Şimdi Ara

Dar gelirli İnsanlar neden evlenir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Fakirinsan8

evi yok parası yok asgari ücret ile evlenip yuva kuruyorlar.

Evlilik tamamen mahalle baskısı ile oluşan dar gelirlileri sıfır gelirli yapan üstüne çocuk yaparak sefalet içinde büyütme şekli sanırım türkiyede vAr.

bak kendin demişsin yuva kuruyorlar. ötesi seni ilgilendirmez
  • aslında soru yanlış. herkes ayağını yorganına göre uzatıp evlenirse sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarcusAntonius

Seks yapmak için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam merhaba,

sana konuyu direk din ile açıklayacaktım ama işin içine din girince tartışma alıp başını gidiyor o yüzden iki yönlü anlatayım.
    Birincisi bu bahsettiğin "dar gelirli" kısım genelde sosyal aktivitesi ve normal bi insanın gezip tozması, arkadaş cevresi vs. bunlar olmadığı için o da mutluluğu veya istediği şeyi evlilikte bulabilir. Aile yapısı da buna uygunsa başka çare kalmıyor ve evleniyor.
    İkincisi %99 u müslüman olan bi ülke lafı var. Bu lafa dayanarak bu kişinin dini islamsa Kuranda evlilik ile ilgili 25 ayet geçiyor, eğer Hz. Muhammed'e inanıyorsa 100 den fazla hadis var ve hadislarden birisi de bu konuyu açıklığa kavuşturacak "“Her kim fakirlik korkusuyla evlenmeyi terk ederse bizden değildir.” hadisidir. Kuranı Kerim de bu konuyla ilgili "İçinizdeki bekarları, kölelerinizden ve cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Eğer yoksul iseler, Allah onları lütfü ile zenginleştirir. Allah lütfü bol olandır, bilendir.” diye ayet geçiyor.
    Eğer inanmıyorum ben olaya bu yönden bakmam diyorsan, bence en büyük sebebi bulunduğu aile baskısı, yalnızlık ve kendi dünyasının sıkıntılarını kendi gideremeyip, giderecek birini araması.

Bence bu konu çok yanlış anlamaya müsait aslında bu konunun bir insanın asgari ücretle nasıl geçiminin sağlanmasına zorlanması ve asgari ücretle geçinebilen kahramanlar diye açılması gerekirdi. Kahraman diyorum çünkü 1000 lirayla neden evleniyolar sorusundan çok nasıl bi kahramanlık yapıp 1000 lirayla ailesini geçindiriyolar sorusu sorulması gerekiyor.

• Adam fakir geneleve gidip fazla para harcamamak için evlenip ömürlük hallediyor işini. O ona yetiyor işte çok büyük düşünmeyin.

• Zengin parasıyla fakir garısıyla oynarmış
  • Düğün yapmakta saçma 3 saat için düğüne 20bin veriolar ama ev eşyalarını borçlanarak aliolar beyin olmayınca, o parayla evi dizerim

Zengin olmayanlar için dedim

• Yargıladığın hayat tarzıyla sınanırsın inşAllah.
  • işte aileye ve akrabalara anlatmaya çalıştığım bu ama hala evlenirsin evlenirsin kim bekar yaşamış falan diyolar çocuktan bahsediyolar kardeşim ben 4 yıllık bi yeri kazanamadım zaten asgari ücrete talibim ne karısı ne çocuğu tek yaşarım daha iyi
  • Arabası olmayabilir evi de olmayabilir zaten bunlar zenginlik belirtisi değil günümüzde. Benim asıl merak ettiğim kıt kanaat geçinip iphone telefon kullanma hevesine kapılanlar. Bunun haricinde merak ettiğim fakir olup evlenmeye meraklı olanlar değil de sorumluluk sahibi olmayıp evlenmek çok kolaymış gibi erken yaşta buna kalkışanlar.
  • Yav evlensin onda sorun yok, iki yetiskin insan cileyse cekerler. Cocuk niye yapiyorsun? Yazik gunah degil mi ona, o sefalet icinde surunduruyorsun? Ya yuvayi kurtarmak icin ya da (genelde) kendi keyifleri icin olur, o yavrucak cevap verebilse ister mi sizi peki?

• Sonra neden fakiriz neden borç içindeyiz neden geçimsisiz neden mutlu değiliz neden huzurumuz yok vs.. zırvalıyorlar. Müstehak bunlara. Birde insanların bilinç altına şu yerleşmiş "evlenmek farz" birinin durumu ne kadar kötü olursa olsun amacı yaşam kalitesini arttırmak değil, evlenmek. Sonra sefalet içinde karınlarını doyurmak için eşşek gibi çalışıyorlar bi ömür boyu sefalet içinde geçiyor. Olan o doğan masum çocuklara oluyor. O çocukların öyle yaşamaya hakkı yok. Sonra toplumun refah-kültür seviyesi neden düşük. Evlilik konusunda sınırlamalar getirilmesi lazım. Asgari ücret alan evi olmayan evlenmesi yasaklanması lazım. Ne evlilik meraklısı toplumumuz varmış arkadaş. Sanki evlenince mutlu olabileceksin. Eğer evlenmek istiyorsan önce evlenebilmek için gerekli şartları yerine getir sonra evleniyorsan evlen. Bu tür kalitesiz evlilikler toplumun kalitesini bozuyor.

• quote:

evi yok parası yok asgari ücret ile evlenip yuva kuruyorlar.

Evlilik tamamen mahalle baskısı ile oluşan dar gelirlileri sıfır gelirli yapan üstüne çocuk yaparak sefalet içinde büyütme şekli sanırım türkiyede vAr.

Bende dükkan açtım ilk kazandığın parayla evlen demişlerdi ,
  • quote:

Sevebilir , asgari ücretle ev kiralayıp birde çocuk yapsın sonra neden açız.

Asgari ücret o kadar olmasın o zaman da normal bir vatandaş evlenebilsin değil mi? Asgari ücret alan telefon kullanmasın, evlenmesin, çocuk yapmasın, kirada oturmasın anne-babasının evinde otursun, tatile gitmesin, şunu yapmasın bunu yapmasın.

Ne yapsın lan ne yapsın?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaNGar

20 yaşındayım memurum kızlar okuyormusun diyorlar yok memurum diyorum kızlar şok geçiriyor tabi

Teyzeler annemi sorguya çekiyorlarmış

Ben evlenmiyorum maddi durumum iyi olduğu halde altımda araba bile var

Ne kadar kazanıyorsunuz merak ettim doğrusu.
  • evlenmek için sağlam garanti işin olucak en az 5 k alıcaksın kıyıda nolur nolmaz diye 20 k olucak o zaman evlenilir işte
  • Fakir insanların mutlu olmaya hakkı olmadığını kastediyorsun bence. Fakir insanlar zaten mutluluğu parada aramaz. Türkiyenin yüzde kaçı fakir bir araştır.Ama bana sorarsanız işini sağlama almadan evlenmemek ki ben öyle yapıcam
  • Kesinlikle bir evde kisi basi 1000tl girmeyecekse evlenilmemeli. Tek cocuklu bir aileye ornegin ayda en az 3000tl olmasi lazim. Ya da 2000tl alirsin evlenirsin cocuk yapmazsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fakir adam baska turlu nasi seks yapsin. Tek caresi evlenmek. Diger turlu haftada bir genel house'a gitse gitti maasin hepsi.

• quote:

Orijinalden alıntı: CBGB omfug

quote:

Orijinalden alıntı: HaNGar

20 yaşındayım memurum kızlar okuyormusun diyorlar yok memurum diyorum kızlar şok geçiriyor tabi

Teyzeler annemi sorguya çekiyorlarmış

Ben evlenmiyorum maddi durumum iyi olduğu halde altımda araba bile var

Ne kadar kazanıyorsunuz merak ettim doğrusu.

3000 -3500 arası (Değişken)

Zamda gelecek en az 150 kâğıt

O zaman 3150-3650 diyebilirsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.