Şimdi Ara

DARTLAR hakkında her şey (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
242
Cevap
10
Favori
35.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: analitikduzlem

    Selamlar arkadaşlar.Geçtiğimiz hafta bimden altis dart aldım çocukken görürdük ama hiç denememiştim epey hoşuma gitti açıkçası.Şimdi ben epey oynadım bu oklar yere düştü,duvara saplandı derken uçları köreldi tahtaya oturmaz oldu.Ben kendi çabamla sivrileştirdim tekrar ama iyi olmadı tahtaya yapışıyor fakat dik oturmuyor.İyi bir ok sipariş etsem rahat oynayabilir miyim yani alacağım oklar tahtayı delip geçmesin yeni set mi bakayım yoksa
    Son olarak hocam , profesyonel dart tahtalarının kalınlığı dart okunun iğnesinden daha geniş. Bu nedenle sizin tahtanızda iğne çıkıyorsa arkasına köpük ile çözüm yapabilirsiniz yine.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: analitikduzlem

    Selamlar arkadaşlar.Geçtiğimiz hafta bimden altis dart aldım çocukken görürdük ama hiç denememiştim epey hoşuma gitti açıkçası.Şimdi ben epey oynadım bu oklar yere düştü,duvara saplandı derken uçları köreldi tahtaya oturmaz oldu.Ben kendi çabamla sivrileştirdim tekrar ama iyi olmadı tahtaya yapışıyor fakat dik oturmuyor.İyi bir ok sipariş etsem rahat oynayabilir miyim yani alacağım oklar tahtayı delip geçmesin yeni set mi bakayım yoksa
    Merhaba. Darttan zevk aldığınızı uzun süreli oynamak istediğinizi düşünüyorsanız tahtanızı değiştirmenizi öneririm. Ben York marka bir dart tahtası kullanıyorum. 2-3 senedir kullanmama rağmen halen çok fazla deforme olmadı. Bağlantısını altta vereceğim Voit marka dart tahtası da tahminimce bendekinin aynısı. İçinden de 6 adet 18 gramlık dart oku çıkıyor. Aliexpresss'ten de bir "dart sharpener" (dart bileyici) ve 50'lik şaft seti alırsanız sizi en azından 3 4 yıl idare edecektir. Profesyonel standartlarda tahta ve oklarla beraber oyundan çok daha fazla zevk alırsınız.

    Dart Tahtası:https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0796487BT/
    Bileme Taşı:https://www.aliexpress.com/item/1Pc-For-Steel-Tip-Point-Needle-Darts-Sharpener-Dart-Accessory-Round-Professional-Sharpening-Stone-Dart-Sand/32817256935.html
    Şaft Seti:https://www.aliexpress.com/item/Black-50pcs-lot-Nylon-Dart-Shafts-2BA-48mm-Screw-Thread-Plastic-Darts-Rod-Stems-Darts-Accessories/32843762283.html

    Ekeme:
    Amazon'da satılan dart setinin içinden montaj aparatı çıkıyor mu bilmiyorum. Eğer çıkmazsa bir hırdavatçıdan bulabileceğiniz fotoğraftaki gibi bir kapı zincirinin soldaki parçasını kullanarak kolaylıkla montajını yapabilirsiniz.

    DARTLAR hakkında her şey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Nautilus- -- 29 Ocak 2019; 15:40:41 >




  • jervis kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam.Dart tahtasi iyi şimdilik gidebildiği kadar gitsin.Tungsten oklara biraz daha alıştıktan sonra geçeyim fiyatları epey pahalı gözüküyor.Ben duvara köpük koyacam yere de artık yumuşak minder tarzı bir şey koyacam.Dartı ıskalıyorum bir de üstüne yere düşüyor uç diye bir şey kalmıyor.Bu şekilde yeni alacağım dartları daha uzun ömürlü kullanabilirim.Bana tungsten harici önerebileceğiniz ok çeşidi var mı yoksa netten 15 20 liralık ucuz çelik uçlara başvuracağım
  • -Nautilus- kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ilginiz için.Elimdeki dart tahtası patlayana kadar gitsin şimdilik.Attığınız linki de kaydettim ilerde alırım mutlaka.Siz de dart oku önerebilir misiniz acaba?20 liraya da var 50ye de var 200e de var.Anlayamadım pek.Hatta 20likte de 50lilikte de çelik uç yazıyor.En pahalıları tungsten anladığım kadarıyla onları da oyunda biraz daha piştikten sonra tercih edeceğim.Attığınız diğer ürünleri alacağım.Bir de bu kadar çok şaft tercih edilmesinin sebebi yere düşüp kırılması mı neden 50lik set satılıyor?
  • analitikduzlem A kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen kullandığınız dartlar en fazla 8-10 gram arasındadır. Eliniz standart oklara alışsın diye size önereceğim en hafif ve ekonomik dart, 18 gramlık Altis DR50 olur ancak hem ağırlığı hem de iğnesinin boyalı oluşu sebebiyle kısa zamanda tahtanızı dağıtır. Ucu boyasız olan Busso DG 18 alsanız tahtanız için o da ağır olur. Mevcut dartlarınıza muadil olarak Busso DRT 20 var ama standart ok deneyimini yaşamanız imkansız.

    Her şekilde bence en ekonomik çözüm 200 lira ayırıp içinden 2 takım ok çıkan üstteki standartlara uygun dart setini almaktır.
    Ya da 1 takım Busso alıp deneyebilirsiniz.
    https://m.n11.com/busso-dg-18-dart-oku-18gr-P267409203

    Bir şey daha ekleyeyim. Decathlon'dan softip veya elektronik dart seti almayı da tercih edebilirsiniz. Duvarlarınız güvende olur en azından. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Nautilus- -- 29 Ocak 2019; 20:25:9 >




  • @analitikduzlem, bir de şaftın neden bu kadar çok lazım olduğunu sormuştunuz. Genelde sonradan atılan dartın tahtada saplı olana çarpması sonucu şaftlar kırılıyor. Bunu önlemek için arkadaşların tavsiyesi varsa açığım. Bir de tabii tellerden sekip sert zemine düşen dartlarda da şaftlar kırılabiliyor.
  • -Nautilus- kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.Verdiğiniz linkteki okları da aldım bakalım tahtamız dayanabilecek mi :9
  • Son bir kaç haftadır deli gibi dart alasım var. Oğlumda da biraz dikkat eksikliği seziyoruz. Faydası olur diye düşündük.
    Ancak ev kira.

    Oğlum 8 yaşında duvarları delik deşik ederiz diye korkuyorum.
    Eşim de çok istiyor ama ev dekorunu bozasımız yok, böyle bir karamboldeyiz işte.

    Siz evde oynamak için nasıl çözümler ürettiniz?

    Bu arada çözüm bulursam Winmau pro sfb board ya da Decathlon un 200tl olan club 700 olan ürününü düşündüm.
  • biuu kullanıcısına yanıt
    Aman diyeyim Geologic 500/700'e yanaşmayın. Suntadan farkı yok. Pro SFB'nin telleri biraz kalındır ama tahtanın malzemesi sizi uzun süre götürür.

    Duvarlara (hatta daha çok yer döşemesine) zarar vermek istemiyorsanız. Daha önceki iletilerde söylediğim gibi, ev için plastik uçlu dartlar da hiç kötü bir seçim değil. Ucuzları biraz tıkırtı yapıyor ama keyif esnasında o ses kulağa gelmiyor. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Nautilus- -- 16 Mart 2019; 0:21:39 >
  • -Nautilus- kullanıcısına yanıt
    Doğal sisal ürünlere plastik uçlu dart atılıyor mu?

    Yoksa elektronik dart boardlardan mı bahsediyorsunuz?

    (Bu arada Decathlon un elektronik dolaplı dartı hakkında güzel şeyler yazmışlar. Burada kullanan var mı?)

    Ya koridora balkona vb koyabileceğim uygun fiyatlı board taşıma ayağı bulsam bu iş olur aslında.

    Ayaklı portmanto taşır mı acaba?

    Winmau Xtreme Dart Board Stand

    DARTLAR hakkında her şey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 16 Mart 2019; 21:26:10 >




  • Bir iki haftadır rüyada bile dart oynuyorum.
    Düzenimizi çok bozmadan eve set kurmanın yolunu bulamadım.
    Bende okulda çalışıyorum. Bugün 2 dersim boştu.

    House antremanı mı deniyor bilmiyorum 20 yi house belirleyip, 180i yakalamak için çok uğraştım.
    En güzel atışlarım bunlar oldu.
    Tahtamızın bullseye bölümü çok sorunlu olduğu için oraya çalışmıyorum.

    DARTLAR hakkında her şey
    Bugünlük en yüksek skorum.
    DARTLAR hakkında her şey


    Phill baba aşağıdaki videoda anlatmış ama dil yoksunluğunda tutuşu beceremesem de duruşu yapabildiğim kadar yapmaya yapmaya çalışıyorum. 2 haftada baya geliştiğimi gözlemliyorum.
    Şafta bir çok kez sapladım. Yakın atışlarda kanatlar hep uçtu. Kanatların içine de edince en son ters takmak zorunda kaldım. :D


    Bu arada okuldaki oklar çokta kaliteli değil.
    DARTLAR hakkında her şey

    Şuan için tungsten oklara 200tl falan vermem ama aşağıdaki winmau marka ürünler için ne düşünüyorsunuz?

    Onun yerine bunu al diyeceğiniz ürün var mı?

    https://www.boralife.com/urun/scott-waites-1 20gr (tungsten değil sanırım)

    https://www.boralife.com/urun/commando-3 24gr nikel-gümüş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 27 Mart 2019; 11:59:6 >




  • Dürüst olayım mı hocam ?

    winmau demek hani çok büyük şaşalı oklar ve yüksek fiyatlı ürünler anlamına geliyor. Bence winmau yerine daha farklı markalara yönelmek daha mantıklı geliyor. Ayrıca boralife bu ürünlerin Türkiye distrübitörü diye biliyoru mancak fiyatları çok çok yüksekten ekliyorlar. Çünkü firmanın fiyatları dolar şeklinde ve çok eski bir ürün bile olsa doalrdan dolayı fiyat uçuyor.

    mesela winmaunun en dandik oku apocalypese ben aldığımda 14 liraydı. 23 gram. şimdi....
    unicornun ucuz ama düzgün okları mevcut ve dart oku için 0 üründen çok 2. el az kullanılmış ürünler daha mantıklı geliyor. Fiyatları daha uyfun.

    son olarak 180 atmak için gerçekten tombul darttan çok ince darta ihtiyaç var bence. Kalem gibi olan dartlar var. onlardan tavsiye ederim. Hatta imkanınız varsa dartscornerdan getiretebilirsiniz ancak tamamen şans işi çünkü bazı okların gümrükten geçmediğini duydum .

    son olarak :) , kanatları korumak için plastikler var , onlardan alırsanız iyi olabilir , bir de ben plastik şaft aldım hep kırıldı artık 1 kere demir alıyorum bükülünce pense ile düzeltiyorum .




  • jervis kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
    Bir iki sorum daha olacak.
    Tungsten dediğimiz zaman sadece gövde tungsten karışımı olmuyor mu? Dart uçları plastik harici zaten hep çelik değil mi?

    Elimde dart olsa alırım yurtdışından, beklerim. Ama bu hafta içinde bir set almak istiyorum.

    Winmau’nunhttps://www.boralife.com/urun/scott-waites-1. ürününü bilmediğimden olsa gerek bana çok ucuz geldi. Kalem tipli olduğunu görünce ooo fiyatı yanlış herhalde diye düşünmüştüm. Sanırım ince görünsün diye gövde boyu uzatılmış prinç.

    Yoksa 50tl üzerine çıkmayı düşünmüyordum. Şu an için psikolojik limitim allak bullak oldu.

    Unicorn’un ucuz ama düzgün oklarına örnek verebilir misiniz?

    Unicorn steel 650-700 ya da 900 serileri tungstenmiş ama ne kadar kaliteli emin olamadım. Üstelik 150-200 tl veresim de gelmiyor.

    Şimdi, 69tl ye iki seçenek var aklımda.
    Unicorn steel 600: Plastik kutu yedek parça mevcut. Bu ürün için paslanmaz çelik (premium metal) denmiş ama winmau commando (nikel-gümüş) dengi sanırım ve ince bir model mi emin olamadım.
    https://www.hepsiburada.com/unicorn-71828-steel-600-23gr-3lu-celik-uclu-dart-oku-seti-p-HBV00000G9C58?magaza=Uzayspor

    Unicorn steel 500: En büyük avantajı *Kumaş çantası var, yedek parça bol. Kalınlığı çok mu fazladır?
    https://www.hepsiburada.com/celik-uclu-dartlar-c-372244

    Okulda kullandıklarınızdan iyidir diyorsanız ikisinden birini alacağım.

    Edit:
    Tungsten konusunda özel mesajlar aldım. Tercihimi en kötü %80 tungsten dart olarak kaydırıyorum. Arayış yenilendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 27 Mart 2019; 21:49:35 >




  • hocam çok kalın uçlu bunlar , 2 link de.

    benim ilk dartım unicorn ve çok mutluyum hala çok severim ama modelini bulamdım turuncu gümüş kalem gibi incecik ve %80 tungsten.

    ayrıca özelden yazıyorum.
  • jervis kullanıcısına yanıt
    Haklısınız gerçekten kalınlar. Ama unicorn steel 500ü sırf yedek parça ve cüzdanı için alabilirim. Sadece onlar bile iyi para yapıyor çünkü. Eve board koyduğumda oklarıda misafirlere falan veririm diye düşündüm.

    Ben Facebook ikinci el dartlar sayfasına da yazdım. Sonra dönüşler oldu.

    Ne olursa olsun tungsten al, ama kalem tipi olanlar ile başlama dendi. Damla ya da yarım damla tipinde olan modelleri önerdiler.

    https://www.boralife.com/urun/foxfire-1
    https://www.boralife.com/urun/vendetta-8
    https://www.boralife.com/urun/broadside-tungsten
    ... gibi.

    Sanırım paraya kıyıp winmau foxfire 199tl alacağım. (ALINDI)

    Bu damla tipinde olanlar önden ağırlıklı oluyor sanırım. Acemiler için avantajı nedir onu sormadım gerçi?

    Bu arada ok tercihimi tungstene kaydırınca, Board tercihimi Blade 5 ayarında olduğu idda edilen boralife’ın yerli olarak ürettiği BORA VİSİON (299tl) ürününe kaydırdım.
    https://www.boralife.com/urun/bora-vision

    Edit: n11 bkm Express 11tl indirimi ile 182tlye winmau foxfire %80 tungsten 24gr alındı.
    Ürün içeriği aşağıdaki gibi. Taşıma kutusu vb çıkmıyor.
    DARTLAR hakkında her şey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 30 Mart 2019; 15:6:19 >




  • Standartlara uygun ve fiyatı da uygun sisal tahta arayanlar bunları bu fiyata kaçırmasın:

    Voit 1V 51001 Dart, 185,51 lira
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0796487BT/

    Winmau Playboy Bristle Dart, 150,75 lira
    https://urun.n11.com/dart/winmau-playboy-bristle-dart-hedef-tahtasi-P325650181



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Nautilus- -- 31 Mayıs 2019; 14:51:2 >




  • biuu kullanıcısına yanıt
    merhaba arkadaşlar kolay gelsin.

    bende dart oku almak için bir süredir araştırmalar yapıyorum.
    https://www.boralife.com/urun/red-dragon-javelin-dart-oku
    https://www.boralife.com/urun/broadside-tungsten-2
    https://www.boralife.com/urun/foxfire

    bu üçü arasında kaldım orta düzey oynuyorum siz ne önerirsiniz. ? Birde genelde 24 gr dartla oynuyorum.




  • Erox214 kullanıcısına yanıt
    Foxfire yerine brod daha iyi bence ama ağırlık çeşidi yok gibi 26 gram ciddi ağır hocam , o nedenle red dragon da olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jervis

    Foxfire yerine brod daha iyi bence ama ağırlık çeşidi yok gibi 26 gram ciddi ağır hocam , o nedenle red dragon da olabilir.
    24 harrows fire atıyorum. 26 mı atayım diyorum :)

    24 atan 26 da atar :p



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jonywayt -- 6 Temmuz 2019; 14:56:4 >
  • jonywayt J kullanıcısına yanıt
    Kısa ama kilolu bi abiyle tanışmıştım ilk dart zamanı , adam 35 gram dart kullanıyordu . Sinirlenince fırlatıyorum diyordu ama bildiğimiz daş fırlatıyordu.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.