Şimdi Ara

The Blood of Dawnwalker | PS5 | ANA KONU | Türkçe Altyazı (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
416
Cevap
31
Favori
20.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 1...10...1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beklenenden iyi çıkmış anlaşılan hemen oynamak lazım😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zorbey046 -- 13 Eylül 2026; 12:51:10 >
  • 9 günüm kaldı neredeyse bütün sonlara gidebileceğim görevler açıldı, bol bol skill de açtım karakterde, fazlasıyla yetişiyor merak etmeyin. Bir tek şu mabed onarma işini yapmayın boşa zaman kaybı, zibilyon tane mabed var fast travel için zaten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    https://x.com/DawnwalkerGame/status/2099133230620324269

• Yaklaşık 90 saatin ardından çok keyif alarak bitirdim. Geriye bazı ıvır zıvır içerikler kaldı belki onları da hallederim ama kayda değer her şeyi yaptım, çok da sevdim. Eski crpg'lerin tadını verdi bana, yeni nesil rol yapma oyunları gibi sınırlandırmıyor insanı, ekibin bu kararını çok takdir ettim. Yaptığınız herhangi bir eylemin etkisi mutlaka karşınıza olumlu ya da olumsuz bir yerde çıkıyor ama hikaye bir şekilde devam ediyor, hayatın akışına güzel yedirmişler.

Çok güzel örnekler var, mesela bir yerde ziyaret ettiğim bir kadın benden kocasını kurtarmamı istedi. Evinde de askerler vardı, öldüreyim mi dedim yok daha büyük soruna yol açmasın dedi bende kadının sözünü dinledim. Sonra aradan çok zaman geçti, kurtardığım adamı bir tane hanın içinde buldum, ne yapıyorsun, karın nerede diye sordum o öldürmediğim askerler kadını öldürmüş meğer. Adam da sefil bir hayata düşmüş. Ana hikayeye hiçbir etkisi olmayan bir görev oysa ki ama ağızda güzel bir tat bırakıyor ve oyun bunun gibi çok çok güzel detaylara sahip.

Düşük bütçe ile gerçekten takdir edilesi bir iş çıkarmışlar, satışları da güzel gözüküyor. Assassin's Creed gibi farklı farklı çağlarda geçen bir seriye dönüştürme niyetleri varmış, bu kararlarını da şahsen destekliyorum. Uzun zamandır iyi bir vampir oyunu da oynamamıştık, bu açıdan da önemli bir oyun Dawnwalker, umarım başarılı olmaya devam ederler.

Oyundaki tüm sonlara ulaşmaya çalıştım, toplam 7 tane son var, bunlardan 4'ü kötü, 3'ü iyi son. Tek playthrough ile tüm sonları görmek mümkün değil, bitirdiğiniz anda oyun direkt sonlanıyor. O yüzden Lacra, Crake ve gizli kapının görevini ya da anahtarını bulduğunuzda 30 gün bitmeden, o noktada aldığınız save ile load yaparak tüm sonları görebiliyorsunuz.

Merak eden için sonları da ekleyeyim;

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Kötü son 1- Vadiden kaçış, haritanın kuzey batısında Briar Sloughs bölgesinde vadiden çıkabileceğiniz bir kapı yer alıyor, buradan çıktığınızda her şeyi geride bırakıp kaçmayı seçiyorsunuz.Kötü son 2- Aileyi 30 gün içerisinde kurtaramadığınızda Brencis'den intikam alma görevi aktif oluyor, intikamı alsanız da kötü sonla bitirmiş oluyorsunuz.Kötü son 3- Haritanın en güneyinde Xanthe ile alakalı bir bölgede Home Sweet Home görevi mevcut. Bu görev Coen'i olayların başlangıcına atarak bir döngüye sokuyor. Buradan çıkmak için Coen'in geçmişi ile yüzleşmesi gerekiyor ancak bunu yapmak yerine döngüyü devam ettirirseniz, 5. seferin başlangıcında oyun bitiyor ve döngü içerisinde sonsuza denk aile ile birlikte kalmayı seçmiş oluyorsunuz.Kötü son 4- 30 gün içerisinde Ambrus, Xanthe ve Bakir'i yenip Brencis'le yüzleştiğinizde ailenizi kurtarmak için arkadaşlarınızı satabilirsiniz. Bunu yaptığınızda da hain olarak oyunu tamamlamış oluyorsunuz.
    İyi son 1- 30 gün içerisinde tek başınıza Brencis ve adamlarını yendiğinizde halk kahramanı olarak bitiriyorsunuz. Ayrıca bunu oyunun en başında da gerçekleştirebiliyorsunuz. Brencis ile olan ilk mücadeleyi kazanırsanız yine aynı sona ulaşılıyor.İyi son 2- 30 gün içerisinde Lacra'nın tüm görevlerini bitirip, Brencis'i birlikte yenmeniz gerekiyor.İyi son 3- 30 gün içerisinde Crake'in tüm görevlerini bitirip, Brencis'i birlikte yenmeniz gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkor23 -- 13 Eylül 2026; 21:36:57 >

• 32 saatin sonunda bitti bence yapımcılar daha fazla oynamayın yoksa oyun gözünüze batar diyerek oyun içerisinde 30 gün limit belirlemiş zira oyunun bunu karşılayacak içeriği olmadığını düşünüyorum gönül rahatlığıyla 30 gün yetecek mi diye düşünmeden oynayabilirsiniz

Düşman çeşitliliği ciddi sorun oyunun combatının sizi ciddi anlamda sınadığı düşman çeşitliliği yok

Açık dünyanın boyutu bir kandırmadan ibaret araştırdıkça ne kadar boş bırakıldığını görüyorsunuz ve içerikler birbirinin tekrarı

Hedef kilitlenme sorunu var kalabalık bir savaş grubunda kamera açısı kafasına göre dans ediyor kaderinize razı gelmek durumundasınız

Yıllardır belli bir oyuncu kitlesi tarafından beklenen vampir temasına ve uygun karanlık evrene sahip diyebiliriz kendi çapı içerisinde, atmosferi güzel

Oyunun ayaklarının en sağlam yere bastığı konu şüphesiz ana görev ve karakter ilişkileri diyebiliriz, bakınca çok olumsuz gibi yorumladım belki ama bu oyun 2026 yılının standartlarına yakışmayacak bir kütüklüğe sahip, ek olarak oynadıktan sonra yüzüne bakacağınızı ya da aklınızda yer edineceğini düşünmüyorum, bu sene neredeyse beklenen her oyunu satın alıp oynadım ve puanların insanları fazlasıyla yanılttığını düşünüyorum

Bu senenin en iyilerinden 7/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ao Sol -- 13 Eylül 2026; 22:30:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• melkor23 kullanıcısına yanıt

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    O kadın evde ki askerleri öldürsen de ölüyor, İllüzyon sadece.. Kocasının adı Mert falandı galiba her türlü sefil bir hale düşüyor.
  • Dengeli mod da belki grafikleri daha iyi hale getirirler diye bekletiyorum oyunu ama sanki umut yok. Yapımcıdan bir geri dönüş oldu mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wight Lord -- 14 Eylül 2026; 14:5:54 >
  • 35 saatte oyunu bitirdim. standart ps5 de performans modunda yağ gibi akıp gitti oyun. hiakyesiyle, rpg ile ve karakterleriyle alıp götürdü beni. çok güzel bi deneyimdi. şimdi diğer sonları deneyeceğim... ama inanılmaz şekilde tercihlerinin farklı yerlere evrilmesi çok çok güzel olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker1834 -- 14 Eylül 2026; 15:59:54 >

eğer RPG türünü seviyorsan, WİTCHER 3 ü bayılarak oynadıysan bence hiç kaçırma.. parası ediyormu etmiyor mu o konuda yorum yapamam ama bir oyuna 3k vereceksem bu oyun onlardan birisi olacak. 35 saatte çok çok keyif alarak oynadığım bir oyun. ufak tefek göze batan hataları var ama iyi yönlerinden dolayı o tarafı çok umursamadım

bu senenin en iyilerinden diyim 7/10 puan vermekte baya acımasız olmuş hocam bence.. Puan ortalamanız baya düşük sanırım :) en azından 10/8 i vardır bu oyunun ya.. böyle özgün, böyle RPG kolay kolay çıkmıyor piyasaya

Yorumun için teşekkür ederim hocam gta 6 ya kadar idare etsin yeterli.

• Oyunun giriş kısmını oynadım ve bayıldım vallahi ne diyim, müzikler harika witcher oynuyorum sanıyorum arada, dövüş sistemi bence iyi ama daha baştayım. Tek dert şuanlık 30fps oynamak grafikler iyide 30fps batmıyor değil.
    Daha ilk giriş kısmında ambiyans görevler witcher dedirtiyor adama.

• Aileyi kurtarmasam açık dünyada takılabiliyor muyum

20 saat oynadım. Ana görevde çok şlerlemedim. Anca nın görev serisini bitirdim yan görevler vs yaptım. 19 günüm kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkrose511 -- 15 Eylül 2026; 22:56:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • darkrose511 kullanıcısına yanıt

Evet.

Meta da 83 almış, game of the yarıda kesin adaylardan biri olur diye düşünüyorum.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.