Boruyu neden degistireceksin? 2 yemek kasıgı camasır suyunu sistemde dolastırırsın ve durularsın 3 senede bir yapmak gerekir.. Ya da ugrasmazsan da degistir zaten boru ucuz tankı da degistirirsin arıtma cihazı PC ve Cep Telefonundan sonra en faydalı icattır.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Haziran 2024; 12:30:19 > |
Damacana Su Bayileri Batmaya Başladı !! (2. sayfa)

-
-
içme suyunda mineral alımı milyonda denecek kadar az minerali çok büyük oranda yediklerinden alırsın günlük mineralini alman için günde 3 ton su içmen gerekiyor
sadece suyla yaşamaya kalk bakalım kaç gün yaşıycan.
türkiyedeki içme sularında lityum yok bile zaten biliyorum geneli kalsiyum ve magnezyum potasyum maden sularında varsa vardır.
alkali antioksidan su içiyorum suyun orp oranı daha önemli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 2 Haziran 2024; 12:35:38 > -
Damacanacılar damacana satmak icin, Biocera gibi firmalar mineral filtre satmak icin milleti kandırıyorlar.. Ne kadar saf o kadar iyi.. 7 senedir 5 filtreli kullanıyorum tüm kan testlerim normal ve PH yüzünden mide sorunu da yasamadım.. Milletin keklenmesine karsıyım..
-
Bu lityumdur mineraldir bunları sadece sudan almaya kalkasanız günde herhalde 5 litre su içmemiz gerek he yok ben patates domates hıyar yemen diyorsanız o başka
Bu damacana suyu hiç arıtmadan direk dağdan size mi getirildiğini sanıyorsunuz :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdi dana etinde de protein var... Yumurta'nın da proteini var. İkisi bir mi işliyor? :)
kaldı ki arıtma sular sadece lityumu değil diğer mineralleri de sudan ayırıyor.
Ayrıca bir başka link vereyim :
Alıntı
metni:Many studies have shown that a deficiency in 'endogenous' lithium, i.e. lithium in food and drinking water, can lead to defects in growth and development in animals and to grave psychopathological problems in humans. kaynak:
-
5 kurtarmaz 50 gerekir..
-
Damacana pisliktir sözümün arkasındayım..
bandırma manşet - bandırma, erdek, gönen, manyas haberleri - güncel son dakika olayları
Damacana suda pislik gizlenmişhttps://bandirmamanset.com/haber/damacana_suda_pislik_gizl-12551.html -
Su gereksiz gidin kola alın için en sağlıklısı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OdATA- -- 2 Haziran 2024; 16:19:56 > -
bence marketteki şişe suların bile çoğu arıtmadır. sorsan hepsi Uludağ'ın zirvesinden getirdik falan diye masal anlatırlar ama, son senelerde maydonoza kadar herşeyin fiyatının artmasındaki bir numaralı faktör taşıma maliyeti. yani damacala suların dağdan-yayladan geldiğine inanmıyorum. marketteki şişe sular dahil, arıtıp arıtıp kaktırıyolardır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Her numunenin aynı temizlikte oldugunu nasıl garanti ediyorsun peki? Satın aldıgın bir damacanada pislik vardır öbüründe pislik yoktur.. Pisliksiz olanı tesadüfen test ettirmissindir icinden pislik bakterisi cıkmamıstır.. Sen hayali argümanlarla damacanaya devam et..
-
Dağın zirvesinden fıskıran su zaten islemden gecirilmeden siseye konulmaz ki.. Onun icinde ne pislikler vardır, o pislikleri süzmek icin, dağın zirvesinden alıp yine arıtıyor adamlar.. Su her yerde su.. Dağın zirvesindeki daha iyi su diye bir olay yok zaten.. Su sudur.. Lağımdan bile elde edip h2o molekülünü pislikten ayrıstırırsan o da dağ suyu gibi olur.. Gezegende farklı bir su türü yok ki.. Arıtma cihazının membran filtresi zaten bu seyi yapar. Cesmeden gelen belediye suyunu gözenekleri sayesinde h2o ve diğer moleküller seklinde ayırır ve sana sadece su verir.. Kimin nerede nasıl arıtıp pislik dolu siseye bastıgı su yerine en güvenilir su budur..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Haziran 2024; 13:36:56 > -
Yetmedi kalem pilden smoothie yap canavar gibi lityum men
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de neden The Shining filmindeki adama döndüm diye merak ediyordum.. Arıtma yüzündemis.. Ibretlik paylasım yapmıs o kisi, sübanallah, bunu yayın kimse arıtma falan kullanmasın pislik dolu damacana siparisi verdim az önce..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Haziran 2024; 13:48:44 > -
ara sıra hafta sonu sabah bisikletle çıkıp feribotla günübirlik Mudanya'ya geçip, ordan akşama kadar bisikletle yakın kasabalara gidip, akşam feribotla dönüyoruz.
bizim arkadaşlar bikeresinde aynı aktiviteyi piklikli yapalım demişler. bi arkadaş orda mangal yapılacak dere kenarı biliyomuş. neyse gittiler bunlar, ben ortak whatsapp grubumuzdan takip ediyorum. yediler içtiler. akşam feribotla İstanbul'a evlerine döndüler. gece hepsi hastanelik. dizanteri olduk dediler.
orayı bildiğini söyleyen arkadaş bunlara dere suyunun içildiğini söylemiş, su götürmemişler. mangal-piknik yaparken full dere suyunu kullanmışlar. tabi o dereye kimbilir kaç tane hayvan mıçıyodur, hatta içinde hayvan ölüleri bile oluyodur zaman zaman.
bizim İzmir'deki köyde de mesela dağa şelaleye çıkıyoz, derenin suyu içiliyo diyolar. tırmanırken aynı dereyi takip ederek tırmanıyoz. bi keresinde ineklere denk geldik, inekler dereye girmişler ayaklarıyla geziyolar, karşıya geçiyolar, su içiyolar. işiyo mıçıyo. aynı derenin suyu için bizimkiler içilir diyo. güvenmedim kendim su götürdüm ondan dolayı.
aynısı geçen sene şirketin trekking etkinliğinde de oldu. gitmeden önce dere suyu içilir dediler, güvenmedim 3 şile su götürdüm sırt çantamda. gittiğimizde ordaki çoban bize güldü, içecekseniz siz bilirsiniz falan dedi gülerek. öyle olunca herkes benden su dilendi, 3 şilenin 2 şişesine çöreklendiler. çeşme de bulamayınca yürüyüşü erken kesip araca dönüldü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 2 Haziran 2024; 13:49:30 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evet zaten o yüzden hep islemden gecirilir. Oldugu gibi piyasaya sunsalar tüm Türkiye zehirlenirdi.. Daha önceki mesajımda da belirttigim gibi, suyu sudan ayıran tek sey, o suyun icinde sudan baska ne oldugudur.. Su haric bir maddenin suyla birlikte alınmasına zaten gerek olmadıgı icin, h2o her yerde h2o oluyor
Mesela senin söyledigin o mikroplu dere suyunda da h2o var, lağımdaki suda da h2o var belediye cesmesindeki suda da h2o var ancak fark, bunların icinde h2o'dan baska neler var?
Mesela bizim evlerde kullandıgımız ev tipi arıtma cihazlarındaki membran filtreler, 25 30 cm boyundadır.. bunların endüstriyel olanları var, bunlar 150 cm falan bile olabilir.. Biz bu islemi mesela evde kullandıgımız aynı mantıkla calısan ancak daha zayıf ürünlerle yapamayız, yani lağım suyu arıtma islemini diyorum, fakat o tarz arıtma filtreleriyle, endüstriyel ortamda, gerçekten pislik dolu lağım suyunu alıp moleküler olarak filtreleyerek h2o'yu tamamen ayırarak saf su elde edebilirler..
Burada sudaki mineral olayı sadece suyun tadını etkiliyor. Yani mineralce zengin bir su, suya sertlik veriyor.. Benim damak tadım mineralsiz ve safa yakın yumusak su seklinde oldugundan bu bende hic sorun yaratmıyor zaten.. Bu benim tercih ettigim bir sey..
Yani sonuc olarak düzenli klorlanan belediye suyunu, ev tipi ro arıtma kullanarak %90 indirgeyip bu suyu kullanmak nerede ne sartlarda arıtılıp dolduruldugu belli olmayan sözde dağ suyu tüketmekten güvenlidir..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X