Şimdi Ara

DC akımı nasıl kopyalarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.
    Kısaca izah edeyim:
    Çocuklarımın birlikte kullanmayı çok sevdikleri akülü arabası malesef gücü yetmediği için çoğu zaman tıkanıyor ve yetersiz kalıyor.
    Bunun için ön tekerlere de aynı devir ve özelliklerde motor takacağım. Fakat akülü arabanın kartının yanma riski bulunması veya akü/motor gücünün düşmesi nedeniyle yine sonuç aynı olacak.
    Bunu ortadan kaldırmak için ek bir akü takarak arka motorlara giden enerji miktarını aynı şekilde ön tekerlere de verebilecek bir sistem yapmak istiyorum. Yani arka motorlara 12v enerji verildiğinde bunu algılayıp diğer akünün öndeki motorlara 12v güç vermesini sağlamak istiyorum. Böylelikle hem arka motorlar hem ön motorlar zorlanmayacak ve iki farklı aküden beslediğim için motorlar ve kartın yanma riski de ortadan kalkacak. Bunu nasıl sağlarım veya neler yapmam gerekir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Şimdiden Teşekkür ederim.







  • Tıkanan motor mu, güç devresi mi yoksa akünün mü ömrü bitmiş? Sİsteminiz kaldırsaydı daha büyük ve hatta daha yüksek volt akü takardınız. Siz bi sistemin ayrıntılarını ekleyin görsellerle felan uzmanları incelesin.

    Sizin güç transistörünün beyzi ile kontrol ediliyordur. Siz ek motorda aynı kontrolü sağlamalısınız. Ya ek bir transistör ya da o tip bi şey. Yani kendiniz kalibre etmek zorunda da kalabilirsiniz ama hali hazırdaki çıkış güç transistörü ile aynı bağlantı ile aynı transistörü eklerseniz, bu yeni transistör de yeni motoru sürer.

    Ama daha basiti Arabayı kaldıramayacak güçte ama zorlayacak güçte bir motor takarsınız ve diğer motorun işini kolaylaştırır. Gaza basınca bu motor çalışır ama arabayı kaldıracak güçte değil, diğer motoru istediği rahatlıkta hareket etmiş olur.

    Hepsi bi tarafa; aslolan motorunuzun daha güçlüsünü takarsınız, güç transşstörünüzü gerekirse değiştirirsiniz işi bitirirsiniz.
    Başarılar...




  • Röle

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Öncelikle uzun cevabınız için teşekkür ederim.
    Kartın fotoğrafını ekledim. Daha detaylı çekemedim çünkü baya ulaşılmaz bir yerde ve kablo karmaşası var dağıtmak istemedim.
    Yokuşta bir süre gidiyor sonra duruyor. Muhtemelen ağırlıktan dolayı duruyor. Ama 2 oğlum var ve birlikte binmek istiyorlar başka türlü ikisi de mutlu olmuyor.
    Aklıma ön sağ ve ön sol motorları arka sağ ve arka sol ile paralel bağlamak da geldi ama kararsızım. Bu konuda fikri olan varsa çok yardımı olacaktır.
    Ayrıca bu röle olayını nasıl bağlamalıyım ne yapmalıyım bununla ilgili olarak bir bilgi sahibi değilim  DC akımı nasıl kopyalarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi letmax -- 12 Temmuz 2017; 14:1:18 >




  • yokuşta bir süre gidip de durması akülerin yetersizliğini düşündürüyor. Akülerin ömrü ne durumda?
    Her tekerde motor var mı?

    Muhtemelen arabanız gaza bastıkça hızlanan özelliktedir. Bu yüzden aynı güç transistörüyle senkroın olmanız lazım. Şu anda olan güç transistörü beyzinden paralel aynısı 2. güç transistörünün beyzine bağlantı yaparsanız aynı şekilde motor sürersiniz. (Aslında mosfette sorun yok ama transistörde beyze paralel 2. beyz acaba beyz akımını yetersizleştirir mi??)

    Beyz akım yetersizliği sorun olursa mosfet modifiyesi düşünülebilir.

    Eğer arabada hız ayarı yoksa sadece dur kalk yapıyorsa hiç sorun yok bağlayın gitsin. Öbür motordan alın bağlantıyı. Ama sizde 555 pwm olsa gerek. 555 in 3 nolu bacağını klonlayabilirsiniz.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim.
    Sadece arka tekerlerde motor var. Ön tekerlerde motor yok ancak takabilirim alan yeterli ve ikiz motor var internette. Ben öncelikle akuden suphelendim bu nedenle yuasa 12v 12ah akü aldım ancak sorun motorların yeterli gelmemesi. Şu an 2wd olan sistemi 4wd yapmakla işin içinden çıkarım diye düşündüm.
    Sistem 3 hızlı ve Bluetooth kumandalı. Bu nedenle kartı degistiremem. Yakarım diye de korkuyorum çünkü yenisi 300 USD.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alüminyum soğutucu takılı olanlar güç transistörü ya da mosfet. Üzerlerindeki yazıyı aratmak lazım ne olduğunu anlamak için. Kaç amper destekliyor bilmemiz lazım. Eğer transistörün amper desteği yeterse şu andaki motoru daha güçlüsüyle değişebilirsiniz.

    Yine transistör akım desteği yeterse daha yüksek gerilimli akü de koyulabilir. 555 entegresini rahatsız ederse seri bağlı iki tane 12V koyarsınız ama elektronik devreye sadece tek aküden 12V alırsınız. Motor için transistör ayağına ise 24V yani seri sıradan elektrik verirsiniz.

    Ayrıca 3 kademe sayısı arttırılabilir ve modifiye edilebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.