Şimdi Ara

Dc ile hspda+ arasinda fark warmdir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun telefonlara baktigimda bircok basi ceken telefonlara
    Bunlarda. Bagzilarini ozelliklerinde ornegin iphone 5s te dc dual carrier var ornegin samsung s5 olsun yada htc one m8. Olsun bu cihaz ozelliklerine baktigimda hspda + yaziyor fark varmdir cnku ikisindede 43mbps yaziyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• "dc-hsdpa", hsdpa teknolojisinin geliştirilmiş modudur. Ve sürekli geliştirilmektedir. Hsdpa+ için bundan sonraki aşama 84mbps.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

"dc-hsdpa", hsdpa teknolojisinin geliştirilmiş modudur. Ve sürekli geliştirilmektedir. Hsdpa+ için bundan sonraki aşama 84mbps.

2telefonda ayni hizi alirmidir? Ornegin dc li iphone 5s
    Ve digeri htc one sv.. Hspda+ ..aynimidir?? Ulkemizde hangisi wardrir

• quote:

"dc-hsdpa", hsdpa teknolojisinin geliştirilmiş modudur. Ve sürekli geliştirilmektedir. Hsdpa+ için bundan sonraki aşama 84mbps.

yani dogrumu anladim teyit amaci ile soruyorum bir telefonda hsdpa ibaresi gorursek direk 42 mbs aliyor ve dc ile farki yok anlaminami geliyor_?
  • Dc ile Hspda ne demek anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kronik Enerji

Dc ile Hspda ne demek anlamadım.

Orasini bnde cozemedim
    İsin acikcasi...bagzi telefoarda dc-hspda+yaziyor ornegin iphone 5s
    Bagzi tellerde ornegin samsung s5 sadece hspda+yaziyor baglanti hizlarida ayni gozukuyor 43 mbps ...
    Aralarinda fark warmidir??

• quote:

Orijinalden alıntı: oskis

quote:

Orijinalden alıntı: Kronik Enerji

Dc ile Hspda ne demek anlamadım.

Orasini bnde cozemedim
    İsin acikcasi...bagzi telefoarda dc-hspda+yaziyor ornegin iphone 5s
    Bagzi tellerde ornegin samsung s5 sadece hspda+yaziyor baglanti hizlarida ayni gozukuyor 43 mbps ...
    Aralarinda fark warmidir??

İşte bende sana soruyorum ne demek diye.Ben de bilmiyorum zaten DC ile Hspda nın ne olduğunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 27 Mart 2014; 21:43:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu farkı düşündüm ve şu sonuca vardim hspa+ tek kanal ile 43mbps almaya çalışıyor fakat dc hspa iki kanal ile43mbps almaya çalışıyor
    5mhz bir kanal en yüksek verimlilikte 41mbit hız verebiliyor diğeri 10mhz 82mbit bant genişliği içinden 43mbit hız almaya çalışacak tahminim bu yönde
    Yoğun olan yerlerde dchspa performans olarak daha iyidir dusuncesindeyim

• DC-HSDPA

3GPP sürüm (release) 8 ile artan daha yüksek veri hızı taleplerini çift taşıyıcılı HSDPA (DC-HSDPA) ile karşılamayı hedeflemektedir. DC-HSDPA sisteminde 10 MHz’lik bant genişliği kullanarak 42 Mbit/s’ye varan veri hızlarına ulaşılabilir. DC-HSDPA sistem başarımı kablosuz kanal kalitesine ve hizmet alan kullanıcı sayısına bağlı olarak değişmektedir.

Kablosuz sistemlerde yüksek sistem kapasitesi gerektiren çok yüksek veri hızlı ve düşük gecikme değerli hizmetleri desteklemek için yüksek hızlı paket erişimi (high speed packet access, HSPA) 3GPP tarafından Sürüm 5 ve 6 olarak sunulmuştur. Sürüm 5 yüksek hızlı aşağı hat paket erişimi (high speed downlink packet Access, HSDPA), Sürüm 6 ise yüksek hızlı yukarı hat paket erişimi (high speed uplink packet data Access, HSUPA) olarak adlandırılmıştır. HSDPA’da teorik olarak 14,4 Mbit/s’lik veri hızına ulaşılabilirken HSUPA için ise bu değer 5,8 Mbit/s’dir. Sürüm 7 ile HSPA+ ortaya çıkmış ve aşağı hatta 2x2 çok girişli çok çıkışlı sistem (multiple input multiple output, MIMO) kullanılarak 21 Mbit/s, yukarı hatta ise 11 Mbit/s’ye varan veri hızları elde edilmiştir. Tek taşıyıcılı HSDPA sisteminin yüksek veri hızlı erişimi kısıtlaması nedeniyle 3GPP Sürüm 8 ile çift taşıyıcılı (dual carrier) HSDPA’yı (DC-HSDPA) sunmuş ve 10 MHz bant genişliği kullanılarak MIMO olmaksızın 42 Mbit/s’lik veri hızlarına ulaşmak mümkün olmuştur.

DC-HSDPA, 3GPP Sürüm 8 ile başlayan ve kullanıcı birimin iki aşağı hat taşıyıcısını kullanan bir sistemdir. DC-HSDPA yüksek kaynak kullanım verimliliği sağlar ve kanalın bozucu etkisi frekans seçicilikten yararlanılarak azaltılır. 2 adet 5 MHz’lik taşıyıcının birleştirilmesi ile 10 MHz bant genişliği kullanılır ve veri hızı MIMO olmaksızın aynı kodlar kullanılarak 16QAM ile 21 Mbit/s, 64 QAM ile 42 Mbit/s’lere kadar çıkabilir. DC-HSDPA sisteminde 42 Mbit/s’lik veri hızlarına iki taşıyıcıdaki trafik akışını toplayarak fiziksel kanal oranını 2 katına çıkarılarak ulaşılır.

Kaynak:http://goo.gl/uA1mDT

Bazen resimler konunun daha iyi anlaşılmasını sağlayabilir:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 28 Mart 2014; 23:20:44 >

• Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Aciklama icin tskkurler...bu aciklamalardan anladigim ulkemiz icin simdilik dc en iyi tasiyici oldugu goruluyor baska bir sistem olmadigi icin..? Yaniliyor olabilirmiyim? Ornegin yeni cikan bir htc one m8 ile iphone 5s karsilastirirsak ulkemiz icin hizlari aynimidir?destek acisindan soruyorum birisi hdspa+ digeri dc...

• hsdpa+ veya hspa+ isimleri 21mbps ve daha ilerisi down. hızlarına verilen genel bir tanımlama. 1. resim bunu açıklıyor. Telefon bazında karşılaştırırsak şuanda piyasadaki telefonların hiçbirinde (en son çıkanlarda dahil) en azından benim takip edebildiğim, 42mbps'in üzerinde hspa hızı verebilen yok. Çünkü henüz 84mbps ve üzeri hızları destekleyecek çipsetler piyasada mevcut değil. Türkiyede 4G-LTE lisansları verilene kadar sadece 3G-HSPA+ kullanabiliriz buda şuan en yüksek 42mbps veriyor.
    İki telefon özelliklerine göre Türkiyede dc-hsdpa sisteminden faydalanabilirsiniz.

• quote:

hsdpa+ veya hspa+ isimleri 21mbps ve daha ilerisi down. hızlarına verilen genel bir tanımlama. 1. resim bunu açıklıyor. Telefon bazında karşılaştırırsak şuanda piyasadaki telefonların hiçbirinde (en son çıkanlarda dahil) en azından benim takip edebildiğim, 42mbps'in üzerinde hspa hızı verebilen yok. Çünkü henüz 84mbps ve üzeri hızları destekleyecek çipsetler piyasada mevcut değil. Türkiyede 4G-LTE lisansları verilene kadar sadece 3G-HSPA+ kullanabiliriz buda şuan en yüksek 42mbps veriyor.
    İki telefon özelliklerine göre Türkiyede dc-hsdpa sisteminden faydalanabilirsiniz.

burdan çikicak sonuc şumudur :
    İphone 5s te alsam yada htv one sv de alsam ki aralarinda 1300tl fark var ikiside hiz olarak ayni dogrumudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskis

quote:

hsdpa+ veya hspa+ isimleri 21mbps ve daha ilerisi down. hızlarına verilen genel bir tanımlama. 1. resim bunu açıklıyor. Telefon bazında karşılaştırırsak şuanda piyasadaki telefonların hiçbirinde (en son çıkanlarda dahil) en azından benim takip edebildiğim, 42mbps'in üzerinde hspa hızı verebilen yok. Çünkü henüz 84mbps ve üzeri hızları destekleyecek çipsetler piyasada mevcut değil. Türkiyede 4G-LTE lisansları verilene kadar sadece 3G-HSPA+ kullanabiliriz buda şuan en yüksek 42mbps veriyor.

burdan çikicak sonuc şumudur :
    İphone 5s te alsam yada htv one sv de alsam ki aralarinda 1300tl fark var ikiside hiz olarak ayni dogrumudur?

Telefon özelliklerini tek tek inceleyemem. Bahsettiğiniz modellerde 3G network için 42mbps veya dc-hsdpa ifadesi varsa aralarında fark yoktur. Bu özelliğin fiyatla bir ilgisi yok. discoveryde bile var 42mbps. telefon özelliklerini kıyaslamak içinwww.gsmarena.com adresini tavsiye ederim.

• HSPA+ 14Mbit ve üstü bağlantılar için kullanılan addır. Rev 6 ya da Rev 7 oluyor sürümü.
    Ülkemizde 42Mbit DC modu operatörler tarafından destekleniyor.
    Vodafone bir ara 84 Mbit reklamları da yapmaya başlamıştı ama satamadı. :)
    Bir de şu var, bunlar teorik maksimum şebeke hızları. Altyapılar güncellenmekmdi ise baz istasyonunuj tek panelinden tek sektöre verilebilen toplam hız. Bağlantı sayısı arttıkça da hız düşüyor hani. Tabi bizdeki kotalarla bir işe yaramıyor, kotalar olsa da o hızları göremeyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

HSPA+ 14Mbit ve üstü bağlantılar için kullanılan addır. Rev 6 ya da Rev 7 oluyor sürümü.
    Ülkemizde 42Mbit DC modu operatörler tarafından destekleniyor.
    Vodafone bir ara 84 Mbit reklamları da yapmaya başlamıştı ama satamadı. :)
    Bir de şu var, bunlar teorik maksimum şebeke hızları. Altyapılar güncellenmekmdi ise baz istasyonunuj tek panelinden tek sektöre verilebilen toplam hız. Bağlantı sayısı arttıkça da hız düşüyor hani. Tabi bizdeki kotalarla bir işe yaramıyor, kotalar olsa da o hızları göremeyiz.

Hocam ozaman yeni cikan samsung s5 gibi telefonlarin net hizi dc olMadigi icin iphone 5s ten yawas

• oskis kullanıcısına yanıt
    S5'te DC desteği mutlaka vardır. Çünkü S4'te bile var.
    Herhangi bir yerinde DC yazması gerekmez. DC sadece bir HSPA+ teknolojisi. Hatta HSPA+ Rel-8 diye geçer.
    HSPA+ Rel-9 ise 84Mbit destekliyor.
    HSPA+ Rel-10 168 Mbit...
    HSPA+ Rel-11 ve artık HSPA+ Advanced diye adlandırılmaya başlıyor ve 336 Mbit ve ötesine geçiyor. :) Tabi 2015'ten önce gören olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

S5'te DC desteği mutlaka vardır. Çünkü S4'te bile var.
    Herhangi bir yerinde DC yazması gerekmez. DC sadece bir HSPA+ teknolojisi. Hatta HSPA+ Rel-8 diye geçer.
    HSPA+ Rel-9 ise 84Mbit destekliyor.
    HSPA+ Rel-10 168 Mbit...
    HSPA+ Rel-11 ve artık HSPA+ Advanced diye adlandırılmaya başlıyor ve 336 Mbit ve ötesine geçiyor. :) Tabi 2015'ten önce gören olmaz.

Hocam dc yazmayan tellerin dc yi destekleyip desteklemedigini nerden anlariz?? Ornegin htc one sv dede 43 mbps yaziyor ..??

• Şişli'de Turkcell ile iphone 5 hız testi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • oskis kullanıcısına yanıt
    42 ya da tam olarak 43.2 Mbit oluyordu sanırım, bu hızlar sadece çift taşıyıcı ile desteklenebiliyor. Bu hız yazıyorsa çift taşıyıcı yani DC desteği vardır.

• alican09turk kullanıcısına yanıt
    :))) keske heryerde olsa bu hiz?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.