Şimdi Ara

[ARŞİV] Dark Souls III (The Fire Fades Edition) Türkçe Yama (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
857
Cevap
44
Favori
126.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ALPOLİC_FR kullanıcısına yanıt
    @ALPOLİC_FR
    Demirci dayı biraz aksanlı konuştuğu için biraz da babacan mizacından ötürü ekipten Napoleonfd öyle çevirmiş, ben de ufak rutuşlar attım. Bunun dışında oyunda 3 farklı İngilizce kullanılmış, eski dillerle konuşan karakterler var. Ben onları yarı Osmanlıca yarı Farsça Arapça kullanarak harmanladım ama konuşulan anlaşılsın diye kelimelerle sınırlı bıraktım, direkt eski cümleler kurmadım. Bu da yoruma biraz zenginlik katmış olabilir.


    @dogukan1216
    Konu içinde açıkladım zaten, halihazırda emek verdiğim 1-2 proje olduğu için onlarla ilgileniyorum. Ne var ki tamamlandıklarında paylaşmayı düşünmüyorum. Bunun dışında yeni bir çeviriye girişmeyeceğim. Bırakma vakti geldi de geçiyor. Hazırcılar sağ olsunlar...
  • Ömür bey son bir çeviri yapıcam diyorsunuz fakat paylaşıma açmamak ne kadar doğru olabilir yada yamayı güvendiklerime paylaşıcam diyorsunuz bu forumda sessiz yada adı bilinmeyen bizlerin oynama durumu olmayacakmı?
    Beleşçilere bakış açınız çok doğru.Peki sizler gibi bu işe gerçekten içten yama yapan kişilerle birlikte şirketleşmeyi düşünmüyormusunuz? Geçmişte bunun örnekleri var oyunçeviriden ayrılıp şu an sony oyunlarını yapan arkadaşlar gibi bir platform yada şirket düşünseniz geçmiş referanslarınıza bakarak başarılı olur gibi düşünüyorum ben dışarıdan bakan biri olarak.
    Sonuç olarak sizin gibi değerli oyun çeviren birisinin bu işleri bırakması oldukça önemli bir kayıp biz türkçe oyunseverler için sizleri yeniden çevirilerde görmek dileğiyle iyi akşamlar diliyorum.
  • fox_jack kullanıcısına yanıt
    Yaklaşımınız için teşekkür ederim. Başından beridir zevk alarak yaptığım bir uğraş değil, ayrıca verilen emekle kalmayıp maddi manevi kayıplarımız da oluyor. Bu şartlarda sürdürmenin manası yok. Her projede 1.5 adam, her geçen gün artan yük, karşılığı neredeyse hiç. Eski oyunçeviri ekibi verdikleri emeğin ödülünü aldı, heyecan verici projelere imza atıyor karşılığını da alıyorlar. Biz kendi dünyamızda çabaladık tecrübe sahibi olduk, bundan sonrası için ticari girişimlerde bulunulabilir ama bu kadar birikimle küçük işler peşinde koşarsak bizi kesmez, o fırsat herkesin ayağına gelmez ki gelse de biz öyle sıkıya gelebilir miyiz muamma...

    Sırf bir noktaya getirdiğim için eldeki son projeleri bitireyim istiyorum, yalnız emeğimize ellerini dillerini uzatan çirkin insanlar çörekleneceklerse ben onu yakıp bir kenara atmayı yeğliyorum. Bu yamaları sessiz sedasız bekleyen seyircilere de tepkiliyim, kusura bakmayın. Desteğiniz sözden öteye gitmiyor ama bu işler sözle olmuyor. Somut desteğiniz olmazsa her güzel şey gibi bunun da sonu gelir. Başta da söylediğim gibi bu işler 1.5 adamla bir yere kadar, hadi çeviriye doğrudan katkınız olmuyor dolaylı olarak dahil olun ki her konumun altında destek bölümü yer alıyor, ne yazık ki o davete de icabet edilmiyor. Hadi onu da görmediniz diyelim, her gün bu oyunu açtıklarında duyurum karşılarına geliyor kafalarına taş yiyorlar ama tutumda yine bir değişiklik yok. Ne yapalım zorla güzellik olmuyor. Zaten zevk almadan yaptığım angaryanın yanına bu vurdum duymazlık da eklenince sizinle daha fazlasını paylaşmak istemiyorum. Neyse ki biz tek değiliz, bir sürü düzgün insan bir şeyler yapıyorlar. Bizden gelmeyen bir gün başkasından gelir nasılsa.

    Bilemiyorum, bundan sonra ısrar gelirse bu görgüsüzlüğün bu sömürünün bir bedeli olur. Twitch'te ya da farklı platformlarda tuhaf tuhaf insanlara, yaptıkları saçma sapan işlere 100'lükler savruluyor hediyeler gönderiliyor izzet ikramlar sunuluyor, gerçek emek sahiplerine de hakaretler küfürler savruluyor. Geçeriz karşılarına açarız oyunumuzu oynarız ya da vizyon sahiplerine oynatırız, talep gelirse şu kadar bağışa free kardeşim. Belki yapılması gereken budur, eskilerin hep haklı çıkmak gibi kanunları var; iyilikten maraz doğdu...




  • Arkadaşlar nedense bende şu anda Reklamı kapat seçeneği çalışmıyor daha doğrusu sürekli pasif halde. 1 hafta kadar önce böyle bir sorun yoktu bunu nasıl çözebilirim? Silip en baştan yükledim ama bir şey değişmedi.
  • Mr.Zangetsu kullanıcısına yanıt
    Çok nadiren takılsa da programı kapatıp tekrar açınca düzelmesi lazım. Kalıcı bir sorun gözlemlemedik.
  • Ömür bey yapılacak en güzel somut adım yamayı yaparsınız örnek 500 tl yada kaçsa tutar belirlenir bağış miktarı gelince yamayı açarsınız az da olsa kaybettiğiniz zamanın emeğin karşılığını alırsınız. Tabi bundada herkese açık işte şu kadar tutar kaldı gibi açıklamalar yada kum saati gibi görünümle online kalan miktarı görülsünki; insanların hakaretleri ne zaman yayınlayacaksın gibi saçma sorular azalsın.Tabiki bu benim naçizane görüşüm.Dediğiniz twitch konusunda çok haklısınız adamlar hazır yamalarla 2 canlı oyun yayınlayıp dünya para kazanırken gece gündüz çabalayıp türkçe yama çıkaran insanların hiçbirşey kazanmaması çok ayıp.
  • 15-20 kere falan denemişimdir herhalde ama hala yok sürekli pasif halde Reklamı kapat düğmesi
  • Mr.Zangetsu kullanıcısına yanıt
    açılan ek pencereler sayacı durdurur onları kapatmıyorsundur veya sisteme reklam butonunun işlevini engelleyen bir şey kurmuş olabilirsin. açıkçası bunu görmeden bir şey söyleyemem.
  • Sayaçta sıkıntı yok ama bilgisayara Chrome da ki reklam engelleyiciye benzer bir şey kurmuştum ama işe yaramadığından denetim masasından kaldırdım. Kaldırmama rağmen hala o etkiliyorsa nasıl düzeltebilirim ki ben bunu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Zangetsu -- 15 Ocak 2018; 16:37:51 >
  • merhaba yamayı kurdum fakat oyuna başla seçeneği sçeilemiyor (locklanmıs sekilde) geliyor. ne yapmam gerek?
  • Mr.Zangetsu kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi bizlik bir şey yok, bc.vc'yi engelleyen bir şeyler yapmışsanız olabilir. Belki 100 kere çalıştırdım en fazla 1-2 defa takılma yaşadım, kapatıp açtım düzeldi. Sorun sisteminizle alakalı. Yapabileceğim en fazla sistemine göz atmak, artık hangi sosyal platformdan benimle iletişim kurabiliyorsanız kurun özelden bakayım...

    @aman bea
    reklam butonuna tıklamadan o kilit açılmaz, diğer arkadaş gibi sorunların varsa onu çözmen lazım öncelikle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarapathiaN -- 15 Ocak 2018; 17:34:33 >
  • Ben o üstteki reklama tıklamama rağmen hiç bir site vs. açılmıyor böylemi olması lazım bunun yoksa engellemişmiyim? Engellediysemde bunun çözümü hiçbir yerde yok sanırım.
    Edit: Windows güncelleştirmesi vardı neredeyse 1 aydır bekleyen ne alaka anlamadım ama bu güncelleştirmeden sonra çalışmaya başladı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Zangetsu -- 15 Ocak 2018; 22:10:24 >
  • Öncelikle oyuna Türkçe yama yaptığınız için kendi adıma teşekkür ediyorum, yama için bitirdiğim oyuna tekrardan başlıyacağım şuan oyunu indiriyorum steamden tekrardan, steam profilimin sicili temiz ve saygın durmasına önem veriyorum yamayı yapan kişilere yada yamayı indirip de steam'den oynayan arkadaşlara sormak istiyorum hiç ban yiyen var mı gerçekten tırsıyorum?
    Edit:Birde bağış yapmak istiyorum fakat bunla ilgili bir içerik göremedim maalesef?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xohoos -- 17 Ocak 2018; 13:31:53 >
  • xohoos X kullanıcısına yanıt
    Konuyla ilgili somut bir gelişme yaşanırsa uyarı kısmını güncelleriz. Henüz olumsuz bir durumla karşılaşmadık, zaten belirtildiği üzere önce sunucudan uyarılırsınız kontrol ekibi doğrudan kısıtlama getirmiyor ve siciliniz kirlenmiyor. İhlal durumunda alacağınız ceza da bir süre banlı üyelerle aynı sunucuda oynamaktır. Oyunda VAC desteği bulunmadığından ötürü Steam siciliniz zarar görmez. Her ihtimale karşı alternatif olarak önerebileceğim bir başka yol ise mevcut steam hesabınızı sisteminizde aile paylaşımına açıp başka bir hesap üzerinden oyuna giriş yapmanızdır. Bir kısıtlama geldiği takdirde bundan etkilenecek olan hesap yedek hesabınızdır. Dark Souls 2'de kalıcı olarak banlanan hesaplarıyla çevrimiçi oyun oynayamayan arkadaşlar aile paylaşımı kanalıyla kütüphanesini paylaştığı ek hesaplarla çevrimiçi oyuna sorunsuz şekilde erişebiliyorlar. Steam Aile Paylaşımı'nı araştırmanızı tavsiye ederim. Son yol ise çevrimdışı oynamaktır, bu takdirde hesabınız hiçbir ban riski taşımaz.

    Destek konusuna gelirsek, Türkçe Yama ile birlikte gelen detaylı arayüzümüzde ihtiyaç duyacağınız tüm içerikler mevcuttur. Dilerseniz oradan katkıda bulunabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarapathiaN -- 17 Ocak 2018; 14:12:44 >




  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler yamayı indirdiğimde ki arayüzde muhakkak yardım yapacağım, yama arayüzünüde yurdaer kardeşim yapmış ayrıca mutlu oldum Witcher adventure oyunuda Türkçe yamasını yapmışsınız oynamak istediğim bir oyundu sayenizde o oyuna da el atabileceğim, sayfalar da ki tartışmaları fazla kurcalamadım ama umarım Türkçe yamalar özellikle Rpg oyunlarıyla ilgili yapmaya devam edersiniz teşekkürler.
  • xohoos X kullanıcısına yanıt
    Zaten bitirmek istediğim bir süreçti, onlar da yardımcı oldular sağ olsunlar. Kafa yormanıza değmez, keyifli oyunlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KarapathiaN

    Yaklaşımınız için teşekkür ederim. Başından beridir zevk alarak yaptığım bir uğraş değil, ayrıca verilen emekle kalmayıp maddi manevi kayıplarımız da oluyor. Bu şartlarda sürdürmenin manası yok. Her projede 1.5 adam, her geçen gün artan yük, karşılığı neredeyse hiç. Eski oyunçeviri ekibi verdikleri emeğin ödülünü aldı, heyecan verici projelere imza atıyor karşılığını da alıyorlar. Biz kendi dünyamızda çabaladık tecrübe sahibi olduk, bundan sonrası için ticari girişimlerde bulunulabilir ama bu kadar birikimle küçük işler peşinde koşarsak bizi kesmez, o fırsat herkesin ayağına gelmez ki gelse de biz öyle sıkıya gelebilir miyiz muamma...

    Sırf bir noktaya getirdiğim için eldeki son projeleri bitireyim istiyorum, yalnız emeğimize ellerini dillerini uzatan çirkin insanlar çörekleneceklerse ben onu yakıp bir kenara atmayı yeğliyorum. Bu yamaları sessiz sedasız bekleyen seyircilere de tepkiliyim, kusura bakmayın. Desteğiniz sözden öteye gitmiyor ama bu işler sözle olmuyor. Somut desteğiniz olmazsa her güzel şey gibi bunun da sonu gelir. Başta da söylediğim gibi bu işler 1.5 adamla bir yere kadar, hadi çeviriye doğrudan katkınız olmuyor dolaylı olarak dahil olun ki her konumun altında destek bölümü yer alıyor, ne yazık ki o davete de icabet edilmiyor. Hadi onu da görmediniz diyelim, her gün bu oyunu açtıklarında duyurum karşılarına geliyor kafalarına taş yiyorlar ama tutumda yine bir değişiklik yok. Ne yapalım zorla güzellik olmuyor. Zaten zevk almadan yaptığım angaryanın yanına bu vurdum duymazlık da eklenince sizinle daha fazlasını paylaşmak istemiyorum. Neyse ki biz tek değiliz, bir sürü düzgün insan bir şeyler yapıyorlar. Bizden gelmeyen bir gün başkasından gelir nasılsa.

    Bilemiyorum, bundan sonra ısrar gelirse bu görgüsüzlüğün bu sömürünün bir bedeli olur. Twitch'te ya da farklı platformlarda tuhaf tuhaf insanlara, yaptıkları saçma sapan işlere 100'lükler savruluyor hediyeler gönderiliyor izzet ikramlar sunuluyor, gerçek emek sahiplerine de hakaretler küfürler savruluyor. Geçeriz karşılarına açarız oyunumuzu oynarız ya da vizyon sahiplerine oynatırız, talep gelirse şu kadar bağışa free kardeşim. Belki yapılması gereken budur, eskilerin hep haklı çıkmak gibi kanunları var; iyilikten maraz doğdu...

    Bu işte azim ve şevki tekrar arttırmak için tek kurtuluş yolu yamaları belli bir ücret karşılığında yayınlamak olacaktır gerisi ise yalandır.




  • Yama ile beraber 4-5 gündür oynuyorum geri dönüşüm için yazıyorum çok başarılı bir yama olmuş, artık envanterde ki eşyaların Türkçe karşılığını tam olarak biliyorum oyun zaten zevkli bir oyun yama ile daha güzelleşmiş, mükemmel olmuş ban konusunda da hiç bir sorun yaşamadım.
  • Elinize sağlık güzel bir yama olmuş tamda aradığım şeydi. Ayrıca oyunu yüklediğimde karakterin hareket etmeme sorunu vardı alttaki videodaki gibi dosya dizinini d diskinde yerel disk c ye taşıdım sorun çözüldü

    https://www.youtube.com/watch?v=jwIR8FBzAlU
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KarapathiaN

    Desteğin için teşekkür ederim. Ancak keşke gizli kalsa böyle şeyler. Her neyse, umarım keyifle oynarsın.


    Yamada ara ara iyileştirmeler yapılacak ve güncelleme otomatik olarak indirilecektir. Arayüzümüz üzerinden duyuruyu yaptık, geri bildirimlerinizi bekliyoruz arkadaşlar...

    Fontların bazılarında sıkıntılar var, onlara da bir iyileştirme yapacağım. Souls atmosferine gideceğini düşündüğünüz güzel fontlar varsa tavsiye alabilirim. Mesela Demon's Souls'un altyazılarda kullandıkları fontun adını bilmiyorum, aslında bulsam onu eklemeyi düşünüyorum.

    Yamanın resmi bir kimlik kazanıp Playstation versiyonuna entegresi mümkün mü?
    Böyle bir girişim oldu mu veya olacak mı?

    Teşekkürler.




  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.