2,5 olma ihtimali var çünkü 32x8 çiplerde cl 2,5 değerleri görülüyor ama 8 çipliyse cl 3 oluyor
cl 2.5
eğer alacaksan da twinmos al.. defular voltajda CL2 kullanırsın
genelde twinmoslar cl 2.5 tir.çoğu kişi düz kingstonla twinmosu kıyasayınca kigston der ama cl değerlerini görmeden konuşurlar...tabiki cl 2.5li twinmos
quote:
Orjinalden alıntı: Emrah_Tr
eğer alacaksan da twinmos al.. defular voltajda CL2 kullanırsın
maşallah default voltajla cl2 de kullanabiliyorsan çok iyiymiş.benim eski twinmoslar bırak cl2'yi hocam,default voltajda 430Mhzi görmüyordu(cl 2.5 iken)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme