Şimdi Ara

DALİ ZENSOR 3 VE HK 3700/3770 Sistem oluşturma/compact all in one

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
3.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Küçük bir müzik odası hazırlıyorum. sıfırdan başlıyorum.

    hifi de yeni başlayan hevesi çabuk geçen biriyim. bu yüzden pahalı yatırım yapmamam gerektiği hakkında çok uyarıldım ve zensor 3 aldım.

    şimdi bu tatlı hoplarıma network, usb reader, dac olabilecek yine fiyatı yeni başlayanlar için olacak şekilde receiver arıyorum.

    incelemelerimde hk 3700/3770 doğru tercih gibi geldi. ama ses ve uyum konusunda nasıllar bilmiyorum. bilgi sahibi olup fikir sunacakalara teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chrissrathfield -- 17 Aralık 2017; 20:2:20 >



  • Yamaha RN 602 bütçenize uygunsa aradığınız cihaz olabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kenai kullanıcısına yanıt
    Yeni başlayanlara ideal +1..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kenai kullanıcısına yanıt
    Yamaha RN 602 bluetooth yok diye biliyorum ama.

    fiyat olarak da 1000 lira fazla hk 3770 ten. fayda olarak ne kadar fazlası var bilmiyorum.

    harmankardonun sesini soft ve güzel buluyorum. zensor gibi açık çalan hoplarla güzel olur tahminindeyim. ama net uyumu nasıl olur acaba?

    edit: bluetooth varmış. özellik olarak hk 3770 ile neredeyse aynı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chrissrathfield -- 17 Aralık 2017; 18:0:28 >
  • harman kardonda smps yani bildiğimiz dijital güç kaynağı var yalnız.ses kalitesini çok etkiler mi bilmiyorum ama pek sıcak bakmıyordu üstatlar bu tarz cihazlara.daha uzuz olması da bu sebepten olabilir belki.madem power supply smps yaptın amfi niye class d değil de class a/b orası da ayrı bir tartışma konusu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chrissrathfield

    Yamaha RN 602 bluetooth yok diye biliyorum ama.

    fiyat olarak da 1000 lira fazla hk 3770 ten. fayda olarak ne kadar fazlası var bilmiyorum.

    harmankardonun sesini soft ve güzel buluyorum. zensor gibi açık çalan hoplarla güzel olur tahminindeyim. ama net uyumu nasıl olur acaba?

    edit: bluetooth varmış. özellik olarak hk 3770 ile neredeyse aynı

    Üstad 602 ben kullanıyorum. Çalmadığı format yok denilebilir. Usb, Bluetooth Dlna WiFi tidal Spotify AirPlay vb herşey var. Ayrıca DSD çalıyor. 3770 için birşey diyemeyeceğim çünkü bir iki kere dinlemiştim, Ben hdd yi bağlıyorum 602 ye tabletten telefondan istediğim gibi yöneterek dinliyorum. Uygulaması da çok başarılı, MusicCast.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Onkyo CR-N755 şeyle bir ürün buldum acaba isteklerimi nasıl karşılar

    kanal başı verdiği güç düşük.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chrissrathfield -- 17 Aralık 2017; 19:55:24 >
  • kenai kullanıcısına yanıt
    602 yi biraz pahalı buluyorum açıkcası bu fiyata NA6005 önerenler var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chrissrathfield -- 17 Aralık 2017; 19:57:25 >
  • chrissrathfield kullanıcısına yanıt
    Fiyatı konusunda birşey diyemem üstad.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bağlayacaksınız pc'den wasapi event ile jriver usb ile networkden de telefon ile kontrol edip olayı bitiriceksiniz. Arşiv yoksa Tidal de olsa olur pc de arabelleğe alıyor ve wasapi mevcut. Bir tane usb dac olucak mesela matrix mini var. Düz stereo amfi de aldımı rega brio r yada pm7003/4 (2000tl civarına rakipsizdir bana göre) mesela olay tamam. Benim görüşüm bu. Olabildiğince parçaları birbirinden ayırmak lazım. Hoparlör olarakda q20 alınabilinir. Tercihler değişebilir ama dac olayı gayet mantıklı. Pc ile uğraşmak yerine güzel bir cd yada nadir bilinen güzel transport görevi yapabilen bir sony yada marantz eski bir dvd olabilir. Böyle böyle daha da çoğaltılabilinir olaylar. Bluetooth a gelince philips aea2700 alınıp direkt digital çıkışla dac'a aktarılır gayet güzel sonuç alınır. Kısaca receiver tipi amfiye bağlı kalmanız şart da değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 18 Aralık 2017; 0:49:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    pc üzerinden çalın diyorsunuz anladığım kadarıyla. bunun iyi bir ses kartına sahip olmak gerekmez mi? bu da ekstra maliyet demek. ki odaya bir de pc almak gerek.
  • rega brio-r + raspberry pi3 + dac kurabileceğiniz en mantıklı sistem bence.

    Ben de aynı setupı kullanıyorum şu an, brio-r benim canavar rx8'leri bile sürebiliyor.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Hk3770 belki biliyorsun bende de var. Smps besleme dezavantaj değil, bence avantaj. Trafonun oluşturduğu ciddi Emi/Rf etkisi, Hımlama, öz titreşim ve gereksiz ağırlıktan cihazı kurtarmışlar. Zaten trafosuz cihazlar, her geçen gün ciddi sayıda artıyor. Teknolojinin gerekliliği. Üstelik bu cihaz 50 Amper pik doğrılamaya kadar cevap verebiliyor ki, bu da 2x120 Watt 8 Ohm da çalışan bir Stwreo ampli için güzel bir ani pik cevap çıkışı. Aletin tonalitesi zaten çok etkileyici. Class AB olması da bence daha da iyi olan yanı. Daha önce de bir kaç yerde yorum yapmıştım bu aletle ilgili. Beni de ciddi anlamda şaşırtıp memnun bırakan nadir amplilerden biri. Hele ki Stereo Receiver olmasına rağmen, tabularımı yıktırdı ve kendini bana satın aldırdı. Bence gönül rahatlığıyla satın alınabilecek ve her an her dinletide de sahibini mutlu edebilecek bir alet. Ben tereddütsüz tavsiye ederim. Hele ki paraya, bence hediye bu alet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chrissrathfield kullanıcısına yanıt
    Digital çıkış verdiğiniz için optik yada usn çıkış yeterli olur. Foobar2000 yada jriver ile wasapi kullanırsınız olay biter. Ses kartı daha çok efekt eklemek için yada sesi pc içinden çıkmadan kullanmak için. Essence stx ii gibi yada daha uygunu titanium hd gibi ses kartlarıda başarılı kartlardır. Raspberry'ye elimde mac-vaio-htpc + jriver olduğu için kullanmadım ama denenebilir tecrubem yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 18 Aralık 2017; 9:48:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the wade

    rega brio-r + raspberry pi3 + dac kurabileceğiniz en mantıklı sistem bence.

    Ben de aynı setupı kullanıyorum şu an, brio-r benim canavar rx8'leri bile sürebiliyor.

    Rx8 güzel speaker. Heralde dinlediğiniz müzik türleri içinde daha çok jazz blues gibi müzikler var. Bir kere rx8'i brio r ile değil ama kesinlikle daha iyi bir amfi olan pm8005 ile dinlediğimde double bass değilen ensturmanda uğultu yapıyordu. Altlarını beslemek zor rx8'in. İkon seriside aynı. Belki yeterli geliyırdur size önemli olan mutlu olmak zaten ama daha güçlü bir amfi ile dinlemenizi öneririm. Rx8 de güçlü amfi bağlandığında potansiyeli var. Sürmek var sürmek var çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monitor Audio güzel kolon. Bende vardı 5-6 sene önce Rs8'leri. İkinci kurduğum sisteme almıştım bilir forumdakiler. Pioneer A9 Stereo ampli ile sürüyordum. Kökünü söktürüyordu 2x50 Watt'la Rs8'lere. Sürücüleri yay gibi fırlatıyordu ve ses seviyesini 5-6 yı geçirmeye korkuyordum. Sürücüler yerinden fırlayacak gibi oluyordu. Yani Rs veya Rx serisi kolonların sürülmesi falan zor değil. Çok kolay doyan ve kalkışa geçen kolonlar. Alt frekans dengesizliği, tahminimce kolonun kendi küçük kabin yapısına bir sürü sürücü eklenmesinden kaynaklanıyor. Zaten özellikle de Rs6 serisinin daha müzikal çaldığı konusunda israrlıydı extreme elemanı dinletilerde. Büyük ampli ile sürülmesi daha sorunlu o kolonun. Kolon güzel. İşçilik ve malzeme kalitesi gayet iyi. Tamam. Ama sürülmesi kesinlikle zor değil. Bu arada sahnesi de biraz dar kolon. Yani geniş bir aura oluşturamıyor. Minimalist sistemler ve küçük mekanlar için iyi bir seçenek olabilir. Ama geniş sahne aurası oluşturamaması önemli bir eksi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 18 Aralık 2017; 11:52:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Daha önce roksan kandy k2 ile sürüyordum, o zaman kusursuz bir performans ve uyum vardı benim kulağım için.

    Dediğiniz gibi özellikle yeni jenerasyon şarkılarda alt frekanaslar uğuldamaya başlıyor, ama ben genelde vokal jazz, pop jazz ve 89'ler 90'lar dinlediğim için için alt frekanslar öne çıkmıyor.
  • teknika kullanıcısına yanıt
    Bu reciever dikkatimi çekti siz bahsedince.

    Daha önce stereo reciever olarak Yamaha RN-500 kullandım ancak sesi bana çok dijital ve metalik gelmişti sanırım class D olduğu için.

    Daha önce trafosuz class AB amfi duymamıştım. Acaba benim monitörlerle nasıl bir uyum yakalar? Siz network üzerinden DLNA ile kullanıyor musunuz, internette DAC çipi olarak ne kullandığını bulamadım.

    Bir de ios app'i mevcut mu player kısmını nasıl yönetiyorsunuz?
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Açıkçası ben de aleti ilk gördüğümde ve trafosız olduğunu da fark edince direkt Class D dedim. Yok abi değil, Class AB dediklerinde bile içimden atın atın dediydim. Class AB olduğunu öğrenince ben de çok şaşırdım zaten.

    Aletin içindeki Dac'lar Wolfson 8740. Zaten kendi playerinde de Wolfson 8740 Dac var. Yani bilindiği gibi iyi ve çok başarılı bir Dac modeli. Özellikle Ess Sabre Dac'lar gibi parlak değil. Bence kesinlikle daha dengeli ve detaylı Dac. Ben playeri ile ikisini takım aldım. Açıkçası bende ciddi bir Cd arşivi olduğu için ağırlıkla Cd dinliyorum Ama internet radyolarını ve Bluetooth bağlantıyı da kullanıyorum. Bu arada markette programı var. Uyum konusunda kolonlarınızın sorun olacağını hiç zannetmiyorum.

    İstanbul'da iseniz aleti gidip Zorlu Center'daki harman kardon mağazasında birçok kolonla ve kaynakla dinleyebilirsiniz.



    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 18 Aralık 2017; 11:0:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.