Şimdi Ara

Datron - Belkin AP sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar birçok başlığı okudum bu konuda bayağı bir araştırma da yaptım ama ne yaptımsa çözemedim. Sorunum şu elimde bir wireless router modem Datron RTA 1030 bir de Belkin N150 Router modem var. Telefon hattım Datrona takılı ve wireless bağlantıda bir sorunum yok. Farklı bir odada uydu alıcıma ethernetle interneti vermek istediğim için Belkin 'i kullanmak istiyorum. Datron un IP sini 192.168.2.1 yaptım ve kanalını Belkinle aynı yapıyorum. Belkin'in IP'si 192.168.2.5 ve DHCP si kapalı.zaten belkin'de direk AP olarak ayarla diye bir seçenek var, onu seçtiğmizde tarayıcı ayar sayfasında 3-4 özellik kalan bir menusu oluyor ve onun ayarlarını yapıp, tarayıcıda Statusunde Connected ibaresini alabiliyorum. ama PC belkin üzerinden bağlandığımda Limited Access to Internet özelliği veriyor. İnternete bağlanmıyor. Datron'da wireless clients 'te bir türlü Belkini göremiyorum, özellikle MAC adresi atayarak da girdim ama bir tek PC yi görüyor IP verdiği. Sanırım sorun datronda neyi eksik yapmış olabilirim?

• arkadaşlar yokmu cevap veren:/ dün yine uğraştım bu sefer belkini ana adsl modem yapıp datronu AP olarak ayarlamaya çalıştım yine olmadı neyi eksik yapıyorum anlamadım.
  • datron'da nat enable durumda değil mi. hiç ellemedim bilmiyorum dersen, modemlerini resetleyerek aşağıdaki ayarları denemeni öneririm. (datronda nat enable olsun) bak şimdi ap modunda, belkini receiver ile kullanmak istediğinde belkinin dhcp' sini en son ayarda kapatıp bu modemini ethernet üzerinden datrona bağlarsın bu şekilde dhcp görevinidatron üstlenir. yok dhcp' si açık kalsın dersen? en iyisimi sen şöyle yap

datron modemin için
    modem ip: 192.168.2.1
    subnet mask: 255.255.255.0
    dhcp start ip: 192.168.2.3
    dhcp end ip: 192.168.2.49

belkin modem ap modu (datron modemine ethernetden bağlayacaksın)
    modem ip: 192.168.2.2
    dhcp: KAPALI

bu durumda o receiver'a otomatik dhcp ayarını yaparsan ip alması gerekir.
    ip alamazsa eğer, receiver'a manuel ip ayarı yap.
    ne olabilir mesela:
    dhcp start ip: 192.168.2.3 - dhcp end ip: 192.168.2.49 aralığından bir ip seç örneğin:
    receiver ip: 192.168.2.3
    subnet: 255.255.255.0
    gateway ip (yazmak gerekiyorsa): 192.168.2.1

bu şekilde nete çıkabilmesi gerekir.

=====================================================================================

kablosuz olmaz mı bu iş dersen, her iki modeminde de wds özelliği var ise şöyle deneyebilirsin:

datron modem
    modem ip: 192.168.2.1
    dhcp start ip: 192.168.2.3
    dhcp end ip: 192.168.2.49

belkin modem
    modem ip: 192.168.2.2
    dhcp start ip: 192.168.2.50
    dhcp end ip: 192.168.2.100

her iki kablosuz modemin bu ip yapılandırmasında iken her ikisinde wds özelliğini aktif hale getir ve her iki router'a sırayla kablosuz veya ethernetden bağlanarak bu modemleri wds sayfasında birbirine tanıt ve kaydet. sonra wds özelliği için en yüksek şifreleme türü ne kullanabiliyorsan onu öğren ve seç mesela wep128 ayar ile başla sonra wpa'ya geçersin veya wpa2'ye.

bu durumda o receiver'a otomatik dhcp ayarını yaparsan ip alması gerekir.
    ip alamazsa eğer, receiver'a manuel ip ayarı yap.
    ne olabilir mesela:
    dhcp start ip: 192.168.2.50 - dhcp end ip: 192.168.2.100 aralığından bir ip seç örneğin:
    receiver ip: 192.168.2.50
    subnet: 255.255.255.0
    gateway ip (yazmak gerekiyorsa): 192.168.2.2

bu ayarda şu dikkati çekebilir. her iki router üzerinde wan ayarları yani iss ayarı ne olacak denirse, önerim:
    her ikisinde de aynı wan ayarı yani iss ayarı yapılması ve denenmesi.

==========================================================================================

eğer ki bu her iki router üzerinde de wan ayarları var iken bağlantı sağlayamazsan, bu sefer hiç şansı yok inşaAllah..

belkin'de wan ayarını iptal edeceksin bridge moda - rfc1483 (zyxel de bu ikisi idi galiba) geçiş yap bunu yaptıktan sonra belkinde dhcp ayarını kapat. bu durumda belkinin dhcp si wds üzerinden datron tarafından çalışıyor olacak. receiver ip yapılandırmasında yine auto veya manuel ayar deneyebilirsin. bence hiç kafa kurcalama receiver için manuel ayar kullan, uygun bir ip gir.

yine olmadı dersen, o zaman düşünürüz..

sayfa niye sağa kaydı ki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakerphone2010 -- 17 Haziran 2011; 19:30:39 >

• hocam cok sağol muazzam bi cevap olmuş olacak inşallah, ben ümidi kesmiştim forumdan cevap gelmeyecek diye cebelleşip durdum sonra pes ettim. yeni gördüm mesajını haftasonu deneyeceğim sonucunu yazarım. kablolu bağlantı değil kablosuz olacak. onu deneyeceim. datrona da mail atmıştım onlar da şöyle cevaplamış basit olarak
    "Access Point özelliği için öncelikle kullanılacak ağa(programa) dahil edilmeniz gerekmektedir.Ağa dahil edildikten sonra modemin arayüzüne girip(http://192.168.1.1) sırasıyla Wireless/access Control/On in Allow Mode/taratma yapıldıktan sonra add butonuna basarak mac adresini giriniz." böyle yazmışlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.