Şimdi Ara

Darius'u counterlamanın püf noktaları. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
10.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • blitz in pasifi sayesinde darius un ultisi bosa gidiyo cok da rahat kaciyo zaten darius son anda kullanığı icin ultiyi ulti gidince pek bi espirisi kalmiyo karakterin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ss4Gogeta

quote:

Orijinalden alıntı: Enivicivokkee

Riven'ci Arkadaslar Nerede kaldı ya ?
    Şimdiye çoktan Riven ezer , Riven oyun oynatmaz, q su ile kacarsın e ile kalkan basarsın falan diyenleri göremeyince gercekten kendimi boşlukta hissetttim, bekliyorum sizi..

Geldim işte burdayım, yazdım mesajda da

quote:

Orijinalden alıntı: qoLdenRusH

quote:

Orijinalden alıntı: Enivicivokkee

Riven'ci Arkadaslar Nerede kaldı ya ?
    Şimdiye çoktan Riven ezer , Riven oyun oynatmaz, q su ile kacarsın e ile kalkan basarsın falan diyenleri göremeyince gercekten kendimi boşlukta hissetttim, bekliyorum sizi..

Geldim QNQ , geçenlerde early'de 10 dk olmadan 4/1 kastiydim darius'a karşı , ondan sonra zaten ad item cıktı bende atmas falan cıkınca iyice oyun dışı kaldı . Bir 'w' atiyoz bir 'q' atiyoz , tabi bunları yaparken 'r' acik oluyor , çok zorlarsa 'e' basip kaciyoz , çekme sklini falan atarsa diye iyi kullanmak gerek e'yi , çekme skilli yersek 'w' atiyoz stunlayıp ya kaciyoz ya öpüyoz .

Not : yazim hatlari olabilir , f klavyeden yaziyorum.

Hoşgeldiniz yahu fazla beklettiniz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: wight94

quote:

Orijinalden alıntı: PuRpLeVoDkA

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gripholion

quote:

Pasifini stacklemediğinde ultisi 300 civarı bir şey vuruyor o da en en fazla, riven'ın da garen'ın da ultisi o civarlarda vuruyor ama kimse gıkını çıkarmıyor :D

Acaba onların ultiside birini öldürünce sıfırlanmadığı için kimse gıkını çıkarmıyor olabilir mi? Yani pasifini stacklemeyide biraz abarttınız bence, sonuçta skillshot değil birşey değil, savaşın ortasında at skillerini, vur 2-3 kere olsun sana stack. Bu arada ben yazdığınız herşeyi okudum, tabiki her heronun bir şekilde counter'ı var, fakat ne yaparsanız yapın darius'un aşırı güçlü olduğu gerçeğini değiştiremezsiniz, yani bir düşünün ultisiyle hayvan kadar damage koyuyor ve bu damage TRUE. Buraya kadar tamam, ancak birini öldürürse sıfırlanıyor? Bunun mantığı nedir bana açıklayabilirmisiniz? Yani o zaman diğer champların ne günahı var, misal fiora ultisinde bayağı yüksek bir cd var, o zaman fiorada ultisiyle kill alınca sıfırlansın? Belki böyle karşılaştırmam size saçma gelecek ama, diğer champlara oranla adil değil bence dariusdaki bu durum. Şimdi bazıları diyecek, darius un ultisi nerf yerse ne anlamı kalacak falan filan. Ne demek ne anlamı kalacak, hayvan kadar true damage vuruyor, daha ne istiyorsunuz yani? Diğer champlara baktığımızda garen ultisinde,riven ultisinde,fiora ultisinde,cho ultisinde ve diğer sayamadığım heroların ultisinde eşşek kadar cd var ve birçoğu darius kadar damage bile vuramıyor bu ultileriyle. Herneyse güzel bir paylaşım olmuş seninki, darius karşısında zorlanan arkadaşlar için iyi olmuş, emeğine sağlık, ben kendi düşüncelerimi belirttim, sizinkilerede saygı duyarım, darius op op op diyip ağlamıyorum, kimse yanlış anlamasın, sadece riotun dengesizleştiğini düşünüyorum, nerde bir evelyn nerde darius...

Cho gath'in ultisinde hiç de eşşek kadar cd yok. 60 sn. Cdr ile 36 sn'ye düşüyor. Tanky bir build gittiğinde dahi 500 civari ap oluyor ve ulti 1k true damage vuruyor. Cd sıfırlanmıyor ama max hp artıyor. Darius'tan daha tanky ve skilleri sağlam vuruyor. Cho gath için neden bu kadar olay çıkmıyor? Siz abartıyorsunuz bence. Çok da nerf gerektiğini düşünmüyorum ama illa gelecekse ulti ile kill aldıktan sonra sıfırlanmasın 5 sn'ye düşsün cd

Çünkü adamlar bir Cho'Gath ı counterlamasını biliyor ama Darius nasıl counterlanır henüz pek kimse çözemedi.

Burada ağlayarak da darius nasıl counterlanır öğrenmiyorlar. Benim söylemek istediğim bu. Diğer championlardan farklı bir yönü yok dariusun. Skilleri hep benzer. Herkes kendince bir şeyler bulmaya çalışsa forumda ağlayacağına, her oyun quadra penta alan dariuslar da ortadan kalkar

işte o imkansız. yani ultisindeki CD sıfırlamasını kaldırmasalar neyse de bari ADden scale almasın ultisi belli bir true dmg koysun yani. solo top u 0 7 bitiren darius geldi teamfightta penta attı 1900 eloda.

İmkansız olan nedir? Deneyerek counter champion veya counter playing bulunması mı

Zor olan true dmg i counterlamak.

• Jax İrelia Tryndamare bunlarla counterlayabiliyorum.

İrelia q su minionları temizler o q attığında e atıp stun atarsın w açtıktan sonra kaçacaktır zaten .

Jax fighta sokun kendinizi zorla e açın o zaman passive stacklenmiyor ve bum bum bum ...

Tryndemare ultisi sayesinde true damage atamıyor.

Teemo rahatlıkla outfarm bırakabiliyor dariusu.

Dr.Mundo fightda alamaz ama outfarm bırakabilir.
  • teemo tecavüz ediyor..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gripholion

quote:

Pasifini stacklemediğinde ultisi 300 civarı bir şey vuruyor o da en en fazla, riven'ın da garen'ın da ultisi o civarlarda vuruyor ama kimse gıkını çıkarmıyor :D

Acaba onların ultiside birini öldürünce sıfırlanmadığı için kimse gıkını çıkarmıyor olabilir mi? Yani pasifini stacklemeyide biraz abarttınız bence, sonuçta skillshot değil birşey değil, savaşın ortasında at skillerini, vur 2-3 kere olsun sana stack. Bu arada ben yazdığınız herşeyi okudum, tabiki her heronun bir şekilde counter'ı var, fakat ne yaparsanız yapın darius'un aşırı güçlü olduğu gerçeğini değiştiremezsiniz, yani bir düşünün ultisiyle hayvan kadar damage koyuyor ve bu damage TRUE. Buraya kadar tamam, ancak birini öldürürse sıfırlanıyor? Bunun mantığı nedir bana açıklayabilirmisiniz? Yani o zaman diğer champların ne günahı var, misal fiora ultisinde bayağı yüksek bir cd var, o zaman fiorada ultisiyle kill alınca sıfırlansın? Belki böyle karşılaştırmam size saçma gelecek ama, diğer champlara oranla adil değil bence dariusdaki bu durum. Şimdi bazıları diyecek, darius un ultisi nerf yerse ne anlamı kalacak falan filan. Ne demek ne anlamı kalacak, hayvan kadar true damage vuruyor, daha ne istiyorsunuz yani? Diğer champlara baktığımızda garen ultisinde,riven ultisinde,fiora ultisinde,cho ultisinde ve diğer sayamadığım heroların ultisinde eşşek kadar cd var ve birçoğu darius kadar damage bile vuramıyor bu ultileriyle. Herneyse güzel bir paylaşım olmuş seninki, darius karşısında zorlanan arkadaşlar için iyi olmuş, emeğine sağlık, ben kendi düşüncelerimi belirttim, sizinkilerede saygı duyarım, darius op op op diyip ağlamıyorum, kimse yanlış anlamasın, sadece riotun dengesizleştiğini düşünüyorum, nerde bir evelyn nerde darius...

Cho gath'in ultisinde hiç de eşşek kadar cd yok. 60 sn. Cdr ile 36 sn'ye düşüyor. Tanky bir build gittiğinde dahi 500 civari ap oluyor ve ulti 1k true damage vuruyor. Cd sıfırlanmıyor ama max hp artıyor. Darius'tan daha tanky ve skilleri sağlam vuruyor. Cho gath için neden bu kadar olay çıkmıyor? Siz abartıyorsunuz bence. Çok da nerf gerektiğini düşünmüyorum ama illa gelecekse ulti ile kill aldıktan sonra sıfırlanmasın 5 sn'ye düşsün cd

Çünkü adamlar bir Cho'Gath ı counterlamasını biliyor ama Darius nasıl counterlanır henüz pek kimse çözemedi.

Burada ağlayarak da darius nasıl counterlanır öğrenmiyorlar. Benim söylemek istediğim bu. Diğer championlardan farklı bir yönü yok dariusun. Skilleri hep benzer. Herkes kendince bir şeyler bulmaya çalışsa forumda ağlayacağına, her oyun quadra penta alan dariuslar da ortadan kalkar

işte o imkansız. yani ultisindeki CD sıfırlamasını kaldırmasalar neyse de bari ADden scale almasın ultisi belli bir true dmg koysun yani. solo top u 0 7 bitiren darius geldi teamfightta penta attı 1900 eloda.

İmkansız olan nedir? Deneyerek counter champion veya counter playing bulunması mı

Zor olan true dmg i counterlamak.

True damage'in counterı hp kasmaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teemo dövüyor haberiniz olsun
  • olaf alabiliyor mu peki darius`u? pasifi sayesinde alır gibime geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faststyla94

nasusla solo topda 1 kere karşıma geldi almıştım işin sırrı şu,adam tam ultiyi atcakken nasusla ulti basıyorum bu sefer adam beni kesememiş oluyo ben adamı kesiyorum :D

+1 katılıyorum renektonda öyle karsıma geldiler bu yöntemle bi cok kez kurtuldula r:)
  • yakın arkadasımla beraber skypeden oynuyoruz sampıyon yenı yayınlanmıs karsımıza denk geldı bır adet numunelık :)
    5 lvl a kadar aktıf duruma gecmedık karsılıklı fakat ufak bır surtusme sonucu sanıyeler ıcınde %20 hp bırakınca arkadasımla ıkımız aynı anda oha cektık
    dedım kac kac op gelıyor pesımızden cekıcek bızı yanına hehehe :)
    baya korkuttu benı o gunden berı tırım tırım uzak duruyorum mesafemı koruyorum :)
  • quote:

Dariusu aldığın ve nerf yemesini istemediğin nerden belli oluyor.
    Garenin ultisi latede 1 k atıyor mu ? adam öldürünce cd si sıfırlanıyor mu ? pasifi igniteden fazla vuruyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FisherFish

quote:

Dariusu aldığın ve nerf yemesini istemediğin nerden belli oluyor.
    Garenin ultisi latede 1 k atıyor mu ? adam öldürünce cd si sıfırlanıyor mu ? pasifi igniteden fazla vuruyor mu ?

Hayır dostum, darius oynamıyorum artık, pek hoşuma gitmiyor :)

Bu konuda yazılan yorumların cogu Darius'un OP olduguyla ilgili. Ve aynı zamanda bu arkadaslar, burda yazdığımız seyleri uygulamayip, burada yakınmayı tercih eden arkadaslar. Yapmayın, etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ss4Gogeta -- 29 Mayıs 2012; 10:53:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tensa Zangetsu

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tensa Zangetsu

Tek counterı range top heroları. Garen dahi olsanız Q harras'ına dayanmanız imkansız. Ya range olucaksınız, kennen teemo nidalee gibi, sadece minion üzerine oynucaksınız. Ya da yorickle skill spamlayarak başa çıkıcaksınız. Ki yorick bana kalırsa en rahat counter'ı darius'un

Shen, riven, renekton gibi herolar da counterlayabilir.

Renekton belki karşı harrasla lanede kalabilir ama shen ve rivendan emin değilim. Özellikle riven karşı durmak için ufak combatlara girdiğinde üzerinde stacklenen pasif sayesinde daha zararlı çıkar

Shen çok dayanıklı bir champ, kalkanı, sustaini ve çok uzun bir dash skilli var.

Riven oynarken 2 seçenek olacaktır. İkisinde de q fullemeli, ya girerken e basmalı ve Darius'un q skillini kalkana yedirmeli, ya da uzaklasirken basıp pasifini kalkana yedirmeli.

Ayrıca hiçbir kaçış mekanizması yok, 1-2 güzel gank ile tamamen saf dısı birakabilabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ss4Gogeta -- 29 Mayıs 2012; 11:13:41 >

• Bencede çok abartılan bi champ tek numarası ulti onun dışında ne kaçış mekanızması var ne sustaini var ne gap closer ı var. Çekme skillini dicekseniz bence etkisiz bi skill rangei çok kısa. Bikaç gündür sürekli darius geliyor karşıma Jarvan,Yorick,Renekton,Vladimir,Gangplank gibi champlarla çok kolay counterladım.Özetle takımına yararı olmayan kendine müslüman gereksiz bir champ bence.
  • 1200 eloda jax ve renektonla zorlanmadan laneyi kazandım.
    lanede bir kez öldümü yada base attımı oyundan düşüyor.tek sorun ne kadar ezilsede tf'lerde ulti tutturdumu kurtarıyor olması.
  • Arkadaşım sen demişsin ki yeterince kaçın vsye girmeyin dokunmayın yaklaşmayın etmeyin... Eee tamam demek ki karşındaki champ her türlü senden daha güçlü ki sen ona yaklaşamıyorsun, harras bile yapamıyorsun. Sen şöyle anlatmışsın sanki adam 6 levelda başlıyor onun için adamdan uzak durun etmeyin v.s..

İşte bu özelliği op Darius'un. Başka hangi champte var böyle bir ultimate? Garen filan demişsin fakat garenin ultisinin cooldownu var. Bu Darius amca ise aynı anda 5 kişiye ulti atabilecek kapasitede. Ayrıca ranged herolar counterı değil diye düşünüyorum. İyi oynamasını bilen bir Darius onları çok rahat alabilir. Yeter ki 6 olsun. %70 Hp'si varken E atıp çekmesi yeterli. Geriye kombo + ignite yaptın mı işini bitiriyorsun zaten karşıdakinin.

Ayrıca armor almak counterlamıyor pek çünkü ultisi TRUE DAMAGE. Şimdi diyeceksin true damage varsa HP çıkman gerekir. İyi tamam onu da çıkalım. Biz nasıl damage vuracaz şimdi? Adamda AD yada ARP veren item olmamasına rağmen sanki AD build gitmiş bir Garen gibi damage vuracak. Biz ise sadece tanky olacağız. Ayrıca Darius'un e skilinden gelen armorpen sayesinde Wriggle almak pek bir işe yaramıyor açıkçası. Özellikle AP solo top iseniz onun karşısında oynayabilmeniz için ya Thornmail, Sunfirecape gibi itemlara ihtiyaç duyacaksınız.

Neyse ki ranked gamelerde ban hakkımız var ve bu champ.te Kassadin, Morgana gibi perma ban listesinde yer alıyor artık. Üzüldüğüm nokta şu, normal game girip solo top eğlenelim diyemiyorsunuz. Karşınıza Darius gelebilir çünkü.

Edit: Ufak tefek yazım hataları.

Edit2: Arkadaş yazmış 1200 eloda kasamayınca, base gidince işi bitiyor diye. 1450 eloda ise 0/7 giden bir Darius'un 1-2 kill alarak oyunu çevirdiğie şahit oldum ben. Banlamazlarsa kesinlikle free victory oluyor. Yeter ki support işini bilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Burn -- 29 Mayıs 2012; 13:46:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Burn

Arkadaşım sen demişsin ki yeterince kaçın vsye girmeyin dokunmayın yaklaşmayın etmeyin... Eee tamam demek ki karşındaki champ her türlü senden daha güçlü ki sen ona yaklaşamıyorsun, harras bile yapamıyorsun. Sen şöyle anlatmışsın sanki adam 6 levelda başlıyor onun için adamdan uzak durun etmeyin v.s..

İşte bu özelliği op Darius'un. Başka hangi champte var böyle bir ultimate? Garen filan demişsin fakat garenin ultisinin cooldownu var. Bu Darius amca ise aynı anda 5 kişiye ulti atabilecek kapasitede. Ayrıca ranged herolar counterı değil diye düşünüyorum. İyi oynamasını bilen bir Darius onları çok rahat alabilir. Yeter ki 6 olsun. %70 Hp'si varken E atıp çekmesi yeterli. Geriye kombo + ignite yaptın mı işini bitiriyorsun zaten karşıdakinin.

Ayrıca armor almak counterlamıyor pek çünkü ultisi TRUE DAMAGE. Şimdi diyeceksin true damage varsa HP çıkman gerekir. İyi tamam onu da çıkalım. Biz nasıl damage vuracaz şimdi? Adamda AD yada ARP veren item olmamasına rağmen sanki AD build gitmiş bir Garen gibi damage vuracak. Biz ise sadece tanky olacağız. Ayrıca Darius'un e skilinden gelen armorpen sayesinde Wriggle almak pek bir işe yaramıyor açıkçası. Özellikle AP solo top iseniz onun karşısında oynayabilmeniz için ya Thornmail, Sunfirecape gibi itemlara ihtiyaç duyacaksınız.

Neyse ki ranked gamelerde ban hakkımız var ve bu champ.te Kassadin, Morgana gibi perma ban listesinde yer alıyor artık. Üzüldüğüm nokta şu, normal game girip solo top eğlenelim diyemiyorsunuz. Karşınıza Darius gelebilir çünkü.

Edit: Ufak tefek yazım hataları.

Edit2: Arkadaş yazmış 1200 eloda kasamayınca, base gidince işi bitiyor diye. 1450 eloda ise 0/7 giden bir Darius'un 1-2 kill alarak oyunu çevirdiğie şahit oldum ben. Banlamazlarsa kesinlikle free victory oluyor. Yeter ki support işini bilsin.

Normal game'de de draft pick oynayınca oda çözülüyor!

• Bir sorum olcak darius amcamız tam ulti atacakken teemoyla blind atsak ultisinin miss vurma ihtimali varmı karşımda darius picklerse teemoyla blind ata ata oyundan düşürürüm tabi bir önerge ama teemo nun canı biraz az olduğu için off tank kasılmalıdır darius karşısında kanaatimce
  • leblanc ultı atarken blınd atınca ultısı dmg vurmuyo mu? Hey allahım yaaaa o blınd aa ıcın gecerlı

• quote:

Orijinalden alıntı: GuardsmanBob

Bir sorum olcak darius amcamız tam ulti atacakken teemoyla blind atsak ultisinin miss vurma ihtimali varmı karşımda darius picklerse teemoyla blind ata ata oyundan düşürürüm tabi bir önerge ama teemo nun canı biraz az olduğu için off tank kasılmalıdır darius karşısında kanaatimce

Sanırım blind işlemiyor cunku olafla blind yedigimde trueyu yine koyuyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.