Şimdi Ara

Dali zensor 3 mü Jbl studio 230 mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar jbl ses karakteristiğini biliyorum ve çok sevdiğim bir marka ancak dali dinlemedim bu iki hoparlörde iyi yorumlar almış jbl de tweeter farklı cmmd isimli yüksek çözünürlüklü iddialı bir ünitesi var dali ise klasik silk dome ancak bunlar kağıt üzerinde gerçekte enstrüman ayrımı yumuşak ama detaylı sunum ve geniş sahne ile doyurucu bass önemli olmanın yanında ses karakteristiği, rengide önemli benim için bu açılardan deneyimleyen varsa hangisini tercih etmeliyim ? teşekkür ediyorum katılan herkese.



  • Her iki hoparlör de birbirlerine tamamen zıt yapıdalar.
    Bence Studio 2XX serisi Zensor serisinden kalite anlamında bir Tık yukarıda. Eğer dinlediğiniz türler dinamizim içeren detay yüklü türler ise JBL hiç üzmeyecektir. Zensor ise gece rahat rahat müzik dinleyeyim saatlerce yormasın tıngırdasın tarzındaysanız öne çıkacaktır.
    Ancak JBL 2XX serisinin tweeterları bir acayip çok ince ve çok önde çalıyor. Doğru amfiyle eşleşmez ise kulağa önce tizler ulaşıyor ve biraz zevki törpülüyor. O sebeple uygun bir amfi şart. Yamaha,Denon gibi markalardan uzak durmak lazım. HK veya NAD gibi markalar ile daha uygun olabilir.
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Dinamizm önemli benim için ama tizler harsh denilen yapıda olmamalı jbl bu yöne kaymıyordur umarım zira çok olumlu yorumlar var birde dali den bir tık ilerde demişsiniz jbl 2xx serisini ancak hem algı hemde fiyat anlamında sanki dali bir tık ilerde yada denk ürünlermiş gibi, biraz kafam karıştı biraz bu konuda :) nedense dali ön planda hem satış hem yorum olarak ancak jbl de sanki değeri kalitesi anlaşılmamış gibi görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mühendis266 -- 2 Kasım 2017; 16:9:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mühendis266 M kullanıcısına yanıt
    İki hoparlörü yanyana gördüğünüzde fark anlaşılıyor. JBL dediğim gibi amfi seçiyor tizler kulağın içinde patlıyor bu harş sa harş ama aynı zamanda detaylı çalmasına neden oluyor. Dikkat edilmesi gereken konu S ler çatlar mı. Sinema setuplarında oldukça duyuluyor ama stereo da daha iyi gibi.

    Zensor daha müşkülpesent daha dengeli ama heyecan az.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.