hiç bir zaman malını kötüleyen bi satıcı gördün mü adamın derdi senin memnuniyetin değil ürünü satmak.maalesef türkiyede bu böyle.ürün hakında bi yorum yapamıyacam üzgünüm datronla ilgili pek bişe bilmorum seni yanlış yönlendirmek istemem. yani bence araştır kulanıcı yorumları al görevliye kesinilkle inanma zaten cogu özelikleri ezberleyip baska bişe sorduğunda donup kalan tipler
Ama o çeşit bir şey olmadı max ödeyebileceğim miktar 2000ytl dedim ve genlede internete bağlanacağımı ve bazı ufak oyunları oynaycağımı ama yine de hıza ve kaliteye önem verdiğimi söyledim. Ve ilk olarak bunu gösterdi ve özelliklerini de incelediyseniz hatrı sayılmıycak gibi değil. Ama Datron hiç duymadım, çekindim almaya ne diyim..
Adını duymadığın bir şeyi almaktan çekinmekle içgüdüsel olarak son derece doğru bir hareket yapmışsın.Laptop gibi pahalı cihazlar eğer üzerinde daha önce fikir sahibi olmadığın bir şeyse sadece satıcının önerisiyle alınmamalı.
Dostum eğer sokağa atacak paranız varsa gidin ve satıcının önerisine kulak verin.Bilmem anlatabildim mi?
Hiç bir elektronik cihazı kesinlikle satıcı önerisiyle almayın.Ben teknoljiye ve elektronik cihazlara meraklı bir tıp doktoruyum.
Tekno marketlerdeki görevlilerin arasında kusura bakmasınlar ama öyle cahil olanlar var ki,sattığı ürünün özelliği hakkında hiç bir fikir sahibi olmadığı gibi cehaletini bilip susmak yerine fikir soran müşteriye acımasızca önerilerde bulunup elindeki malı kakalamaya çalışıyorlar..Önemli olan o an için elindeki malı müşteriye satabilmek.Aslına bakarsak bu onların görevi ve hakkı.Bunu biraz ad doğal karşılamak lazım.Bize düşen ise bilinçli olmak.
Teknoloji dergilerine de çok fazla itibar etmeyin.Onlar da bir takım ticari kaygılar ve reklam anlaşmaları dolayısı ile olmadık ürünleri "editorun seçimi" diye ön plana çıkarıyorlar.Yoksa bilmediklerinden değil.Fakat tekno mağazalardaki arkadaşlar gerçekten bilmediklerinden yardımcı olamıyorlar.Bu bakımdan forumlar çok faydalı.Evet başta kafanız biraz karışıyor ama bir iki hafta sabırla yazılanları okursanız kafanızda bir şeyler şekillenmeye başlıyor.Neyin iyi neyin kötü olduğunu bizzat kullanıcıların yorumları ve önerileriyle örenmiş oluyorsunuz.
Datrona gelince.
Aman sakın ha uzak dur denecek kadar kötü değil.Ama aynı paraya benzer donanımda daha kaliteli markalar bulabilirsiniz.İlk bakışta şık görünüyor ama bir süre sonra kasaları deforme olabilir dikkat.En azından benim gördüğüm üç (farklı) model böyleydi.Fan sesleri rahatsız edici.Fazla ısındıklarını düşünüyorum.Tabii sürekli yeni modeller çıkıyor.Yeni modellerde bir önceki modelin kusurları düzeltiliyor fakat başka kusurlar başlıyor.Bu nedenle modeli belirleyip onun üzerinde araştırma yapmak daha iyi olur.Yoksa bir markanın bütün ürünlerini göklere çıkarmak ya da yerin dibine batırmak doğru değil.Satıcının tavsiye ettiği bu model belki de gerçekten güzel bir şey.Bu model hakkında çok net bir şey diyemem.Verdiğiniz linkteki modeli aynı donanım yapısındaki farklı marka laptoplarla kıyaslayın karşılaştırın bence.Bizzat yerinde görüp incelemek sağına soluna bakmak tuşlarına dokunmak da gerekli diyorum.
evet haklısınız ama satıcının önerisini de yabana atamazdım o yüzden araştırmaya karar verdim. İşlemcisi çok iyi, rami ve hızı da beni idare edebilecek düzeyde. Yerinde gördüm, dokndum da kullanışlı bir şeye benziyor. Aslında sırf marka takıntısından dolayı da bi ton parayı aynı özellikteki başka bir bilgisayara vermek istemem, ama yine de hiç bilmediğim bir markayı almam, önyargılı bir bakış olabilir ama sonuçta çok para vericem bu ürüne. Bu gece düşünüp taşınıp, yarın almaya gidiyorum peki 2000-2100 ytl civarlarında önerebileceğiniz neler var?
Arkadaşım notebook alınırken karsılasılan en büyük hatalardan birini yapmak üzeresin.Öncelikle satıcıların dediklerine itimat etmişsin özellikle de Teknosadaki görevlinin ki bu en büyük hatalardandır .Teknosa hakkında iyi bi araştırma yapmanı öneririm bana güvenmiyorsan.
Daha sonra da ürünün özelliklerine katalog üzerinden bakarak özelliklerini o yolla kıyaslayarak kasasının güzel oluşuna bakarak karar vermek üzeresin.Bir bilgisayarın yazılan özellikleri ekran kartı,ekranı,harddısk boyutu işlemcisi tabiki önemlidir.ama bunları yan yana koyarsan bişey yapamazlar degil mi bunları birleştirmek gerekir.işte marka burda devreye girer tecrübe,kullanılmış ve müşterilerin begenisini toplamış modeller de en az bilgisayarın özellikleri kadar secim yaparken önemlidir.Acer Asus IBM HP Toshıba v.b.markalar aynı özellikleri kendi tasarımları olan sogutma performansı denenmiş sessizligi denenmiş kasalara koyarla buna ciddi para harcarlar ayrıca en üstün performansı saglayacak chipsetlere sahip anakartları secerler veya ihtiyaclarına uygun yaptırırlar.Yine bile Forumumuzda HP nin kasa kalitesinden IBM in tasarımından ciddi sikayetler duyabilirisn.Önemli olan ve bu markaları pahalı yapan (Datrona kıyasla) şey sahip olunan parcaların birlikte en yüksek performansa ulaşabilirliğidir.bunun için para harcanır ve bu gözden hemen kaçıverir.Aynı sisteme sahip biligisayarlar arasında farkları doguran budur yoksa datron piyasanın yenisidir ucuza mal satıyor Toshiba markasını satıyor boşa para alıyor demek yerli olmaz.
Datron yapı olarak kasa ve diger parcaları ucuza alır onları birleşirir ucuza satar.ama Sonra ısınır ,pili cok tüketir hızlı olmaz ,cabuk performansı düşer, sesli calısır sonuçta ne olur servise gider gelir yapılmaz mı yapılır belki de diger bütün markalardan daha hızlı yapılır ama garantisi bitince ne olacak arkadaşım yine servise gider gelir bu sefer verilen para insana koyar.Ben Apple Sony Toshıba gibi marka bilgisayarlarını ancak tozunu aldırmaya gönderen insanlar tanıyorum bu bi farktır ve bu yüzden arada fiyat farkı vardır.
çok haklısın arkadaşım, peki datron hakkında gördüğünüz veya deneyimlediğiniz şeyleri mi yoksa olası şeyleri mi söylediniz çabuk ısınır, pil ömrü kısadır, sesli çalışır derken. Sonuçta forumlarda araştırdığım kadarıyla bahsettiğin sorunları yaşayan tek tük insanlar var. Belirttiğiniz tüm tedirginlikler doğru ama datron'a haksızlık yapıyor olamazmıyız? Ortada bir risk var ve kararsız kaldım, diğer beğendiğim modelleri tekrar gözden geçireceğim şimdi, gelişmelerden haberder edicem. ilginiz için sağolun. Bir de teknosa demişim özür dilerim cevizlibağdaki vatan computer'a gittim. teşekkürler
Ben arkadaşlarda gördüğüm modellere dayanarak yorum yaptım.Yakından inceleme ve kullanma fırsatım oldu.Buna rağmen genelleme yapamam.Bir markayı toptan karalamak yanlış olur kannatindeyim.Datrona da haksızlık yapmayalım yani.Bahsettiğim bilgisayarların iki tanesinin satınalınma sürecini de biliyorum ve arkadaşları acele etmemeleri konusunda uyarmıştım.Gittiler paldır küldür aldılar ve bazı sorunlar yaşadılar.Aldıkları üründen verdikleri paranın karşılığı kadar memnun olamadılar.Ben de bunu görünce kafamda bir güvensizlik oluştu.Ama en yeni modelleri bilemem.
Tekno market deyince farketmiyor zaten.Bahsettiğim konu bakımından hepsi aynı.
Demek istediğim alacağınız ürünü iyi karşılaştırın.Aynı donanım özelliğinde başka marka ve modellerle karşılaştırın.Verdiğiniz linkteki model özellik bakımından iyi görünüyor mesela.Ama işte herşey kağıt üzerinde yazan verilerle bitmiyor ne yazık ki.Bizzat görün inceleyin.Emin olun farkı varsa eğer anlayacaksınız zaten.Kullanacak olan sizsiniz.Sizin gözünüzde sınıfı geçmesi gerekir.
Benim bir arkadasım da datron kullanıyordu cok kullanmak test etmek mümkün olmadı ben de okuyarak ögrendim cogu şikayeti.ama 3000 ytl gibi bir paraya aldıgı notebook u benim imzamdaki kadar hızlı calışmıyor benzer programları kullanıyoruz autocad gibi açılış(temel sayfa) ve hazır projelerin acılısı daha uzun sürede gercekleşiyor.bu kendi sistemiyle işletim sisteminin yogunluguyla daha bircok seyle alakalı tabiki ama bana pil süresi de cok az gelmişti yani ben ya insanların kullanıp memlun oldugu şikayetinin az oldugu bir modeli tercih ederim veya biraz paraya kıyar ve garanti kapsamı geniş bir notebook alırım 2-3 sene garanti süresince sorun cıkarmadıysa o makina bidaha sorun cıkarmaz zaten bence.
hp ye baktım sorunlu denilen topicler açılmış casper a baktım aynı şekilde.. en son gittim datron aldım bence bir notebook un kullanıcısyla da alakası var. sistem özellikleri iyi bir laptop a iyi baka iyi kullanan biri bence istediği performansta kullanabilir
bende aynı modelin santarosa olmayanı var arkadaşım 1.5 ay oldu alalı gayet memnunum (şimdilik) vatan 0 ölü pixel garantisi veriyor ayrıca yanlış bilmiyorsam...
saolun arkadaşlar yorumlarınız için az önce vatandan gittim ve toshiba a100-599 aldım 2200ytl'ye. Ve ayrıca şunu öğrendim ki orda çalışan her görevli bir markanın ürününün görevlisiymiş ve sadece kendi sattığı ürünlerinden prim alıyormuş. Bu gizli bir kaynaktan alındı arkadaşlar bundan sonra dikkat edin. Datron güzel bir marka olabilir ama satıcının bana anlattığı kadar deildir eminim, ve sonra sorduğum her satıcı beni ayrı bir ürüne yönlendirdi ve diğerleri yaramaz dedi. Velhasıl kelam görünüşünü ve özelliklerini beendiğim toshibada karar kıldım. Herkese teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme