Şimdi Ara

Darboğaz ve PSU sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bir kaç yıldır kullanmadığım psu'su olmayan eski masaüstü bilgisayarımı işte kullanmak için diriltmeye karar verdim. Dün vatan bilgisayardan 450w thermaltake litepower psu aldım. Eski oluğu ve güncellemeyi düşünmediğimden 450w yeter diye düşündüm. Ancak psu'yu takıp bilgisayarı çalıştırdığımda ekrana hiç görüntü gelmiyor ve ekranın ışığı yanıp sönüyor. Sanırım ekran kartı bozulmuş. Sistem AMD FX 4320 CPU, Sapphire HD 5670 1GB ekran kartı, 2 x 4GB Kinsgston DDR3 RAM ve samsung 850 evo ssd. Sistemde başka bileşen yok (optik sürücü vs). Bu sisteme ikinci el r9 270x, r9 285 veya 290 serisi ekran kartlarından birini taksam darboğaz yaşanır mı? Sistemi oyun için kullanmayacağım ama 3 boyutlu modelleme yapıyorum. Ayrıca oculust rift için vr içerikler (çok ağır olmayan) geliştiriyorum. Normalde bunları evdeki bilgisayarda yapıyorum ama olabiliyorsa bu sistemde de oculusu çalıştırabilsem iyi olur. İnternetten araştırdım bu kartlar ile oculus sorunsuz çalıştıranlar var. Tabi bir diğer konu da bu kartlardan alsam 450w PSU yeter mi? Eğer darboğaz vs gibi sorunlar olacaksa daha düşük bir ekran kartı alıp sadece ofis işleri için kullanmayı düşünüyorum. Yanıtlar için şimdiden teşekkürler...

• Eğer psu değiştirme şansınız varsa 600 watt 80 plus tarzı bir power daha iyi olur ve kafanız da daha rahat olur. Ama elinizde ki power da yetebilir. İnternet de psu hesaplama siteleri var. O sitelerden de sistemin ne kadarlık bir psu ihtiyaç olduğunu tespit edebilirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slim_dante

Eğer psu değiştirme şansınız varsa 600 watt 80 plus tarzı bir power daha iyi olur ve kafanız da daha rahat olur. Ama elinizde ki power da yetebilir. İnternet de psu hesaplama siteleri var. O sitelerden de sistemin ne kadarlık bir psu ihtiyaç olduğunu tespit edebilirsiniz
    yanıt için teşekkürler. peki darboğaz konusunda bir fikriniz var mı? almışken biraz daha fazla verip r9 bir kart alsam darboğaz yaşar mı sistem?
  • R9 290 ile darboğaz olabilir. Diğer kartlar ile mevcut psu yeterli olur değiştirmenize gerek kalmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.