Şimdi Ara

DC CONVERTER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bu devre benim bıtırme çalışmam ve acil yardıma ihtiyacım var.Kurduğum devrede yapılmak istenen şehir şebekesi kesildiğinde modemım çalışmaya devam etsin LM317(Voltaj regülatörü) yerine dc dc converter kullansaydım arada nasıl bir fark olurdu verim açısından veya her ne olursa cevaplarınızı beklıyorum . DC CONVERTER

• Lm317 ile yapılabilir. Araştırınca buna benzer bir çok devre bulabilirsiniz. Devre konusunda bi fikrim yok ama bir uyarıda bulunayım. Modemin + ucu direkt akünün + ucuna bağlanmış. Akü tam şarj olduğunda 13.5 volt'a kadar yükselir. 1.5 voltluk fazlalık modeme zarar verebilir. Aküyü 12 volt'a sabitlemek için de bir devre lazım bence. Basitçe zener diyotla olabilir belki. Diğer arkadaşlarında fikrini bekleyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam şuan sadece aradaki farkları öğrenmem gerekiyor çok az bir vaktim kaldı
  • 317 lineer dir yani 12 verip 5 volt alacaksan geriye kalan 7 volt isiya dönüştürulur .verim dusuk olur.dc dc olarak bilinen smps mantigiyla calisir anahtarlama yaparak 12v daha dusuk voltaja fazla kayip olmadan donusturulur.isinma pek olmaz.ikisi arasinda verim farki % 50 vardir diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linear regulator buck convertere göre daha verimsizdir, üzerindeki enerjinin büyük kısmı ısıya dönüşür. Bu devrede ikisi de kullanılabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DC IN 5v girişi nedir?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.