Şimdi Ara

Dark N10 Kullananlar Kulübü (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.642
Cevap
13
Favori
49.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Günaydın. Konuyu takip eden olursa diye ufak bir açıklama yapayım.


    Kasa için egzoz fanı arama sürecindeydim. Bu süreçte egzoz fanı bölgesinin 14cm desteği olmadığı için Akasa Viper'ın 12cm yer için 14cm egzoz fanına baktım ama bu fan her ne kadar deliklere uysa da dış ebat ölçüleri egzoz bölgesine uymuyor. Arayan arkadaşlara ön bilgi olsun dedim.


    Benim kasada tüm fanlar kendi fanları şu an. Kasaya Arctic Bionix P120 fanını egzoz fanı olarak, 2 adet Akasa Viper 14cm fanı da ön tarafa giriş fanı olarak sipariş verdim. Geldiği zaman montajını yapıp eski ve yeni sıcaklık değerleri kıyaslamasını burada paylaşırım.


    Kasanın kendi fanlarının yeterli olup olmadığı konusunda da belki bir fikir olur. Birçok kişi daha kaliteli fan takmanın bir etkisinin olmadığını söylüyor, bazıları ise etkilediğini söylüyor. Tabii 10 derecelik fark olmayacak ama yine de beklentim 3-4 derecelik bir fark oluşabileceği yönünde.





  • Kasanın görüntüsü şu şekilde oldu. Ön tarafı kapatınca sarı renk hiç belli olmuyor.





    Sıcaklık değerlerinde beklediğimden de yüksek düşüşler oldu. Tabii hava tabancası ile detaylı temizliğini de yaptım kasanın, bunun da etkisi olabilir ama el il kontrol ettiğimde hava akışının daha iyi olduğunu söyleyebilirim.


    Bir diğer eklemem gereken şey ise kasa içi basınç muhabbeti. Maalesef bu Dark N10 kasalarda kasa içi negatif basınç oluşuyor. Bundan dolayı da kasaya fanlar dışında dışardan hava girişi oluyor. İyi hava optimizasyonu için az pozitif basınç en iyisi diyorlar. Bu şekilde ayarladım. Ayarlamayı da şu şekilde yaptım. Ekran kartı portlarının oraya peçete tuttum. Eğer peçete dışar yöneliyorsa pozitif basınç oluyor diye düşünebiliriz. bu şekilde kasa içi minimum tozlanmış olur.



    Şöyle de bir ekran görüntüsü aldım. Temizlik ve fan değişimi öncesinde işlemci 55-60 aralığında, ekran kartı ise 60-65 aralığında gezinirken temizlik ve fan değişimi sonrasında işlemci max 48.6, ekran kartı ise 59 dereceyi gördü. Ekran kartı tarafında çok az bir değişiklik bekliyordum şahsen ama işlemci tarafında tam beklediğim gibi oldu. Maalesef Dark N10'ların egzoz fanı çöp. Aşırı düşük CFM değeri (30-35 arası) var.





    Şöyle de ufak bi öneride bulunayım. Kasa içi fanların ortalama CFM değerinin 50-60 aralığında olması yeterli olur sanırım. Bundan sonrası fanların doğru konumlandırılması ve kasa hava akışının iyi olmasıdır. 50-60 CFM ötesi boş gürültüden başka bir şey değil. Gidip daha çok CFM değeri var diye bağıran fan almayın. Ben Akasa aldım %70 yapınca masanın altında mazda motoru çalışıyor  

    Öne 2 tane giriş, arkaya 1 ve üste de 2, toplamda 3 egzoz yeterli oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torkema61 -- 12 Ocak 2024; 21:38:40 >




  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.