Yeni aldığım Datron marka dizüstü bilgisayarımın driverlarını kurdum. Ancak bilgisayarı her açılışta PCI Device diye bir donanım buluyor. Bilgisayarın cd.sini taktığımda arattırıyorum ama donanımın yazılımını bulamıyor. Bu donanım neyin nesidir? Ben modem ile ilgili sanıyorum, cd.deki modemin klasörünü de gösteriyorum ama yine de yazılımı yükleyemiyor.
Öncelikle eksik donanım ne onu tespit et.Aygıt yöneticisine bak orda olması gerekipte olmayan ne var bi kontrol et.Muhtemelen kurulacak driver direk Setup ı olan bişeydir.Yani sürücü dosyaları açık halde değildir ve o yüzden gerekli inf dosyasını bulamıyordur.
servisi arayıp sordum. hotfix diye bir dosya varmış. Sesle ilgili. Önce onu kurmazsam modem driverını kuramıyormuş. Sistemi yeniden kurmam gerekiyormuş.
Bircok yeni ses kartında ve modemlerde hotfix yamasını kurmadan tanımıyor. driver CDsi içinde geliyor onca o yamayı kur. sonra modem ve ses kartını tanıt. formatlamana gerek yok tek sorun bu ise tabi..