Şimdi Ara

Damacana su hangisini içmeliyiz ?? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
31.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saka ph yüksek iyi diyorlar onu kullanıyorum (damacana)
  • Ben alıyorum bimden Sırma marka 5 LT lik Şişelerde ambalajlanmış onu semavere döküyorum.. İçmeye maalesef markasını hatırlamadığım damacanadan içiyoüruz.. Ben uğraşamıyorum çok az su içtiğim için evde ama velakin işyerimizde Su arıtma cihazı var 2 milyar değerinde cihaz.

En iyileri Sırma,Erikli,nestle,Pınar,damla vs gidiyor..

Köyde iken Dağdan gelen suları içiyoruz süper oluyor iyi doyuruyor anında adamı.. Şişkinlik yaptığı için rahatlatıyor bayağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 9 Ağustos 2012; 20:49:52 >
  • Ankaradaysanız AOÇ'nin suyunu tek geçerim gerisi hikaye
  • quote:

Orijinalden alıntı: enessu

Okuduğun yazıyı buradan yayınlarsan veya kaynağını belirtirsen çok güzel olur.
    Çünkü Doktorlarda aynısı söylüyor.
    Mineralden daha önemlisi bakteriyolojik kirlenme önemlidir diyorlar.

beslenme.gov.tr
    sağlık bakanlığının türkiye halk sağlığı kurumunun sitesidir.
    konu sağlık olunca yaptığımız aramaları google yerine bu siteden yapmakta fayda var :)
    diğer kaynaklarda ticari yönlendirmeler olabilir belki kaygısı var bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_h_o

ayıplı su bayileri içinde erikli yoktu bakanlığın yayınladığında.
    gazete haberini değil resmi kaynakları ciddiye almak lazım şahsi kanaatim.
    9 TL verip su alıyoruz bir de ayıplıysa yazıklar olsun.
    su arıtma cihazı mı alsak ne yapsak?

http://www.thsk.gov.tr/tr/index.php/haberler/265-damacana-su-verileri-temmuz-2012-piyasa-denetim-raporu
  • http://www.youtube.com/watch?v=5SodsoDC9qU

şu videoyu da izlemekte fayda var. içindeki su temiz bile olsa damacananın zararı var.
    ph kağıdı ile bugün saka su, erikli su ve evde musluk suyunun ph ını ölçeceğim bakalım ne çıkacak.
  • Erikli kullanıyordum fakat son olaylardan sonra artık almıyorum.Acaba diğer şişe sularda sorun olur mu diye düşünüyorum
  • erikli iyi ama bayileri kötü iyi diye aldığımız markadan şüphe edince değiştirdik anında zam verdiler
  • Ben bir damacana suya 8-9 lira vermem.Musluktan içiyorum yazın klorlu oluyor ama ne yapalım.
  • ben koliyle 1.5 lt lik pelit alıyorum damacana tavsiye etmem
  • Hayat su alıyoruz şişeler hep çiziksiz parlak suyun tadı ve içimi rahat .6 tl veriyoruz en azından bi hile yoktur inş.
  • musluk suyunun (ataşehir) ph değeri 7,5
    erikli damacana ph değeri 6

ani bir karar ile su aritma cihazi aldim.
    onun ph değeri 6

her üç sudan numune alip analize göndermeyi düşünüyorum.
  • Erikli,

Neden damacana degilde pet 5 8 10 lt dedinizki?

Damacananin nesi var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saka su
  • bu zamana kadar erikli dışında hiç su almadım dışardan kesinlikle erikli
  • Erikli ve Nestle bunların üstüne tanımam.
  • geçenlerde ihlas firmasından su arıtma cihazı tanıtım amaçlı bi arkadaş gelmişti
    evimde kullandığım (dağdelen) damacana suyu, musluk suyunu kaynatılmış ve saf olarak ve ihlas su arıtma cihazının (http://ihlasaritmacihazi.com/) arıtmış olduğu suyu elektroliz etti. Sonuç pek te iç açıcı değildi doğrusu. Resimdeki sular : soldan sağa doğu; damacana su, musluk suyu, kaynamış musluk suyu, cihaz ile arıtılmış su.
    Ben eskiden alınmış artıma cihazlarının pek ömürlü olmadığını gördüğümden ön yargılı yaklaştım ve çok fazla su tüketmediğim için (1200 tl fiyat istemişti internette daha uygun fiyatlara bulunabilir) tercih etmedim. Satıcının söylediği biri nasa tarafından geliştirilen bi filitre olmak üzere 4 filtreden geçtiği bu filterelerin belli aralıklarla (kullanıma göre) değişimi yapılması gerektiği (yıllık 100 tl civarı gibi bi maliyeti var) vs. idi.
    Öte yandan; bugün su siparişi vermek için dağdelen bayisini aradım fakat numaranın kullanım dışı olduğunu gördüm. internetten yaşadığım şehirdeki diğer bayilerin numaralarını araştırıp telefon ettiğimde firmanın bakanlıktan yetki belgesi alamadığı için artık akçapınar diye bi su sattıklarını söylendi. Kafam karıştı doğrusu internette dağdelen'in sitesinin halen açık olduğunu görüp firmaya bu konuyla ilgili mail attım. Cevap bekliyorum.

• Arkadaşlar anlaşılan şu ki kimsenin yapılan analizlerden haberi yok herkes kafasına göre yazmış. Alın size içilebilirliği olan sulara ait sonuçlar. Bakın bakalım sizin bahsettiğiniz sular nerede? Suların altında mı yoksa :)

http://sozcu.com.tr/2013/gundem/icilebilir-10-su-markasi-aciklandi.html

Ben bunu bu siteden aldım ama netten istediğiniz site üzerinden araştırın. Ve lütfen sağlıkla ilgili konularda bence nestle (ki asla kaliteli olamaz bu pis herifler) yada x bir firma demeyin. İşin ucu sağlıksa sağlıklı bilgiler verelim...
  • Kesinlikle ve kesinlikle arıtma ihazlarının sahtekarlıklarına inanmayın. Onlara göre demir çinko gibi madenlerde zararlı sınıfında tamamen fakirleştirdikleri suyu iyi gibi gösterip insanları dolandırıyorlar. Kanda ki demir oranı düştüğünde lösemili sınıfına girersiniz. Yani kanınız düşmüş olur. Peki arıttıklarında demirden arındırılmış su ne işimize yarayacak? Suyu yukarıdan al aşağıdan sal olay bu mudur? Lütfen tekrar söylüyorum konu sağlıksa gerisi hakikaten teferruat oluyor... Araştıralım sonra fikriyatımız olursa paylaşalım...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.