Bildirim
DAT DOSYASINI MP4 E ÇEVİRİRSEM
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
.dat vcd uzantısı mp4 e çevirirsen kalite düşer diye biliyorum ama dene bi sonucuda yazarsın -
mp4 e çevirirsen kalite biraz düşer 3gpye çevirirsen çok daha fazla düşer fakat boyut olarak büyük avantaj kazandırır.
mp4 ün görüntü kalitesi 3gp den çok daha iyidir -
Öncelikle mp4 avi gibi bir içerici formattır. Yani içeriğinde çeşitli formatlarda kodlanmış video,ses vb. öge içerebilir.
3gp bildiğim kadarıyla mobil araçlar için (işlem gücü düşük) oluşturulmuş bir format ve pc için tercih edilmemesi gerekir bence.
Dat uzantılı olduğuna göre vcd dosyası olmalı. Bu durumda çok kaliteli değildir. Sonuçta istediğin şey dosya boyutunu azaltmaksa yapacağın şey ile kaliteyi korumaksa yapacağın şeyler farklı.
Eğer vaktim ve sabrım var diyosan video olarak x264, ses olarak aac'yi tercih et. Bunlar için avidemux'u kullan, programın Türkçesi mevcut. (Ayarlarıyla oynayarak bulabilirsin ne yapacağını) Ya da nero'nun kodlayıcısını kullanabilirsin avc'de kaliteli sonuçlar elde edebilirsin.
Aslında soru açık değil. Daha açarsan daha iyi yardım edebilirim. -
aslında ben bu vcd yi telefona aktarıp telefonu da televizyona bağlayıp film izlemek istemiştim acaba nasıl oluyor diye merak ettim de ama tam bu konuları bilmediğim için hangi formata dönüştüreceğimi bilemedim.YAZMAYI UNUTTUĞUM BİRŞEY DAHA VAR BEN PEKİ BU FİLMİ MP4 FORMATINA ÇEVİRİP TV DE SEYREDEBİLİRİM DEĞİL Mİ? -
şu kalite düşer düşmez muhabbetleri bana saçma geliyor.bu tamamen senin görüntü formatını çevirirken yaptığın ayarlara bağlı.bir videonun kalitesi(görüntü olarak)formatıyla ölçülemez.istersem sana standart VCD (.dat)formatındaki görüntüden çok daha kötü görüntüye sahip bir DVD film hazırlayabilirim.bu formatlar arası çeviri için kullandığınız prog ile yaptığınız ayaralara bağlı bir şey.yani ben istersem bir DVD'den yüksek kaliteli bir rip de -avi olarak- yapabilirim,ya da gözleri bozacak derecede berbat bir rip de yapapbilirim -yine avi olarak- tabi bazı video formatları yüksek görüntü kalitesini desteklemez(3gp vb zaten 3gp telefonlar için) ya da bu tür formatlara çeviriye program izin vermez onlar istisna. -
quote:
Orjinalden alıntı: Frost_Nova
şu kalite düşer düşmez muhabbetleri bana saçma geliyor.bu tamamen senin görüntü formatını çevirirken yaptığın ayarlara bağlı.bir videonun kalitesi(görüntü olarak)formatıyla ölçülemez.istersem sana standart VCD (.dat)formatındaki görüntüden çok daha kötü görüntüye sahip bir DVD film hazırlayabilirim.bu formatlar arası çeviri için kullandığınız prog ile yaptığınız ayaralara bağlı bir şey.yani ben istersem bir DVD'den yüksek kaliteli bir rip de -avi olarak- yapabilirim,ya da gözleri bozacak derecede berbat bir rip de yapapbilirim -yine avi olarak- tabi bazı video formatları yüksek görüntü kalitesini desteklemez(3gp vb zaten 3gp telefonlar için) ya da bu tür formatlara çeviriye program izin vermez onlar istisna.
İlk satırdaki çelişkinin cevabını alt satırda vermişsin!!!
-
quote:
şu kalite düşer düşmez muhabbetleri bana saçma geliyor.bu tamamen senin görüntü formatını çevirirken yaptığın ayarlara bağlı.bir videonun kalitesi(görüntü olarak)formatıyla ölçülemez.istersem sana standart VCD (.dat)formatındaki görüntüden çok daha kötü görüntüye sahip bir DVD film hazırlayabilirim.bu formatlar arası çeviri için kullandığınız prog ile yaptığınız ayaralara bağlı bir şey.yani ben istersem bir DVD'den yüksek kaliteli bir rip de -avi olarak- yapabilirim,ya da gözleri bozacak derecede berbat bir rip de yapapbilirim -yine avi olarak- tabi bazı video formatları yüksek görüntü kalitesini desteklemez(3gp vb zaten 3gp telefonlar için) ya da bu tür formatlara çeviriye program izin vermez onlar istisna.
ortada bir çelişki yok ki.
quote:
İlk satırdaki çelişkinin cevabını alt satırda vermişsin!!!
ilk cümleyi söylememin sebebi aşağıda yatıyor.
quote:
.dat vcd uzantısı mp4 e çevirirsen kalite düşer diye biliyorum ama dene bi sonucuda yazarsın
ya da bu
quote:
mp4 e çevirirsen kalite biraz düşer 3gpye çevirirsen çok daha fazla düşer fakat boyut olarak büyük avantaj kazandırır.
mp4 ün görüntü kalitesi 3gp den çok daha iyidir
3gp konusunda maksimum xilisoft video converter 320x280(tahminen) ve super© video converter 320x288 çözünürlüklere ulaşabiliyoruz.çok fazla yükseltmeye program izin vermiyor aslında çok da mantıklı çünkü bu video telefonlar için özel.ancak bu 2 programa bakarak ben 3gp'yi daha yüksek çözünürlüklere çıkamaz dememek gerektiğini düşünüyorum aynı şey mp4 için de geçerli onu anlatmak istedim yazdıklarımda.hani bu format budur bu kadar, demek bana ters.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X