Şimdi Ara

Davamı açmam gerek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar sizlerden bilgi alırsam çok mutlu olacağım. Bundan 4 ay önce Vatan bilgisayardan Samsung R622 model laptop aldım 1.650 liraya ve daha 1 ay kullanmadan bir kaza sonucu laptopun camı catladı kullanılamaz hale geldi. Bende adana bölgesinden sorumlu samsung müşteri servisine bıraktım. Bana şuanda ellerinde parça olmadığını çok uzun surmesede bir süre beklemem gerektiğini söylediler. Bende tamam dedim parça fiyatıda 220 lira ve üzerinden ayalar geçti sürekli aynı cevabı aldım parça henuz gelmedi diye hatta laptopun takipcisi oldum ve istanbuldaki ana yeri aradım laptopumun durumu nedir dedim fakat hiçbir bilgi kayıtlı değil dediler laptpunuz burda değil dediler. Servise vereli üzerinden 3 ay geçmiş bulunuyor ve bana ne kadar bekleyecegimi bile söyleyemiyorlar yenisini vermeniz gerektiğini söylüyorum fakat garanti kapsamı dışı olduğu için beklemekten başka çareniz yok diyorlar Yani bu anlamda 1 yıl bile bekletebilirler. Bende tüketici hakkları mahkemesine gittim fakat ordada bir limit varmış 950 liranın ustundeki urunlere tüketici mahkemesi bakmıyormuş yanı avukat tutup dava açmam gerekiyormuş. Davayıda Samsunga değil Vatan bilgisayara açmam gerekiyormuş. Çünkü onların ilgilenmesi gerekiyormuş fakat ben hiç vatana uğramadım direk samsunga götürmüştüm. Şuanki durumumu tahmin edebilirsiniz 3 aydır laptopumdan uzağım ve ne zaman geliceğini bile söylemiyorlar. Yani 1 yıl bile olabilir resmen paramla rezil oldum. Ne yapmam gerekir arkadaşlar?

• evet 9** liranın üstüyle tüketici hakem heyetleri ilgilenmiyor fakat elinde bilgisayarını servise verdiğini gösteren bir belgeyle samsung merkeze başvurmanı önerebilirim böyle bir belgen yoksa onların insafına kaldın vatan'a dava açmanı gerektirecek bir durum yok.Önce onlara gitseydin daha faydalı olurdu
  • evet belgelerim var şunu öğrenmem lazım aslında normalde garanti kapsamı içinde olsa 30 iş günü geçerse bana yeni ürün vermeleri lazım peki garanti kapsamı içinde değil ise? 1 yıl bile bekletebilrmi yoksa varmıdır bir sınırı
  • fiziksel ve taşıma zararları garanti kapsamı dışındadır diye biliyorum ama gene 3ay-1sene baklatemez galiba senin belgenin arkasında koşulları belirtmiştir büyük ihtimalle anadolu elektronik(samsung türkiye dağıtıcısı)'e elindeki belgeyle başvur bakalım
  • logitech olayına benziyor. Samsung avrupaya mail at. Yedek parçanın bulanamadığını Vatanın ilgilenmediğini beklettiğini söyle.
  • benim bildiğim garantiye verilen bir ürün servis tarafından 30 iş gününden fazla bekletiliyorsa yerine sizin işinizi görmesi için ürün vermesi gerekiyor bu sadece belli başlı markalarda olabilir garanti şartlarında yazar yalnız siz ürünü garantiye vermemişsiniz kendi hatanız olduğu içinde garanti şartları geçerli olmayabilir başta keşke vatan bilgisayara götürseydiniz laptopunuzu oraya teslim edipte halledebilirdiniz onlar servise gönderip hallediyor olması lazım samsunga telefon açın derdinizi anlatın olmadı vatanla konuşun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhun -- 28 Şubat 2010; 13:15:00 >
  • samsungun merkezine mail at bizimde telefon serviste kaybolmuştu mail atmıştık yeni telefon göndermişlerdi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler arkadaşlar. Maille çözülürmü bilmiyorum ama bi urun garanti kapsamı dısındada olsa 3 ay bekletemezler. Anladıgım kadarıyla kanun dışıymış bende elimden geleni yapıcagım fakat bu durum samsunga hıc yakısmadı. Beni hayal kırıklıgına ugrattılar ilk defa. Bana sadece bekleyın dıyorlar ben 1 yıl bile bekleyebilirmiyim diyorum olabilir diyorlar bu nasıl mantıkdır ya ?
  • Geçmiş olsun. Peşini bırakma, sonucuda buraya yaz..
  • Evet bırakmaycagım bugun avukatla anlaştım yarın davayı acıyoruz. Avukatın bana verdiği bilgiye göre garanti kapsamı dışı bile olsa 30 iş gününden fazla bekletemezler. Bu yüzden tazminat olarak bazı şeyler talep edecegiz. Bizi 3 ay kadar beklettiler ve yapacagız demelerine rağmen beklettiler. Öğrendiğime göre yanlış malzeme getirtmişler Koreden bu nasıl servisdir anlamadım. Lcd malzemesi nasıl türkiyede olmaz bu nasıl stok?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.