Şimdi Ara

Dark Evopad R7010 7' Orjinal Firmware (Format)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
8.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar forma yeni üyeyim ama teknoloji konusunda uzun yıllar tecrübe sahibiyim üyeliğimin ilk hareketi olarak çeşitli kaynaklarda olmayan R7010 için firmware paylaşımı yapmak istedim firmware orjinaldır tarifini paylaşıyorum tabletimde denedim (win7 starter X86 altında) gayet sorunsuz ilk aldığınız gün gibi olacaktır herhangi bir oynama yoktur. Diğer cihazlar gibi root yapma sd karta yükleme gibi olayları yok tamamen ROM Flash'dır.

    R7010 (Firmware)

    http://www.akortek.org/download/evopad/R7010/EVOPADR7010.img

    RKTOOL (Flash atmak için gerekli yazılım)

    http://www.akortek.org/download/evopad/RKTOOL.rar

    Driverlar (Cihaz ROM'a bağlı iken gerek duyacağınız sürücü dosyaları)

    http://www.akortek.org/download/evopad/Rockusb.rar


    DARK EvoPAD Firmware Güncelleme Yöntemi

    *Tablet pil şarj durumunuzun en az %70 olduğunu kontrol ediniz (Her İhtimale karşı Sarjda olmasında fayda var).

    *Güç düğmesine uzun süre basarak ekranda gelen "Kapatmak istiyor musunuz?" Sorusuna "Tamam" diyerek tabletinizi tamamen kapatınız.

    *RKTOOL programını çalıştırınız.

    *Tabletinizin Ses açma ve kapatma tuşlarına basılı tutarken PC bağlantısını yapınız. (Kapalı halde USB kablo PC bağlantısını yapın daha sonra tuş kombinasyonuna basın windows sürücü bulunma sesi gelecek ama ekrana birşey gelmeyecek eğer hasta android simgesi geliyorsa olmadı demektir baştan alın. !!! Tablet kapalı iken USB bağlantısını yapın.)

    *Sürücü yükleme ekranında RKTOOL klasörü altında bulunan drivers klasöründeki işletim sisteminize uygun olan klasöre girerek sürücü yüklemesini yapınız. (Bir kereye mahsus olmak üzere)

    *Bağlantı gerçekleştiğinde RKTOOL programında “connected devices” altında yer alan 1 nolu kutu yeşile dönecektir. (Eğer bağlantı olmaz ise dönmez ise tabletinizi tekrar kapatarak, bağlantı işlemini tekrarlayınız)

    *FW PATH satırının sonundaki “ … “ tıklayarak daha önce indirdiğiniz ve RAR’dan açtığınız imaj dosyasını seçiniz.

    “Upgrade” tuşuna basark yazılım güncellemeye bağlayınız.

    *Güncelleme sonraki tablet otomatik olarak yeniden bağlayacaktır. Yeniden bağladığında PC bağlantısını kesebilirsiniz.
    *
    Güncelleme sonrası ilk açılış standart açılışa gore yavaş olacaktır, normaldir. Tableti bu aşamada
    kapatmayın veya resetlemeyin. (İlk Açılış çok çok geç sürmektedir sanki donup kalmış gibi olmaktadır merak etmeyin açılacaktır)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluebobster -- 28 Şubat 2013; 22:19:05 >







  • merhaba kardeşim dark evopad r8020 adlım daha adam gibi kullanmadan açılışta donuyo kalıyor. teknik destekten senin linkini verdiğin dosyaları indirdim fakat bu aletin driverini tanımıyor. içermiyor diyor. driver dosyasına da baktım RK27 Rk28 Rk281x RK29 RkCayman RKCrown RKNano var. bunlardan hiçbiri de manuel olarak kabul edilmiyor. hani zaten inf dosyasını gösterince de kabul etmiyor. ses açma ve power yapıyorum oda göbeğinden kırmızı üçgen levha içinde ünlem işaretli android robotu resmi çıkıyor. menü falan hiç biş iyok. başka rom u sd kartla yükleleyim belki yer dedim oda menü vermiyor....... kıbırstayım öğrenciyim tam bursluyum kargo işleri pahalı bilincsizce aldım ve 93tl kargo ödedim laptobum yok sınavlar başlicak hoclar hep pdf ppt falan veriyor..... yardımın doknunursa çok büyük duam olur =)


    Murat GÜNDÜZ
    muratguenduez@gmail.com




  • Merhaba kardeşim, bir eksiklik var benim verdiğim sürücülerde o bahsettiğin dosyalar yok başka siteden indirdiğini varsayıyorum. Bende bu dark'tan üç adet var hepsi sorunlu. Sana ilk tavsiyem Ayarlar->Yedekle Sıfırla->Fabrika Verilerine Sıfırla yap oradan ilk aldığın gün gibi olur cihazın donmayı onun dışında Micro Sd kartında yapabilir onu formatla çıkar bir süre öyle kullan sorunun çözülebilir. Daha sonra formatlanmış sd kartını takarsın yine tıkanma yapıyorsa sorun ondandır yoksa sistem veya herhangi birprogramdır.

    Şimdi ilk olarak benim verdiğim Firmware (Rom, Sistem Dosyası) senin işine yaramaz çünkü farklı modeller ama diğer RLTOOL ile Driverleri kullanabilirsin. Benim verdiğim linkten indireceğin Driver'i rar dosyasından çıkar yani ayıklama yap. İçerisinde x86 ve amd64 var. x86 32 bit işletim sistemi için demektir senin sistemin 32 olduğunu varsayıyorum buna uygun hangi eğer hangi sistemi kullanıyorsan içinde sistemin adlı klasörler var onu seçeceksin. Gel gelelim hasta android görmene bunu görmeyeceksin yani ünlemli android simgesi. Cihaz kapalı iken cihazın usb kablosunu cihaz ve bilgisayara bağlayacaksın daha sonra ses açma ve power tuşuna basacaksın ekrana birşey gelmiyor ama donanım bağlanma sesi gelir windows zaten bulamaz cihazını (sisteminin windows tabanlı olduğunu varsayıyorum) driveri sıkıntısız yüklersin zaten RKTOOL'da bağlantı oluyor ve yeşil yanıyor driveri yükledikten sonra. Sana cihazın kendi firmware'i lazım bunun için info@akortek.com'a mail atarsan gönderiyorlar. Ben şu şekilde bir mail attım ve gönderdiler.

    Konu İçin Bunu Yazdım: Dark EvoPad 7" R7010 Firmware

    Mail İçeriğide aşağıdaki gibidir.

    İyi Günler Sayın Yetkili,

    EvoPad R7010 Tablete yaklaşık 3 ay öncewww.hepsiburada.com’dan sahip oldun. Sizden ricam bu cihazın Firmware yanında ve firmware flash için gerekli olan driver, araçları gönderebilir misiniz?


    Eğer fabrika ayarları, sd kart çıkarma yapıp kullanıp, firmware yazıp sorunun çözülmedi ise sorunun donanımsaldır yapacak pek birşey yok. Dark tabletlerde sd karta rom atıp yükleme gibi hiçbir şans yok çünkü bunun için gerekli bir yazılım vardır. Dark tabletler için böyle bir uyarlamaya denk gelmedi. Onu yapabilmen için cihaza uygun yazılm yükleyip oradan sd karttan rom yükle komutunu tabletten veriyorsun öyle bir yazılım uyarlaması piyasada yok. Umarım faydam olur. Sonuçlarını paylaşırsan herkesin bilgisi olur geçmiş olsun.




  • öncelikle teşekkür ederim uzun uzun cevabın için. şöyle kafanda oluşan varsayımları temizleyeyim.

    1. alet hiç açılmıyor. dolayısıyla manüden fabrika ayarları diyebilme lüxüm yok =)

    2. ben firmadna dhaa önce istedim yaklaşık bir ay önce. zaten senin yaznı okuyunca kendi yani 8020 ye ait img dosyasını denedim =)

    3. driverları görse zaten sorunum kalmicka gibi.

    bilgisayar bilgim donanım yazılım olarak sanırım yeterli durumda. o yüzden rahat konuşabilirsin dilinden anlayabilecğimi tahmin ediyorum. bana gönderilen driverlar sanırım tün evolar için ortak. diğer yandan manuel yüklem yaptığımda ise içinde gördüklerinmi yukarda belirttim. otomatik olarak klasör gösterdiğimde zaten içermiyor uyarısı alıyorum. rk tools yeşil yanmıyor çünkü aleti görmüyor. donanım plugged unplugged uyarı seslerini alıyorum ama undefined olarak görüyor. 64 bit ultimate kullanıyorum.

    kısaca farklı bi model ya da driver olsa diye düşünüyorum ama adamlarda tek driver var. artık windowsumun bozuk oalabilme ihtimalini düşünerekten yeni formatlanmış arkadaşımın pc de denedim yine driverlar geçersiz...




  • Hocam senin cihazda Cortex A9 Chip RK30x olduğunu düşünüyorum. Şu dosyayı indir bunun içerisinde flash atmak için gerekli dosya ile driverlar var yine aynı şekilde büyük bir ihtimal sorununu çözecek diye tahmin ediyorum. Ben Windows 7 starter x86'da sorunsuz şekilde kullanıyorum.

    Usb Batch Tool, RK30XX Usb Driver x86 X64

    http://yadi.sk/d/OPPNoJIp6m7W7

    Olumlu veya olumsuz sonucunu bildirirsin. Yazarken olabildiğince sade herkesin anlayabileceği şekilde yazmaya dikkat ediyorum ki forum'a uğrayan herkes faydalanabilsin diye ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluebobster -- 13 Temmuz 2013; 13:34:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluebobster

    Hocam senin cihazda Cortex A9 Chip RK30x olduğunu düşünüyorum. Şu dosyayı indir bunun içerisinde flash atmak için gerekli dosya ile driverlar var yine aynı şekilde büyük bir ihtimal sorununu çözecek diye tahmin ediyorum. Ben Windows 7 starter x86'da sorunsuz şekilde kullanıyorum.

    Usb Batch Tool, RK30XX Usb Driver x86 X64

    http://yadi.sk/d/l3MdFQF83fGGm

    Olumlu veya olumsuz sonucunu bildirirsin. Yazarken olabildiğince sade herkesin anlayabileceği şekilde yazmaya dikkat ediyorum ki forum'a uğrayan herkes faydalanabilsin diye ;)

    kardeşim allah ne istersen tez elden önüne koysun. driveri gördü yazılımı da yükledim. açılıyo şimdi daha açılmadı ama teşekkür mesajı için sabredemedim. tam vize haftası beni mükemmel bi yükten kurtardın..... kasıl kasıla açılıyor şu an. muhtemelen içerde yüklemeriini yapıyodur =))))

    tekrar çok teşekkür ederim =))) saygılar....

    kıbrısla ilgili ne işin olursa olsun bana ulaş =) muratguenduez@gmail.com




  • Eyvallah kardeşim işine yaramasına çok sevindim. Aklımdasın Kıbrıs konusunda. Sana vizelerinde başarılar dilerim...
  • Link Ölmüş. Bende de aynı problemler var. R8020
  • Merhaba,

    Dark EvoPad güncel firmware bilgi sayfasına aşağıdaki linkten ulaşaibilirsiniz.
    Her model için FARKLI firmware bulunmaktadır. Sadece ilgili modelin firmware'ini kullanarak cihazınızı ilk günkü hale döndürebilirsiniz.

    http://www.akortek.org/download/Evopad_firmware.htm

    Saygılarımızla
  • Çok teşekkür ederim. Hemen indirim deniyorum.
  • Link güncellendi...
  • Kardeşim benimde tabletimde şöyle bir sıkıntı var; Quadro logosu geliyor öyle kalıyor açılmıyor ne yapmam gerek? hangi programlarla yeniden kurulumu gerçekleştirmem gerekli uğraşıyorum ama uygun rom felan bulamadım 4.2.2 android yüklüydü tabletimde... yine aynısı veya Android 4.3 yüklemek istiyorum şuan çalışmadığı için 4.3 yükleyebilirsemde iyi olur 4.2.2 ye de razıyım olsun yeterki... :( :( :(


    Tablet özellikleri: QUADRO SOFT TOUCH 2

    İşlemci : Allwinner A23 Çift Çekirdekli ARM Cortex-A7 1,5 GHz İşlemci + Mali-400MP2 400MHz GPU
    Hafıza : 1GB DDR3
    Depolama : Dahili 8GB - 32GB MicroSD Harici Bellek Kartı Desteği
    Ekran : 7 inch (5 Noktadan Dokunmatik Kapasitif, Süper İnce Panel - Multi-Touch Ekran)
    Grafik İşlemci : Mali-400MP2 İşlemci ile Tümleşik GPU
    Çözünürlük : WVGA 800x480
    Renk : 16.000.000 Renk
    Kamera : Çift Kamera (Görüntülü görüşme desteği) Ön: 0.3 Mp, Arka: 2 Mp Fotoğraf Çekebilme
    3G Desteği : Harici 3G Desteği
    Kablosuz Ağ : IEEE802.11b/g/n Kablosuz İnternet
    Usb : USB2.0 - OTG High Speed Arabirim
    Ses : Dahili Hoparlör - 3.5mm Kulaklık girişi - High Q Akustik ses - Dahili Mikrofon
    I/O Port : 1 x Mini USB, 1 x Standart USB, 1 x Kulaklık Girişi, 1 x Mikro SD Kart Girişi, 1 x DC-IN Girişi
    İşletim Sistemi : ANDROID 4.2
    Renk : Beyaz
    Ağırlık : 320gr
    Ölçüler : 193mm × 114mm × 10,4mm (Uzunluk × Genişlik × İncelik )
    Güç : 5V, 3000ma




  • Sorunu çözdüm gerek kalmadı ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quake18

    Sorunu çözdüm gerek kalmadı ;)

    Sorununuzun çözüm yolunu paylaşırsanız sizin gibi sorun yaşayan arkadaşlarımızda faydalanmış olur. Geçmiş olsun diyelim. İyi Günler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.