Şimdi Ara

dc otomatik kilit ve akü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bobinine dc voltaj verdiğimde açılacak voltaj yokken kapanacak. aynı apartmandakiler gibi fakat dc ile çalışacak. 1-2 elektrikçiye gittim yolumun üzerinde biri dc ile çalışan varmı dediğimde o ne dedi şok oldum nasıl olurda elektrik dükkanı açmış biri ac ve dc nin anlamını bilmez? hayret doğrusu neyse konu sapmasın kilidin büyük olmasına gerek yok. böyle bir kilidi nerede bulurum. mesela karaköyde varmıdır? varsa nerdedir? yarın gidicemde bakayım diyorum.

birde akü lazım onu nerden temin edebilirim, şarjlımıdır bütün aküler? çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LetUsHuntY4rr -- 2 Şubat 2008; 0:06:35 >

• up
  • ustam apartmanlardaki ac ama kendi devresi içerisinde ac akımı dc ye çeviriyor sanırsam ... onu tam bılmıyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: corhi

ustam apartmanlardaki ac ama kendi devresi içerisinde ac akımı dc ye çeviriyor sanırsam ... onu tam bılmıyorum...

biliyorum apartmanlardaki ac. ama ben trafo ve dolayısıyla fişe takılan bişey olsun istemiyorum portatif yapıcam yapacağım şeyi ve akü kullanıcam. o yüzden şöyle dc 7 v-12v arası bişey işimi görür
  • bak şimdi .....kilide gelen 220v kablosunu takip et içerisinde trafo ve doğrutma devresi olacaktır.(220v ac- 12v dc ye çeviren küçük bir devre olması lazım.) bu devrenin çıkışını ölç avometre yardımıyla .. diyelimki trafonun çıkışı 12v dc gösteriyo senin akünden gelen 12v akımı direk buraya bağladığında olay tmm dır ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: corhi

bak şimdi .....kilide gelen 220v kablosunu takip et içerisinde trafo ve doğrutma devresi olacaktır.(220v ac- 12v dc ye çeviren küçük bir devre olması lazım.) bu devrenin çıkışını ölç avometre yardımıyla .. diyelimki trafonun çıkışı 12v dc gösteriyo senin akünden gelen 12v akımı direk buraya bağladığında olay tmm dır ..

eyw çok teşekkür ederim kardeş. peki bu doğrultma devresi her kilitte olurmu? bu kilitlerin ufaklarından lazım, bunlar piyasada mevcutmu teşekkür ederim
  • kapı otomatları DC 12 Volt ile çalışır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet kardeş ....sen genede içini aç bi bak kurcala trafo falan varsa yada içerisinde kullanılan elemanların özelliklerine göre dc 12 v ile çalışıp çalışmadığını öğrenebilirsin. (kullanım klavuzu yada kilidin arkasında bir şemada olması mumkun)

birde akü konusunda motorsiklet akülerinden de yaralanabilirsin ama..

şu ışıklı -radyolu evlerde bulunan şarşlı dalgaların aküleri 12 v mu onları bir araştır derim çünkü motor akülerınde asit akar sağa -sola zarar verir . ışıklardakı aküler tamamen kapalıdır vede daha küçük - kibardırlar ...

kolay gelsin
  • ikinizede çok çok teşekkürler arkadaşlar.
  • Arkadaşlar !
    Apartmanlarda kullanılan kapı otomatik kilitlerini besleyen trafoda doğrultma devresi olmaz. Buna gerekde yok. Yani 12v. ac ile çalışır. Bu demek değildirki kapı kilitleri sadece ac. ile çalışır. Hayır 12 v. dc ile de çok rahat çalışır.

Karaköyde selanik pasajının giriş kapısının hemen sol tarafında akücü var. akü ve pil konusunda yok yok. Ne ararsan var. 12 v. 7 ah kuru aküler var. Şarj edilebilir. Fiyatı da 15 ytl.
  • evt dc ile de çalışır hem daha bir güzel akımı bol bol çekip çalışır
  • quote:

Orjinalden alıntı: cundali11

evt dc ile de çalışır hem daha bir güzel akımı bol bol çekip çalışır

tahmin etmiştim ama dc sinyali 1 kere verilmiyomu sadece? mesela apartmanda 1 kere basdığımız zaman anahtara ne kadar basarsak bobinden o kadar ses gelmiyomu? yani sadece 1 kerelik çekmiyomu akım?

quote:

Orjinalden alıntı: ŞEF34

Arkadaşlar !
    Apartmanlarda kullanılan kapı otomatik kilitlerini besleyen trafoda doğrultma devresi olmaz. Buna gerekde yok. Yani 12v. ac ile çalışır. Bu demek değildirki kapı kilitleri sadece ac. ile çalışır. Hayır 12 v. dc ile de çok rahat çalışır.

Karaköyde selanik pasajının giriş kapısının hemen sol tarafında akücü var. akü ve pil konusunda yok yok. Ne ararsan var. 12 v. 7 ah kuru aküler var. Şarj edilebilir. Fiyatı da 15 ytl.

çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LetUsHuntY4rr -- 2 Şubat 2008; 22:11:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cundali11

evt dc ile de çalışır hem daha bir güzel akımı bol bol çekip çalışır

Neden sitem ettin anlayamadım. Ve neden daha çok akım çeksin hiç anlayamadım. Kapı otomatiğine akım verip, açması 1 saniye bile sürmeyen bir işlem. Motor değilki sürekli çalışırken daha çok akım çeksin. Birde neden daha çok akım çektiğini izah etseydiniz, hep beraber öğrenmiş olurduk.
  • yeni topic açmayayım bari. arkadaşlar benim 90 derecelik bir harekete ihtiyacım var, bunu servo motorla çok güzel yaparız eyvallah ama 10milyon felan, ona para vermek pek işime gelmez. elimde oyuncak araba motorları var, diğer bi alternatif step motor geldi o servodan daha ucuz sanırım. step motormu 90 derece açı hareket ederken daha çok akım çeker yoksa normal dc motormu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.