Şimdi Ara

DD NİTROMİX Parametre-Dış Hava Sensörü-VRC470F (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
13
Favori
31.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Evet 7kw benim için şuan doğru ayar.Bu vcr693 u 15 euro ya hangi siteden aldınız.Fiyatı uygun gibi birde kargo ücreti var tabi toplamda maliyeti ne kadar tuttu?Yurtdışından getirtdiniz değilmi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hknz11 H kullanıcısına yanıt
    Hocam adamlar özel yapmış ntc yi piyasadakilerin hiç biri 10 numara uymuyor. kalibre etsende belli sıcaklık aralığını yapıyorsun düştümü olmuyor. havalar sıcakken iyiydi birden düşünce aynı oranı yakalayamadık. Hocam ebaydan aldım. ihaleye girdim ihale bende kaldı. 15 euro + 19 euro da kargo 102tl ye geldi.
    ama elime ulaşmadı daha yeni aldım. ebay gir veya alman satış sitelerine var sıfırı 22-50 euroya kadar bulunuyor. kargo biraz pahalı 20 euro. ama deyecek emin olun. çünkü asıl yakıtı kazan sıcaklığı yuksekteyken yakıyor. hava sıcakken düşürmeye üşeniyoruz.
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam teşekkürler.Ebay dan bir araştırayım bakalım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hknz11 H kullanıcısına yanıt
    hocam mecburuz bu vcr693 almaya hiç bir şekilde muadili yok. ben çok araştırdım yabancılarda yapamamış benim yaptığım gibi 1k ntc ye paralel veya seriş yapmışlar ama hızlı sıcaklık değişimlerine cevap veremiyor
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Hocam emeğinize sağlık bu konu hakkında baya bir çalışma yaptınız işallah istediğiniz sonuca ulaşirsınız.bende bu sensörden almayı düşünüyorum.keşke bır muadili olsaydı.dd ün veya vaillantın böylebir sensörü türkiyede yokmu acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke olsa arkadaşım ama yok. burda tek suçlu demirdöküm hiç aksesuarı yok. immergaz ariston airfel ferroli gibi değil. modülasyonlu oda kumandası takılabılecekken bizi rf 6001 e mahkum ettiler. işin garip tarafı servisinin hiç bir şeyden haberi yok.
  • testler iyi gidiyor. diğer kombilere fark attı nitromix trv ve dış hava sensörü. karşı komşumla vaillanta tam yakmamasına rağmen günlük 5mküp fark attı. immergaza 4 mküp fark attı bosch condens 3,5 bundan sonra takibe gerek yok 3 gündür aynı
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    vrc 693 geldimi? Taktınızmı?Bende yaptığım ntc uygulamasında çok derece farkı olduğundan dolayı iptal etmiştim.Linear ntc bulamadığımdan sizin vrc 693 denemenizin sonucuna göre sipariş gececeğim.Başka bir olasılık olarak 1 k değerinde verilen datasheet değerlerine uygun stabil devre yapısını düşünüyorum.Dış ortamdaki sıcakliğı 50 defa ölçüp 50 ye bölerek ortalama değere(datasheet) yakın ohm değerinin çıktısını nitromix terminal 17 deki external dış hava sensörü girişine göndermesini düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anonim112

    vrc 693 geldimi? Taktınızmı?Bende yaptığım ntc uygulamasında çok derece farkı olduğundan dolayı iptal etmiştim.Linear ntc bulamadığımdan sizin vrc 693 denemenizin sonucuna göre sipariş gececeğim.Başka bir olasılık olarak 1 k değerinde verilen datasheet değerlerine uygun stabil devre yapısını düşünüyorum.Dış ortamdaki sıcakliğı 50 defa ölçüp 50 ye bölerek ortalama değere(datasheet) yakın ohm değerinin çıktısını nitromix terminal 17 deki external dış hava sensörü girişine göndermesini düşünüyorum.

    Hocam benim aldığım 1k ntc bir nebze iyi çıktı paralel 47k ayarlı direnç bağladım onunla 8-15 derecelerde linear ölçüyorum hatasız gibi fakat nezaman 7 derec oldu hızlı şekilde 3 e düşüyor. bunun çözümü anca elektronik devre ile olur. ben hepsini ölçtüm kaç derece sıcaklıkta kaç volt oluyor hepsi kayıtlı fakat devre ile uğracağımıza vrc 693 tam uyuyor 11 şubatta kargoya verildiş bakalım nezaman gelecek almanyadan ama kesin olacak bu sefer çünkü verilen değerlerle 1 ebir örtüşüyor




  • hocam bu d62 parametresini çözemedim ya 0-30 arası değer giriliyor fakat bir anlam çıkaramadım. aslında d46 parametresi bizde olsa o parametre dış sıcaklık düzeltme ayarı dirence felan gerek kalmıcak. şuan ntc takılı bende sıcaklık 8in altına düşmediğinden sorun olmuyor. sizlerden de özür dilerim arkadaşlar %100 oluyor 1k ntc den dedim fakat bu 8 derecenin altına düşmemişti ozaman ondan dolayı bu olumsuzluğu göremedim. adamlar resmen özel ntc yapmışlar bu kty 80 i bir araştır ptc ama üzerinde çalışılabilir
  • yanlız arkadaşlar dış hava sensörü yabana atılacak bir olay değil benim ntc %100 düşük sıcaklıkta verim alamasamda 8-15 derecedekiş perfornmansından çok memnunum. hele şu vcr693 kış bitmeden gelsede sonuçlarını size versem
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    O zaman iş size kalıyor.Geldiğinde deneyip sonuçları bizimle paylaşırsanız sevinirim.Sizden haber bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknoline2002

    hocam bu d62 parametresini çözemedim ya 0-30 arası değer giriliyor fakat bir anlam çıkaramadım. aslında d46 parametresi bizde olsa o parametre dış sıcaklık düzeltme ayarı dirence felan gerek kalmıcak. şuan ntc takılı bende sıcaklık 8in altına düşmediğinden sorun olmuyor. sizlerden de özür dilerim arkadaşlar %100 oluyor 1k ntc den dedim fakat bu 8 derecenin altına düşmemişti ozaman ondan dolayı bu olumsuzluğu göremedim. adamlar resmen özel ntc yapmışlar bu kty 80 i bir araştır ptc ama üzerinde çalışılabilir

    d62 parametreside çözüldü.

    0-30 arası değer giriliyor fabrikasyon 0

    amacı don koruması derecesi eğer siz bunu 3 yaparsanız kombinin iç kısmı 3 derecenin altına düştüğü an kapalı dahi olsa çalışır taki 15 derece yapana kadar. peteklerdeki suyuda ısıttığı için donma olmaz. onun için kombiyi kesinlikle şalterden kapamyınız.
    nitromixlerde ben dış have sensörü takılıyken kombiyi durduğu oluyor dışarısı sıcak olduğunda ve bu sırada kombinin iç sıcaklığını arada ekrana yazıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 15 Şubat 2015; 15:19:39 >




  • eğer şuan ntc takıp dış sensör kullananlar var ise eğer mode tuşuna 1 kere basıp 3 sn sonra tekrardan bastığınızda ilk çıkan rakam dış hava sensörünün kombiyi kaça ayarladığını gösteren rakamdır 1 sn süreli görünür sonra gidiş suyu sıcaklığını gösterir.
  • ebaydan alacak arkadaşlar 2-3euro fazla verin takip nolu alın derim. benim acemiliğime geldi takip nosuz aldım kargo nerde belli değil. türkiyeye dhl ile geliyor sonra ptt ye geçiyormuş bekleyin gelir diyorlar. adam aynı gün gönderdi onun suçu yok meyer takip numaralı kargonun fiyatı farklıymış daha ne vericez 20 euro verdik kargoya.

    artı vcr için herkese mesaj çekin indirim yapıyorlar şuan bir mail geldi free kargo 15 euro diyen var 10 euro diyen var ben acele ettim daha sonradan dönüyorlar. yanlışlıkla ihaleye girmişim ihale bende kaldı 10 euroya ama aldık bir kere. Yani mesaj çekin fiyat indirimi free kargo isteyin cevap veriyorlar. ilk defa yurt dışıyla alışveriş yaptık acemiliğimize geldi :)
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Hocam emeğine sağlık.yardımların için teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bizim bu kombi vaillantın kullandığı anakartı kullanıyor. vaillant ebus sistemi kullandığı demirdöküme modülasyonlu termostat takamıyoruz ama bu vaillantın pahalı termostatları oluyor. fakat yabancı sitelerde vr33 opentherm modül (vaillant harici diğer kombilerin kullandığı protolkol yani kombilerin üniversal protokolü diyebiliriz vaiialnt kıllık yapmış kendi ebus sistemini geliştirmiş) bu modül takılınca diğer madülasyonlu termostatlar kullanılabilir. Almak isteyen olursa 100 euro nette :)

    Arkadaşlar az kaldı sabredin şu vcr 693 gelsin hiç gerek yok bunlara 10 numara tasarruf ve konfor edeceğiz.

    ya arkadaş diyebilirsiniz bununla neden uğraşıyon tak bir siemens rev24 bak keyfine.

    ben oda termostatından pek haz almadım açıkcası. isteiğim oda sıcaklığını dansosla daha konforlu sağladım. her oda istediğim sıcaklıkta fakat bunuda min kazan sıcaklığı ile sağlamak istiyorum yani kazan sıcaklığıyla ikidebir oynamak ve oda termostatı takıpta 55-60 derecelere çıkarmak istemiyorum. çünkü oda termostatında eğer eviniz yalıtımsız ise her oda eşit oranda soğumuyor.

    Şuan izmirde hava 15 dereceleri buldu benim sensör kazan sıcaklığını 33 e düşürdü ama ev soğumadı aynı. kombinin devere girme süresi 45 dakikaları buldu çalışma süreside 5 dak indi. sensör olmasaydı 40 derecenin altına düşürmezdim yakıt ta düşmezdi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: meddah58

    Hocam emeğine sağlık.yardımların için teşekkürler.

    saolasın arkadaşım. ilk başlarda nitromişx aldığıma pişman olmuştum fakat diğer kombileri görünce bizim kombimiz kral. stabil ve sorunsuz çalışan kombi öğle saçma sapan hata kodları vermiyor kullanımı kolay çalışma şekli stabil -8(-10) ve +5 çalışması iyi bir olay anti cycling süresi dolsa bile -8 veya-10 a düşmesini bekliyor kombi ve +5 de duruyor. tek sorunumuz kombi herşeye açık fakat demirdökümün argesi ve pazarlamasında iş yok
  • Arkadaşlar bu pompa kademesi ile ilgili bir araştırma yaptım ha yakıtı denemedim çünkü yakıtı deneme için 3 gün denenmesi şart.

    Kombi 40 derece ayarlı kapanması 45 açılması 32 derece.

    pompa 1 de ise: kombi daha hızlı ısıtıp 45 yapıyor. fakat durduğunda 36 derecelere düşüyor yani petekler fazla ısı tutamıyor. 32 düşmesi de hızlı oluyor.

    Pompa 2 de ise: Kombi orta zamanda 45 yapıyor fakat durduğunda 38 e kadar hızlı düşüyor ve 32 ye düşmesi daha fazla zaman alıyor.

    Pompa 3 de ise: Kombi daha geç 45 yapıyor fakat durduğunda 40 a kadar hızlı düşüyor ve 32 dereceye düşmesi daha uzun zaman alıyor.

    Sanki pompanın 3 de durması daha verimli gibi geldi bana.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.