Şimdi Ara

Datacenterdaki IP'leri evimde kullanmak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.


    İki sunucum var. Biri data centerda diğeri evimde sabit IP.


    Data centerda kiraladığım 100 adet IP yi evimdeki sunucuda da kullanmak istiyorum. Tam olarak hedeflediğim şey data centerdaki sunucuya pfsense, mikrotik veya başka bir yazılım kurarak, ip yi evimdeki sunucuya yönlendirmek. 


    Evimde açılacak her sanal sunucu önce data centerdaki sunucu ile haberleşecek ve normal datacenter ip si ile çıkış yapacak.


    Kısacası evimdeki sunucuda açılacak her sanal sunucuya ip vermek istiyorum.



    Kısa çözüm olarak bunu VPN ile yapabiliyorum fakat tam çözüm sağlamıyor. Yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim.




  • Selamlar @behramkendra


    Şöyle bir çözüm yapabilirsiniz Evdeki suncuyada 1 adet pfsense kurun sonra 2 pfsense arasında openvğn yapın openvpn i bridge yada L2 mode diye geçebilir o şekilde yapmalısınız

    * Bridge vpn size şunu sağlar DC deki local networkunuz 192.168.1.0/24 ise bridge vpn ile Evdeki sanal sunucularında 192.168.1.0/24 networkunden ip almasını sağlayabilirsiniz sonrasında o ipleri sabitleyebilir ve pfsense üzerinde Nat ayarları ile istediğiniz ip adresinin istediğiniz public ip adresinden internete erişmesini sağlayabilirsiniz.

  • eğer aynı ipleri kullanmak istiyorsan sadece vxlan ile yapabilirsin. ama bunu yapmak için güvenlik duvarına ihtiyacın var. benim önerim site to site vpn yerine mpls hattı ile evini data center'a bağla vpn'e göre daha verimli çalışır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.